Bestuurder Islamitische Universiteit Rotterdam weer aangehouden

Justitie_1
Foto: Vrouwe justitia heeft gesproken. Bron foto: FaceMePLS / Flickr

Een bestuurder van de Islamistische Universiteit Rotterdam (IUR), die al onder verdenking stond van fraude, is opnieuw aangehouden. Vanwege meerdere onderzoeken die momenteel lopen had het OM de rechtbank gevraagd de bestuurder in voorlopige hechtenis te mogen nemen, maar dit werd door de rechtbank geweigerd.

Het gaat in deze zaak om fraude met giftenaftrek. Honderden donateurs zouden de Universiteit met middelen hebben bijgestaan door het doen van donaties, maar of deze donaties daadwerkelijk hebben plaatsgevonden is de vraag. De belastingdienst zou volgens NU.nl ruim 8,5 miljoen euro mislopen door de fraude en het onderzoek loopt nu al enkele jaren. Afgelopen woensdag werd de bestuurder, die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de zaak, aangehouden.

De bestuurder zat al eerder vast in 2016. Toen werd hij er ook van verdacht betrokken te zijn bij een schandaal, maar mocht hij na enkele maanden hechtenis terug naar de vrijheid. Voorwaarde was wel dat de bestuurder zich niet langer zou bemoeien met financiële aangelegenheden van de stichting. Maar enkele maanden later ontvingen Politie, OM en FIOD informatie waaruit bleek dat de man in strijd met de gemaakte afspraken handelde.

Naast het niet nakomen van de afspraken is er ook een nieuwe verdenking boven tafel gekomen. Namelijk die van valsheid in geschrifte en verduistering van gelden. Al met al behoorlijke aantijgingen aan het adres van de bestuurder. Dergelijke bestuurders zetten het imago van de Islamistische Universiteit Rotterdam te kijk. Veel Nederlanders kennen moslims als gezagsgetrouwe mensen, maar wanneer bestuurders van Islamistische universiteiten zich zo laten gaan als in deze, dan is dit natuurlijk slecht voor het imago. Om het onderzoek, dat dus al even loopt, niet nog verder in de weg te zitten zou de bestuurder in voorlopige hechtenis moeten worden genomen, aldus het OM.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

13 reacties

 1.   

  Ik hoop dat hij ook wordt vastgezet voor het indoctrineren en radicaliseren van studenten.

  1.   

   Inderdaad dat zou een heel goede actie zijn, maar wij hebben Rutte en die weet altijd wel weer een mogelijkheid om dit NIET te gaan doen.

   1.   

    Sterker nog, ze hebben er in 2010 beleid van gemaakt om dit niet te doen..

 2.   

  Deze zin loopt niet lekker Teunis. Er ontbreekt iets aan: Vanwege de lopende zaken heeft het OM de rechtbank gevraagd de bestuurder in voorlopige hechtenis, maar deze weigerde. (na hechtenis)

  1.   

   Dank Fortiori voor het opmerken, ik ga het aanpassen :-)

 3.   

  “Veel Nederlanders kennen moslims als gezagsgetrouwe mensen”.
  Is dat zo?

  1.   

   Ha Ha Ha

 4.   

  Muselmannen en ander woestijnschorem zijn per definitie onbetrouwbaar, zoals “denk” het formuleert “wen er maar aan”

 5.   

  Ik dacht toch niet dat de sharia in Nederland al als gezagsdragend gold….

 6.   

  Een aanhouding door ongelovigen scheidt in deze afgescheiden wereld de mannen van de jongens.

 7.   

  Ongelooflijk: één woord veranderen kan wonderen doen!

  Ik had een bouwvergunning aangevraagd, voor de bouw van een nieuw huis.

  Het zou 40 meter breed en 100 meter Hoog worden.
  Ik had 9 torens en torentjes van verschillende hoogte gepland.
  Ook rondom ramen over het hele gebouw.
  Het zou pastelgroen van kleur worden.
  Buiten wilde ik een luid “entertainment sound systeem” laten aanleggen.
  Er was een parkeerplaats voor 200 auto’s naast het gebouw gepland.

  De gemeente weigerde de bouwvergunning.
  Ze vroegen of ik wel goed bij mijn hoofd was.

  Ik heb de aanvraag opnieuw ingediend.
  Maar deze keer heb ik het woord “huis’, veranderd in “Moskee”.

  Maandag beginnen ze met de bouw…

  1.   

   Je kunt wat van de kosten terugverdienen door de tent ook als religieus georiënteerde markthal te verhuren. Huurders lok je dan weer met vrijstelling van BTW-afdracht. Of is er intussen eindelijk eens iets in het opzichtig meten met twee maten veranderd?

 8.   

  Islam en terrorisme, ze gaan hand in hand.

  ma 15 okt 2018

  ‘Deskundige bevestigt terroristisch oogmerk Malek F.’

  In de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam is vanochtend de rechtszaak tegen Malek F. voortgezet. F. (32) stak op 5 mei drie mensen neer in de omgeving van de Haagse Hogeschool in Den Haag. De slachtoffers raakten zwaargewond.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!