Zweverig GroenLinks weigert vrouwenhatende shariaraden te veroordelen: ‘Ze helpen het beleid scherp te houden!’

snapshot
Foto: Een sharia council. Bron: Screenshot BBC.

GroenLinks-wethouder Judith Bokhove (Rotterdam) weigert om zogeheten sharia councils af te slaan als potentiële gesprekspartners: “Verschillende meningen en opvattingen moeten helpen het beleid scherp te houden en zicht te houden op wat er speelt in de samenleving!”

https://twitter.com/ShirinMusa/status/1044465217286082561

Boze gezichten vandaag bij vrouwenrechtenactivist Shirin Musa, en bij Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf. Terecht ook, want de gemeente Rotterdam blijft tegen beter weten in gewoon verder gaan met het samenwerken met zogeheten sharia councils.

Sharia councils zijn een uit het Verenigd Koninkrijk overgewaaid systeem, waarbij islamitische rechters volgens islamitisch recht bindende uitspraken gaan doen voor moslims die zich er melden met een probleem. Undercover-documentaires tonen echter aan dat deze instituten grossieren in het vergoelijken en bagatelliseren van zelfs ernstige vormen van vrouwenmishandeling. Naar de politie stappen? Nou, dat mag je als vrouw echt alleen in het meest uiterste geval. Ook bij islamitische scheidingen die de councils uitspreken zijn vrouwen altijd de pisang. Mannen kunnen het vonnis bijna dicteren aan de rechters.

Met dergelijke rechtbanken blijft de gemeente Rotterdam gewoon in zee gaan, zo meldt de verantwoordelijke GroenLinks-wethouder Judith Bokhove. Ze meldt dat ze van belang zijn bij het “scherp houden” van het beleid. Dat las je inderdaad goed: instituten die maling hebben aan de rechten van de vrouw blijven ‘gesprekspartner’ voor de tweede stad van Nederland. Geen wonder dus dat Shirin Musa, directrice van Femmes for Freedom, laaiend is. Ze verwijt GroenLink seen “patriarchaal verbond” in stand te houden. Haar organisatie mag niet meepraten, maar dit soort parallelle rechtsstelsels uit het Midden-Oosten blijven partner. “Eén conclusie: ze willen geen verandering!”

Namens Leefbaar Rotterdam reageert Tanya Hoogwerf: “Ga toch samenwerken met organisaties die het beste met vrouwen voor hebben. Op deze manier worden het derderangs burgers.”

Waarvan akte.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

29 reacties

 1.   

  Al leefden we in 40-45 dan zou groenlinks met de Gestapo mee werken omdat het handig is.

  1.   

   Eens. Groen Links: “Verschillende meningen en opvattingen moeten helpen het beleid scherp te houden en zicht te houden op wat er speelt in de samenleving!”

   Het beleid scherp te houden, u leest het goed. Dat is een GL-eufemisme voor ‘niets doen’.

   1.   

    Een voorbeeld.

    De voorvaders van voormalig burgrmeester van Amstredam Job Cohen en van PvdA-kamerlid en partijleider in de tweede kamer Lodewijk Asscher hebben als leden van de Joodse Raad in Amsterdam in de tweede wereldoorlog hier in Nederland en dan specifiek Amsterdam meegewerkt met de Duitsers.

    Dit is op te zoeken in de nodige fora op het internet.

    Zij waren dus toen een soort voorlopers van Groen Links?

    1.   

     Wat heeft de Joodsche Raad met GroenLinks te maken?

     1.   

      Tengo hoort het woord “Joodse Raad”, de antisemiet die hij is, is direct op scherp gezet. Oppassen jongen voor je weer racistische en strafbare uitspraken doet.

     2.   

      Ze werkten op dezelfde wijze naar de bezetter toe.

     3.   

      En sjun gaat door naar de volgende ronde!

      :-D

     4.   

      Als je de naam van Tengo Kawana leest dan zou je kunnen vermoeden dat het iemand van niet Nederlandse komaf is, mocht dat zo zijn dan begrijp ik de reactie van Tengo Kawana wel om combinatie van sommige Nederlandse woorden niet te begrijpen.

      “Zij waren dus toen een soort voorlopers van Groen Links?”

      Persoon Tengo Kawana wat begrijpt u niet van deze combinatie van woorden die we in Nederland een zin noemen?

  2.   

   Wat een domme opmerking. Het waren communisten en anarchisten die het grootste verzet tegen de nazi’s in Europa hebben gepleegd. Het is ook heel simpel te analyseren dat PVV en fvd de meeste overeenkomsten hebben met de nazi’s. Wat hebben ze namelijk gemeen, het uitsluiten van een bevolkingsgroep. Mijn vraag aan jou: onderbouw dat erop dit moment andere politieke partijen in Nederland zijn die dat doen? Het zal je alleen lukken met gedraai en leugens. Ik stem niet op groen links, stemmen is voor veel dat leiders nodig heeft.

