D66 steekt weer middelvinger op naar referendum: Nuenen wil niet fuseren met Eindhoven, maar moet het toch

Dwingelandij66 is weer lekker bezig. Nuenen stemde in een referendum gisteren overtuigend tegen een fusie met Eindhoven, maar dat kan de verantwoordelijke D66-fusiemeesteres natuurlijk helemaal niets schelen: kleine dorpjes kunnen de pot op, die hebben gewoon naar Dictatuur66 te luisteren. Fuseren maar, en verder je mond houden.

Kijk, de referendumhaters van D66 zijn weer eens bezig. Ditmaal niet met Oekraïne of de Sleepwet. Nee, ditmaal gaat het over iets eenvoudigs. Een lokaal referendum, in het Brabantse plaatjes Nuenen, dat op last van D66-gedeputeerde Anne-Marie Spierings moet fuseren. In Nuenen waren ze het er niet mee eens, en grepen daarom naar een D66-kroonjuweel: een referendum. 78% van de inwoners stemden tegen de fusie met het naastgelegen Eindhoven.

Mooi, fusie van de baan dus? Nou, dan je de ambtelijke knipmessen van Robjetten66 nog niet. Een referendum? Niks mee te maken! De wens van de bestuurdersklasse wordt gewoon doorgeduwd. Of ze het nu willen in Nuenen of niet: fuseren zullen ze, dat irritante gepeupel. D66 zegt het, dus het gaat gebeuren ook:

“De inwoners van Nuenen hebben woensdag overtuigend tegen een fusie met Eindhoven gestemd. In een referendum dat op initiatief van de Nuenense coalitiepartijen werd gehouden, stemde bijna 78 procent van de kiezers tegen de beoogde herindeling.

De uitkomst betekent niet dat de fusie niet doorgaat. De provincie Noord-Brabant meent dat Nuenen niet in staat is om zelfstandig te blijven en wil de gemeente daarom dwingen tot een fusie met Eindhoven. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings heeft vooraf gezegd dat de uitkomst voor haar geen toegevoegde waarde heeft omdat aan de inwoners niet is gevraagd of Nuenen zelfstandig kan blijven voortbestaan.”

Ook nog aardig om te vermelden: Anne-Marie Spierings is niet zomaar een anonieme D66-bestuurder. Nee, behalve gedeputeerde in Brabant is de brunette ook nog de landelijke partijvoorzitter van D66. En daarmee is nog maar eens geïllustreerd wat voor enorme burgerhaat de hele D66-partijtop heeft. Oud-partijleider Pechtold onderhandelde het raadgevende referendum weg, en zijn opvolger Rob Jetten verdedigde die zet van harte in de plenaire zaal van de Tweede Kamer. De wet om dat referendum af te schaffen kwam van D66-vicepremier Kajsa Ollongren. En de partijvoorzitter? Die negeert nu dus doodleuk een zeer duidelijk referendum in Noord-Brabant.

Wat een fijne en naar Nederlanders luisterende partij is het ook hè, dat D66?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Duke

  “…Gedeputeerde Anne-Marie Spierings heeft vooraf gezegd dat de uitkomst voor haar geen toegevoegde waarde heeft omdat aan de inwoners niet is gevraagd of Nuenen zelfstandig kan blijven voortbestaan”
  Er wordt niet eens een poging gedaan om de arrogantie te verbergen. De burger moet zich stil houden en braaf doen wat D66 en rest van het partijkartel ze opdraagt.

 2. Spaanse kok

  Gelukkig.
  Was vandaag nog niet gebeurd, het D66 bashen.
  Dat de problematiek iets anders en ingewikkelder ligt dan hier omschreven wordt moge duidelijk zijn.
  Eindhoven heeft groeiruimte nodig maar heeft geen ruimte meer.
  Dan moet je als provincie naar een oplossing zoeken.

  1. bifbof

   U kunt toch tenminste intelligentie veinzen .

