De islam als GGZ-instelling: depressieve mafklapperzangeres Sinéad O’Connor bekeert zich tot mohammedanisme

9781906584_466f524304_b
Foto: Sinéad O'Connor treedt op. Bron: Man Alive! / Flickr.

De islam lijkt soms meer op een open inrichting dan op een godsdienst. Dat blijkt wel weer, nu de aartsdepressieve Ierse zangeres Sinéad O’Connor er haar plekje blijkt te hebben gevonden. De notoir instabiele vrouw heeft de katholieke kerk ingeruild voor de moskee: “Dank aan alle moslimbroeders- en zusters!”

Terwijl de islam flink ‘reclame’ voor zichzelf maakt met de moord op Khashoggi, en de steeds verdergaande autocratisering van Turkije, blijkt de godsdienst op sommige mensen desalniettemin een fijn toevluchtsoord te zijn. De instabiele doch scheldende straattokkie Ismail Ilgun besloot zijn instabiele leven in de handen van Allah te leggen, en eerder flirtte ook de manisch-depressieve Lindsey Lohan al met het geloof dat je een paradijs vol maagden in het vooruitschiet geeft. En dan hebben we het nog niet over geestelijke gezondheidsklant Arnoud van Doorn gehad, natuurlijk.

De volgende persoon die beter met een psychiater dan een imam kan praten dient zich aan: de Ierse zangeres Sinéad O’Connor, die door de jaren heen vaak met de gedachte van zelfmoord gespeeld heeft, heeft besloten om het katholicisme waarin zij is opgegroeid achter te laten. Ze verandert haar naam naar “Magda Davitt”, poseert op Twitter met hoofddoeken en maakt trots melding van het feit dat ze vanaf heden een moslima is:

“De 51-jarige Sinéad zegt trots te zijn dat ze kan mededelen dat ze moslima is geworden. Volgens haar leiden alle geschriften naar de islam en maakt dat alle andere geloven overbodig. Tot voor kort was Sinéad, die vorig jaar haar naam liet veranderen in Magda Davitt, aanhanger van de katholieke kerk.

De zangeres plaatste op Twitter ook een video waarin ze een poging doet om een islamitisch gebed te zingen. „Ik spreek hier en daar wat verkeerd uit omdat mijn emoties het van me overnamen”, aldus Sinéad. “

Ik wens haar er veel succes mee. Maar als ze denkt dat dit dit geloof een soort oplossing voor geestelijke problemen is, dan gaat ze nog van een koud Suikerfeest thuiskomen…

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

44 reacties

 1.   

  Als dat haar persoonlijke keuze is ? De Katholieke kerk de rug toekeren idem, komt toch niet als een verassing na alle openbaringen, meen ik.

  1.   

   Als je met die leftijd moslima word, dan heb je toch echt werkelijk alles in het leven niet begrepen.

 2.   

  quote:Terwijl de islam flink ‘reclame’ voor zichzelf maakt met de moord op Khashoggi.
  .
  Hoe waren de citroenen?

 3.   

  “Terwijl de islam flink ‘reclame’ voor zichzelf maakt met de moord op Khashoggi, en de steeds verdergaande autocratisering van Turkije, blijkt de godsdienst op sommige mensen desalniettemin een fijn toevluchtsoord te zijn.”

  Uhm… Dit heeft met de islam te maken want? Zijn wel hele slechte voorbeelden. Je had kunnen kiezen voor, goh, ik noem maar wat, ISIS, internationaal terrorisme, etc.

  En daarnaast erg ongepast om mensen met een psychische aandoening belachelijk te maken. Beetje kinderachtig en triest. Vrije keus van mevrouw om voor een religie te kiezen, toch? En het zal je verbazen (de lompe woorden geven iig aan dat je weinig kennis van zaken hebt) maar religie kan bij uitstek uitkomst bieden aan mensen met psychische problemen. Niets om lekker “stoer” lacherig om te doen.

 4.   

  Ik begrijp dat een bekering tot het christendom getuigt van hoge intelligentie.

  1.   

   Natuurlijk is die vrouw een triest geval….je ziet het vaker met instabiele mensen, die zich van de werkelijkheid afsluiten en gelijkgestemde idioten opzoeken.

   rijp voor de inrichting…

  2.   

   @ernst het cristendom is in ieder geval niet zoalsde islam extreem vrouw onderdrukkend oproepen tot het vermoorden van joden en andersgelovigen en ongelovigen, het willen veroveren van de wereld, pedofilie goedkeuring krijgt etc.

  3.   

   Eindelijk begrijpt kwippie wat en geeft hij het toe.

  4.   

