D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma pakt Baudet aan: ‘Hij verspreidt antisemitische complotten over George Soros!’

snapshot
Foto: Sjoerd Sjoerdsma op een D66-congres. Bron: D66 / YouTube.

Volgens D66’er Sjoerd Sjoerdsma zijn er collega-Kamerleden die er antisemitische denkbeelden op nahouden. Hij noemt geen namen, maar het is duidelijk dat de robotaanhanger doelt op Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet.

FVD-voorzitter Thierry Baudet is best goed in het veroorzaken van ophef, maar ditmaal heeft de lavendelvoorman de hooivorken achter zich aan zonder dat hij z’n mond heeft opengetrokken. Ditmaal is de oorzaak een tweet van D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma die geschrokken reageert op het feit dat er een bom is geplant bij het huis van de filantropische miljardair George Soros. De bommenleggers zijn nog niet gevonden, laat staan dat men weet uit welke politieke hoek zij komen, maar Sjoerdsma weet wél al waar de échte daders zitten: bij het Forum voor Democratie.

Sjoerdsma plaatste vanochtend daarom een ietwat cryptische tweet op het sociale medium, waarin hij met de beschuldigende vinger wijst naar Thierry Baudet. “Gelukkig hebben we hier geen Kamerleden die anti-semitische complottheorieën verspreiden over Soros. Oh wacht…

In werkelijkheid heeft Baudet geen antisemitische tweets verstuurd. Wel vraagt hij aandacht voor het feit dat veel NGO’s geld krijgen van deze filantroop:

Toegegeven, overal de hand van Soros in zien vind ik zelf ook nogal onzinnig, maar tweets zoals bovenstaande meteen bestempelen als antisemitisch? Alsof ze doordrenkt zijn van de Jodenhaat… Kom nou toch, hoor.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

163 reacties

 1.   

  Het is nochtans niet uit te sluiten dat de demonisering van Soros door radicaal-rechts ertoe heeft geleidt dat er een aanslag op hem werd gepleegd. Een goed moment voor populistisch rechts om de hand in eigen boezem te steken en zich af te vragen hoelang zij deze al dan niet antisemitische lastercampagne nog wil doorzetten.

  1.   

   GG

   Hoezo demonisering???? Klopt het niet dan dat deze miljardair en zogenaamde ‘weldoener’ in veel ook Europese zaken zijn neus steekt en dingen probeert naar zijn hand te zetten? Dat een groot deel van de EU criminelen door hem betaald worden? Dat past u niet, maar dat is wat anders. Je kunt het overal lezen, als je maar de juiste sites bekijkt…

   1.   

    Lees dit DDS-artikel: “Stop met de domme paniek: George Soros gaat Europa niet slopen – hij kán het niet eens”.

    1.   

     @Guus. Je heb helemaal gelijk. Soros is nu bijna 90 jaar, en is weinig actief. Enkele maanden was hij in Nederland en heeft een grote bijdrage aan prinses Mabel gegeven voor haar werk tegen kind soldaten. Niemand gaat
     “Europa slopen”. Vele Hongaren hebben vorige weekeinde gedemonstreerd tegen het onmenselijke beleid van premier Orban…maar er waren geen demonstraties tegen Soros, die ook van Hongaarse afkomst is.

     1.   

      @rosalis daar noemt u echt een betrouwbaar nederlandsch staatsburger, voormalig prinses Mabel.
      Mabel ooit het pijpkonijn van klaas bruinsma.
      Feit is Soros loopt overal zich in te mengen op allerlei niveaus met zijn politieke sausje, als je dat ontkent ben je stekeblind vind je Soros een toffe peer of een pantoffeldiertje

   2.   

    @Janna47. Wie zijn de “juiste sites” die altijd de echte waarheid vertellen? Naar jarenlang nep nieuws of sterk overdreven nieuws te hebben ontvangen van
    niet-gevraagde Amerikaanse sites, ben ik blij dat het me gelukt is van al die troep af te komen! Helaas zijn er nog steeds een aantal die “unsubscribe” negeren, en gewoon doorgaan met hun rotzooi te verspreiden. Ik volg de dagelijkse nieuws via radio 4, de 8 uur avondnieuws op TV, en vooral via Trouw. Fijn is het dat de redactie van DDS heel vaak artikelen van dit uitstekende krant overnemen.

    1.   

     Rosasolis

     Ja dat dacht ik al……Trouw en ‘onze’ NPO, als dat je bronnen zijn, dan snap ik de reactie hoor…….Ik kijk al bijna niet meer naar het Nederlandse nieuws, hoezo nieuws! Ik hou me ook niet bezig met Amerikaanse sites en weet ik wat…
     En ik weet dat Soros erg bevriend is met Mabel. Het is bekend dat Mabel foute vrienden heeft, niet alleen in het verleden, maar ook tegenwoordig…dus vertel daar niks goeds over…

     1.   

      Mabel werkt zelfs voor een van Soros’s stichtingen

     2.   

      Janna47. Het was bekend dat Mabel met een foute kring omging. Dat was jaren geleden, lang voordat zij ging trouwen. Sindsdien heeft zij geen contact meer gehad met de “foute vrienden”. U vertelde niet wat uw bron voor nieuws is.

    2.   

     @Rosasolis gelooft u het zelf , dat u alles lees en bijhoud ?

   3.   

    Soros is een goed mens die zijn geld steekt is humanitaire doelen.

    Hij is de gebeten hond van extreem rechts omdat hij ook doelen steunt die in die kringen te politiek correct zijn. De laster tegen hem is vaak ronduit antisemitisch.

    1.   

     Dat mag jij vinden Quispel. Hoewel het slechts je persoonlijke mening is die je weer als een feit uit serveert en bovendien grotendeels uit onzin bestaat.

     1.   

      Geen argument, IJscoman.

