Enge Sint-moordenaars Grauwe Eeuw gaan “niet demonstreren maar racistische intocht stoppen”

De meest gestoorde activistenclub van Nederland heeft weer eens van zich laten horen. Het gaat natuurlijk om het Michael van Zeijl-eenmansleger De Grauwe Eeuw. Eerder wilden ze al Sinterklaas vermoorden en de Dodenherdenking om zeep helpen. Ditmaal hebben ze hun zinnen gezet op de nationale intocht. Ze gaan er niet tegen demonstreren, zeggen de dictators-in-spe. Nee, ze gaan ‘m helemaal stoppen.

Een stukje ongezonde megalomanie kan je Grauwe Eeuw-opperfantast Michael van Zeijl niet ontzeggen. In een nieuwe Facebook-post zegt de geestelijke vader van acties als ‘Sinterklaas doodschieten‘ en ‘herrie maken met Dodenherdenking‘ dat hij een nieuw wapenfeit aan zijn regressief-linkse cv wil toevoegen: de gehele Sinterklaas-intocht annuleren. Van Zeijl schrijft:

“Grauwe Eeuw gaat niet demonstreren maar racistische intocht stoppen.

Actiegroep de Grauwe Eeuw gaat niet demonstreren bij de nationale intocht maar dit event stoppen met acties, wanneer deze niet van alle racistische elementen is ontdaan. Dit kondigde Michael van Zeijl vandaag aan via zijn Facebookpagina en via een persbericht. “De laatste jaren heeft het OM antiracisme activisten zwaar geïntimideerd en onze mensenrechten geschonden. Zo werden demonstranten illegaal aangehouden, de demonstratievrijheid van activisten geschonden en kregen activisten met politiegeweld te maken. Ik werd vorig jaar zelfs vijf dagen illegaal en preventief gegijzeld. Burgemeester en OM hebben ons niet kunnen overtuigen dat onze mensenrechten dit jaar wel gerespecteerd worden. Dit is wel mondeling aan mij toegezegd door Burgemeester Hamming maar deze Burgemeester heeft in een week na ons gesprek al meerdere leugens verkondigd. Wij gaan ons niet vrijwillig uitleveren aan de blackface extremisten in blauw, dus is deelnemen aan een demonstratie uitgesloten. Wij gaan ook niet meer vragen om te stoppen met racisme, het moet gewoon afgelopen zijn.” Aldus van Zeijl.”

Dit hele epistel is eigenlijk samen te vatten in één simpel alineaatje: ‘hallo, ik ben Michael. Het gaat niet zo goed met me, en ik heb dringend psychische hulp nodig. Heeft iemand nog het nummer van een goede psychiater voor me? Wat dit gaat zo niet langer meer met me… Ik heb mezelf niet in de hand!’

Wie kan onze Michael helpen met zijn geestelijke gezondheid? Alle hulp is van harte welkom!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Morales

  Moet het OM niet even een filmpje gaan maken?

 2. Duke

  “…wanneer deze niet van alle racistische elementen is ontdaan”.
  Eens. Stop de racistische roetpiet en gebruik gewoon Zwarte Piet. Kinderrechten gaan boven de rechten van aanstellerige volwassenen.

  1. deelszon

   @Duke de roetpiet is synoniem voor racisme

  2. Vliegenvanger

   Je hebt 100% gelijk Duke. Ze moeten. An onze zwarte pieten afblijven.

 3. Ernst Quispel

  Waarom besteden we aandacht aan deze arme jongen?

  1. Adriaan

   @Quispel, geheel met je eens. Absoluut geen aandacht aan schenken. Dat is dat joch niet waard. Hij praat onzin.

 4. Two Ravens Black Kettle

  Dit is de zelfde terreurgroep die cowboys en indiaantjes wisten te verbieden.

  En dat is het.
  Het begint bij de kindervrind Zwarte Piet
  en het verwijderen van standbeelden, straatnamen, musea-namen
  en het eindigt bij het volledig wegpoetsen van de cultuur en geschiedenis.

  Elke totalitaire moordzuchtig regime begint met het omverhalen van de standbeelden en het vernietigen van de cultuur en tradities van een volk.
  Dat is de maakbare samenleving.
  Destructie, nihilisme.
  Alles moet kapot, de geschiedenis uitgewist zodat de ‘Nieuwe Verbeterde Gelijkgeschakelde Conformistische Mensch’ gecreëerd kan worden.