   @ernst dus als je met haar leeftijd dit soort zaken niet hebt begrepen dan spoor je niet, als ze zich bij het katholicisme had gehouden dan had dat in ieder geval getuigd van een bogere inteligentie.
   Denk dat je toch wel kan zeggen dat het christendom in het algemeen niet oproept tot geweld, er staan in het oude testament wel gewelddadige uitspraken, maar die hebben betrekking op de gelovige van dat boek en niet oproepen tot geweld tegen andersdenkende of andere groepen. Dus ja als je het cristendom kiest als geloof getuigd dat van een hogere intelligentie.
   Nog slimmer ben je als je niet in sprookjesboeken geloofd.

  5.   

   @Ernst

   “Ik begrijp dat een bekering tot het christendom getuigt van hoge intelligentie.”

   Hi hi wat een rare vogel ben jij zeg, om niet in sprookjes te geloven hoef je niet echt intelligent te zijn, wel enigszins labiel.

  6.   

   Grote geleerden als Descartes, Copernicus, Louis Pasteur en Blaise Pascal – om er maar een paar te noemen – delen het geloof van de Kerk. Het zijn diepgelovige katholieke wetenschappers die het geloof delen dat er zaken zijn die voor alle tijden en culturen gelden. Uitgangspunt van verkondiging van de Kerk kan niet anders zijn dan wat het altijd geweest is: fides et ratio, geloof en verstand.

 5.   

  Er komt een moslima bij en er keert een moslima de islam de rug toe. Er zijn miljarden mensen die in iets geloven dat niet bestaat. Ik vind het nu niet direct wereldschokkend nieuws.

  1.   

   Dat is het ook niet. Dagelijks direct na de geboorte is er een toename en bij overlijden een afname onder de volgers van de Islam vast te stellen. Totaal niet schokkend, al eeuwen het geval.

 6.   

  “De islam lijkt soms meer op een open inrichting dan op een godsdienst. ”

  Islam is dan ook geen godsdienst maar een ideologie. Nederland islamiseert dan ook in rap tempo.

  1.   

   Leuk dat je se grijze propaganda plaat van “de islam is een ideologie” maar blijft herhalen. Het is echter onzin.

   1.   

    @michael je hebt exact dezelfde woordkeuze en zinsopbouw [email protected] ernst.

    1.   

     Ja, Focking, die Michael is niet dom.

     :)

     1.   

      Tenslotte is het de muziek die de toon zet.

     2.   

      “die Michael is niet dom.”

      Dat is jouw mening, daar heb je (nog) recht op in Nederland en dat mag jij vinden. En of hij nou zo slim is? Wel stellingen en meningen poneren en geen antwoord geven op vragen noem ik dan weer niet slim, dat noem ik dom.

      Gelukkig tekent zich deze manier van aanwezig zijn steeds sterker af, het duurt even maar de bewustwording komt vanzelf op gang. Dat is een goede zaak voor mensen die wel met open vizier in discussie willen. 24/7 en dertien uur per dag meninkjes als feiten poneren hangt mensen allang de strot uit.

     3.   

      “Tenslotte is het de muziek die de toon zet.”

      Niet tenslotte hoor, dat bepaalt de dirigent.

   2.   

    “Het is echter onzin.”

    Veel verder kom (jullie) niet Michael, beetje zwak en lafjes.

    “Een ideologie is een geheel van ideeën over de mens, menselijke relaties en de inrichting van de maatschappij, dat leeft binnen een maatschappelijke groep, met name een politieke partij, een denkstroming of een sociale klasse.”

    Omdat je zo stoer doet nodig ik je uit de volgende stelling eens kritisch te bekijken, je mag natuurlijk voorbeelden aandragen van landen waar de islam leidend is en waar dit (deze stelling) niet normatief is.

    ==================================================

    De islam is een systeem, (een ideologie) met componenten:

    – militair (jihad)
    – economisch (uitlenen zonder rente)
    – justitieel (sharia)
    – religieus (koran)

    De religieuze component is niet los verkrijgbaar.

    1.   

     Het is al vaak uitgelegd, maar Baaz zit met de vingers in de oren.

     https://www.dagelijksestandaard.nl/2014/02/de-islam-is-een-godsdienst-geen-ideologie/

  2.   

   precies Baaz, net als de moskee van het rechts populistisch nationalisme, waar jij een fanatieke aanhanger van bent.

   Ik zie je in ieder geval minimaal 5 x per dag een ode aan god Trump en zijn profeet Baudet brengen.

   1.   

    :)

   2.   

    “rechts populistisch nationalisme, waar jij een fanatieke aanhanger van bent.”