     2.   

      quote:Hoewel het slechts je persoonlijke mening is die je weer als een feit uit serveert
      .
      Gelukkig is dat iets wat onze Hollandse ijscoman ( met witte en bruine ijsjes) nooit doet.
      Oh, wacht even….

     3.   

      :-)

     4.   

      Wat grappig. Quispel zit in het nauw en gelijk duiken er Spaanse en gereformeerde hulptroepen op. Goed gedaan jongens. :-)

     5.   

      Waarom zou ik in het nauw zitten, IJscoman?

     6.   

      quote: Quispel zit in het nauw en gelijk duiken er Spaanse en gereformeerde hulptroepen op.
      Conclusie : Hoewel het slechts Ijscootjes persoonlijke mening is die hij weer als een feit uit serveert
      .

    2.   

     Quispel

     ja hoor, de goedheid zelve, de zogenaamde weldoener, zoals vele gehersenspoelden, hem zien….haha…sneu…
     en laat dat antisemitisch maar weg want dat slaat nergens op, ook al is hij een Hongaarse Jood….

  2.   

   Ja, de smerige demonisering van Soros is een grof schandaal en brengt zijn leven in gevaar.

   1.   

    Grof schandaal is de juiste uitdrukking.

   2.   

    Tja Ernst…die brave Soros is een leuk baasje,die het beste met de wereld voor heeft.

    1.   

     Dat lijkt me wel.

   3.   

    “Ja, de smerige demonisering van Soros is een grof schandaal en brengt zijn leven in gevaar.”

    Jij hebt natuurlijk ook gewoon een mening en richtingloos insinueren kan elke boerenlul.

  3.   

   Beste heer Geluk, het is te makkelijk om met de beschuldigende vinger te wijzen in de richting van rechtse lieden. Er is namelijk nog niets bekend over de mogelijke dader(s). Het zouden net zo goed extreem linkse lieden kunnen zijn. In die kringen is antisemitisme tegenwoordig erg hip. Is het niet verstandig eerst de overheidsdiensten hun werk te laten doen en te wachten met voorbarige conclusies

   1.   

    Dat klopt wel, Scarletti, maar mocht het een radicaal-rechtse daad zijn is de aanslag mede te wijten aan de voortdurende bagger die populistisch rechts over Soros uitgiet.

    1.   

     hé GG

     nogmaals…dat is geen bagger….dat klopt allemaal…
     trouwens je kunt het aan zijn kop wel zien, de duivel himself..

     1.   

      Tuurlijk, Janna.

     2.   

      Welja, Janna, laten we de integriteit van mensen in het vervolg met een foto vaststellen.

      Stupide gelul, dit.

     3.   

      Natuurlijk mag jij dat vinden, het is jouw mening en daar heb je recht op.

 2.   

  Goh, vervelend hè, als je om het minste of geringste wordt uitgemaakt voor antisemiet? Waar hebben we dit eerder gezien…

 3.   

  Dit wel heel apart. Sjoerdsma beschuldigt Baudet nadrukkelijk niet van antisemitisme maar toch voelt Baudet zich kennelijk aangesproken.

  Mogelijk nog geen goed geweten.

  1.   

   Quispel, doe je nu zo dom of ben je het? De tweet van die D66 plastic etalagepop Sjoerdsma (ze lijken uiterlijk allemaal op Jehova Getuigen) is van vandaag. En de getoonde tweet van Baudet van voor de verkiezingen. Je conclusie is weer roeptoeterij.

   1.   

    Wie de schoen past trekke hem maar aan, IJsco. Ik zie geen rechtstreekste beschuldiging maar dat Baudet op dit punt niet zuiver op de graat is lijkt me wel waarschijnlijk.

    1.   

     Ahhh… het lijkt je waarschijnlijk. Terwijl Baudet op de tweet van die D66-lul de behanger helemaal niet gereageerd heeft.

     Waarom zou Baudet zich aangesproken moeten voelen? Hij heeft nog nimmer iets antisemitisch getwitterd of gezegd.

     Zoals heel links, leeft linkse Quispel ook op aannames en veronderstellingen. Ver van de realiteit verwijderd. Zielig.

     1.   

      @IJscoman Ernst is zich natuurlijk van geen kwaad bewust, zal het ontkennen en ik denk dat er een one-liner aankomt..

    2.   

     Hahahaha! Blablabla! En dat elke dag 24/7. Het moet echt een verschrikking zijn, dat leven van “U”.

  2.   

   Kwestie van goed lezen , of wat u zegt slecht typen .

 4.   

  Soros is een grootheid. Soros schudde het Engelse pond uit het EMS (geldstelsel van samenwerkende Europese landen op monetair gebied) en verdiende een fortuin daarmee dat hij weer uitgeeft aan goede doelen. Een Sinterklaas in het echt.

  1.   

   Ja, een man die bewondering en waardering verdient.
   Deze antisemitische laster is weerzinwekkend.

   1.   

    Dat is jouw conclusie, slapjes en zwakjes.

 5.   

  Het feit dat men kritiek heeft op Soros en dat Soros Joods is maakt niet dat er sprake is van antisemitisme. Het is maar goed dat er geen naam bijgezet is want deze uitspraak valt niet ondermode parlementaire onschendbaarheid en is niet alleen smadelijk en lasterlijk maar opruiend bovendien.

  In de echte wereld heeft Soros eigenhandig 40 jaar aan economische ontwikkeling in Malysie gesloopt om met zijn daaraan verdiende centen Europa te ontwrichten. Deze man leeft in gelegde tijd en de dag dat hij sterft gaat hiermee vlag uit en de champagne open.

  1.   

   Lees het artikel in Trouw en u komt tot een andere conclusie: Soros zet premier Maleisië voor schut
   HOME
   22 september 1997

   HONGKONG (ANP) – De jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Hongkong heeft gisteren wat amusementswaarde betreft haar hoogtepunt bereikt met een optreden van de Amerikaanse financier George Soros. Met enkele dodelijke uitspraken veegde hij de vloer aan met Mahathir Mohamad, de spraakmakende premier van Maleisië.