   1.   

    Correctie: stemmen is voor vee dat leiders nodig heeft.

   2.   

    Vrijwel elke partij behalve de PVV sluit de Nederlander uit!

    Tot aan een cordon sanitaire toe!

    Heb je moeilijker vragen aytas dopper?

    Wuppie!

    :-D

    1.   

     Hoe kun je zo stom zijn om zo’n bewering te doen? Is die vraag moeilijk genoeg? De Nederlander uitgesloten in Nederland. Sodemieter, wist niet dat het politiek correct slachtofferschap in Nederland van rechts al zo erg was.

   3.   

    Het waren communisten en anarchisten die nationaalsocialisme veroorzaakten. Evenals nu stelden zij zich onaanspreekbaar op traden ze met knokploegen op de straten op zoals je nu AntiFa ziet optreden en kon de Duitse samenleving van na 1918 slechts leefbaar gehouden worden door oorlogsveteranen die de openbare orde herstelden. Pas later ontstond er daaruit een politieke partij diet het land en haar industrie niet langer wenste te laten uitplunderen door woekerbelastingen vanuit o.a. Frankrijk en de bezetting van haar industriegebieden.

  3.   

   Groen links IS de gestapo!

 2.   

  Sharia strafrecht is vreselijk. Maar Sharia voor “alternatieve geschillenbeslechting” (zeg maar “Rijdende Rechter”-achtige zaken) kan heel goed functioneren. In Canada zijn daar hoopgevende experimenten mee gedaan die alleen gestopt zijn omdat islamhaters de Sharia een slechte naam bezorgden.

  Net als bij de echte Rijdende Rechter sluiten de partijen tevoren een “vaststellingsovereenkomst”, d.w.z. dat ze zich binden aan de uitspraak van de (Sharia) arbiter (scheidsrechter) die ze inschakelen. Die overeenkomst staat gewoon in de Nederlandse wet. Vereiste is wel dat partijen vrijwillig hun geschil aan zo’n arbiter voorleggen. Anders is een beroep op de gewone rechter mogelijk om die “vaststellingsovereenkomst” nietig te verklaren.

  Het familierecht is een apart geval. Hier speelt het probleem dat een Marokkaan naar Marokkaans recht gescheiden kan zijn (bijv. door verstoting). Dat vinden wij niet in overeenstemming met Nederlandse normen en waarden, maar we kunnen die Marokkaan ook moeilijk een boete opleggen wegens bigamie, als hij hertrouwt.
  Daarom staat in de (Nederlandse) wet wanneer een Marokkaanse (etc.) scheiding wordt erkend. Daarbij gelden behoorlijk strenge eisen, om te verhinderen dat bijv. Nederlandse Marokkanen “echtscheidingstoerisme” bedrijven, al was het maar omdat dat goedkoper is.

  Maar ja, bij dat viswijf Tanja Hoogerwerf slaan meteen alle stoppen door als ze het woord sharia hoort.

  1.   

   Artikel 237 Wetboek van Strafrecht
   1 Met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie wordt gestraft:

   1°. hij die opzettelijk een dubbel huwelijk aangaat;

   2°. hij die een huwelijk aangaat, wetende dat de wederpartij daardoor een dubbel huwelijk aangaat.

   2 Indien hij die opzettelijk een dubbel huwelijk aangaat, aan de wederpartij zijn gehuwde staat heeft verzwegen, wordt hij gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vierde categorie.

   3 Ontzetting van de in artikel 28, eerste lid, onder 1°, 2° en 4°, vermelde rechten kan worden uitgesproken.

   In de Koran staat dat een man alleen meerdere huwelijken mag aangaan als hij alle vrouwen even goed behandelt. Dat wordt dus een dure grap. Overigens was dit in de tijd van Mohammed een belangrijke verbetering ten opzichte van de toen bestaande toestand.

  2.   

   @Frits Jansen

   ‘In Canada zijn daar hoopgevende experimenten mee gedaan die alleen gestopt zijn omdat islamhaters de Sharia een slechte naam bezorgden.’

   Ow ja? Volgens mij werd de Arbitration Act vooral op grond van protesten van (islamitische) vrouwenorganisaties gewijzigd zodat religieus recht niet meer kon worden toegepast.

   Dus islamhaters bezorgen Sharia een slechte naam?

   Ten eerste, vreemde term en ook bedoelt om iemand directe in de ‘foute hoek’ te zetten. Als je je zorgen maakt om bepaalde zaken of het er niet mee eens bent ben je niet direct een hater.

   Ten tweede, uitspraken van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens:

   Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg merkte in een arrest van 13 februari 2003 over de rechtmatigheid van een verbod voor de Turks-islamitische Refah partij op “dat de sharia niet verenigbaar is met de fundamentele principes van de democratie”.