    Vertel, je weet meer dan ik. Overigens verwacht ik niet dat je veel verder komt, dat kunnen linksaffers namelijk niet, wanneer je ze confronteert met vragen zijn ze ineens weg.

    “Ik zie je in ieder geval minimaal 5 x per dag een ode aan god Trump en zijn profeet Baudet brengen.”

    Dat is ook nieuw, ik herken mij daar niet in en citaten die dat kunnen staven zijn er niet. Ik denk dat jij jouw moslimvrienden bedoelt, die moeten 5 x per dag met hun reet naar het westen zitten waarmee ze laten zien dat ze schijt hebben aan alles te westen van Mekka, zij hebben wel een profeet (t.e.a.b.)

  3.   

   @Baaz, als dat nu haar eigen keuze is, dan is er toch niets aan de hand. Een keuze is een keuze.
   “Nothing compares 2 U”

   1.   

    “Een keuze is een keuze.”

    En een bakfiets is een bakfiets.

    “Bakker de Baksteen”

 7.   

  Mensen die in geestelijke nood verkeren, grijpen alles aan en kiezen een groepje idioten
  uit waar ze zich kunnen afsluiten van de niet te verdragen werkelijkheid.

  Het geloof heeft er zijn winstmodel op gebasseerd en bepaalde politieke stromingen doen precies hetzelfde…
  “Wij tegen de boze buitenwereld, die altijd ongelijk heeft”

  1.   

   De nood moet bij jouw ook wel erg hoog zijn blauwe maandag.

   1.   

    Geestelijk gestoorden die het leven niet aankunnen zoeken meestal de marges op.

    Aangezien ik vrolijk in het leven sta en niet bang ben voor verrijking van onze cultuur, snap ik je opmerking niet.

    Maar ik snap dat je je aangesproken voelt en ook iets wil zeggen.

    Leuke poging, maar helaas weer mis

    1.   

     Cultuurverrijking is ook zo’n ideologie. Als het aan Globalisten ligt ontstaat overal op de wereld dezelfde bruine cultuur. Kennelijk hebben zij niet in de gaten dat Westerse systemen overvraagd kunnen worden of anders de vernieling in geholpen kunnen worden. Ze hebben niets geleerd van de recente geschiedenis van Libanon, en Noord-Cyprus. Ook zal deze lieden geen lichtje opgaan na de gebeurtenissen in Zimbabwe en Zuid-Afrika laat staan dat ze zich hebben verdiept in de ondergang van een stad als Detroit. Maar wel blijven zulke mensen sociale experimenten blijven propageren in West Europa. De rekeningen ervan worden doorgeschoven, na hen de zondvloed.

     1.   

      Inderdaad, de linkse ideologie (1969) is wat dat betreft nog springlevend. Hoe het tij te keren?

    2.   

     ”Geestelijk gestoorden die het leven niet aankunnen zoeken meestal de marges op.”
     Of vragen een sociale uitkering aan en laten anderen de kooltjes uit het vuur halen.

 8.   

  Haar geestelijke situatie past dan natuurlijk wel prima bij de islam en de aanhangers.

  1.   

   Knap bedacht hoor

  2.   

   Een specialist psychiater in opleiding ?

   1.   

    Een blik op de psyche van wat boefjes in Amsterdam Zuid levert een soortgelijk tormentief beeld op. Maar die hebben vast helemaal niets met islam te maken. In het geval van Sinead kan het maar zo zijn dat zich volgend jaar weer een nieuwe bevlieging aandient. Binnen twee jaar van Van katholicisme naar rastafari naar islam geeft te denken over de bestendigheid van de spirituele conditie. Laten we hopen dat deze eigen keuze die volwassen vrouw weer gelukkig maakt en afleiding biedt.

    1.   

     Je afkeren van islam kan dodelijk zijn, wellicht dat we dat volgens jaar vernemen.

 9.   

  Er zijn maar 2 redenen waarom westerse vrouwen zich tot de islam bekeren:

  1) Ze zijn verliefd geworden op een moslim.

  2) Ze zijn volkomen labiel.

  Meestal is het een combinatie.

  1.   

   En dan zijn er nog types als Anja Meulenbelt die met hun eigentijdse daw’a deugmenspuntjes trachten te scoren.

   1.   

    Wat is een daw’a ?

    1.   

     Ernst geeft weer blijk van z’n geringe kennis van de islam.

     Hij wil zo graag meedoen met de grote mensen maar komt hopeloos tekort.

    2.   

     daw’a is sprokkelen van geloofspuntjes in islam door mensen tot de vertellingen van Mohammed uit te nodigen.

 10.   

  Och ja, als je maar genoeg middelen gebruikt ga je vanzelf raar lopen doen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!