  2. Koos sssss

   Als het aan Eindhoven ligt, wordt heel Noord-Brabant een industrieterrein, afgewisseld met Vinex wijken. En dat bij voorkeur zonder een passende infrastructuur.
   Eindhoven kan beter besluiten om het niet echt rendabele winkelcentrum Woensel tegen de vlakte te gooien, om daar i.c.m. met de andere hoogbouw flats te planten.

   Daarbij is er nu wel krapte op de woningmarkt, maar over een jaar of 10 gaat de babyboom massaal naar het bejaardenhuis en dan ziet de behoefte aan woningen er ineens een stuk anders uit.

   1. Koos sssss

    Ter aanvulling. In Weert heb je een ruime keuze uit betaalbare woningen. Roermond idem dito, maar dan weer een slag voordeliger dan Weert. Zit je in een krimpregio.

    Maar wel elke 10 minuten een intercity naar Eindhoven. Vanaf station Roermond sta je in 30 minuten op station Eindhoven.

   2. wheelboy

    Kooss
    WC woensel is niet van de gemeente .Maar van beleggingsmaatschappijen . En rendabel is dat winkelcentrum toh nog steeds .Enige is dat die eigenaren veel te veel huur vragen . 5000 Ex btw pm is voor een kleine ruimte van 25×10 normaal daar . Heb regelmatig met ondernemers daar gesproken waarom ze elke keer verhuizen naar een ander pand.Puur omdat andere verhuurder minder vraagt .Dan een Gemeente misbruik maakt van parkeertarieven .Dat gaat dat Winkelcentrum de das om doen . Voorheen was het gratis parkeren was het idd drukker daar als nu .

   3. wheelboy

    Kooosssssssss
    Weet je wat het hypocriete is van dorpelingen die aan de rand van een grote stad wonen is .Ze willen er niet bijgevoegd worden .Maar wel alle faciliteiten van de grote stad benutten . Ik vraag me af als ik in een bepaalde wijk woon en naamplaatje word in dit geval Van Nuenen Eindhoven .Wat er in mijn wijk veranderd . Niets in die wijken veranderd niets . Nuenen is al tegen Eindhoven in het dommeldal aan het bouwen dus zit zowat tegen Eindhoven aangebouwd . Joh zolang we maar geen Amsterdam heten zal het mij een worst wezen .Al veranderen ze morgen (doen ze met carnaval ) de borden in lampegat.

 3. Baaz

  Inderdaad, D66 steekt weer middelvinger op naar referendum en heeft ook een middelvinger opgestoken naar het referendum. Die middelvinger heet kaptein Rob.

 4. Pescador

  Het blijven een ongelovenlijke stelletje klootzakken bij dat dictatuur partijtje. Echt ongelovenlijk heel nederland gaat op deze manier het vertrouwen in de politiek verliezen, als ze dat nog hadden. Mischien is dat ook wel onderdeel om de mensen richting EU te laten denken

 5. Eugenie de la Fleur

  Jet herindelen van gemeentes is een goede zaak. Grotere gemeentes kunnen grotere verantwoordelijkheden aan. Het referendum is anti democratische populistenonzin

  1. Adriaan

   ‘Het referendum is anti democratische populistenonzin’
   D66 eist dat de gemeente moet fuseren. Dan komt er een, door de raad gezamenlijk en democratisch besloten, referendum om op democratische wijze het volk te horen en dan noem jij dit anti democratisch. Leg me dat eens uit?

   1. Spaanse kok

    @Adriaan.
    Een referendum is een leuk instrument, waarmee men het antwoord kan krijgen wat men wil.
    2 vragen over hetzelfde onderwerp:
    A Wilt u minder belasting betalen?
    B Wilt u minder politie op straat?
    .
    In deze kwestie
    A Wilt u dat u meer gemeente-belasting gaat betalen?
    B Wilt u fuseren met Eindhoven?