   Soros hekelde ook het gebrek aan persvrijheid in Azië. “De vrijheid van informatie is in Azië even onmisbaar als in de rest van de wereld. Mahathir had niet zo makkelijk kunnen wegkomen met zijn valse beschuldigingen aan mijn adres, als hij te maken had gehad met de discipline van onafhankelijke media in Maleisië.”

   In het licht van de beginselen van de huidige democratische islamitische regimes pakte Soros dus toen der tijd goed uit. Hij legde de vinger op de wonde. Dat moet toch wel aanspreken? Vooral hoe hij de premier hekelde. Dat gebeurt hier ook dagelijks.

   1.   

    Uitspraken van Soros zelf vindt Fortiori een bewijs voor zijn onschuld?

    Het moet niet gekker worden.

    1.   

     Zij van WC-eend adviseren….

     1.   

      U komt niet verder dan dit ?

  2.   

   U vertelt net niet het juiste. Er is meer te lezen over de Premier, o.a. in Business Insider, Bloomberg op het internet. Slopen is onjuist. Het land werd aangevoerd door een incapabele ondemocratische gezagvoerder. Champagne is verboden in dit Islamitische land zoals vele zaken.

 6.   

  Ernst en Guus vergeten jullie PIM NIET!
  Dat kwam van links he !!!!!!

  1.   

   Ja hoor hebben we weer 1. Heel links heeft van tevoren afgesproken, folkert schiet pim dood. Gewoon een poging om anderen het zwijgen op te leggen. Van gogh, Parijs, 9/11 kwam van rechts, salafisten zijn rechts.

   1.   

    En de rest van de islam is links?

    1.   

     Het zijn geen mensen die anderen hun wil willen opleggen en anderen als minderwaardig beschouwen.

     1.   

      Denk jij dat dit geldt voor alle -bijna 1 miljard- moslims die geen salafist zijn?

      Ik heb overigens nog nooit gehoord dat de islam überhaupt in links en/of rechts in te delen is.

 7.   

  Dat klopt! Alle laffe aanvallen aan George Soros zijn gebaseerd op beruchte anti semitisme

 8.   

  Het zal weer eens niet een D66′ er zijn die de boel loopt op te ruien.
  Het enige wat ze daar kunnen is de boel bedonderen, opruien, en liegen.Hoop echt dat ze keihard afgestraft worden met de aankomende verkiezingen. Die 66ers hebben geen bestaans recht. Ze kennen de Nederlandse normen en waarden helemaal niet.

 9.   

  Meestal worden complotheorieën toegeschreven aan zogenaamde populisten. Wel grappig dat dhr Sjoerdsma nu zelf een complottheorie de wereld in slingert

 10.   

  jazeker, er is niets op Soros aan te merken. integendeel! de man is de goedheid zelve. deze goede man schrijft in zijn memoires: mijn meest opwindende tijd was tijdens de oorlog in Boedapest. als ik weer een aantal Joden naar de verzamelcentra had gestuurd en ik daarvoor mijn betaling kon ophalen…’. u ziet, het is de meest onzelfzuchtige man die er bestaat en zijn manier van broodwinning is ‘spekje naar het bekje’ van de heren Geluk, Quispel, spaanse kok, Fortiori, Aytas en de dames Eugenie de la Fleur geflankeerd door haar Rosasolis. als Soros door zijn ‘werk’ reeds opgewonden raakte, hoe opgewonden zijn voornoemde dames en heren wel niet. schaamt u zich niet hoor, tenslotte zien wij u pontificaal vooraan in de gereformeerde, protestante, hervormde en RK kerken. en nee, ik heb geen behoefte aan de uw ontkenningen inzake!

  1.   

   Heeft Seneca een bron voor deze lasterlijke bewering? Waaraan ontleende hij het citaat?

   1.   

    Ik wacht het antwoord van Seneca maar niet af: hij braakte een vieze leugen uit.

    1.   

     @Ernst quispel

     Bekend met de ‘Soros leaks’?

     1.   

      Nee, vertel.

 11.   

  Is de demonisering voor de aankomende verkiezingen alweer begonnen bij de Devils van ‘666

 12.   

  Deze Sjoerdsma zet zichzelf compleet voor gek. Kritiek op Soros staat volledig los van z’n Joodse achtergrond.

  1.   

   Floris weet dat dit niet waar is: de lastercampagne tegen Soros is onmiskenbaar antisemitisch van toon.

   Neemt Floris ook afstand van het braaksel van Seneca hierboven?

   1.   

    Groot inquisiteur Quispel durft het werkelijk om een reaguurder die niets van doen heeft met een tekst van een ander forumlid, te vragen daar afstand van te nemen.

    Hoe haal je het in je hoofd. Dit is het toppunt van impertinentie.

    1.   

     Aan IJscoman zal ik maar niet vragen of afstand van die smerige laster. Net zo min als Floris zal hij dat niet doen.

     1.   

      Je bent een impertinente querulant Quispel. Zowel Floris als ik hebben niets van doen met de tekst van Seneca. Hoe haal je het in je harses om ons daarvoor ter verantwoording te roepen.

      Je gaat echt alle perken te buiten en ik verzoek de redactie om hier in te grijpen.

     2.   

      Q.e.d.

     3.   

      Floris, zelfs Orban erkende de internationale kritiek van antisemitisme in de richting van Soros en besloot de campagne stil te leggen.

      Ik vind dat daarmee de term ‘aangetoond’ wel is gerechtvaardigd.

     4.   

      “zelfs Orban erkende de internationale kritiek van antisemitisme in de richting van Soros”
      —————————————————–
      Ernst verzint ze waar je bij staat.

      Tegelijkertijd negeert hij informatie van de ambassadeur van Hongarije:

      “Wel verzet de Hongaarse regering zich tegen het plan van George Soros om miljoenen migranten naar Europa te halen en hen financieel te ondersteunen, maar zijn religie of afkomst zijn nooit een punt van discussie geweest.”