  Tegen figuren als Silvana S. en deze terreur-organisatie waarschuwde George Orwell zoals in zijn dystopische roman 1984 als de allegorie Animal Farm.

  Ook Fah

 5. Two Ravens Black Kettle

  Ook F.ahrenheit 451 van R.ay B.radburry verhaalde over een volledig ontmenselijkte samenleving waar ‘foute’ boeken, muziek, standbeelden, de geschiedenis, cultuur en tradities verboden zijn. Waar dissidenten die ‘fout’ denken worden opgejaagd en uitgeroeid.’

  Het afschaffen van Zwarte Piet is slechts de eerste stap.

  (er staan wat punten tussen de namen. Ik besef dat maar anders komt het niet door de internet-filter (ik heb werkelijk geen idee waarom maar er verdwijnt veel)

  1. Ni28

   Brussel zal voor zorgen dat alleen het goede ons bereikt. Ik had al eerder ervaringen met Moscou opgedaan maar die ging tot dusver nog veel verder. Maar wie weet?

 6. PMG

  Even terzijde: je slingert het allemaal wel zelf aan hè Tim, waarom mag jij ongestraft maar schrijven wat je wilt en probeert je anderen de mond te snoeren?

  Deze MvZ dreigt met actie en hoort dus, zeker tijdens de intocht, achter het hek te zitten. Maar ach, Volkert loopt ook weer gewoon vrij rond en die had wel iets heel ergs voorbereid en uitgevoerd en heeft geeneens tbs gekregen, dus MvZ hoeft zich geen zorgen te maken.

  We laten ons verrassen.

  1. Troelstra

   Door wie werd de Harderwijkse millieuambtenaar Chris van der Werken op 22 december 1996 bij Nunspeet vermoord? Die dader loopt alweer sinds 2014 vrij rond. Hint: Zijn rode auto is rond die tijd op het plaats delict gezien. Er is ook een signalement van hem gegeven. Wonderwel is dit uit een politielade verdwenen…

   1. Hetzalwelweer

    Het was de butler met een deegroller in de keuken…..sarc off.

   2. Ernst Quispel

    Wat heeft dit met Zwarte Piet te maken?

    1. sjun

     Het zwarte pieten is al even begonnen. Logisch dat er dan ook een associatie met Volkert van der Graaf pendelend tussen Harderwijk en Apeldoorn in lijn 104 gemaakt wordt.

 7. Ni28

  De Grauwe Eeuw(de naam al!)verdient hoogstens een harde optreden van de politie.

 8. Blank en niet Wit

  Overspannen kleuter. Was vroeger zeker bang voor Sinterklaas.

 9. Gerlos

  Oppakken en op sluiten in een psychiatrische instelling tot hij weer genezen is. Anders moeten de Zaankanters hem maar oppakken en aan een schandpaal nagelen.lijkt mij een goede optie.

 10. Eugenie de la Fleur

  Iedereen heeft het recht om te demonstreren in een vrije samenleving. Dat geld voor ALLE doelgroepen, van extreemlinks tot extreemrechts. Wat echter onaanvaardbaar is wanneer er sprake is van geweld of het dreigen met geweld van wie dan ook.

  1. Aytas

   Absoluut, als het aan veel groepen ligt is dit straks niet meer mogelijk. Ik vind wel omdat dit om een kinderfeest gaat dat dit niet voor de ogen van kinderen mag, zij zijn te onschuldig.

   1. Eugenie de la Fleur

    Helemaal mee eens. We moeten onze kinderen beschermen en daar hoort het geloof in Sinterklaas en (zwarte) Piet gewoon bij. Ik vind wel dat de tegenstanders het recht moeten hebben om te demonstreren maar dat moet op een locatie zijn waar de kinderen niet aanwezig zijn. Verder ben ik er alleminst rouwig om als er aanpassingen worden gemaakt om het feest wat inclusiever te maken voor iedereen. Geen kind die er naar kraait!

    1. Hetzalwelweer

     Het hele zwarte pieten verhaal is er om zoveel mogelijk verdeeldheid te zaaien onder de bevolking. De politiek zegt zich er niet mee te bemoeien maar doen dit juist wel door hun “bek” te houden. En de MSM doen er graag aan mee, want kijkcijfers, dus inkomsten….als je het spelletje nog steeds niet snapt dan kun je maar beter niet reageren.

