DENK-engerd Selçuk Öztürk blijkt zélf extreem-rechtse haatzaaier te zijn

Het is verboden om als journalist kritiek te uiten op DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk. Doe je dit toch? Dan ben je “journaille” en “extreem-rechts”. Interessante opmerkingen, aangezien Öztürk zélf kiekjes laat schieten van zichzelf met nazi-sympathisanten.

Eén van de meest kenmerkende eigenschappen van de gemiddelde politicus is het onvermogen om kritiek te verwerken. En wanneer je bij DENK zit, dan is die ego-handicap nog vijf keer zo groot. Neem bijvoorbeeld Selçuk Öztürk, Kamerlid voor en partijvoorzitter van, de welbekende PvdA-afsplitsing. De boze DENK’er klom dus gisteren in de pen en besloot een verongelijkt stukje te tikken voor Joop.nl. Critici binnen de journalistiek zette hij weg met het scheldwoord “journaille”, en ook voor dit weblog had Öztürk nog wel wat demoniserende teksten klaarliggen

“Heel voorspelbaar kwam het extreemrechtse blogje De Dagelijkse Standaard met de vunzige kop “Doodenge DENK-autocraat Öztürk wil de macht grijpen over de vrije pers”. Maar ook velerlei kwaliteitsmedia, kranten en televisieprogramma’s besteedden er aandacht aan. Wat denkt die Öztürk wel? Dat hij de pers kan controleren? In Nederland? Hoe durft hij?”

Altijd leuk hè, mensen die het niet met je eens zijn omschrijven als “extreem-rechts”. Ongeacht hoe ongelofelijk grievend en lasterlijk die term is als je hem verkeerd hanteert. En hanteert Öztürk hem hier verkeerd? Reken maar. DDS is namelijk een fan van de democratische rechtsstaat en de harmonieuze samenleving. We hebben een afkeer van geweld, en moeten niets hebben van vervolgingen van hele bevolkingsgroepen. We zijn zelfs geregeld bijzonder kritisch over de PVV. Wat wil Öztürk nog meer?!

De eigen bruine politieke wortels verhullen, vermoedelijk. Zo wil Öztürks partijtje maar niet aan de veroordeling van Turkije – een land dat steeds verder afzakt als het gaat om persoonlijke vrijheden en de vrijheden van minderheden. Nee, wij zijn geen voorstander van DENK, maar dat betekent natuurlijk niet dat je extreem-rechts bent, hè? Of is het in de zwartwit-denkwereld van Öztürk al zover dat je óf met hem bent, óf anders met de nazi’s?

Maar het gaat nog verder dan dat. Want Öztürk staat zelf te glunderen naast extreem-rechtse politici als het hem uitkomt. Ik heb het over deze foto

In het midden Öztürk. En aan de rechterkant Arnoud van Doorn. Waarom Van Doorn extreem-rechts is? Nou, vanwege het opperen dat we moeten “nadenken” over de vraag of Hitler het bij het juiste eind had en dat de nazi’s eigenlijk de ‘good guys’ waren in de Tweede Wereldoorlog…

doorn-zionisme-nazi's

Dus beste heer Öztürk: het zou u sieren als u die schandelijke aantijging terugneemt van “extreemrechts blogje” en er uw excuses ervoor aanbiedt. Zeker aangezien u zelf – in tegenstelling tot wij – bepaald geen brandschoon blazoen heeft wat betreft de sympathisanten van extreem-rechts.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Baaz

  Je kunt islampartijen sowieso beter ontmantelen, islam is namelijk fascistisch.

  Het fascisme is een extreme vorm van autoritair nationalisme en is antidemocratisch, anticommunistisch, antiliberaal, antiparlementair en anti-intellectueel.

  1. Ernst Quispel

   Je kunt met evenveel recht beweren dat het christendom fascistisch is.

   1. Baaz

    Dus? Daarmee bevestig je slechts dat islam fascistisch is.

    Overigens kun je in iedere discussietrend het tegendeel (proberen te) beweren. Dat het daarna kant noch wal raakt maakt voor sommigen niets uit.

    1. Ernst Quispel

     Nee, het is in dezelfde mate bizarre onzin.

   2. Seneca

    @eq
    klopt niet. men kan het christendom niet met fascisme vergelijken, meer met extreem links. waarom? door de verregaande bemoeizucht om andere landen/volkeren de maat te nemen door hen arm en zielig te noemen en dan inzamelingsacties te organiseren want men is zo zielig.

    1. Aytas

     Klopt niet. De zendingsdrang heeft vele slachtoffers gemaakt. U gelooft wat wij zeggen anders vermoorden wij jullie, in bv Afrika heeft het christendom zich op deze manier verspreid

     1. Baaz

      @Aytas: Probeer je ons nu af te leiden van de leringen van Mohammed die de wereld bepaaldelijk geen prettiger oord hebben gemaakt? Hoe komt het toch dat jij, net als Ernst Quispel, het christendom naar voren brengt als het gaat over islam? Wil jij soms meer islam?

