Amsterdamse basisschool schaft Pasen af en vervangt dit met “voorjaarsontbijt” en het Suikerfeest

1024px-Amsterdam_-_speeltoestel
Foto: Het schoolplein van de Theo Thijssenschool in Amsterdam. Bron: A. Bakker / Wikimedia Commons.

In het Sodom en Gomorra van Nederland, Amsterdam, is alles weer eens mogelijk. Ditmaal bij de Theo Thijssenschool, waar men besloten heeft om aankomende lente het traditionele Paasfeest in de ban te doen. Het zal worden vervangen door het Suikerfeest en een voorjaarsontbijt, aldus de school: “We willen meer aandacht geven aan de verschillende gebruiken binnen de verschillende culturen.”

Als het aan de Amsterdamse basisschool Theo Thijssen ligt, dan stopt Nederland binnenkort met het vieren van Pasen. Het feest – dat in Nederland al eeuwen gevierd wordt door Joden en christenen, is aan vervanging toe wat betreft de nieuwsbrief die de school gisteren liet uitgaan. Men neemt er zelf het voortouw in: niet langer viert de school nog Pasen, maar zal men meedoen met het islamitische Suikerfeest. Voor de jongste scholieren blijft het traditioneel Paasontbijt wel bestaan, maar zal dit worden omgeturnd in het zogenaamde “voorjaarsontbijt”.

Men wil op deze wijze de leerlingen kennis laten maken met gebruiken binnen andere culturen, zo schrijft de school:

Van Pasen naar Suikerfeest
Aankomend jaar willen we meer aandacht geven aan de verschillende gebruiken binnen de verschillende culturen. Daarom zullen we dit jaar het Paasontbijt overslaan maar iets leuks doen tijdens het Suikerfeest.

De groepen 1-2 zullen wel een voorjaarsontbijt inplannen, maar u hoort nog wanneer dat is. Veel vrijwilligers van de Tussenschoolse Opvang willen ons helpen bij het vieren van het Suikerfeest. In de klas zullen wij vertellen waarom het Suikerfeest gevierd wordt. Zo hopen we elke keer weer een andere feestdag met de kinderen te gaan vieren.”

En zo doe je als land je eigen cultuur en tradities in de uitverkoop. Of de naamgever van de school – Theo Thijssen, de socialistische politicus uit de Jordaan die in 1943 overleed na jarenlang te zijn gesloopt door de Duitse bezetter die Nederland van hem wilde vervreemden – deze actie van cultuurverloochening zo had kunnen waarderen, valt echter zeer te betwijfelen…

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

84 reacties

 1.   

  Gezien de huidige ontwikkeling met name in het westen, is dit erg voor de hand liggend. Maar dit heeft toch niets te maken met Islamisering?

  1.   

   Ik zie het probleem ook niet zo.

   1.   

    “Ik zie het probleem ook niet zo.”

    Dat klopt, dat zie jij ook niet.

    1.   

     Dat krijg je met een blikveld welke begrensd is tot de binnenkant van de oogkleppen.

  2.   

   “Maar dit heeft toch niets te maken met Islamisering?”

   Natuurlijk wel gekkie… ;)

   Toen de eerste moslims in 1951 naar Nederland kwamen was suiker iets dat je in de koffie of in de thee deed. Tegenwoordig wordt er steeds meer aandacht aan suiker besteed, alleen jammer dat er geen suikertaks wordt geheven op het islamitische Suikerfeest. Zelf mijn spellingscontrole geeft al een foutmelding als ik Suikerfeest met een kleine letter schrijf.

   1.   

    Oh, toch wel… duh.

    1.   

     :P

  3.   

   @Job, ik vrees dat dit alles met islamisering te maken heeft. Uiterst langzaam worden Nederlandse (christelijke) waarden en normen vervangen door islamitische.

   1.   

    “Uiterst langzaam…”

    Let op de term “proces”.

    “Islamisering of islamificatie is het proces van de omvorming van een samenleving naar de islamitische religie, cultuur en wetgeving.”

 2.   

  Elk jaar een ander thema? We hebben iets van 200 verschillende nationaliteiten in Nederland. Als elke nationaliteit zijn eigen culturele feestje ten tonele wil brengen, zijn we nog wel wat schooljaartjes bezig.

