Erik van Muiswinkel basht Pietenliefhebbende blokkeerfries: ‘Dat vinden wij héél bijzonder!’

muiswinkel
Foto: Erik van Muiswinkel in een interview. Bron: Screenshot Stadsschouwburg Haarlem / YouTube.

Een vrachtwagenchauffeur die in november 2017 heeft geholpen de A7 te blokkeren zodat Jerry Afriyie met zijn agressiekaravaan niet kon neerslaan in Dokkum, heeft het op Twitter aan de stok gekregen met de voormalige hoofdpiet (en tegenwoordig pietenbasher). Van Muiswinkel vond – oh, ironie – dat de truckrijder slechte grappen maakte, en besloot hem daarop aan te spreken.

eermuisblokkeerfriezen

Vroeger. Je weet wel, toen de wereld nog een beetje normaal was en Erik van Muiswinkel nog de pikzwarte Hoofdpiet van Sinterklaas, ging het allemaal nog wel. Toen voelden cabaratiers niet direct de behoefte om zich actief te mengen in rechtszaken. Maar het is nu 2018, en de geest van de pietenhaters waart rond in het hele debat rondom de Nederlandse culturele identiteit. Alles is racisme, en als het geen racisme is dan pleegt het wel kolonialisme te heten.

Cabaretiers roeiden tot niet al te lang geleden nog tegen de stroom in, maar tegenwoordig doen ze vrolijk mee met de nieuwe heersende opinie dat ons land racistisch is en nodig een tik op de vingers behoeft. Het tegendraadse heeft plaatsgemaakt voor het slaafse volgen van Amerikaanse SJW-taferelen.

En dus is het ook weinig verbazingwekkend dat iemand als Erik van Muiswinkel meent dat hij Friese actievoerders, die de A7 bezet hielden zodat bussen vol ruziezoekende Amsterdamse activisten nooit in Dokkum zouden aankomen, frontaal moet aanvallen. Want één van hen, Lieuwe P., vindt dat “transport” ook een vorm van “sport” is. Een flauwe grap, maar Erik van Muiswinkel ziet hier vooral een kans in om grenzenloos te deugen. En dus gooit hij er een citaat in uit de tv-serie De luizenmoeder: “Dat vinden wij niet raar, dat vinden wij heel bijzonder.”

Mooi hoor! Grote jongen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

37 reacties

 1.   

  Volgens mij is in de tijd dat hij een van de pieten was zoveel van dat zwartsel op zijn hoofd gesmeerd dat het onherstelbare schade aan de hersenen in zijn hoofd heeft veroorzaakt.

 2.   

  Erik van Muiswinkel, van zo zwart als roet hoofdpiet naar felle pieten basher!

  Dat vinden wij niet raar, dat vinden wij heel bijzonder!

 3.   

  Van Muiswinkel.

  Ik had thuis last van muizen. Ik zette toen en val met pindakaas, muizen zijn gek op pindakaas, zo bleek. Er kwam een muis aan, likte aan de pindakaas en BAM, de klem sloeg dicht en plette het schedeltje van de muis. De muis was dood!

  1.   

   Probeer spek, gegarandeerd succes, echt!:)

 4.   

  Wel veel eer voor die minkukel om hem cabaretier te noemen. Heeft er ooit wel eens iemand – niet dronken natuurlijk – gelachen om hem?

 5.   

  Een leuke ironische opmerking wordt hier gezien als een frontale aanval.

  Dat vind ik ook heel bijzonder.

 6.   

  Eric van Muiswinkel is zo onderhand de PeturR De Vries van het cabaretiersgilde geworden. Bij sommigen laat het ouder worden diepe sporen na.

  1.   

   Voorlopig maakte hij een leuke grap. Ik vind het een geestige man. Dat hij zich in de obsolete Zwarte Piet discussie ook nog aan de goede kant opstelt is dan ook nog mooi meegenomen.