     2. Aytas

      Ik wil minder geloof. Ik wil ook waarheid en als mensen het christendom als iets wat louter vriendelijk wegzetten stoor ik mij daaraan. Het oude testament is zeer gewelddadig. Vanuit het christendom zijn veel van mijn voorouders onderdrukt. Je zult me waarschijnlijk uitlachen en voor gek verklaren maar mijn opa en oma van moeders kant zijn slaaf geweest in Kenia, hun eigenaren waren Engelse christenen. Mijn opa en oma konden hun geloof de islam niet openlijk beleiden. Nu zeg jij slavernij was al verboden in 1960, klopt maar mijn grootouders mochten niet weg van hun baas kregen als loon eten en een schuurtje. Geen eigen beschikking, voor mij is dat slavernij.

     3. Baaz

      “Ik wil minder geloof.”

      Dat vroeg ik niet Aytas. Ik vroeg of je meer of minder islam wil. Religie is slechts een onderdeel uit islam. Islam is een systeem, het heeft meerdere componenten. Religie is daarin niet los verkrijgbaar, of denk jij van wel?

   3. Siemien

    Het christendom is niet fascistisch dus dat is onzin.

    De islam is een ideologie met onderdrukking..

  2. Aytas

   Islam is niet fascistisch. Dit soort opmerkingen raken kant nog wal. De islam kan fascistisch zijn maar dat kan een anti Islam of extreem linkse partij ook. Mensen die altijd maar roepen dat de islam fascistisch is zouden eens naar Oost Afrika moeten afreizen en de islam daar bekijken of de islam voor de jaren 70 in het midden oosten. De fascistische tak van de islam is wel in opkomst en dat is zorgwekkend. Naar mijn bescheiden mening is fascisme in het algemeen in opkomst op links en zowel op rechts. Dit is een trend die gewone mensen hoop ik zullen doorbreken met rede en begrip voor elkaar.

   1. IJscoman

    “…..dat de islam fascistisch is, zouden eens naar Oost Afrika moeten afreizen en de islam daar bekijken…”
    ————————————————————————————–
    Aytas, als je de islam in Somalie, Ethiopie, Eritrea en Uganda bedoelt lijkt het me dat je er naast zit. In deze hellholes is de islam fanatieker dan elders, naar mijn idee.

    1. Aytas

     Ik heb het over Mombasa. Het salafisme is ook daar in opkomst, jammer. Mijn moeder is moslima draagt geen hoofddoek getrouwd met een ongelovige. In Nairobi veel vrouwen zonder hoofddoek zelfs gemengde huwelijken christenen met moslims. Zoals gezegd begint ook hier salafisme dit te verdringen, tot mijn spijt.

    2. Aytas

     Aanvulling
     Somalië was net zo als ik de islam vanuit mijn familie ken. Tolerant en open. Sinds eind jaren 60 is dit veranderdt en verspreid salafisme zich op een nare manier. Jammer genoeg maakt alleen Rwanda hier een harde vuist tegen.

     1. Baaz

      Er zijn geen twee islams, er is maar één islam en de profeet. (t.e.a.b)

     2. IJscoman

      Dat Somalie thans een hellhole is en een fundamentalistisch islamitisch land is een bewijs dat de radicale, salafistische islam wint. Altijd.

      Overal, van Egypte tot Afghanistan en van Turkije tot Indonesie zet de fundamentalistische islam thans de toon. Dat is de islam waar wij nu mee te maken hebben en die het beeld bij ons bepaalt: intolerant, afwijzend tegen integratie en vasthoudend aan de eigen cultuur. Dat is op termijn een ramp voor Europa en voor Nederland.

     3. Baaz

      @IJscoman: Overal waar islam leidend is ontstaan vroeg of laat ernstige problemen. Misschien kunnen Aytas en Ernst Quispel een paar voordelen van de islam noemen, dan valt het misschien nog mee.

     4. Aytas

      Ijscoman
      Dat beeld is onjuist. Het andere gezicht van de islam heeft lang overheerst. Het is veel interessanter te bekijken waarom het salafisme nu overheersend is. Het bestuderen van de Iraanse islamitische revolutie is daarvoor van belang. Het valt mij op dat ik hier eigenlijk dezelfde argumenten lees als salafisten gebruiken en dat vind ik dan weer erg eng.

     5. Siemien

      @Aytas de vraag rijst natuurlijk waarom je de islam zo verdedigd? deze ideologie is een gevaar voor elke samenleving.

 2. Gerlos

  Een excuus van deze Turk met zijn aardappel in zijn keel kan je natuurlijk vergeten, stelletje mafkikkers die van DENK,

 3. Aytas

  Een maatschappij waarin een journalist niet meer mag schrijven wat hij wil is verloren. Ik ben het vaak niet eens met zowel rechtse en linkse media. Vrijheid houdt in dat je het oneens moet kunnen zijn.