      Met Ernst valt geen zinnig gesprek te voeren. Hij is een notoire trol en DDS geeft hem een podium.

      Er zijn al veel inhoudelijk goede reageerders vertrokken en ik voorspel dat dat proces zich voort zal zetten.

      Als er een alternatief was zou ik hier ONMIDDELLIJK vertrekken, maar dat is er niet meer. De forumwereld is dood.

     5.   

      Meneer Quispel krijgt inderdaad een podium vanwaar hij zijn meningen, visies en optieken verkondigt. Veel verder komt hij ook niet want op vragen geeft hij geen antwoord. Jouw voorspelling dat veel inhoudelijke forummers zullen verdwijnen is juist, dat is al gebeurt en blijft ook gebeuren.

      Iemand die hier zeven dagen per week gemiddeld dertien uur per dag actief is kun je bijna niet ontwijken. En serieus discussiëren? Nee dat gaat inderdaad niet lukken.

     6.   

      Floris, het artikel in Trouw waar we beiden naar verwijzen heeft als kop: “Orbán stopt ‘antisemitische’ campagne tegen Soros”

      In het artikel wordt uitgelegd dat de Hongaarse regering vanwege de scherpe internationale kritiek over het antisemitische karakter van de campagne zich gedwongen zag de campagne te stoppen.
      Je zit er dus behoorlijk naast en dat besef je zelf ook wel.

      Waarom bijt je je toch altijd vast in onhoudbare standpunten?

     7.   

      “Je zit er dus behoorlijk naast…”

      Dat is jouw mening en jouw overtuiging, dat is je goed recht.

     8.   

      “Floris, het artikel in Trouw waar we beiden naar verwijzen”
      —————————————————————-
      Ik verwees naar een artikel in de Volkskrant van de hand van de Hongaarse ambassadeur.

      ONGELOFELIJK, wat ben je toch een zelfingenomen kwal. Te beroerd om goed te lezen en buiten z’n eigen cocon te kijken.

      Forumverzieker.

     9.   

      Dan lijkt het me nuttig dat Floris ook kennis neemt van het tweede Trouw-artikel dat hij googelde.

   2.   

    Kan Quispel citaten aanleveren waaruit de “antisemitische toon” blijkt?

    Wat betreft de memoires van Soros: die heb ik niet ingezien.

    1.   

     Ik plaatste een paar links, Floris maar je kunt ook even googelen op Soros en antisemitisme, er gaat dan een wereld voor je open.

     Wat die memoires van Soros betreft, Seneca beweert dat Soros de nazi’s in Boedapest hielp door Joden te verraden en daar veel geld mee verdiende. Soros was toen een kind van 14.

     1.   

      Welke links?

     2.   

      Meneer Q heeft weer eens gegoogled dus heeft nu zeker weer de wijsheid in pacht…

     3.   

      Zeker, Scaldis, dat zouden er hier meer moeten doen.

     4.   

      Ernst reageert niet meer. Als ik google zie ik wat linkse vodjes zoals Trouw waarin een columnist de SUGGESTIE probeert te wekken dat oa Orban een antisemiet zou zijn.

      De Hongaarse ambassadeur heeft van dat soort laster in een artikel in de Volkskrant compleet gehakt gemaakt. Titel: “In Hongarije leven Joden wél in vrede en veiligheid”.

      Het conflict met Soros bestaat er uit, en ik citeeer:

      “Wel verzet de Hongaarse regering zich tegen het plan van George Soros om miljoenen migranten naar Europa te halen en hen financieel te ondersteunen, maar zijn religie of afkomst zijn nooit een punt van discussie geweest.”

      Het is weer het oude linkse liedje. Maak je opponent zo zwart mogelijk en probeer hem als racist (in dit geval antisemiet) neer te zetten.

     5.   

      @Floris dat soort Google vodjes zijn de bron van Q’s kennis

     6.   

      @ Scaldis: Quispel probeert erudiet over te komen, maar beschikt in wezen over weinig diepgaande kennis. Het is allemaal zeer dogmatisch en gekleurd.

     7.   

      Jammer dat de links hier zelden nog doorkomen.

      Floris las een artikel in Trouw waarin werd aangetoond dat de campagne in Hongarije tegen Soros een onmiskenbaar antisemitische toonzetting had. Dat erkende zelfs Orban die de campagne, te laat, afblies.

      Dit was hetgeen te bewijzen viel.

     8.   

      Floris
      Wat een onzin. Je kunt simpel met Google genoeg bewijs vinden van baudets relaties met extreem rechts. Google jared Taylor baudet of erkenbrand baudet of ijzerwake baudet. Op een gegeven moment leiden allerlei optelsommen echt wel tot een gerechtvaardigde conclusie. Daarmee is nog geen man overboord als dat je gedachten goed is prima. Ontken het alleen niet.

     9.   

      Juist, Aytas.

      Floris reageert niet meer, touché.

     10.   

      Misschien heeft Floris wel een leven met wat meer inhoud dan dag in dag uit DDS Q, al kun jij je dat niet voorstellen.

     11.   

      @ Scaldis: Ernst verwacht dat anderen hier net als hij zowat de hele dag aanwezig zijn.

      Veelzeggend, nietwaar?

      Voor de rest: bepaalde abjecte linkse bronnen SUGGEREREN dat antisemitisme de drijfveer zou zijn voor de kritiek op Soros. Ernst maakt daarvan dat het “aangetoond” zou zijn. Dat geeft wel aan met wat voor sujet we hier te maken hebben: een agitprop schreeuwlelijk die het niet zo nauw neemt met de feiten.

     12.   

      “Juist, Aytas. Floris reageert niet meer, touché.”

