Zelfs D66’ers smeken schuinsmarcherende Pechtold nu om op te stappen: “Zijn kwesties zijn niet meer uit te leggen!”

De schandalen stapelen zich op voor de D66-leider die nu al 12 jaar onafgebroken met ijzeren vuist over zijn partij regeert. Zelfs zijn eigen partijleden beginnen Pechtold nu behoorlijk zat te worden en roepen de partijleider op om bij het D66-congres in oktober om zijn aftreden bekend te maken: “Nóg later zou onlogisch zijn!” Zo klinkt het nu.

Gaat aan de hypocrisie van D66 dan eindelijk een einde komen? Terwijl mensen als Stef Blok en Geert Wilders aan de hoogste ethische standaarden worden gehouden, rommelt D66-leider Alexander Pechtold zelf maar wat aan. Penthouse in Den Haag op kosten van een Canadese diplomaat, referendum de nek omdraaien en nu weer de schandalige wijze waarop hij zijn ex-vriendin Anne Lok heeft behandeld – tot en met abortusdwang aan toe.

Zelfs binnen zijn eigen partij heeft men nu schoon genoeg van alle schandalen rondom Pechtold en wil men dat de aan het pluche vastgeplakte hoofdman eens over opstappen gaat nadenken. Volgende maand lijkt menig D66’er inmiddels een uitgelezen kans om schoon schip te maken, bij het jaarlijkse D66-najaarscongres:

“Volgens [Jeannet Bos, fractievoorzitter van D66 in Meppel] heeft haar afdeling tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart veel last gehad van landelijke kwesties. „Wij probeerden lokaal een boodschap over het voetlicht te brengen over onder meer duurzaamheid, maar op straat kregen we vragen over de afschaffing van het referendum en over het appartement van Alexander Pechtold. Mensen zeiden: ‘ik stem al vanaf het begin op jullie partij, maar hierdoor haak ik af’. Het was moeilijk daar weerwoord op te geven.”

Het vertrek van Pechtold, die sinds 2006 partijleider is, zat er al aan te komen. D66’ers houden rekening met het scenario dat de laatste kwestie zijn aftocht versnelt en dat hij voor het partijcongres op 6 oktober zijn aftreden aankondigt. Later vertrekken is politiek ook onlogisch, redeneren ze, met het oog op de Provinciale Statenverkiezingen in maart en de Europese verkiezingen in mei. “

Zet de campagne dus maar alvast koud: 6 otober gaat nationale Pechtold-uitzwaaidag worden. Tenminste, als de koppige penthouse-zwendelaar tenminste kan worden overgehaald door zijn partijgenoten om hun club niet vollédig naar de verdommenis te laten gaan. Maar goed: ook dat zou geen ongunstige uitkomst zijn, natuurlijk!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. Elu Thingol

  Pechtold is sinds 2006 partijleider van D66. Hij heeft de partij uit de modder getrokken en op de kaart gezet. Pechtold wist D66 opnieuw een kabinet in te loodsen.

  Het wordt wellicht tijd om Alexander Pechtold als D66-erelid aan de kant te zetten. Hij raakt zijn glans kwijt en de problemen kleven hem aan. Pechtold is geen Rutte, bij welke alles afglijdt.

  1. deelszon

   @Elu met zo’n achtergrond is het natuurlijk een schande als jij zegt dat hij ere-lid moet worden en met name ook voor diegene die door Pechthold zijn misbruikt.
   Blijkbaar heb jij er alle belang bij en zal je er alles aan doen om hier je soms nare linkse gedachtegoed te plempen..

   1. Elu Thingol

    Het zal wel, lugar.

    1. Siemien

     @Elu heb jij nou ook een lugar fetisj, jullie zijn echt zielig gewoon

     1. Capo

      @Siemien: Pisvlek Tengo & zijn sneeuwvlokvriendje Gustaafff zijn cumulerende trollen, behandel ze daarom als zodanig.

    2. Tengo Kawana

     Weet jij van wie deze nieuwe nickname is, Elu?

     1. Elu Thingol

      Gezien het taalgebruik Siemien-Rechtsaf en daarvan staat voor 99% vast dat het lugar is.

  2. Adriaan

   ‘…Hij heeft de partij uit de modder getrokken…’ Hahaha, en hij heeft net zo hard weer de modder ingeduwd. Deze man is zo ongeloofwaardig geworden. Opstappen is de enige optie voor hem. En daar zal Nederland niets aan missen.

   1. Elu Thingol

    Regeren met Rutte leidt onvermijdelijk tot een groot verlies (zie CDA, PVV, PvdA en nu D66), maar dat D66 in het landsbelang bereid was dit onvermijdelijke verlies te aanvaarden is prijzenswaardig. Pechtold heeft zijn partij in de modder geholpen, net als Samson.

  3. sjun

   Niet Alexander de Narcist maar stemadvies vanuit Ankera behoedde D66 destijds voor een roemloos einde. Opmerkelijk dat deze infiltratie niet veel meer aandacht kreeg al kan ze dhr. Pechtold natuurlijk alsnog aangerekend worden. https://www.trouw.nl/home/turkije-gaf-stemadvies-d66~ab5d72c7/

   1. Tengo Kawana

    Sjun komt aanzetten met een dubieus verhaal van 12 jaar geleden.