  1.   

   Adriaan
   Zoiets heet doorontwikkeling. Stilstand is achteruit gang.

   1.   

    @Aytas zoiets noemt men, het aanpassen van het Nederlandse volk aan verplicht opgelegde andere culturen in het eigen land.

 3.   

  In de tijd dat ik op school zat hadden we een turk in de klas zitten .Hij mocht met godsdienst maatschappij leer de klas verlaten . Dus mijn motto verlaat de school als ze Suikerfeest vieren . Komt nog bij dat dit een stuk ongelijkheid is voor oa Joden hindoes en noem het maar op .Want die hebben dan ook recht op hun feest . Zou wel leuk zijn elke dag feest op school en leren ho maar . Mijn idee schaf heel die scholen met godsdienst af .Geloven doe je thuis of in je gebedshuis . EN maak algemene openbare scholen ervan . Dan is heel het probleem opgelost . Al zie ik dat hier niet gebeuren .

  1.   

   Buiten de gewone zondag, een super saaie dag waarop niks mocht. Van een feest al helemaal geen sprake. Geen tamboer en trompetterkorps aanwezig.

   1.   

    @Fortiori wat een onzin kraam jij uit, zonder goed te onderzoeken, elke x maar weer de dogma dat er op zondag niets mag om ermee te slaan..

  2.   

   @WB dit zegt de bijbel over deze tijd.

   Handelingen 17 vers 22 Mannen van Athene!(lees: Nederland) Ik merk dat u in alle opzichten zeer godsdienstig bent.
   23 Want toen ik de stad(lees: het land) doorging en uw heiligdommen bekeek, trof ik ook een altaar aan waarop het opschrift stond: AAN EEN ONBEKENDE GOD. Deze dan, Die u dient zonder dat u Hem kent, verkondig ik u.

   1.   

    Nadien begonnen de christenen het idee te krijgen dat ze hun god heel goed kennen en dat ze precies weten wat die allemaal wil en vindt.

    1.   

     @Ernst weet jij dat of geloof jij dat?

 4.   

  O ja… de joods-christelijke cultuur die wij ineens sinds de opkomst van het populisme schijnen te hebben.
  Op deze school wil men elke keer een andere feestdag vieren.
  Het gaat dus niet over een 1 op 1 inwisseling van Christelijke met Islamitische feestdagen.
  Zou voor veel rechtse rakkers op dit forum ook goed zijn om eens over de horizon heen te kijken.

  1.   

   Gaat niet lukken Robert! Men legt er steeds een steentje bovenop.!

   1.   

    “Men legt er steeds een steentje bovenop.!”

    Steentjes leggen, daar weten ze binnen de islam wel raad mee. In islamitische landen worden met enige regelmaat mensen gestenigd, er bestaan zelfs islamitische voorschriften voor. Zo mag een steen niet te groot maar ook niet te klein zijn. Te groot dan is de gestenigde te snel dood en te klein dan duurt het te lang.

    Nog een steentje er bovenop?

  2.   

   “Zou voor veel rechtse rakkers op dit forum ook goed zijn om eens over de horizon heen te kijken.”

   Ik ben wel een rechtse rakker maar faliekant tegen de islamisering van mijn land, dat zouden meer linksaffers moeten doen. Ik ben voorstander van het afschaffen en ontmoedigen van de islam in Nederland. Of kun je mij een voorbeeld geven waar de islam wel succesvol is en waar de vrijheden van de individu wel worden gerespecteerd?

   1.   

    @Baaz, Hoe vier je eigenlijk Pasen ? Daar bestaan geen richtlijnen voor zover ik weet. Dus wat iz het probleem.

    1.   

     Dit vieren wij op de Germaanse manier. De verering van Ostara, het begin van de lente. Dus daar komen de eitjes vandaan (nieuw leven)

    2.   

     Beetje dom, Fortiori. Pasen vier je met een kerstboom en pepernoten.

     1.   

      @Ernst, die ineens grappen gaat maken. Leuk man. Vooral doorgaan.

     2.   

      Bijzonder geficheerd, Adriaan, zo verlopen steltlopers de vlietlanden.

     3.   