      O nee hoor, complete nonsens en kolder. De enige touché die hier geldt is jouw eigen absentie op het moment dat er vragen worden gesteld of wanneer je wordt geconfronteerd met het feit dat jij jouw mening poneert als feit of waarheid. Floris valt hierin niets te verwijten, hij discussieert met open vizier.

 13.   

  Als ik de koran ff bij pak, ik zou soros verbranden en er daarna nieuwe huid opleggen opdat hij wederom kan lijden, en ik zeg tot in de eeuwigheid.
  of is dit inhumaan?.

  1.   

   Nee, diep gestoord.

   1.   

    Ja Ernst, de koran staat vol met dergelijke diep gestoorde teksten.

    1.   

     Ik moet Floris bekennen dat ik een Korantekst met die strekking over het hoofd zag.
     Waar staat dit in de Koran?

     1.   

      “Voorwaar, degenen die niet in Onze Tekenen geloven zullen Wij in het vuur (de Hel) leiden: telkens wanneer hun huiden gebraden zijn, zullen Wij die door andere huiden vervangen opdat zij de bestraffing proeven. Voorwaar, Allah is Almachtig, Alwijs.” (Zie de vertaling van de betekenissen van de Koran, soera An Nisa 4, vers 56)

      Google even op Deoemma.nl, een beschrijving van de Hel en het leven daarin.

      Voor iemand die beweert de koran te hebben gelezen is het wel merkwaardig dat hij dit heeft gemist alsmede de vele andere huiveringwekkende beschrijvingen van de hel in de koran.

     2.   

      Ja, deze zag ik over het hoofd.

      Geen lekkere tekst, doet met denk aan het Oude Testament.

     3.   

      Je noemde C.oitus ‘diep gestoord’. Zoals altijd en de hele dag door kakelde je ook nu weer vanuit je onwetendheid en je vooringenomen deugmensen stoornis. Jij bent een ‘diep gestoorde’ gek Quispel.

     4.   

      Dat C.oitus met zijn tekst een diep gestoorde indruk maakte lijkt me evident.

      Jij vond het wel een frisse opmerking, IJsco?

     5.   

      Beetje beter googlen Q!

     6.   

      C.oitus, die over aanzienlijk meer kennis dan jij blijkt te beschikken, sloeg je om je oren met een korantekst die jij niet herkende. Jij noemde hem in je onwetendheid ‘diep gestoord’, terwijl je eigenlijk diende te zeggen ‘de koran is diep gestoord’.

      Ik vond het achteraf inderdaad een frisse en onthullende opmerking: dat de koran zo smerig, gewelddadig en diep gestoord is en mensen tot zware psychopaten maakt, had ik niet kunnen bedenken en heeft mijn blik op deze smerige ideologie verruimd.

     7.   

      @ IJscoman: de koran staat propvol met dat soort bangmakerij voor de hel.

      Het leuke is dat je niet eens naar islamkritische sites hoeft te surfen of de koran hoeft te lezen om daar achter te komen. Islamitische sites (zoals degene waar ik naar verwees) geven die informatie zelf al.

      Dat ze te stom zijn om te begrijpen dat ze met deze diep gestoorde teksten hun eigen geloof neerzetten voor wat het is (volkomen ACHTERLIJK en MISDADIG) is zowel lachwekkend als diep triest.

   2.   

    Haha koran .Dat boekje waarin miljarden een pedofiel aanbidden . Ongelooflijk . Zoek even het verhaal van Aisha op . Dan zie je wat voor een pedofiel Mo was .echt ziekelijk daar in te geloven

    1.   

     Waar staat Aisha in de Koran?

 14.   

  Waarom is die Fries zo ineens begaan met Soros? ik snap dat niet die oude smerige gek woont in de USA, Wordt die gestoorde Fries ook betaald door soros? het lijkt er wel op.

 15.   

  Sprak de club die de poorten openzetten voor de Armeense genocide ontkenners en altijd in islam uniform naar Jodenvrije gebieden reizen

 16.   

  Och zolang het blank of jood is .of nog erger een blanke hetro jood .Dan mag je het van links met voorop D666 en GL . Discrimineren . Als ik hier in het linkse bolwerk in het stadhuis ben voor eea ding .Dan waan ik me ergens in noord Afrika of Midden-Oosten .zover is het al . Hoezo discriminatie !! En bv een rolstoeler nee die zijn te vaak blank .

 17.   

  D66 doet waar ze altijd al heel goed in zijn geweest: Het demoniseren van andersdenkenden. Van een vernieuwende pro-referendum partij in 1966 is dit anno 2018 een heel eng griezelig totalitair en dictatoriaal partijtje geworden waar de hoogopgeleide linkse elite de democratie het liefst per direct af zou willen schaffen. Democratie betekent immers dat laagopgeleide mensen ook een stem hebben die telt, maar volgens de hoogopgeleide linkse elite bij D66 zijn laag opgeleide mensen te dom om te kiezen, en daarom zouden zij geen stemrecht mogen hebben, of hun stem zou in ieder geval minder zwaar mogen wegen dat de stem van hoogopgeleiden. Laagopgeleide mensen zouden eigenlijk tegen zichzelf moeten worden beschermd, want omdat zij zo dom, laagopgeleid en onderontwikkeld zijn kunnen zij zich geen goed en weloverwogen oordeel vormen over politieke kwesties. Het zijn eigenlijk maar tokkies die op de PVV stemmen, of het FvD. Lang verhaal kort: D66 is verworden tot een walgelijke arrogante regenteske kartelpartij, die geen kans onbenut laat om mensen als Thierry en Geert te demoniseren. Denk aan Thom de Graaff, die indertijd Fortuyn demoniseerde, en daar nog even fijntjes Anne Frank bijhaalde. Maar bedenk ook eens hoe vaak kereltje Peggel riep: Wilders is een populist ! Nu weer die Sjoerdsma die Thierry uitmaakt voor antisemiet. Het is gewoon een schande. Ze hebben kennelijk de hoop op een nieuw Volkertje nog niet opgegeven. Gewetenloze psychopaten zijn het. Er is een sprankje hoop: Met die nieuwe sprekende etalagepop gaan ze hopelijk naar de 0 zetels.

