DENK-trollen Kuzu en Azarkan weten volgende kartelbaantje van Pechtold: ‘Burgemeester van Rotterdam!’

vlcsnap-2018-10-09-12h54m06s063
Foto: Tunahan Kuzu en Farid Azarkan bespreken de nieuwe functie van Pechtold. Bron: DENK / Facebook.

Volgens DENK-Kamerleden Tunahan Kuzu en Farid Azarkan heeft D66-leider Pechtold, die vandaag afscheid neemt van politiek Den Haag, z’n volgende baantje al klaarstaan. De kartelgenoot wordt de nieuwe burgemeester van Rotterdam.

Nu Pechtold vanmiddag vertrekt van het Binnenhof is het Grote Speculeren begonnen. Want iemand die zolang zo innig in de inner circle van het partijkartel heeft gezeten, die moet straks wel een fantastisch nieuw baantje in de wacht kunnen slepen. Wat zal het worden? Commissaris van de Koning in Gelderland? Niet populair genoeg!

Burgemeester van Rotterdam dan maar? Mwoah. Zou zomaar kunnen. Maar de functie is nog niet helemaal in kannen en kruiken. Om de opvolger van Aboutaleb – die overigens nog niet heeft gezegd te zullen vertrekken – te worden zal Pechtold eerst nog even de zege van Kuzu moeten komen ophalen.

En waarom moet Pechtold dan op de Turkse thee bij de DENK-voorman? Nou, Tunahan Kuzu woont in Rotterdam en is er jarenlang raadslid geweest voor de PvdA. Afgelopen voorjaar keerde hij weer even terug als DENK-raadslid, maar richt zich inmiddels weer fulltime op zijn functie als partijleider en Tweede Kamerlid van DENK. Toch blijft Kuzu verbonden met Rotterdam: ten tijde van zijn PvdA-lidmaatschap heeft hij flink wat cliëntelistische lijntjes naar zijn (voornamelijk Turkse) achterban uitgezet, en dreigt zijn invloed nu in te zetten.

Dus, Pechtold, als je naar Rotterdam wil, zal je lekker vernederend op audiëntie moeten bij Paus Kuzu met zijn drie zeteltjes. Even buigen, even beloven dat je pal staat voor de belangen van Rotterdankara, en je hebt je nieuwe functie in de pocket. Maar je weet dat natuurlijk: zo werkt dat in het partijkartel! Alleen nu dan niet knipmessen voor Rutte, maar voor Kuzu.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

8 reacties

 1.   

  Pechtold heeft beslist meer bereikt in zijn politieke carriere dan Kuzu en Arzarkan ooit van kunnen dromen

  1.   

   @Eugenie dat weet je niet natuurlijk, de meeste moslims houden hun cultuur achter de voordeur..

 2.   

  Alles is beter dan de salafist(zijn eigen woord) die er nu zit.

 3.   

  Mafketels die Kuzu en trawanten van DENK.

  1.   

   Kàn in nederiglandje,waar mafketels het voor ‘t zeggen hebben.

 4.   

  Ik moet de eerste salafist nog tegenkomen die zelf zijn eigen fouten rechtzet.

  (vrij naar Alex)

 5.   

  In een ècht democratisch land ,kiest de stadsbevolking zijn burgemeester,en deze plaatsingen NIET gebruikt voor uitgebonjourde politicus!!Mart Brasil.

  1.   

   In een écht democratisch land heeft de burger het voor het zeggen en zorgen bindende referendums voor de koers van het land en niet de leden van het partijkartel.
   ~Baaz~

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!