      Jeetje meneer Quispel, wat gevat, ik ben er helemaal een beetje stupéfait van.

     4.   

      Quisling zou NL het liefst gelijk helemaal afschaffen…

    3.   

     @Fortiori: Goede vraag “hoe vier je eigenlijk Pasen?”

     Ons Paasfeest vind z’n oorsprong in het jodendom. Pesach, ook bekend als het lentefeest, vrijheidsfeest of matzefeest is een van de belangrijkste feesten in het jodendom. Met Pesach wordt het einde van de joodse slavernij in Egypte herdacht en de uittocht uit Egypte en daarmee de bevrijding van het joodse volk van de slavernij.

     Wat vieren of gedenken wij met Pasen? Het sterven en de opstanding van Christus. Hoe vier je dat? Niet door het af te schaffen en de islamisering van ons land een duw te geven en te gaan promoten.

     1.   

      De moslims slagen er in de christenen weer tot spontane geloofsbelijdenissen te brengen.

     2.   

      Dat is zeker waar, islam is dan ook niet vrijblijvend. In landen waar islam de toon zet worden christenen om die reden ook vervolgd tot de dood.

     3.   

      U bent mijn leermeester vertel ik u. Mij ontbreekt diepgaande kennis omtrent welke religie dan ook. Met name in de Islam hebt u zich min of meer, misschien meer dan minder, verdiept. Ik sta wat dat betreft nog in de grondverf, al jaren.
      Het aflakken met een gereformeerde, roomsche, islamitsche glanslak is nog niet gebeurd. En dat wil ik liever zo houden. Maar loopt u niet het gevaar om te slaan van een criticus t.a.v. de Islam tot een gewetensvolle adept bij alle aandacht die u daaraan schenkt. ?

     4.   

      “Mij ontbreekt diepgaande kennis omtrent welke religie dan ook.”

      Ach Fortiori, wat schrijf je dat toch guitig. Je kijkt zeker ook geen televisie en leest geen kranten? Bovendien ken je de geschiedenis niet? De islamisering van ons land verdient alle aandacht, ik kijk niet weg, zoals sommigen van jouw soort.

     5.   

      @Baaz, Natuurlijk lees ik kranten (MSM) en kijk TV (NPO) hoe kan ik anders ergens over meepraten? Het nieuws uit de supermarktkrantjes is goed voor de portemonnee. Dan lees ik in Trouw een artikel over vrome Hindoes die protesteren tegen het regeringsbesluit dat vrouwen in de vruchtbare leeftijd de tempel van de godheid Ayyapa mogen betreden. De Indiaase wet erkent de goden als rechtspersonen. (Nooit geweten) Gelovigen vrezen dat Ayyapa niet op damesbezoek zit te wachten. Vandaar onrust. Wat moet ik hier dan van denken?
      Ik zou dan overal ” iets ” van moeten vinden. Dat is erg vermoeiend. De toevoeging van “soort” begrijp ik alzo helemaal niet. Misschien kunt u dat nader uitleggen.

     6.   

      Nee natuurlijk moet je er niets van vinden, ik lees al dat jij het ook maar gewoon op één hoop gooit. Van islamisering is zeker ook geen sprake omdat het niet in Trouw staat?

   2.   

    Deze “linksaffer” (en u zegt het precies juist) is voor het ontmoedigen van de Islam.
    Ook voor het beperken van de immigratie.
    Juist omdat ik links ben verafschuw ik iedere ideologie die intollerant is, vrouwen achterstelt, voor doodstraf is, tegen andersdenkenden etc…

    Bij de PVV word ik op dat punt goed bediend, maar helaas…een rechtse partij met rechts-liberale wortels, die milieu onbelangrijk vindt en in 70% van alle gevallen met de VVD meestemt.
    Dus…de huizenmarkt aan de markt wil overlaten, de zwakkeren in de maatschappij niet beschermt, tegen sociale werkplaatsen, en voor een lagere inkomstenbelasting is.
    Alleen op het dossier “zorg” hebben ze mijn vertrouwen, maar dat is te weinig om mij te overtuigen.

    1.   