 18.   

  En die Zwoerd Zwoerdjesma moet nog ontdekken dat joden dus egwel anti-semitisch (Marx, Lenin) kunnen zijn, en grote criminelen en dat praktiseren ook! En daar is niets mis mee om dat met feiten te staven. Bijv. vele kampkapo’s konden niet anders, dat wel weer maar er waren echt foute joden tussen ook!

  1.   

   Godspill maakt de antisemitische ondertoon van de lastercampagne tegen Soros helder zichtbaar.

   Je krijgt er wel een vieze smaak van in de mond.

   1.   

    Quispel is op alle fronten gefileerd en staat met lege handen: niks van wat hij beweerde inzake Soros was juist of kon hij gestand doen.

    Wanhopig blijven de laatste restjes Quispel kronkelen en krijsen, maar zelfs zijn trouwe hulptroepen hebben hem nu in de steek gelaten. Je zou bijna medelijden met hem krijgen. Bijna.

    1.   

     Je kunt zeggen wat je wil IJscoman, onze Qwispeldoor gooit er wèl een prachtige jij bak tegen aan. “Geen lekkere tekst, doet met denk aan het Oude Testament.”

 19.   

  Soros is een van de gevaarlijkste boeven met zijn 29 miljard, en sponsort o.a. Clintons sinistere NWO en open border ‘weg met ons’ praktijken, en ook bijv. ‘Media Matters’ (fake CNN, MSNBC, AP, ‘The View’, ABC, WashCompost, NYT, enz) en andere machtigste (ultra) linkse media manipulators.

  Het beroerdste is dat de grootste misdadigers rustig hun destructieve werk kunnen voortzetten vanwege hun bekendheid als ‘filantropen’!

 20.   

  De nieuwe naam is nsb666. Vuile huichelaars!!!

 21.   

  Soros maakt er geen geheim van dat zijn es-es-tijd de mooiste tijd was in zijn leven, en als er dan naar gewetenswroeging gevraagd wordt, zegt hij: “Neu neu, geen probleem”, genoeg materiaal te vinden daarover! Deze man moet absoluut achter tralies… en Trump is sinds bijna twee jaar ook – slowly but surely – de grote vissen daar te krijgen, ook deze enorm machtige man. De president verschoont in elk geval de criminele top van FBI/CIA, en de rest van de enorme swamp. Maar hij heeft gelukkig nog 6 jaar, dus waar Kennedy en Reagan mee zijn begonnen (Kennedy werd omgelegd door de CIA na twee weken, Reagan overleefde zijn aanslag tijdens in het ziekenhuis) kan hij (voor het grote deel?) afmaken! Spannende tijden, dat wel!

  1.   

   Was Soros als puber al lid van de SS?

   Heel bijzonder.

  2.   

   Soros was geen SS-er. Hij moest voor de Nazi’s vluchten. (1) Elke leugen lijkt gerechtvaardigd om deze man kapot te maken. Het loopt volledig uit de hand.

   (1) Bron: Was George Soros an SS Officer or Nazi Collaborator During World War II?, Snopes

 22.   

  Is nog gevaarlijk ook, ‘Soros’ te heten; aanslag afgelopen maandag NY tijd,
  washingtontimes.com

 23.   

  Quisling neem vanaf nu aan dat ik niet reageer op uw constante trollengeruzie. Alleen maar om hier de sfeer te verzieken en nog erger; keiharde feitente verdraaien.

  Ik heb totaal geen behoefte om maar ooit te reageren op uw gedraai, m.i. vanuit een heel onfrisse, arrogante en destructieve geest voortspruitend. En daarmee moet u het doen.

  1.   

   Sorry, Godspill maar u verkoopt hier leugens met een antisemitische ondertoon. Het is mijn christenplicht u daarop te wijzen.

   Voor het overige wens ik u het allerbeste toe.

   1.   

    “…Het is mijn christenplicht….”

    Quispel heeft door zijn Jezus-complex een missie in deze wereld.

    1.   

     Ik heb Jezus hoog zitten. Van een complex is overigens geen sprake, ik heb spirituele leraren als Lao Tse, Boeddha, Socrates en Longchenpa ook hoog zitten.

     1.   

      Toeval bestaat niet. De NOS zegt (vandaag) over Soros: “George Soros: invloedrijke bemoeial met tentakels ver in de wereldpolitiek”.

      Snel lezen Quispel. Een link kan ik je niet geven, die komt toch niet door.

      Trouwens: later paste de NOS de kopregel als volgt aan: “”George Soros: ‘staatsman zonder staat’ met flinke vinger in de mondiale politiek”

      Zelfs jouw bonafide NOS Quispel!!

     2.   

      De NOS schrijft

      “Een bom in de brievenbus van zakenman George Soros leidt op internet tot tal van goedkeurende reacties, als “nu pas?”, “criminelen onder elkaar!”, “hij is erger dan Hitler” en “massamoordenaar”.

      De Hongaars-Amerikaanse miljardair en filantroop is geliefd, maar wordt ook gehaat, is zeer omstreden en heeft veel vijanden. Hij wordt vooral gehaat in rechts-nationalistisch Europa, ook om zijn Joodse afkomst, maar ook wereldwijd beschouwen nationalisten en populisten hem als vijand. Dat heeft alles te maken met waar de puissant rijke Soros voor staat: hij wil een open samenleving met ruimte voor diversiteit en migranten.”

      Voor het gemak heb ik de woorden zelf even vetgedrukt.

     3.   

      Ik ontken niet dat Soros met zijn geld en onaflaatbare steun voor goede politieke doelen een stevige invloed op de wereldpolitiek heeft.
      Ik denk echter dat hij die invloed aanwendt met moreel hoogstaande intenties en veel mensenlevens redde en levensomstandigheden van arme en onderdrukte mensen verbeterde.