    1. Baaz

     Een simplificatie van een bewezen voldemocratisch instrument. Zwitserland is het voorbeeld- en gidsland bij uitstek!

     Een normaal denken mens, voor het gemak reken ik jou en mij daar ook toe, is niet tegen belastingen, vooral niet als je begrijpt en uitgelegd krijgt waarom er belastingen zijn.

     Het is de integere onpartijdige informatie in het volks- en landsbelang die de burgers het vertrouwen in de politiek teruggeven en die ervoor kan zorgen dat diezelfde burger een weloverwogen keuze kan maken wanneer de raadpleging bindend zou zijn. Ik vertrouw op de meerderheid (twee weten meer dan één) meer dan 150 Tweede Kamerleden die het al vaak genoeg hebben verpest en die jaar op jaar laten zien dat ze vooral niét doen wat het volk wil.

     Nog even over D’66, ik dacht dat je daar warme gevoelens voor had? Ik kan mij ook wel voorstellen want het is D’66 die het referendum de nek om heeft gedraaid. Best wel gek want Van Mierlo heeft D’66 er zo’n beetje om opgericht.

  2. Baaz

   “Het referendum is anti democratische populistenonzin”

   Een prachtig voorbeeld van het neer plempen van compleet een onzinnige en leugenachtige bewering. Hoewel ik geen antwoord verwacht stel ik de drie vragen toch maar, hiermee kunnen we immers aantonen met wie we te maken hebben.

   – Is Eugenie de la Fleur bekent met de definitie van democratie?
   – Is Eugenie de la Fleur bekent met de definitie van populisme?
   – Wat is er volgens Eugenie de la Fleur antidemocratisch en populistisch aan het referendum?

  3. Siemien

   @EdlF “Het referendum is anti democratische populistenonzin”
   Dit is een leugen en jij weet het..

  4. Guus Geluk

   Je moet maar zo denken, Eugenie: als populisten liegen bij belangrijke referenda komen zij daarmee weg. Als een minister liegt moet hij/zij aftreden.

   1. Baaz

    “Als een minister liegt moet hij/zij aftreden.”

    Een mooi moment om enkele voorbeelden te geven van ministers die moesten aftreden vanwege een leugen.

    1. robroy

     Denk je dat je antwoordt krijgt ????????????

     1. Baaz

      @Robroy: Zijn retorische vragen ook vragen?

      Met retorische vragen kun je uitstekende antwoorden formuleren!

 6. sjun

  D66 gaat evenals de PvdA worden afgerekend op volksvreemde technocratie. Verstandige kiezers geven hun politieke mandaat voortaan aan volksvertegenwoordigers die zich nog wel iets aan de bevolking gelegen laten liggen.

 7. Kees Kroket

  Een grote gemeente krijgt per inwoner meer geld. Simpel. Voor Nunen is dat beter.

 8. robroy

  Neem nog meer vrouwen in dienst wordt het leuker van hahahahahaha .

 9. wheelboy

  Ik snap überhaupt niet dat men als politiek er een referendum voor heeft gehouden . Nuenen is failliet die staan al ea jaren als art 12 gemeente en staan onder provinciaal toezicht . Maar goed als Eindhoven nog even doorgaat staan ze ook onder curatele .Op Dit moment weet Eindhoven het niet hoe ze aan geld moeten komen .Parkeertarieven omhoog hondenbelasting inspecteurs langs de deuren . OZB al voor 3keer op rij boven 10% omhoog . Maar wel busbanen bouwen wat 4 baanse wegen waren en nog allerlei onzin projecten . Maar wel uitgeprocedeerde asielzoekers van alles toeschuiven . Bed bad brood .Als een asielzoeker hier een huurhuis krijgt wordt het eerst helemaal gerenoveerd .En een Nl die zijn huis wordt afgebroken en een ander huurhuis betrekt krijgt nergens hulp van en mag alles zelf uitzoeken als het huis uitgeleefd is .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.