Eerste journalist gevonden die robot-achtige Rob Jetten wél pruimt: ‘Ben je stem kwijt, kan je hem nog interviewen!’

Amper één week is Rob Jetten de nieuwe leider van D66, en nu al wordt angstvallig duidelijk welke paarse olifant er in de fractiekamer van de sociaal-liberale paritj staat: Rob Jetten heeft geen fans, geen aanhang en ook journalisten koesteren geen bewondering jegens de 31-jarige fractievoorzitter. Op heel het Binnenhof is slechts één journalist te vinden die de man met de voorgeprogrammeerde robotantwoorden graag interviewt.

dijkgraaf-lissauer

Gisteren begon TPO-columnist Jan Dijkgraaf met een zoektocht op Twitter: hij zocht fans van Rob Jetten. Dat is vrij lastig, want waar Alexander Pechtold nog best wat respect genoot in zijn eigen partij heeft Rob Jetten – bijgenaamd de “deugdreumes” – eigenlijk nauwelijks bewonderaars. Hij inspireert niet, hij zet mensen niet aan het denken en zijn leiderschapskwaliteiten moeten ook nog maar blijken. Vandaar dat Dijkgraaf zijn zoektocht naar een Jetten-fan vanochtend moet voortzetten: als ze al bestaan, dan moet je ze kennelijk met een kaarslichtje zoeken.

Aan het begin van de middag was het dan raak voor Dijkgraaf. Hij had zijn eerste Jetten-bewonderaar gevonden! Een journalist nog wel, die werkzaam is aan het Binnenhof: Ernst Lissauer. Maar het was niet Jettens stijl, zijn politieke standpunten of zijn voorkomen die voor Lissauer zo interessant waren.

Nee, meer het feit dat de onafhankelijke politieke verslaggever momenteel met een verkoudheid kampt, en daardoor zijn stem kwijt is. Best lastig als je interviewvideo’s met politici probeert te maken. Maar bij Rob Jetten is dat natuurlijk geen probleem: die weet al wat hij gaat antwoorden nog vóórdat hij de vraag heeft gehoord.

Is dat niet handig zeg?

“Ik ben momenteel mijn stem kwijt (verkouden) en [Rob Jetten] is dan de enige die je dan nog kunt interviewen.”

Precies ja. Rob Jetten: de redding van de snotterende en proestende politieke verslaggever. Wie had dat gedacht?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Uiterst Links

  Geinig! Lijkt net alsof D66 als uitgangspunt heeft om hun partij te decimeren met het binnenhalen van deze robot

 2. Two Ravens Black Kettle

  Je hebt leuke robotten; Denk bv. aan Twiki van Buck Rogers
  ‘bidibidibidibidibidi’

  En je hebt van glimmend staalplaat ineengesmolten holheid; zie Rob Jetten.

 3. Florissa

  Zegt toch werkelijk alles van die lui ,om deze clown achterna te lopen , lekker belangrijk wat die trekpop er van vind .

 4. Peper

  Wat een knulletje !

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.