      Ik meen dat hem de Nobelprijs moet worden toegekend.

     4.   

      Dat de NOS bonafide ik zal ik niet tegenspreken.

     5.   

      Ja, en omdat hij zijn invloed daartoe aanwendt proberen populisten en nationalisten van over de hele wereld Soros kapot te maken. Haatdragende intolerantie, al dan niet met een bom, alles om de man te breken.

     6.   

      Zelfs jouw bonafide NOS is sceptisch en kritisch over Soros. En dat voor een notoir linkse omroep?

      Kortom, je hebt het mis over Soros, Quispel. Alles over hem. Zoals je altijd alles bij elkaar lult en iedere dag weer nat gaat. Ik bewonder je moed om iedere ochtend toch weer opnieuw met je kul van start te gaan.

     7.   

      “Zelfs jouw bonafide NOS is sceptisch en kritisch over Soros.”

      IJscoman, heb je hier een citaat van of ben je nu een potje aan het liegen? In het artikel kan ik een sceptische noch kritische noot aantreffen.

     8.   

      IJscoman liegt inderdaad een beetje, Guus, maar opmerkelijker is dat in deze hele draad niemand met feiten of argumenten komt waaruit zou kunnen blijken dat Soros moreel niet deugt.

      Leugens zijn er wel, zoals de absurde bewering van Seneca dat Soros zou hebben samengewerkt met de nazis in de Jodenvervolging. Opmerkelijk is ook dat niemand van die smerige leugen afstand neemt, met name IJscoman en Floris niet.

      Ik meen dat je daarmee aantoont niet te goeder trouw te zijn.

     9.   

      Ja, Ernst, de leugencampagnr tegrnover Soros neemt monsterlijke vormen aan. Hongarije plaatst billboards langs de weg om de hetze tegen hem aan te wakkeren; logisch dat men op dit forum ook de leugen niet schuwt.

     10.   

      @Ernst onzin, jij hebt Jezus helemaal niet hoog zitten anders zou je al die andere afgoden en leraren niet gelijk stellen aan Hem.

     11.   

      Siemien heeft gelijk, Jezus Christus was in mijn ogen een zeer groot spiritueel leraar maar hij is niet boven genoemde grootheden verheven. Ik denk dat Hij zelf dat ook zo zou hebben beoordeeld.

     12.   

      @Ernst Jezus sprak op ieder zijn niveau, Hij is duidelijk over het eren van afgoden.
      Verder laat ik het belachelijk maken van mijn Redder geheel voor jou rekening..
      Toedeloe

     13.   

      Ik vermoedde als dat Siemien Jezus als zijn Verlosser en Zaligmaker beschouwt. Hij vindt ongetwijfeld ook dat Jezus geen mens maar een God is.

      Dat geloven sommige christenen nou eenmaal.

      Wel fijn dat hij zich door Jezus gered voelt. Wel adviseer ik heb gezond te eten, zich deugdelijk te verzekeren en altijd goed uit te kijken bij het oversteken.
      Een ongeluk zit in een klein hoekje.

     14.   

      @Ernst

      “Ik vermoedde”
      “Hij vindt ongetwijfeld”
      “Dat geloven sommige christenen nou eenmaal.”

      Dat is natuurlijk Ernst’s mening, en Ernst’s mening mag Ernst hier neer plempen.

      Uiteraard weet ik vanuit welke geest Ernst dit zegt..

     15.   

      “Wel adviseer ik heb gezond te eten”

      :)

     16.   

      Het zou fantastisch zijn als we daarvan hier meer kregen te zien dan namedropping.

   2.   

    @de heer Quispel
    u spreekt over uw ‘christenplicht’. hoe haalt u het in uw hersens? haal eerst de balk uit uw eigen oog en maak dan uw broeder attent op de splinter…’. als er tegen Israël wordt geageerd dan is het volgens u en uw companen, geen anti semitisme. zodra er iets over de jood Soros gezegd wordt, dan is het eensklaps antisemitisme. u liegt, bedriegt en u bent op dit forum de Jodenhater, maar dal wel uw ‘christenplicht’ zijn. idioot, die je bent, je aanbidt JC maar je vergeet dat ook jouw ‘verlosser’ een Jood was. smerige huichelaar. en neen, geen antwoord want je liegt toch alles bij elkaar!

    1.   

     Seneca loog hier vandaag dat de Jood Soros in de Tweede Wereldoorlog geld verdiende door samen te werken met de nazi’s in de Jodenvervolging.

     Gaat deze christen hier nog zijn excuses voor aanbieden?

     1.   

      “Gaat deze christen hier nog zijn excuses voor aanbieden?”

      “Dat klopt, als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is.”
      -Ernst Quispel-

     2.   

      @Ernst

      “Er is niets want een regressieveling (sic) zo graag doet als klikken en klikspanen.
      Eerst zuigen, nog wat zuigen.
      Mensen uitmaken voor racist, nazi en psychiatrisch geval
      De puppy aan de ketting trappen en trappen
      En wanneer die halfdood getrapte puppy een keertje zachtjes gromt
      Klikken.
      Klikken, wijzen en klikspanen.
      Dat is hun manna, hun armetierig levensdoel.
      Dat is de enige reden waarom Ernst schreef:
      “De christenen die aanmerkelijk meer mensen over de kling joegen dan de moslims, deden die ook wat hun geloof hen opdroeg, Bart?”
      Het is klein, het is miezerig, het is vals, het is laf!
      Maar zo waren de klikspanen vroeger op het schoolplein ook.
      Treiteren, spugen en dan rap met de vadsige beentjes naar de juf spurten om vervolgens gniffelend achter een muurtje te gaan staan kijken wat voor straf de juf geeft..
      In tijden van oorlog weet je iig. wie je in de gaten moet houden wanneer je onderduikers op zolder hebt.”

