Ach kijk, wéér een leugen! Alleenverdieners met kinderen gaan er op achteruit

De scepsis heerste al bij de uitspraak van Rutte tijdens Prinsjesdag toen hij zei dat iedereen er op vooruit zou gaan qua koopkracht. ‘Oeps, rekenfoutje!’ mocht minister Koolmees ons vandaag komen vertellen!

Flink zuur natuurlijk als je met ‘voorbeeldhuishoudens’ werkt in je lijpe modelletje en die dan niet overeenkomt met de werkelijkheid. 0,3 Procent koopkrachtdaling voor alleenstaande ouders met een modaal inkomen.

AOW’ers, uitkeringsgerechtigden en lage inkomens gaan er tussen de 0,0 en 0,2 procent op vooruit, woopdiedoo! De enige in het rijtje ‘voorbeeldhuishoudens’ die onder de 1 procent daling ervaart, zijn AOW-paren die meer dan 30.000 euro verdienen per jaar. Nog niet denderend, hun -1,6 procent werd gecorrigeerd naar -1,2 procent. Steek die maar in je zak, ouwe!

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat het heersende beeld zich zo langzaam uitkristalliseert en een negatieve blik werpt op onze situatie in Nederland. Variaties van ‘Nul komma zoveel procent erbij/eraf terwijl het bedrijfsleven fikse kortingen krijgt en de multinationals ons te kakken zetten met die dividendbelasting.’ zullen de norm gaan worden bij de gesprekken naast de koffieautomaat.

Rutte en zijn regering zullen het moeten doen met een beeld van cijfer-sjoemelaars, overdreven optimisme of regelrecht bedrog. Een volstrekt onhoudbaar beeld, helemaal gezien er al zoveel schandaaltjes aan de oppervlakte zijn gekomen de afgelopen tijd. Regelrechte munitie voor de oppositiepartijen om heel die regering een trap na te geven en de verkiezingscampagnes alvast in te luiden!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Eugenie de la Fleur

  Deze cijfers zijn idd alles behalve gunstig voor het kabinet. Laten we hopen dat de oppositie (met name de linkse partijen) als een blok zullen sanenwerken de komende tijd om de kabinet onder druk te zetten om hun slechte besluiten te herzien

  1. Ernst Quispel

   Je kunt niet altijd alle koopkrachteffecten van te voren voorspellen. Ik denk dat het Kabinet ook zonder druk van de Oppositie dit wel gaat repareren, al zou het alleen maar zijn omdat de CU sterk op deze doelgroep is gericht.

   1. AnnaKlaver

    Tja het zal wel moeten komen van links.

   2. Eugenie de la Fleur

    We gaan het zien. Ik gun dit kabinet in ieder geval veel wijsheid toe en hoop dat ze tot inzicht zullen komen

  2. Baaz

   Alles is dichtgetimmerd, de partijdiscipline gaat voor het landsbelang.

  3. Aytas

   Nee geen linksblok. Alleen de gedachte al, nog meer herverdelen, meer overheid oh gruwel de onderdrukkende staat nog meer aanwezig.

 2. AnnaKlaver

  Tijd voor nieuwe verkiezing.

  1. Baaz

   Dat sowieso, de schandalige Rutte moet zo snel mogelijk het veld ruimen.

 3. Eugenie de la Fleur

  Het is in iedergeval gerustellend dat mensen met een uitkering profiteren

  1. Top

   Maar ondanks dat, kan je nog steeds geen verhuizing naar je ‘geliefde stad’ betalen.

  2. Adriaan

   @Eugenie, valt de AOW ook onder uitkering?

   1. Eugenie de la Fleur

    Ouderen met alleen AOW gaan erop vooruit

    1. cmsuijkerbuijk

     “Eérst zien”, zei de blinde!

    2. Aytas

     1 x aow per huishouden.

  3. Aytas

   Weet je hoe onderdrukkend het uitkering systeem is? Bevrijd ons van het socialisme!

