Bezettende tuig-UvA-studenten vinden het erg stoer dat ze de kantine leeggeplunderd hebben: ‘Dank voor de steun!’

chocoladd-dieven
Foto: De bezettende P. C. Hoofthuis-krakers. Bron: Humanities Rally / Instagram.

In de goddeloze anarchistenrepubliek Amsterdam kan het allemaal: een kantine van een universiteit leeggeplunderen omdat je vindt dat er te weinig ‘diversiteit’ is, en daar nog trots op zijn ook.

Mijn respect voor de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema is vrijdag flink gestegen toen bleek dat zij geen theedrinkend susmevrouwtje was, maar een eerste burger met ballen. Een onderwijsinstelling bezetten? Je krijgt één kans te praten. Niet? Oké, ontruimen dan maar. En de aanjagers allemaal arresteren. Opzouten met deze wetteloze praktijken. Dat doe je maar lekker in het libertarische Mogadishu, maar niet in Amsterdam.

De verontwaardiging aan de kant van de diversiteitsdrammers is dan ook groot. Ze zijn het niet eens met het inzetten van geweld, maar ze zijn het nog minder eens met het feit dat zij zich nu in de kijker hebben gespeeld als plunderaars die de kantine zijn binnengevallen en al het voedsel zonder te betalen in hun brulbekjes geduwd hebben. Zo was bijvoorbeeld de hele voorraad chocola weg. Dat is gewoon diefstal.

Maar de tuigbezetters zelf vinden het allemaal reuzegrappig, zo laten zij op Instagram weten. Ze poseren als een stel ISIS-terroristen met Tony’s Chocolonely’s als machetes in hun handen, en doen net alsof ze steun hebben ontvangen van de fabrikant zelf:

“We bedanken Tony’s Chocolonely voor de steun aan de Autonome Universiteit. Samen voor slaafvrije chocolade en gedekoloniseerd onderwijs!”

Ik hoop dat die chocolade gesmaakt heeft. Met een beetje geluk net zo goed als het water en brood dat ze jullie straks in de gevangenis voorzetten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

9 reacties

 1.   

  Studenten houden van opstanden, het is van alle tijden. Zij kennen ook niet de waarde van dingen want zij hebben nooit geld moeten verdienen voor de kost. Ze nu laten financieel opdraaien voor de schade zou een goed begin zijn. Het makkelijke links denken zou rechts gecorrigeerd moeten worden. Klaarstomen voor de toekomst.

  1.   

   Dit zijn geen studenten. Op z’n best zijn dit anarchistische activisten, maar waarschijnlijker zijn het simpele relschoppers die uit zijn op een verzetje.

   Enfin, blijkbaar hebben die kantines toch min of meer eetbaar spul in de aanbieding, dat valt me reuze mee.

   1.   

    Ik ben benieuwd waarom jij denkt dat dit anarchisten zijn? Het heeft weinig met anarchisme te maken.

    1.   

     Ze erkennen geen bezit van anderen en eigenen zich dit zonder scrupules toe. Ergo kan er gewoon beslag gekegd worden op hun maandelijkse staatstoelage om de schade terug te betalen. Want dat mag dan natuurlijk ook.

   2.   

    Flagrante bullshit. Buiten de Randstedelijke deugdramjankbubbel, waar het gezonde boerenverstand godzijdank nog de boventoon voert en zegeviert, noemen we dit criminele volk eenvoudigweg inbrekers en dieven!

   3.   

    Vaak tegen de datum aan.

 2.   

  Waarom verbaast het me weer niks dat dat linkse tuig na een zelf-gerechtvaardigde bezettingsactie ook weer meteen moet stelen? Geen wonder dat ze zo van importvolk houden. Small minds act alike..

 3.   

  Ja natuurlijk Tim, het zijn ook geen moslims en illegalen, dan durft ze wel.

 4.   

  Gezien overal camera’s aanwezig zijn lijkt het me niet zo moeilijk om de nu nog doorgeschoven rekeningen aan de juiste groep personen te adresseren.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!