      (geleend van TRBK)

     3.   

      Zwak, Siemien.

     4.   

      @Ernst ZWAK!!! je krijgt een draai om je oren, en het is de waarheid en met de waarheid heb jij héél veel moeite.
      Ik wrijf het er nog even bij je in en ben van mening dat er echt héél veel het met mij eens zijn, alhoewel ik uiteraard voor mijzelf spreek…

     5.   

      Siemien, ik zie van jou wel gekijf en getier maar al geruime tijd geen feit of argument.

      Ik kan je niet meer serieus nemen: mene mene tekel ufarsin, als Bijbelgetrouw gristen weet je vast wel wat dat betekent.

     6.   

      Van harte met je eens Siemien: een op het lijf van Quispel gesneden karakterschets. En daar kan hij natuurlijk totaal niet mee overweg.

      Ik geef het je ook te doen, om met zo’n akelige en achterbakse geaardheid iedere dag het leven door te moeten.

     7.   

      Ook IJscoman is al een tijdje geleden gestopt met het debiteren van feiten en argumenten teneinde een puntje te maken en hij komt zelden nog verder dan schelden en tieren.

      Het heeft iets aandoenlijks.

     8.   

      “(…) en ben van mening dat er echt héél veel het met mij eens zijn.”

      Zeker, ik ben het ook met je eens.

     9.   

      @Ernst als jij goed leest lees je dus feitelijkheden, domme jongetje ben je toch.
      En met je geneuzel over debatteren/argumenteren val jij zó verschrikkelijk zwaar door de mand, je wordt aan alle kanten om je oren geslagen met debatteer voer en goede argumentaties..

 24.   

  Oh wel degelijk heeft Soros overal zijn hand in.
  Soros zit bij de top van de Deep State.

  Putin spreekt al jaren over hem, Trump spreekt over hem, Erdogan, Orban en nog vele andere regering leiders…behalve West Europese leiders. Die praten met hem!

  Follow the Money! Wie is de financierder van al die linkse demonstraties en vluchtelingen boten?
  Welke groupering krijgt geld van welke groupering? En waar komt dat geld vandaan?

 25.   

  Inderdaad. D66 is al langer bezig met het uitventen van taboes. Dat heeft de partij geen windeieren gelegd maar best verkopende uitventer Pechtold is nu echt wel van het politieke toneel verdwenen. Sjoerd Sjoerdsma probeert de traditie in stand te houden van de altijd al wat hypocriete D66’ers, die gaandeweg de hypocrisie als allerbelangrijkste strategie omarmden.

 26.   

  Jammer dat de bom niet in het smoelwerk van Soros is afgegaan. Die hufter leeft al véél te lang. Door zijn speculaties zijn er veel zwakke landen naar de klote gegaan en zijn diversiteits obsessie doet de mensen in West-Europa bepaald niets goeds.

  1.   

   Landen die door hun corrupte leiders werden bestuurd. Ook waar een ongezond economisch beleid werd gevoerd. Iedereen loopt te hoop over Italië over het overheidstekort. Krijgt toch veren omdat ze dwars liggen. Hoe zout heb je het gegeten.
   Als Italië nog de Lire had gevoerd, dan was deze munt behoorlijk in de problemen gekomen.

   Soros is ook de inspirator geweest voor de speculatieve valuta handel. Kijk maar naar het Pond, de uitslag na het referendum, devalueerde met 15% tov de Euro. En nu nog steeds. Ieder bericht omtrent een harde Brexit ,veelal toegejuicht door DDS aanhangers, (maar slecht voor GB )wordt beloond met een koersdaling. Daar kun je goed van profiteren. Dat begreep Soros en later tal van speculanten.

 27.   

  D’66, EUSSR en Soros centen.
  Natuurlijk bewaakt de eurofiele antidemocraat Sjoerd de doofpot als een Kartel-Leeuw.

 28.   

  Demonisering van soros?
  Het grootste gevaar, absoluut geen echte jood maar een zwendelaar die rijk is geworden door zwendel Zo een slecht mens die door zijn rijkdom meent dat iedereen in het westen die geen islam wenst niet deugd, die in de oorlog de joden uitkoos wie er op de trein moest, hoop op een vroeg einde voor deze kwal

  1.   

   Hank demoniseert er nog een schepje bovenop.

  2.   

   “die in de oorlog de joden uitkoos wie er op de trein moest”

   Een smerige leugen, Hank.

   Voor je informatie, Soros is in 1930 geboren. Hoe oud moet hij dan zijn geweest toen hij volgens jou Joden op transport naar de vernietigingskampen stelde?

   Ik reken op je excuses.

   1.   

    Richtingloos insinueren kan elke boerenlul.

 29.   

  Sjoerdsma verheldert nog eens waar de globalistische koers van Demagogen 66 door geinspireerd wordt. Misschien is hij ook in voor een appartementje of een gekocht kostje als Mabel Martine Los?

  1.   

   Richtingloos insinueren kan elke boerenlul.

   1.   

    Absolute beweringen doen en een veel te grote broek aantrekken tref je dan weer vooral als neveneffect van narcisme.

 30.   

  Weer zo´n rare mafklapper van D66

 31.   

  guus “geluk”.

  Luister goed. Twee jaar geleden zocht ik ook wel eens ‘Snoopes’ op.
  De ‘FEITEN’ van hen werden steeds meer fantasiën, links gedraai en hele en halve (uit de context) ‘waarheden’. Doe zoals ik en vele duizenden — die niet meer gebrainwashed willen worden maar onafhankelijke denkers willen blijven — Snoopes boycotten, maar dan ook totaal en honderd procent.

  1.   

   Godspill, je stak je in de leugens over Soros. Snopes fileert de hele SS-mythe. Stop de leugencampagne tegenover deze man!

   1.   

    Jij hebt natuurlijk ook gewoon een mening en richtingloos insinueren kan elke boerenlul.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!