     Blue monday
     Klopt niet helemaal dat de PVV mee stemt met VVD sterker nog SP en Pvv hebben elkaar regelmatig beschuldigd van plagiaat .
     Terugdringen van bureaucratie bij het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking VVD tegen – PVV voor

     verzoekt de regering om, de AOW-leeftijd te verlagen, VVD tegen PVV voor

     verzoekt de regering, voldoende middelen in de Voorjaarsnota te reserveren voor een regeling om eerder stoppen met werken mogelijk te maken, VVD
     tegen PVV voor

     verzoekt de regering, een cao-conflict te voorkomen om zodoende de groei van de beschikbare inkomens van huishoudens gelijker op te laten gaan met de groei van de economie, PVV voor VVD tegen

     verzoekt de regering, meer in te zetten op lastenverlichting voor burgers, zodat zij ook gaan merken in hun portemonnee dat het economisch beter gaat, PVV voor VVD tegen .

     verzoekt de regering, afscheid te nemen van het op bulkproductie gebaseerde exportmodel en werk te maken van een hervorming van de veehouderij naar regionale productie waarin het dierenwelzijn wél kan worden geborgd en boeren een normale boterham kunnen verdienen, PVV voor VVD tegen .

     Er zullen idd wel ea onderwerpen zijn waar VVD en PVV overeenkomsten hebben .Denk zelf justitie oa Maar zit hier op die site te kijken kom toh niet veel tegen waar PVV mee stemt met VVD .Wel leuke site om te zien wat ze indienen en waar ze voor stemmen

     kijk even hier . daar heb ik even gekeken hoe het zit anno 2018
     https://www.partijgedrag.nl/partijgelijkenis.php

    2.   

     Blue monday
     SP en PVV hebben elkaar al eens beschuldigd van plagiaat en kijk eens op deze site .Ben nog niets tegen gekomen waar PVV met VVD meestemt . Ovrigens wel leuke site om te zien wie wat indient en stemt .Uiteraard weet ik ook niet elk wetsvoorstel wat PVV indient .Zelf denk ik dat ze zeker op justitie meer op de hand van VVD zitten althans vermoed ik .
     https://www.partijgedrag.nl/partijgelijkenis.php

    3.   

     Gewoon een socialist. Wat jij zelf niet voor elkaar krijgt mogen anderen voor jou doen. Ik vind de volgende uitspraak van Gerrit komrij erg van toepassing op de huidige socialisten.

     Het tijdperk van het infantiel socialisme is officieel aangebroken, het socialisme van de kleurlozen, de onvruchtbaren, de intriganten en de zich werkers aan de basis noemende opnaaiers van het gepeupel.

     De sp zal goed bij jou passen. Alleen de lusten niet de lasten wat betreft migratie. Waar is de tijd van Robert Owen. Is het misgegaan in 1936? Toen jullie voor Stalin gingen vechten en wij voor onszelf.

     Als jij voor bevrijding van geloof bent stimuleer je verandering van binnenuit en steun je die. Ontmoedig je niks maar laat je door voorbeeld zien welke voordelen vrijheid biedt. De ontmoediging aanhanger is de zoveelste wil oplegger.

    4.   

     Wat nou millieu? Ons sociale leefmillieu wordt er alleen maar beter van als wij ons als volk meer gaan verzetten tegen al die betuttelbelastingen en deze teniet gaan doen. Betuttelbelastingen zijn staatsroof. Het geld is namelijk van het volk waar het volk voor gewerkt heeft. Volksverzet tegen al die betuttelbelastingen is niet alleen hun recht, maar zelfs hun morele burgerplicht.

     1.   

      Troelstra
      Dan begrijp je gewoon geen donder van het heffingstelsel. Hoezo heeft het volk ervoor gewerkt? Slechts voor een deel.

    5.   

     Nounou u heeft nogal de tijd om bang anoniem te roeptoeteren op sites als DDS

  3.   

   Wat heeft linkse rakker Robert al van de wereld gezien?

 5.   

  Het zou zo moeten zijn dat er alleen nog openbare scholen bestaan. In een school mogen leerlingen best uitingen van religie dragen. Scholen dienen neutraal te zijn. Een leraar moet les kunnen geven zonder zijn religieuze afkomst daarin een rol te laten spelen. Op deze manier leren mensen met elkaar om te gaan en krijgen we niet meer generaties waarvan een groot deel door eenkennigheid niet met anderen weet om te gaan.

