Wilders over Rutte: ‘De liegende Hollander die €1000 uit je portemonnee steelt, en dan tientje terugbrengt!’

Oppositieleider Geert Wilders (PVV) is niet van plan om premier Rutte het gemakkelijk te maken deze Prinsjesdag. De aanval heeft hij alvast stevig ingezet door hem uit te maken voor leugenaar en dief. De eerste klap is een daalder waard, zeg maar…

Volgende week is het weer tijd voor de fameuze derde dinsdag van september, en we weten wat dat betekent: Prinsjesdag. Een dag waarop de Koning de Troonrede voorleest en de minister van financiën met z’n speciale koffertje de Miljoenennota naar de Tweede Kamer vervoert. Elk kabinet – ongeacht de samenstelling – ervaart het als een feestdag. Maar wat het natuurlijk vooral écht is, is het meest bombastische PR-moment van het jaar.

Voor de oppositie is het dan ook zaak om zo snel mogelijk gaten te schieten in de mooie praatjes en de rooskleurige economische vooruitzichten. In dit geval gaat het om fabeltastische koopkrachtplaatjes die Rutte III aan de burgers wil presenteren. Bijna iedereen gaat er volgend jaar 1,5% (nounou, poepoe!) op vooruit. Na jaren van lastenverzwaringen zijn dat natuurlijk niet de bedragen die echt veel zoden aan de dijk zetten. Reden dan ook voor PVV-leider Wilders om een tikkeltje cynisch te reageren:

„De liegende Hollander Rutte heeft wel meer beloofd”, reageert PVV-voorman Wilders. „Als een dief die je portemonnee met 1000 euro erin heeft gestolen en nu een tientje komt terugbrengen.”

PvdA-leider Asscher heeft de archiefkast met archaïsche zegwijzen geplunderd, en noemt Rutte een “schraalhans” die met een “modderschuit” komt aanzetten:

„Het kabinet probeert snel een vlag te planten, maar het is en blijft een modderschuit. Schraalhans is keukenmeester voor onze politiemensen, leraren en mensen in de zorg.”

Kortom, premier Rutte en zijn strijdmakkers kunnen hun borst natmaken. De Tweede Kamer is klaar om de nieuwe begroting aan flarden te scheuren tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen die direct op Prinsjesdag volgen. Komt dat zien, dus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. EllyD18

  Zou er dan nog één Nederlander zijn die Rutte gelooft ?
  Alles wordt duurder volgend jaar.

  1. penis aqua di rosa

   Jammer genoeg JA, namelijk allen die nog hun stem aan de VVD geven.
   De rest van van K zijn meelopers om maar te mogen regeren. Wat hun JA-stem voor een ellende over de bevolking uitstort, zal ze een worst wezen. Dus ook die stemmers moeten een gaan nadenken, “wil ik dit wel?”.

  2. penis aqua di rosa

   Jammer genoeg JA, namelijk allen die nog hun stem aan de VVD geven.
   De rest van vak K zijn meelopers om maar te mogen meeregeren. Wat hun JA-stem voor een ellende over de bevolking uitstort, zal ze een worst wezen. Dus ook die stemmers moeten eens gaan nadenken, “wil ik dit wel?”.

  3. Bloem

   Beste Elly, je wil ze de kost niet geven.
   Er zijn nog steeds hele volksstammen die op de VVD stemmen omdat men denkt dat deze de belangen van werkend Nederland behartigd.Inmiddels zouden we beter moeten weten.
   Het volk krijgt waarom het gevraagd heeft.

  4. deelszon

   @Elly jazeker islammongolen als Guusülsün, Tengo, Elu, EU-kok, Kong, Beukman, Frits Jansen, Rosasolis, Henk-Jansen, Professor Zonnebloem, Adolf Heinz, Adolf Meinoud Marinus, Svetlana, Becker, Johnny Roest, Suzanne, Fortiori..ik ben er vast een paar vergeten..

   1. Tengo Kawana

    Nee, hoor, je bent heel sterk inhoudelijk bezig op dit blog.

    1. Roughwood

     Sprak de spits die nooit scoort….

  5. cees.wolvers

   En maar blijven stemmen op die oplichter,BRAVO.WORDT NU EENS WAKKER DOMKOPPEN.

 2. Capo

  Rutte, Pechtold, Buma én Segers zijn de schaamte en de bescheidenheid allang voorbij. Zij bevinden zich nog in 1848 en Rutte lacht zich een deuk! De “liegende Hollander” legt teveel nadruk op Nederland, ik zou hem liever de “liegende leugenaar” noemen, al zegt hij zelf van niet.