 11. Job Jansen

  Deze man is een gevaar voor de samenleving en zichzelf. Bovendien lijkt het mij dat hij aanzet tot geweld en ophitsing. Dat is toch verboden? Reden genoeg deze man vast te zetten en een psychisch onderzoek.

 12. deelszon

  Dit kinderfeest is 1 niet racistisch en 2 de zwarte zijn zwart omdat ze door de schoorsteen moeten niet omdat racistische racisten het verdraaien en zeggen dat zwarte pieten onderdrukt worden.
  Ik ben van mening dat de minderheid in Nederland zich aan de meerderheid dient aan te passen…

 13. lancar

  De zwarte bevolking en diens blanke broeders die zich gediscrimineerd voelen door het zwarte Piet kinderfestijn en denken zich in te zetten voor een goed doel, moeten niet spreken voor de zwarten en diens comparanten die zich niet gediscrimineerd voelen maar steevast van mening zijn, dat zwarte Piet zwarte Piet moet blijven. Ik ben persoonlijk ertegen dat zwarte Piet van het toneel verdwijnt, want daar gaan dan al mijn mooie jeugdherinneringen. Het leven is een kwestie van “bestaan in vrede en vrijheid” en niet “bestaan” in voortdurende vertrapping door een ander. Wie stand wil houden en wil blijven leven tussen gestoorde mensen in deze rechtmatige maatschappij moet gestoorder zijn dan hun. Dus wie tussen gekken leeft en niet verjaagt wenst te worden moet gekker zijn dan zij. Men dient zich niet alleen geestelijk maar ook fysiek te verdedigen tegen een ieder die dwang uitoefent op een ander zoals de “zwarte piet querulanten beogen met hun zogenaamde mensenrechten geneuzel.”

 14. Roughwood

  Kan iemand me misschien uitleggen waarom kleine, niet tot nauwelijks serieus te nemen, extremistische clubjes met een hele grote waffel überhaupt een podium krijgen van de MSM? In de regel onzin en wartaal uitkramende, zichzelf in de slachtofferrol wentelende, drammende, te verwaarlozen minderheden die alleen maar polariserend en maatschappij verziekend bezig zijn? Die vaak nog hun zin krijgen ook, ondanks het feit dat de meerderheid der NL bevolking (die overigens niets wordt gevraagd, maar wel aan de schandpaal wordt genageld bij tegenacties) hun dubieuze gedachtegoed niet deelt? Daar kan alleen, nee moet een agenda achter zitten. Een andere reden? Ik kan hem niet verzinnen…

  1. IJsbrand Koudvuur

   Roughwood vroeg:

   “…Kan iemand me misschien uitleggen waarom kleine, niet tot nauwelijks serieus te nemen, extremistische clubjes met een hele grote waffel überhaupt een podium krijgen van de MSM? In de regel onzin en wartaal uitkramende, zichzelf in de slachtofferrol wentelende, drammende, te verwaarlozen minderheden die alleen maar polariserend en maatschappij verziekend bezig zijn? Die vaak nog hun zin krijgen ook, ondanks het feit dat de meerderheid der NL bevolking (die overigens niets wordt gevraagd, maar wel aan de schandpaal wordt genageld bij tegenacties) hun dubieuze gedachtegoed niet deelt?..”

   …omdat het grootste deel van deze reden de “bekende Nederlanders” zijn…
   En deze BN’ers mogen allemaal hun verhaal doen bij Pauw, van Nieuwkerk, NOS en alle kranten van Nederland.

   “…Daar kan alleen, nee, daar móet een agenda achter zitten. Een andere reden? Ik kan hem niet verzinnen…”

   Dit zijn speculaties, Roughwood.
   Maar het is zéér aannemelijk.

 15. shidaian

  De waanzin straalt die man uit de ogen. Nog even en hij zal opgepakt moeten worden als “verwarde” persoon, voor de vorm een beroeps activist

 16. sjun

  Als hij me voor de voeten loopt zal ik hem helpen.

 17. J.Rademaker

  Haatzaaier, opruiing het OM zal dit zeker aanpakken

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.