  Iedere religie verdiend 1 of 2 vrije dagen.

  1.   

   Dit mag helemaal niet!! De Nederlandse staat en koningshuis zijn geconformeerd tot het christelijke geloof. Daarom lag de bijbel ook in de tweede kamer. Een openbare school moet dan een andere status gaan volgen. BV het conformeren tot het joodse geloof en het daarbij horende feestdagen. Daarom volgen wij Nederlanders de Christelijken feestdagen het ligt in de wet verankerd.

   1.   

    Nee hoor, het christendom ligt niet in onze Grondwet verankerd. De geloofsvrijheid gelukkig wel.

    1.   

     Ernst…jep kerk en staat zijn gescheiden..alleen de politiek niet. Door de coőperatie tussen kerk en staat is de comformatie van de Christelijken feestdagen vastgelegd in Nederland. In principe is de staat neutraal in het volgen van geloof ja dat klopt. Maar de staat stelt voor Nederland de feestdagen vast en die zijn dus christelijk.

     1.   

      De staat stelt helemaal geen feestdagen vast. Er is namelijk geen wet die vrije feestdagen vastlegt. Dit is via Cao afspraken of onderling vastgelegd.

     2.   

      Aytas: Als hoger opgeleide ben je vast wel bekend met het begrip “nationaal erkende feestdag”? Ik wel, want als ik dan moet werken, en dat gebeurt nogal eens, dan krijg ik 200 i.p.v. 100%.

      Ik wil de islam daar niet tussen omdat de islam een progressieve ideologie is en steeds meer zal eisen. Dat is slecht voor Nederland. Of heb jij soms een voorbeeld waaruit blijkt dat het wel goed is voor Nederland?

     3.   

      Aytas @ NOG MAALS DE STAAT STELD DE FEESTDAGEN VAST …DAN IS HET WETTELIJK VOOR DAT JAAR. Zoek het maar op.

    2.   

     Ja hoor, het christendom ligt wel in onze Grondwet verankerd. Hoewel D’66, de anti-christelijke partij bij uitstek, wil dat “bij de gratie Gods” niet langer vermeld wordt in wetten.

 6.   

  Over discriminatie gesproken…
  Pasen kan niet, suikerfeest kan wel?

  Wordt hoog tijd dat we dat stukje van Nederland onder water laten lopen.

  1.   

   Nee hoor, Pasen kan wel en Suikerfeest kan ook.

   1.   

    @Ernst Quispel

    ‘Daarom zullen we dit jaar het Paasontbijt overslaan maar iets leuks doen tijdens het Suikerfeest.’

    Hieruit begrijpt u dat Pasen wel kan en het Suikerfeest ook?

    1.   

     Ja.

     1.   

      Nee hoor.

     2.   

      @Ernst, als je het paasfeest overslaat, wordt het in die school niet gevierd. Het is niet én én. Jouw antwoord is fout en je kunt niet door naar de volgende ronde.

    2.   

     @Ernst Quispel

     Interessant…
     Kun u uitleggen hoe u tot die conclusie gekomen bent?

     1.   

      Als men dit jaar een keertje het Paasfeest overslaat betekent dit wellicht dat men dat het volgend jaar weer gaat vieren.

     2.   

      “Als men dit jaar een keertje het Paasfeest overslaat…”

      Natuurlijk niet! Het overslaan van christelijke feestdagen wordt binnen de islam gezien als kniebuiging, daarna wordt het vieren van een christelijk feest niet meer geaccepteerd! Islam is progressief en nooit passief, er zal altijd recht gehaald worden.

     3.   

      @Ernst, lees deze regel nog eens;
      “Zo hopen we elke keer weer een andere feestdag met de kinderen te gaan vieren.”
      Pasen komt op deze school niet meer terug. Er zijn namelijk nog tweehonderd andere feestjes te vieren.

   2.   

    @Ernst Quispel

    Ok, dus de stelligheid waarmee u aangeeft:

    ‘Nee hoor, Pasen kan wel en Suikerfeest kan ook.’