    Dit overtuigt niet erg.

    1. Seneca

     @tengo
     als je vandaag wilt begrijpen, moet je op zoek gaan naar gisteren of
     12 jaar terug

  4. Florissa

   Uit de modder getrokken en dan zo in de stront gereden ,op de kaart gezet als draaideur ,meeloper , tekenen bij het kruisje ,bedrieger ,oplichter en iemand die als het er op aan komt zijn verantwoording niet neemt,alimentatie voor een kind betalen kan er blijkbaar niet vanaf ,en laat hij het gewoon onder grote druk ,bij een in psychische ,in nood verkerende vrouw weg halen .Omdat hij dolgraag in de publiciteit staat ,en als erelid afscheid nemen zonder glans ,zou ik aanraden hem met pek en veren op een strontkar door Den Haag te rijden .

   1. Elu Thingol

    Toen Pechtold begon had D66 drie tot zes zetels. Inmiddels heeft de partij er 19. Ja, ik ben ook geen fan van Pechtold, volstrekt niet, maar kan niet anders concluderen dat hij zijn partij uit de bagger omhoog heeft getrokken.

    1. Capo

     Jouw conclusie is niet relevant, behalve wanneer het over de sneeuwvlokscouting gaat, dan mag jij een liedje zingen.

  5. Vliegenvanger

   Ere lid, ben je bedonderd. Zo iemand die zo’n grote narcist is en de boele vele malen belazerde moet een gier ton over zijn kop krijgen. Dat zou hem sieren, arrogante lijkenpikker is het.

 2. Pescador

  Ze moeten hem afzetten en opsluiten, en zijn penthouse inleveren

  1. Tengo Kawana

   We sluiten in onze rechtsstaat alleen mensen op die bewezen strafbaar handelden, Pescador.

   Was je dat niet bekend?

 3. deelszon

  En terecht natuurlijk want in meneer Pechthold schuilt een d666 demoontje en d66 demootjes liegen..

 4. rosmalen53

  Tja en dan komt er weer een ndere Pechthol

 5. DolleDries

  Natuurlijk moet dit zich misdragende wangedrocht weg. Je mag alleen hopen dat hij geen baantje krijgt waar hij de baas is over vrouwen want dan zou hij niet laten om deze weer te misbruiken gebruik makende van zijn macht want het zit in zijn genen.

 6. Pecunia

  @Tengo
  @Tengo
  Stel dat het Geert Wilders of Thierry Baudet was geweest, hoe had jij er dan tegenaan gekeken? Aan de hoogste boom ophangen toch?

  1. Pecunia

   Hallo zeg is u daar nog?

  2. Tengo Kawana

   Nee, ik ben niet zo voor het ophangen van mensen.

   Je suggereert dat ik met twee maten meet, de bewijslast daarvoor ligt bij jou.

   1. Pecunia

    Mettertijd zal ik je daaraan helpen herinneren en deze beeldspraak.

  3. Black Jack

   @Pecunia tuurlijk doet Tengo dat, Tengo is een echte d666 lover, en vindt het prima als er gedwongen geaborteerd moet worden..

   1. Elu Thingol

    Zo, lugar, je haalt ze vandaag wel uit je broekzak.

    1. Black Jack

     @Elu ik heb even wat reacties terug gekeken maar wat heb jij met die lugar?

     1. Floris

      Elu heeft een Lugar-obsessie.

     2. Elu Thingol

      Niets hoor, lugar.

     3. Tengo Kawana

      Lugar is een van de vele nicknames waarmee Capo zich hier presenteert.

     4. Capo

      @Black Jack: Elu Plasgoot en Tengo Pisvlek zijn DDS-trollen, ze zijn dagelijks van omstreeks 09:00 tot ongeveer 23:30 actief om te zuigen en te klieren. Elu Sneeuwvlok mag niet op zondag, want dan krijgt hij huisbezoek van de predikant.

      Plas er maar gewoon overheen en laat ze lekker dobberen. Ik heb namelijk uit betrouwbare bron vernomen dat Lugar is gaband, die kan dus niet, zoals Travestietentengo aangeeft, reageren.

      “Lugar is een van de vele nicknames waarmee Capo zich hier presenteert.”

      Tot slot herken je een trol als Troelatengo en zijn deurbelbutler aan de manier waarop ze de zaken altijd omdraaien. Zo, nu maar weer met de oprechten in gesprek, zulk soort volk kun je maar beter persoonlijk bannen, dat heeft Mike ook al talloze keren gedaan.

 7. DolleDries

  Vergeet niet dat dit walgelijke figuur bijna dagelijks bij RTL en NPO als een pronkjuweel werd gepresenteerd.

  1. Tengo Kawana

   Ik denk dat Pecthold de komende tijd de praatshows zal mijden omdat hij daar hierover zeker zal worden aangesproken.

   1. Pecunia

    Ik denk voorgoed.