   Op 29 juni 2004 oordeelde het Hof in een arrest over de rechtmatigheid van een verbod op het dragen van een hoofddoek bovendien “dat de bepalingen van de sharia, onder andere betreffende strafrecht, lijfstraffen en de positie van vrouwen in het geheel niet verenigbaar zijn met de seculiere rechtsstaat en de Conventie.

   1.   

    Beste BB, Fritzl is alleen maar een ongevaarlijke idioot. Hij meent datgene wat hij hier opschrijft echt op basis van wat hij bij boulevard en late night heeft gehoord. Onze lieve heer zou gezegd hebben “vader vergeef het hem, hij weet niet beter”
    Vergeef het hem, hij is een brave huisvader, die zijn best doet het leven te begrijpen. Het is alleen zo moeilijk om zich verder te verdiepen dan in de Donald Duck

  3.   

   Luister Fritzl. We leven in Nederland.

   Als je sharia rechtbanken wil is er niemand die je er van weerhoud op te rotten naar een midden oosters land waar die bloederige islam cultuur heerst. Snap je?

   Hier in Nederland horen geen sharia rechtbanken. Hier geld gewoon de Nederlandse wet en daar heeft IEDEREEN zich aan te houden!

   Mafklapper. Rot alsjeblieft op!

  4.   

   @Frits “Maar Sharia voor “alternatieve geschillenbeslechting” (zeg maar “Rijdende Rechter”-achtige zaken) kan heel goed functioneren.”

   Wat jij even lekker moet doen met je achterlijke naargeestige islamverheerlijkende praatjes hier, is oprotten, achterlijke islamimbeciel dat je bent, saampjes met islamverheerlijker Tengo/Ernst..

   1.   

    Bij het artikel http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/09/theo-hiddema-pakt-schaamteloze-fatsoensapostelen-aan-die-schilderij-met-blote-tepel-uit-rechtbank-haalden/
    Frits Jansen 3 uur ago
    Van Frits Jansen bestaat geen beeld want het is een verzonnen persoon, een nick.

    Wat dat aangaat is Frits Jansen een soort Mohammed. Nee dank je, geen cartoonwebstrijd.

    Knap dat een ni(c)kS met duidelijk islam-sympathie (duidelijk een voorkeur voor de kinderverkrachter uit een sprookjesboek want ziet zichzelf als een soort van evenwaardig aan die even fake-collega en “leent” zelfs diens naam maar even) artikels uit het wetboek van strafrecht kan lezen en zelfs schrijven.

 3.   

  Is het toestaan van sharia councils niet in tegenstrijd met onze rechtstaat? En gaan wij niet een staat in een staat vormen om de parallelle samenlevingen nog sterker te maken? Moslims apart van de rest, een LAT relatie. Wie staat dit soort debiele praktijken toe? Groen links is echt een plaag voor het land. Hebben wij soms geen regering meer of ligt deze nu al op zijn rug? Is Erdogan nu al onze premier?

  1.   

   Ja natuurlijk ni28!

   1000 % gelijk!

  2.   

   Op 27 oktober 2010 hebben de Kamerleden Femke Halsema (GL), Job Cohen (PvdA), Alexander Pechtold (D66) en Emile Roemer (SP) een motie ingediend van de volgende strekking:

   “Verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering GEEN doelstelling van beleid is.”

   De naar Halsema genoemde motie kreeg de steun van de overgrote meerderheid van de Tweede Kamer.
   Alleen de PVV, SGP en de voormalige Groep Bontes-Van Klaveren waren tegen.
   Dat ook de VVD en het CDA de motie hadden gesteund, heeft dan ook veel kwaad bloed gezet bij een groot deel van de bevolking.
   Men vond het zelfs een vorm van landverraad, want islamisering is niets anders dan een proces van het omvormen van onze democratische samenleving naar een islamitische religie, cultuur en wetgeving.
   En hier tegen ingaan zou dan geen regeringsbeleid mogen zijn…?

 4.   

  Groen links is ook tegen vrijheid.

  1.   

   Aytas dopper is ook tegen vrijheid.

   Vandaar dat hij de islam zo knuffelt.

   :-D

 5.   

  Dom van groen links.

 6.   

  Ze zijn niet zweverig.
  Het Groen van Groen Links heeft niks met de Natuur maken.
  Geen enkele Groen Links apparatsjiks zal het verschil weten tussen een rode wouw en een blauwe kiekendief.
  Het Groen staat voor Islamgroen; onderdrukking, de Inquisitie op andersdenkenden, de middeleeuwen.

 7.   

  GroenLinks zin in de toekomst, wat voor toekomst staat GroenLinks voor? https://i.imgur.com/HEdzob5.png

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!