    Berust hierop:

    ‘Als men dit jaar een keertje het Paasfeest overslaat betekent dit wellicht dat men dat het volgend jaar weer gaat vieren.’

    Kun je zelf zien wat daar niet aan klopt?

    1.   

     Uit het bericht blijkt dat beide feesten er kunnen worden gevierd, hoogstens niet tegelijkertijd.

     1.   

      Nee hoor, uit het bericht blijkt dat helemaal niet. Het is ontsproten uit jouw dwangmatige hang naar het gelijkheidsevangelie.

     2.   

      @Ernst Quispel

      Hoe blijkt dat uit het bericht?

 7.   

  en het lopen met de Paastak/boom, versierd met haantje/of kip van brood waar de kinderen mee liepen wordt dat dan ook afgeschaft ?Hier in Schalkhaar, overwegend Katholiek , maar wel met een AZC, wordt het elk jaar minder. Bv. in het jaar 2004 zag je nog honderden kinderen , twee basisscholen in Schalkhaar,en nu in 2016/2017/2018 een hele grote AFNAME VAN DE KINDJES DIE IN OPTOCHT ACHTER HET MUZIEKKORPS AAN LIEPEN MET DE VERSIERDE STOKKEN..WIE HET MOOISTE HAD, KREEG EEN PRIJSJE……

  1.   

   Helaas is de Katholieke kerk ook niet onschuldig met alle misbruikzaken. Dus die afname is niet geheel aan het AZC te wijten.

   1.   

    dat is weer een ander verhaal, erg genoeg ja………..maar zou in elke plaats dat zo zijn dan . Dus iedere plaats die een AZC en of een COA heeft , loopt het PAASFEEST terug ??????Waar de kindjes in optocht meeliepen ?

 8.   

  Hoezo geen (zelf-)Islamisering? Steeds meer en meer Nederlanders worden terecht schijt- en schijtziek van hoe die (zelf-)Islamisering ons steeds meer en meer wordt opgedrongen. Me too. Ik wil dat waardeloze achterlijke kutgeloof de Islam gewoon niet opgedrongen krijgen.

 9.   

  Dit is een grote schande voor onze Nederlandse cultuur we moeten zo snel mogelijk de Islam verbieden voor het onze Nederlandse cultuur compleet vernietigd

 10.   

  Als dit school wil denken aan een nieuwe tijdperk waar iedereen respect en vriendschap voor elkaar heeft, dan zou het alleen maar een leuke gezellige voorjaarsfeest kunnen zijn.
  Na de joodse en christelijke Pasen. Maar onder geen voorwaarde moet het een
  “Suikerfeest” zijn. Omdat het niet in het wortel van onze westerse samenleving heeft ooit bestaan. En ook omdat de moslim kalender loopt niet samen met onze. De Ramadan maand is een vreselijke tijd voor mens en dier. En nadat die volle maand van al die ellende van honger, dorst, uitputting en ziekte, is er geen enkele reden om een zogeheten “Suikerfeest” te vieren. De Ramadan is een wrede primitief feest,
  dat meer kwaad dan goed doet voor mens en dier. De “Suikerfeest” is alleen een
  soort dekking voor de voorgaande maand van ellende.
  Hopelijk organiseert de school alleen een heerlijke voorjaar’s ontbijt voor de kinderen, met lekker typische hapjes, misschien een tekenwedstrijd, en een muzikaal optreden,
  met mooie voorjaar’s muziek. Bijv. de Frulings sonata voor viool en piano van Beethoven, of een zanger of zangeres die enkele mooie liederen zingt.

 11.   

  Waar de islam verschijnt, is het de vrijheid, vrede en veiligheid dat verdwijnt! Helaas, helaas hebben velen dat, ondanks alle aanslagen, moordpartijen, bedreigingen, culturele inperkingen etc. etc, nog steeds niet in de gaten of hebben dat wel maar kijken weg!
  Hoe dom kan je zijn?

  1.   

   @Ruud: Nog interessanter is de grote mate van vrijwilligheid waarmee de linkse geesten hun duur betaalde vrijheden overboord zetten. Onbegrijpelijk!

 12.   

  Wat een sensatie titel en reacties. “Dit jaar het Paasontbijt overslaan” is iets heel anders dan afschaffen. Man man man. Hoe ik het lees; volgende jaar gewoon weer paasfeest. Moeimakers.