 4. Ben Zine

  Ik kan me geen enkele MP herinneren (en mijn herinnering gaat terug tot Biesheuvel) die zo leugenachtig, onbetrouwbaar, arrogant en respectloos is als Mark Rutte. De manier waarop hij onderuitgezakt en ongeïnteresseerd met zijn mobieltje zit te spelen wanneer Baudet aan het woord is, kan echt niet. Dat is gewoon onacceptabel. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, maar behandel je collega met respect. Rutte straalt voor 100% uit: “Joh, lul jij nou maar lekker verder, het zal me allemaal worst wezen wat je zegt.” Echt schandalig. Wat is die tweede kamer toch een vergaarbak geworden voor maatschappelijke mislukkelingen. Vroeger had het nog een bepaald aanzien. Nu is het een potsierlijk toneelstukje geworden.

  1. Baaz

   @Benzine: Dat heb je treffend vertolkt, Baudet heeft dat ongeïnteresseerd met de mobiel spelen in een van zijn betogen ook een paar keer genoemd. Het is natuurlijk ook een toneelstukje! Alles is dichtgetimmerd, de 50+1 formule wordt onderschreven in de partijdiscipline en haal het dus ook niet in je hoofd om in het lands- i.p.v. het partijbelang te stemmen bij hoofdelijke of gewon stemming. Zo gaat het en zo heeft Baudet het ook benoemd. Het partijkartel.

   1. Guus Geluk

    Baudet speelt zelf ook met zijn mobieltje en twittert zelfs over zijn collega’s als zij aan het spreken zijn.

    1. Baaz

     En hij is minister president in vak K, hè?

     #jij-bak

     1. Guus Geluk

      En Baudet is fractievoorzitter en parlementariër.

      #hypocrisie

     2. Baaz

      En Rutte is minister van algemene zaken en parlementariër.

      #jij-bak

     3. Baaz

      Rutte werd aangesproken en niet Baudet!

      #jij-bak

     4. Job Jansen

      @ Baaz

      Veel lof en respect dat je elke keer de zogenaamde gutmensch uitleg geeft, ook al kun je beter tegen “de muur lullen”. Die luisterd namelijk net zo goed.

     5. Baaz

      Dank je Job, het valt soms niet mee. Maar vermakelijk is het vaak wel, sommige zijn zo zwak en hebben de verstandelijke vermogens van een garnaal terwijl zij zich erudiet voordoen. Dat zal jou toch ook zijn opgevallen?

     6. Job Jansen

      Ja helaas wel, daarom reageer ik er niet op. Ik heb weinig tijd en al helemaal geen energie voor deze mensen. Overtuigen is de moeite niet meer waard. Je kunt ze als verloren beschouwen. Maar je kunt het proberen. Succes als je ervoor gaat!

  2. Ernst Quispel

   Ik zag gisteren Baudet aan de interruptiemicrofoon met zijn telefoon spelen terwijl een ander Kamerlid aan het woord was. Ik vond dat wel de limit.

   1. Baaz

    “Ik zag gisteren…”

    Onmogelijk, jij bent hier 13 uur per dag online, jij hebt helemaal geen tijd om te kijken en je kijkt vooral niet naar Baudet, hij is jouw allergie.

    In tegenstelling tot Mark Rutte liegt Baudet de rotzooi niet aan elkaar.

    1. marco1

     Moet jij zeggen

     1. Guus Geluk

      Ja, precies.

     2. Baaz

      “Moet jij zeggen”

      Wat moet ik zeggen, Marco?

     3. marco1

      Lijd je aan dementie of ben je vergeetachtig en te lui om terug te lezen wat je geschreven. Jezus zev en dat wil dan nog mee kunnen beslissen in politieke beslissingen. Ik ga het steeds beter vinden dat ze dat referendum afgeschaft hebben.

     4. Baaz

      Geen antwoord geven is natuurlijk niet verstandig Marco. Gewoon wat dingetjes neer plempen is ook niet slim, vooral niet als degene wie het aangaat er navraag over doet en jij er geen antwoord op geeft door het te verduidelijken.

      Je bevindt je in goed gezelschap want er zijn hier nog een paar van dat soort forummers (“Ja, precies.”). Beetje de hele dag reacties neer plempen en er verder geen uitleg aan geven of rekenschap van afleggen.

      Tja…

     5. Ernst Quispel

      Marco1, je moet het natuurlijk zelf weten maar je laat je in het trollenspel van Baaz zuigen. Dit soort geklier is zijn lust en zijn leven.
      Ik zou de trieste trol negeren als ik jou was.

     6. Baaz

      Omdraaien en verdraaien meneer Quispel, je kunt niet eens anders meer, het zit in je vezels. Gelukkig doorziet de betere lezer waar jij mee bezig bent. 🙂

      Wist je dat satan dat ook doet? Hij is de grote na-aper.

    2. marco1

     Ja ik weet het Ernst en net als de meeste narcistische mensen denkt hij ook nog bijzonder slim te zijn. Vaak zien die mensen hun eigen niets zijn nog wel een keer in en krijgen dan een depressie. Ook beschuldigt hij er mensen van dat ze DDS kapot willen maken maar de enigste die er met zijn kleuterachtige vraagjes en gedrein voor zorgt dat mensen afhaken is hij zelf. Hij ziet dat dan waarschijnlijk als winst en winnaar van een debat. Terwijl normale mensen hun tijd gewoon niet verder willen verspillen aan een onnozelaar.

     1. Siemien

      Jammer dat je met linksaffer Ernst collaboreert, ik vind Ernst een smuigert eerste klas, bekijk de reacties van Ernst aandachtig en analyseer vooral.
      Let op de zuigende werking, let op de naargeestigheid en de schoffering van het gehele Nederlandse volk..

     2. marco1

      Ik lees het aansachtig hoor al een tijdje. Dat andere geval zuigt net zo hard zo niet harder. Jammer dat je achter zoeen ik heb altijd gelijk figuur staat.Hij zal vast blij zijn met zoveel schoothondjes.

  3. Marija

   Helemaal met u eens. Zeer denigrerend gedrag van Rutte toen Baudet aan het woord was. Over normen en waarden gesproken, die mogen ook wel eens in de kamer aan bod komen: mobiel tijdens debat uit!!!
   Vroeger was er voor onze regering inderdaad respect, nu vallen ze zowat dagelijks door de mand, lichtgewichten zijn het veelal.

 5. Gerlos

  Rekenfouten bedankt !!!!!

 6. meanstreak2099

  op een of andere manier verbaasd me dit niet en door de meerderheid hebben ze lak aan iedereen zoals afgelopen tijd met dividend

 7. Pescador

  Dit is oud nieuws en mij al enkele maanden bekend, hoe het gaat uitpakken weet ik niet maar ikdenk dat daar niks aan gaat veranderen.

  En voor het geval jullie volgend jaar om deze tijd wederom met zo´n verhaaltje komen , kan ik jullie nu alvast vertellen dat op de rijken na, iedereen er volgend jaar op achteruit gaat want ook die berekening klopt aan geen kanten.we worden wederom belazerd

  1. Aytas

   Dus het is de schuld van de rijken dat zij erop vooruit gaan? 50% belasting op loon man.

 8. Jantje

  Maar wel 2 miljard naar bedrijven die toch al zat hebben.
  Rutte., je bent kwaadaardig.

 9. sonar

  Als Rutte wat beloofd dan gebeurd het tegenovergestelde en is het een leugen.
  Hij verkoopt altijd knollen voor citroenen,leugen na leugen stapelt deze minkukel op.

 10. FLP

  Tja het liegen is in Nederland zo gewoon geworden. Je kan bij dit kabinet door de leugens het bos niet meer zien. Eigenlijk wel erg als je op deze manier het land moet besturen. De leugen regeerd.

  1. Siemien

   @FLP het allergrootste probleem is dat Nederland dus dit gedrag beloon(d)t door het verkeerde vakje rood te kleuren.

 11. B. Pascal

  Het zijn hoofdzakelijk christelijke huishoudens die met een éénverdiener leven!
  Het gezin, hoeksteen van de samenleving.
  De toekomst, die bouwen de christelijke huishoudens nog degelijk op.
  Het stelselmatig wegzetten van deze gezinnen is het begin van de verdrukking!

 12. Baaz

  De premier speelt in blessuretijd. Dat maakt de zoektocht naar zijn (EU) baan dringender. Welke prijs betaalt NL voor die ambitie? Lubbers kostte NL als netto-betaler jaarlijks miljarden. Groene plannen Rutte-3 kosten het veelvoudige voor imago NL als ‘klimaat Gidsland’.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.