    1. DirkSteen

     Terecht en opzouten met die Pechthold, hij heeft genoeg “fouten” gemaakt met o.a. zijn Penthouse!

   2. Capo

    “Ik denk dat Pecthold de komende tijd de praatshows zal mijden…”

    Wat jij denkt is niet relevant, je bent een trol.

    #taalneuqertje

    1. Tengo Kawana

     DFTT.

   3. AS210854

    Zo laf is hij wel.

 8. Ad Infinitum

  Mensen trappen in die hyperbole teksten van DSS over dit verhaal. Wanneer die mevrouw niet naar Privé was gehold, uiterst dom, was het niet zo’n kwestie geweest. Als je problemen hebt in de relatie dan ga je naar een mediator. Ze heeft zichzelf schade berokkend. Dit politiek uitkneden heeft niets met D66 van doen.

  1. Siemien

   @AI maar dat is het dus wel, en het is goed dat dit soort dingen aan het licht komen, erger nog, als een PVV-er in kwaad daglicht wordt gezet buitelen jullie linkse islam gekkies over elkaar heen, Tengootje (W.I.M trutten) voorop..

  2. Tengo Kawana

   Volledig juist, Ad Infinitum.
   De ranzigheid waarmee hier Pechtold wordt aangepakt is ronduit stuitend.

   1. Blue monday

    Als een PVV’er iemand brievenbus vol pist, een FvD’er in zijn vrije tijd trots naast een Neo-nazi staat of dat er weer melding wordt gedaan van een corrupte VVD’er dan heeft dat wellicht niets van doen met het landsbelang.
    Toch vind ik als kiezer, het belangrijk om te weten wat voor soort volk er in zo’n partij zit en of de betreffende partij serieus genoeg omgaat met de integriteit die je bij zo’n partij mag verwachten.
    Daarnaast is het ronduit fascinerend hoe de kiezer met dit soort nieuws omgaat, zo lijkt het de VVD-stemmer geen reet uit te maken dat bijna het hele kader al is afgetreden wegens incompetentie of weer een corruptieschandaal.

    Nu eens kijken uit welk hout de gemiddelde D66-stemmer is gesneden. Ik persoonlijk verwacht er weinig van.

 9. EllyD18

  Dat wordt een dag met een lintje voor Nederland.

 10. DolleDries

  Het natuurlijk wel een ranzige lafaard die praat over andermans organen of het pakjes boter zijn zelf te laf is om in zijn eigen ballen operatief geen knup er durf in te laten leggen om ongewenste zwangerschappen te voorkomen. Wat een smeerlap.

  1. DolleDries

   En natuurlijk walgelijk daarna andere onder bedreiging wil aan zetten tot kindermoord.

  2. Mart

   En(gelukkig voor haar)mooi niet trouwen met de moeder van zijn onafgemaakte kids.Wateen egocentish kereltje.

   1. Mart

    Vòòr er iemand gaat mekkerren…….ik heb de n niet ingetikt

    1. Mart

     Verdomme ik bedoel de r……tòch maar een nieuw fondsbrilletje kopen.

 11. Blue monday

  Laat Pechtold aub zitten waar hij zit, dan kan hij D66 persoonlijk weer diep de modder indrukken.

  Ik hoop alleen niet dat de D66-kiezer annex yup over gaat lopen naar FvD…want die partij is het zusje van D66

 12. Mart

  Hij zal vast wel een job vinden in de handel van humanparts….eenmaal….andermaal …verkocht.

 13. Pecunia

  Als verkoper van tweedehands auto’s is hij meer op zijn plaats, of zeg ik nu wat geks?

  Rutte ook trouwens.

  1. Tengo Kawana

   Ja, je zegt wat geks.

   Wat kom je hier doen?

   1. Pecunia

    Hetzelfde als jij.

    1. Capo

     Dat ben ik niet je eens!

  2. Elu Thingol

   Pechtold is een oud-veilingmeester en één van de architecten van dit kabinet. De andere architecten betreffen een geschiedenisleraar en een evangelist.

   In wezen worden we dus geregeerd door “het volk”.

   1. Pecunia

    Blijkbaar is een te groot deel van het volk gauw tevreden of stekeblind dat kan ook.

    1. Elu Thingol

     @ Pecunia

     De kiezer heeft altijd gelijk.

     1. Pecunia

      Zo niet dan toch.

   2. Capo

    @Gustaafff: Ben jij nu zo dom of zijn wij zo slim?

    1. Pecunia

     Daar moet hij een uurtje over nadenken.

     1. Capo

      @Pecunia: Nadenken? Nou ik dacht het niet hoor. Zulk schorem denkt om de dooie dood niet na, die zuigen alleen maar.

 14. lanex

  D66, de partij van van hypocrieten, laat Pech told lekker leider blijven van die loser club, ze hangen zichzelf wel op met hun voortdurende schofferen van de Nederlandse burger.

 15. P.Sisterons

  Ook benieuwd of D666 leden beneden staan te wachten om Pechtold op te vangen als hij op bijltjesdag naar beneden duikt vanuit zijn penthuisje?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.