   1.   

    Quisling wij zijn helemaal niet geïnteresseerd of jij het een leuke grap vind,jij bent toch altijd tegendraads.

    1.   

     Wie zijn ‘wij’, sonar?

     1.   

      In elk geval hij en ik.

     2.   

      Na enig nadenken vermoed ik, heb ik het idee, ben ik van mening, dat Duke en Sonar een persoon is. T

     3.   

      Onslow, je zit ernaast en hebt ook de huisregels overtreden. Succes met je ban.

   2.   

    Ernst Quispel komt ook uit suriname dus kan hij ook niet snappen dat zwarten ook kindervrienden en helpers kunnen zijn, is ook moeilijk voor mensen met zo´n eq

    1.   

     Volgens zou het een goed idee zijn als de redactie weer even gaat herinneren aan het Huisreglement. Ik zie dat het getrol weer een aanvang neemt.

     1.   

      precies jij moet voorzichtig worden je balanceert op het randje

  2.   

   Wij noemen hem Eric L. de Vries, bedenk maar waar die L voor staat.

 7.   

  Ja het is hem zwart voor de ogen geworden lulletje muiswinkel, ik snap niet dat die lul nog steeds aandacht krijgt in de media

 8.   

  Ach ja. Bijzonder. Dhr V Muiswinkel is op zn Amerikaans ook wel een beetje een special kid.

  1.   

   Van Muiswinkel, nee dank u!

 9.   

  Muiswinkel heeft kennelijk tijdens zijn zwarte Piet jaren een behoorlijke trauma opgelopen. Toen was zijn huid zwart en nu is het zijn geest.

  1.   

   Juist, de spijker op de kop.

 10.   

  Bijzonder, de heer Quispel bepaalt hier wat de goede kant van de discussie is. Dat hij geen moer geeft om cultuurbehoud heb ik al vaker vernomen van zijn indoctrinerende opmerkingen.

  1.   

   Ik ken mijn verantwoordelijkheid, Ni28.

   1.   

    Dat u dat woord gebruikt bewijst alleen uw hooghartige houding.

    1.   

     Ik sta boven de partijen, Ni28.

     1.   

      Welke partijen?

     2.   

      Alle partijen.

     3.   

      Ja, die houding is ons bekend. Doet mij aan Pechtold denken en dat geen compliment.

     4.   

      Als ik word vergeleken met Pechtold beschouw ik dat als een compliment.

     5.   

      “Als ik word vergeleken met Pechtold beschouw ik dat als een compliment.”

      Het is ook een zegen voor het land dat Pechtold uit de Regering verdwijnt, dat hij het Binnenhof verlaat en vertrekt.

 11.   

  Erik van Muiswinkel laat hij samen met sylvana simons ook zoon anti zwartepieten trut verhuizen naar Suriname.

 12.   

  Onbetrouwbaar persoon met als lijfspreuk,”Zoals de wind waait, waait mijn jasje”.

 13.   

  Spoort helaas niet meer komt dat hij met zijn kop tegen de pepernoten machine is gelopen, de lijntjes in zijn hersenpan zijn totaal ontwricht zie nu het resultaat.

 14.   

  Wat fijn voor v Muiswinkel dat hij elk jaar rond december weer in het nieuws komt met het gezanik over Sinterklaas ,hij moet er toch niet aan denken dat er door iedereen gehoor aan wordt gegeven , dan komt hij nooit meer in het nieuws , een zure man ,die Hollandse gebruiken wil schrappen .V Muiswinkel ,donder lekker op naar Jemen ,en ga daar de hypocriete klootzak uithangen .

 15.   

  Die arme man ziet er uit of hij aan de cocaïne gezeten heeft. Wellicht verklaart dat ook zijn politiekcorrecte P.R. de Vries bemoeizucht voor anderen te moeten bepalen welke volkse traditie zij levend dienen te houden?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!