  1. toetssteen

   @aytas
   Eens. Men moet praten over verschillen. Alleen, in Nederland kan zulks, maar in heel veel landen niet.

   1. Aytas

    Misschien kunnen we, mits we open staan voor leren, iets van elkaar leren.

 4. NoDoubt

  Gij zult geen afgoden vereren, maar Mij alleen aanbidden en boven alles beminnen.
  Gij zult de naam van de Heer, uw God, niet zonder eerbied gebruiken.
  Wees gedachtig dat gij de dag des Heren heiligt.
  Eer uw vader en uw moeder.
  Gij zult niet doden.
  Gij zult geen onkuisheid doen.
  Gij zult niet stelen.
  Gij zult tegen uw naaste niet vals getuigen.
  Gij zult geen onkuisheid begeren.
  Gij zult niet onrechtvaardig begeren wat uw naaste toebehoort

  1. Ernst Quispel

   Ik meen dat de moslims dezelfde geboden hanteren.

   1. B. Pascal

    Ernst, wat heb je toch een interesse, als a-theïst.
    Of ben je toch aan het twijfelen.

  2. Siemien

   Beste DDS stukken met bronvermeldingen worden niet door jullie geplaatst?

   1. Baaz

    Je kunt het beste even lezen op Lan… daar staat het bij de afdeling nieuws (DDS gaat veranderen). Punt 5 vertelt er meer over. Je kunt natuurlijk wel creatief zijn met bronvermeldingen

    Voorbeeld: www . cip . nl

    1. Siemien

     @Baaz dit gedaan hebbende waarbij ik even heb weerlegt dat wat Ernst zegt niet waar is, het tegenovergestelde is het geval.
     Met een aantal joetoep verwijzingen erbij, netjes zonder gedoe…

 5. Troelstra

  Aan de tweet van Arnoud van Doorn valt wel weer af te lezen wat er verandert in het hoofd in het geval van bekering tot de Islam. De Islam is ziekmakend.

  1. B. Pascal

   Het laat zien dat A. Hitler niet extreem-rechts is maar extreem-links.

   Hitler verbond links en rechts, hij uite zich rechts, maar was in moraal extreem links.

   de islam is qua landbestuur extreem rechts, ze uit zich ook rechts. Maar qua inprenting en repressie is ze weer links.

 6. fenderbender

  Zolang ik nog steeds niet met mijn Turkse vriendin niet normaal de stad in kan, omdat ze zich niet met een blanke kan laten zien, laat staan een relatie hebben.
  Kunnen jullie met dat gezwam over de islam allemaal de boom in.
  Het is discriminerend, racistisch, mensonterend. Klaar.

  1. Hetzalwelweer

   @fenderbender, jij bent blank en een Turkse niet? Dat staat helemaal los van de Islam. Volgens de Islam zijn zij die dat geloof “uitoefenen” de sterkste, het beste ras. Zij die naar de EU gekomen zijn kwamen erachter dat dit niet zo was. Wij rijden in auto’s en niet op kamelen. Wij wonen in huizen en niet in een hut. Het normaal denkende volk heeft ervoor gekozen om schapen en geiten niet boven hun eigen vrouw te verkiezen. Het normaal denkende volk heeft er niet voor gekozen om zijn vrouw in lappen te hullen omdat hij anders de hele dag met een “boner” rondloopt om zoveel mogelijk voor zijn nageslacht te zorgen. Wat is de islam beste Fenderbender? Is het nu echt een geloof of een ideaal?

 7. rexm

  Flikker die Turk het land uit, ga zeiken bij Erdogan.

  1. Ernst Quispel

   Het is geen Turk, rexm, Öztürk is een Nederlander.

   1. Nederland-op1

    Zijn manier van denken past helemaal niet bij dat van een echte Nederlander. Zelfs zijn naam bevestigd dat hij een Turk is. Een hele enge Turk.

   2. Siemien

    Jawel Ernst dat is hij wel getuige zijn dubbele nationaliteit dus niet liegen..

   3. Baaz

    “Öztürk is een Nederlander…”

    Hij is een Nederlander met een Turkse nationaliteit en hij is een Turk met de Nederlandse nationaliteit. Hij is dus Turk en hij is dus Nederlander. Hij is dus Turk.

    1. Baaz

     “Öztürk is een Nederlander…”

     Geboren: 8 april 1972 (46 jaar), Büyükkışla, Turkije. Geen politici met een dubbele nationaliteit in de Tweede Kamer!

     En dat geldt natuurlijk ook voor Karin Ollongren. Door haar Zweedse moeder heeft ze naast de Nederlandse ook de Zweedse nationaliteit en zulks hoort niet thuis in de Nederlandse regering.

     1. hanky

      Stiekem zouden we dat ook moeten bannen bij permanent verblijf voor nieuwe Nederlanders, of verander die term in Nieuwe Halve Nederlanders ofzo of Schijnburger, dat dekt de lading net iets beter, vervolgens heeft de halve nederlander / de schijnburger logischerwijs ook geen stemrecht

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.