Wilders heeft gelijk: walgelijke EU-procedure tegen Hongarije is belachelijk, Orban is een held

Geen categoriesep 15 2018, 15:00
Nee, hij verdient geen Nobelprijs, maar voor de rest heeft Geert Wilders wel degelijk een punt.
Zoals wij eerder vandaag berichtten zijn de media dolblij met de Nederlandse EU-activist Judith Sargentini. Met name de Volkskrant hemelt haar op nu ze de EU zo ver heeft gekregen dat het een artikel 7 procedure tegen Hongarije begint. Volstrekt belachelijk natuurlijk, niet in de laatste plaats omdat een bondgenoot van Hongarije de procedure gewoon kan blokkeren. Eerder deed Hongarije dat zelf toen de EU in actie wilde komen tegen Polen.
Hoe dan ook, natuurlijk is dat niet de enige mogelijke kritiek op de acties van Sargentini en de andere EU-elites. De andere kritiek komt van Geert Wilders, en die is eigenlijk gewoon honderd procent terecht (behalve het punt over de Nobelprijs):
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1039839442025033731
Het is inderdaad een grove schande dat het Europees Parlement Hongarije wil 'bestraffen.' Je hoeft het niet eens te zijn met elke maatregel van Orbán, maar feit is dat hij het volste recht heeft om die maatregelen te nemen. Hij is de leider van Hongarije. De Europese Commissie en het Europees Parlement zijn dat niet.
Toch mogen we de EU dankbaar zijn dat ze Hongarije nu aanvalt. Dit bewijst namelijk voor de zoveelste keer dat de EU een grandioos monster is geworden dat zo snel mogelijk gekortwiekt moet worden. De EU was ooit bedoeld als samenwerkingsorgaan om de (Europese) handel te bevorderen, niet meer, niet minder. In die hoedanigheid kan en heeft de EU veel goeds gedaan. Maar tegenwoordig gedraagt Brussel zich als een opperrechter; als de ultieme politieke, juridische én wetgevende macht in Europa. En dan niet alleen over handel, maar over alle mogelijke onderwerpen.
Dat kan zo niet langer. Hongarije dient geregeerd te worden door Hongaren, Nederland door Nederlanders, Duitsland door Duitsers, en Frankrijk door Fransen... Niet door Eurofiele megalomanen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten