Als bijwagen van Rutte II maakte PvdA-schlemiel Samsom ónze centen op, maar nu is hij zélf z’n portemonnee kwijt

Attentie, attentie. Mensen in Vlissingen: heeft u een portemonnee gevonden met daarin een paar jaar wachtgeld? Top: die is namelijk van Diederik Samsom. Of u die graag even terugbrengt naar de rechtmatige eigenaar. Want dat zou Diederik Samsom ook voor u doen. Toch?

Ironie in dit land is nog altijd niet dood, zo bewijst Diederik Samsom, die zich voor het eerst sinds zijn aftreden als PvdA-leider in december 2016 weer op Twitter begeeft. De online hiatus van bijna twee jaar wordt onderbroken, omdat meneer zo handig was zijn portemonee kwijt te raken op het Station Vlissingen, rond de klok van half twee.

Wie helpt Diederik dus even mee om z’n wachtgeldpoen terug in z’n zakken te scheppen? Allemaal graag even uitrukken met mankracht en zwaar materieel. Sofort!

Vooropgesteld, ik hoop natuurlijk dat de man die vermoedelijk de meeste schuld draagt aan het ineenstorten van de PvdA – van 38 naar 9 zetels – z’n geld weer terugziet. Want iemand die de sociaal-democraten voorgoed kan decimeren, is iedere cent wachtgeld waar hij recht op heeft waard – of het nu Samsoms bedoeling was om de partij in elkaar te laten storten, of niet.

En daarnaast: dat Samsom als PvdA-leider zijn handtekening zette onder allerlei pepedure klimaatmaatregelen, de inkomensafhankelijke zorgpremie (die goddank weer verdwenen is) en allerlei andere maatregelen om ons op kosten te jagen… dat was gewoon politiek. Niet privé. Dat betekent niet dat je iemand een zakkenroller in Zeeland toewenst, toch?

Dus: hup! Allemaal even de handjes uit de mouwen in Vlissingen, en tussen de garnalen en stapels cd’s van Bløf kijken of we toevallig niet een paar paperassen van Diederik Samsom kunnen vinden. Dat is sterk en sociaal, zeg maar!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. droef

  Helpen zijn knip terug te vinden? Ik trok hem nog niet uit de sloot wanneer hij dreigde te verzuipen…..

 2. Ernst Quispel

  Samson heeft een betaalde functie en doet nuttig werk, dus wachtgeld zal hij niet ontvangen.

  1. bifbof

   Is dit ernst ?

   1. Crassus

    Als ik mij ermee mag bemoeien denk ik wel. De reactie is toch geplaatst door Ernst Quispel ? Of bent u aan het dollen?

 3. Gerlos

  Dat wordt de voedselbank Diederik.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.