  1. Bloem

   Beste Capo, volgens de officiële cijfers gaan werkende mensen er ca. 1,6% in koopkracht op vooruit. In de praktijk mogen we onszelf afvragen of dit überhaupt gehaald gaat worden. De BTW op levensmiddelen, belasting op energie en accijns gaan omhoog , we mogen al blij zijn dat we er niet op achteruit gaan. Sinds de jaren ’80 was er nooit een kabinet dat het in tijden van economische groei zo slecht gedaan heeft qua koopkrachtcijfers dan dit kabinet. Onder Zalm werd er tenminste nog werk gemaakt van het verkleinen van de staatsschuld, waardoor de koopkrachtcijfers gedempt werden, dit kabinet doet daar niets aan en heeft dus geen enkel legitiem excuus.
   Wat mij overigens brengt tot de kosten van de staatsschuld, die gezien de huidige rentestand nog nooit eerder zo laag geweest zijn. We kunnen er vanuit gaan dat deze niet nog lager wordt en het te verwachten valt dat deze zal gaan stijgen. Dit zal niet lang meer duren, aangezien bedrijven momenteel weer investeren en de vraag naar kapitaal toeneemt. Het is dus wachten op de volgende ingreep van het kabinet om het gat in de begroting te dichten. Mogelijk ben ik te pessimistisch, er is echter geen enkele reden voor optimisme met dergelijke cijfers

   1. Marija

    Die lachende zuurpruim, zegt maar iets wat hij weer niet kan waar maken. Wij gaan er echt niet op vooruit, wat denk je wel. Er zijn hordes vreemdelingen die hier gaan binnenkomen en waarvoor gezorgd moet gaan worden, vanaf binnenkomst tot “einde oefening”.
    Rutte/smurf zal zijn eigen belang het meest dienen, zijn vazallen volgen hem en wij zullen het gewild of ongewild gaan financieren.
    Wij Nederland en Europa geofferd aan belangen waar wij niets mee hebben, islam door de strot geduwd krijgen en wanhopig spartelend gaan wij ten onder.
    DANKUWEL.

 3. loes530

  heb wilder gelijk aan vooral mensen met uitkering gaan bijna niet op voor uit ook ouderen niet en dan gaat de huurtoeslag in 2020 nog minder worden zijn heel wat mensen die niet kunnen werken

 4. deelszon

  En dan nog zeggen dat iedereen er op vooruit gaat.

  De bureaus vallen over elkaar heen om te zeggen dat we 1,5% meer koopkracht hebben volgend jaar, probleem is, de BTW gaat omhoog net als die achterlijke hoge zorgpremie dus weg 1,5% en dan hebben we het natuurlijk nog niet over belastingverhogingen dus we gaan er per saldo op achteruit, hoor..

  1. Bloem

   Ga daar maar gewoon vanuit. Als het aan Rutte ligt kunnen de gaarkeukens weer open

   1. deelszon

    @Bloem nou Bloem ik zal je uit de droom halen die zijn al open in de vorm van bv voedselbanken

    1. Bloem

     Klopt er zijn voedselbanken, die zijn echter een luxe vergeleken bij de gaarkeukens uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. Daar kreeg je een kopje waterige soep of pap met een stuk beschimmeld brood.
     Gelooft u me maar we hebben de bodem nog niet bereikt met dit kabinet.

     Overigens wanneer je met de auto naar de voedselbank kunt, valt de nood nog wel mee.

 5. Elu Thingol

  Maar Geert, hoeveel gaat u stelen uit de portemonnee bij een NEXIT zonder back up-plan? Wat gaat dat de gewone man kosten?

 6. nogmaals

  @Elu
  Hoe moet zo’n back-up plan eruit zien?

  1. Elu Thingol

   Geen flauw idee, maar Wilders meent kennelijk dat we ons bij de EU-servicebalie kostenloos kunnen afmelden.

   1. Stanly2000

    Tuurlijk weel! Als nettobetaler heeft de Eu heel eat schuld af te lossen aan Nederland.

    1. Elu Thingol

     Zonder nuance: nee hoor, als er een NEXIT komt grijpt Duitsland Nederland direct naar de pussy. Smerige moffen, maar het is niet anders.

 7. rosmalen53

  mbt de verhoging alweer op de zorgpremie
  Wat te denken van al die expats hier die lekker de hele wereld overvliegen en van elk land z’n voordeeltje mee kunnen pikken
  Dankzij die fijne globalisering.
  De autochtone bevolking durft nog nauwelijks een afspraak te maken bij de huisarts bang voor het absurde hoge eigen risico
  En die lui komen hier tijdelijk wonen en laten heupoperatie’s hier uitvoeren terwijl ze hier net een blauwe maandag zijn of beugeltjes zijn ook een grote trekpleister.
  Wat denk je wat dat kost daar moeten ze nou eens onderzoek naar gaan doen
  Nederland is wel erg in trek bij buitenlanders die werken bij hightech bedrijven

  1. sonar

   Een geweldige redenering en een waarheid die daar wordt geventileerd ,maar dat zullen die linkse muskieten wel niet lezen dan worden ze nog gekker dan ze al zijn.

 8. henk vintage

  Veel beloven, weinig geven, doet de gek in vreugde leven.

 9. Frits Jansen

  Uiteindelijk zit het kabinet met het zelfde probleem als elk verenigingsbestuur: leuke dingen doen maar de contributie niet verhogen (liefst verlagen), en niet te veel schulden maken

  Elke Raad van Bestuur zou nu kijken hoe ze meer geld kunnen verdienen, want dat is veel leuker dan bezuinigen.

  Maar dank zij het eeuwige gestook van DDS tegen de EU betaalt bijna geen elk bedrijf nog belasting. Alleen de EU kan voorkomen dat multinationals overheden tegen elkaar uitspelen. Dus subsidiëren multinationals EU haters, van Baudet tot DDS.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.