 13.   

  En zo gaan de Nederlandse feesten en tradities ten onder door een stel mensen die menen dat er vernieuwing moet komen.
  Nog even dan gaan we kerst, pinkteren etc allemaal afschaffen. En houden we de moslim feesten hier alleen aan.
  Ik voel me gediscrimineerd en verraden door m’n eigen. Landgenoten.

 14.   

  Deze school moeten ze aanklagen wegens haatzaaien en discriminatie, de directeur op non-actief zetten wegens ongeschiktheid en nooit meer als directeur op een openbare school werkzaam laten zijn. Hij wordt maar directeur bij een islamitische school. Blijf van de Nederlandse feestdagen af!

 15.   

  Ik snap het kennis maken met andere culturen niet helemaal dan zou je toch juist ook pasen gewoon behouden. Dat er in de grote steden op scholen overgegaan word op suiker feest is ergens wel logisch. De meerderheid viert nu eenmaal suikerfeest en de meerserheid bepaald. Wel een erg trieste gewaarwoording.

 16.   

  Paasfeest: het feest waarin herdacht wordt dat Jezus uit de dood is opgestaan.
  Waarom iets vieren dat biologisch gezien niet kan?
  Daarnaast is het feest vervuild met allerlei heidense gebruiken zoals paasvuren, eieren, hazen en paastakken.
  Ipv een eitje een keer baklava bij het ontbijt…:)
  Volgend jaar een Hindoe dag? Hebben die nog iets culinairs bij het feest? Rundvlees is taboe bij hun, dat is dan weer jammer.
  Het jaar daarop een Bhagwan dag? Die hadden iets met zwak vlees toch?

  1.   

   “Waarom iets vieren dat biologisch gezien niet kan?”

   Zo kun je nog wel even… Moet je alleen vieren wat kan?

   1.   

    @Robert Leiden. Er is meer tussen hemel en aarde. Vreemde dingen gebeuren af en toe. Die ook door wetenschappers moeilijk te verklaren zijn.

 17.   

  Pasen is de vervanger van een Germaans feest ostera, oster(n) dat gevierd werd omdat het voorjaar aanbrak en daarmee de periode van vruchtbaarheid in de natuur in de loop van het jaar. Aanvankelijk werden als gevolg van de christelijke overwinningen op de plaatselijke bevolking de vele (oude) Germaanse feestdagen verboden. Soms vrij algemene feestdagen ook buiten Germaans gebied wat gold voor wat nu het Sinterklaasfeest heet en ook al een Zwarte Piet (nou ja, een andere voornaam dan Piet) kende. Maar het volk bleef er aan vast houden. Erg religieus waren de Germanen overigens niet. Dat gold ook toen er na verloop van tijd christelijke feestdagen werden uitgedacht en opgelegd ter vervanging van de Germaanse feestdagen. Aan veel oude gebruiken bleef de bevolking hangen en daarvan zijn er heden ten dage nog altijd in de wat christelijke feestdagen zijn, aanwezig.
  Veel heidense gebruiken en poespas zijn pas vanaf midden negentiende eeuw tot zo in de jaren twintig van de vorige eeuw verdwenen. Je kunt je afvragen hoe weinig christelijk nu vrij orthodox christelijke streken als de Veluwe en Westerwolde zo omstreeks 1800, 1850 waren.

 18.   

  Ik gok dat het een school is met leraresjes met hoofddoekjes en oerlinkse vrijgezelle juffen, een schoolplein vol met kindjes die namen hebben die wij onze kinderen niet geven. Misschien ook eens vragen hoe progressief die ouders spreken over vrouwenrechten en homo’s?

 19.   

  Paasfeest is een belangrijk feest voor de christenen, Pesach voor de Joden. Alles wat riekt naar Joden of christenen wordt langzaamaan verbannen. Ik kan mij zo voorstellen dat het over een paar jaar verboden is om deze feesten te vieren. De scholen zullen dan een boete opgelegd krijgen wanneer dat toch gebeurt. En de god van de Islam is een agressieve god dat mensen doodt wanneer je niet voor hem buigt. Willen wij dat voor onze (klein)kinderen.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!