Yup, ook de ‘nieuwe Lili en Howick’ mogen gewoon in Nederland blijven: “Zo zijn de regels!”

In navolging van de Armeense kinderen Lili en Howick lijkt een hele batterij uitgeprocedeerde asielzoekers nu tóch in Nederland te mogen blijven. De VVD kijkt toe en doet er niets aan, maar laat alleen weten dat “zo de regels zijn.”

Een beetje onverwachts kregen asielactivisten te horen dat hun PR-campagne geslaagd was: de Armeense kinderen Lili en Howick worden niet uitgezet naar Armenië. Maar dat zadelde de linkse actievoerders wel met een probleem op: pas vandaag zou de Tweede Kamer debatteren over het verlenen van asiel aan kinderen, en Lili en Howick waren al dagen eerder gered. Daardoor reek de angel uit het debat gehaald te zijn en hun campagne ondanks het succes voor het Armeense kroost een stille dood te sterven.

Maar de asielactivisten hadden een nieuw trucje verzonnen: tover gewoon een nieuwe Lili en Howick op tafel. En zo geschiedde: zo hoorde Nederland ineens van de drie Afghaanse broers Mohamad, Mehdi en Sadjad die eigenlijk vandaag zouden zijn uitgezet naar Afghanistan.

‘Zouden zijn’, ja. Want de activisten hebben ook met dit jeugdige Afghaanse drietal bereikt wat ze wilden: dat de IND ze niet uitzet maar dat ze voorlopig lekker in ons land mogen blijven. Het is toch ongelooflijk:

“Voorlopig mag het gezin, dat al meer dan negen jaar in Nederland woont, een nieuwe procedure in Nederland voeren omdat nieuwe argumenten zijn gevonden. „Zo zijn de regels”, bevestigt een woordvoerder van staatssecretaris Harbers. De moeder van de drie kinderen Mohamad, Mehdi en Sadjad zou volgens Vluchtelingenwerk te verwesterd zijn geraakt in Nederland. Dat zou een succesvolle terugkeer in het streng islamitische Afghanistan in de weg staan.”

Nu de oude Lili en Howick mogen blijven en dus ook de nieuwe Lili en Howick uitstel van executie krijgen is natuurlijk de vraag: wie gaan er de nieuwe nieuwe Lili en Howick worden? Want dit spelletje kan je natuurlijk eindeloos herhalen totdat alle minderjarige asielzoekers – en hun ouders! – permanente verblijfsvergunningen voor Nederland hebben gekregen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. worstcase

  Asielactivisten? Zeg maar gerust Asielmaffia! De “hulpverlening”, advocatuur, vrijwilligers en al die andere dramdozen, niets en niemand ontziende linkse extremisten. Die desnoods ook geweld zullen gebruiken. Waarom moest de staatsecretaris onderduiken? Bang voor de hond van de buurvrouw soms? Hopelijk komen er stevige kamervragen en worden al diegenen die strafbare feiten hebben gepleegd vervolgd. Wie bijvoorbeeld heeft het tweetal op het allerlaatste moment meegenomen? Zogenaamd weggelopen? Onzin natuurlijk. Dit was gewoon gepland en er was hulp. Wat mij betreft mag het kabinet vallen en komen er zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen.

 2. geineonnuther

  Idee voor een nieuwe spelshow op NPO?

 3. Floris

  “Voorlopig mag het gezin, dat al meer dan negen jaar in Nederland woont, een nieuwe procedure in Nederland voeren omdat nieuwe argumenten zijn gevonden. „Zo zijn de regels”, bevestigt een woordvoerder van staatssecretaris Harbers. De moeder van de drie kinderen Mohamad, Mehdi en Sadjad zou volgens Vluchtelingenwerk te verwesterd zijn geraakt in Nederland. Dat zou een succesvolle terugkeer in het streng islamitische Afghanistan in de weg staan.”
  ——————————————————————————–
  Zo zijn de regels…

  Hier zakt toch je broek van af.

  Stelletje incompetente dwazen daar in Den Haag.

 4. Tengo Kawana

  Kinderen die langer dan drie jaar in Nederland wonen moeten wat mij betreft automatisch in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning.

  1. Mariposa78

   IK ben nog langs geweest maar er werd niet open gedaan BLUFFER.

   1. Capo

    Jij ook al…?

  2. swetsnek

   GEWOON OPROTTEN MET DIE HANDEL DESNOODS MET GEWELD WAT DENKT HET LINKSE GEPEUPEL WEL NIET .GENOEG IS GENOEG .
   IK ZEG NEEM DE WAPENS OP .

 5. Tinneke

  Armani brilletjes!

  1. dannyvermeulen69

   Brilletjes betaald met gratis zorg verzekering die waar ik me scheel aan betaal incusief bergen met eigen bijdragen,

 6. dannyvermeulen69

  Kinderen die langer dan drie jaar in Nederland wonen moeten wat mij betreft automatisch niet in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning en automatisch gelijk terug sturen met vaar en moer en de rest van de uitbuiters en parasieten,

 7. henkC

  Even afgezien van blijven of niet..
  De hele wetgeving hieromtrent moet op de schop. Hoe is het mogelijk dat men de ene na de andere procedure kan starten omtrent het zelfde item.

  Ik word ronduit pissig hierover. Laat me eens proberen mild te zijn.
  Asielaanvraag moet binnen 2 maanden afgehandeld zijn.
  Daarna nog 2 maanden voor hoger beroep.
  Afwijzing is einde opvang en daadwerkelijk oppakken en uitzetten naar land van herkomst of de noord Afrikaanse kust (bootje op 20km uit die kust mag ook.)

  Na die 4 maanden niks geen opvang, niks geen bad, bed en brood.
  Een aktief beleid mbt tot het opsporen van illegalen in Nederland.

  Op die manier houdt je geld, tijd en tolerantie over voor hen die het echt nodig hebben.
  Waarom wil men maar niet inzien dat deze “uitgeprocedeerden” er hoogst persoonlijk voor zorgen dat zij die het nodig hebben de hulp niet of niet voldoende krijgen.

  1. dannyvermeulen69

   En zo draait het deugasiel beleid .een schaap over de dam en rest mag komen en het werkend klootjes volk betaald de rekening ezeltje strek je ..nog even en men eist het salaris volledig van de werkende en pensioener .het werkt ik hoor steeds meer mensen klagen over de kwestie .,

 8. sjun

  Wordt het zo onderhand niet eens tijd voor *remigratiebeleid* en veel meer selectiviteit aan de grens om de samenleving betaalbaar voor gewone burgers te kunnen houden? Of mag ik dat niet zeggen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.