Erik van Muiswinkel weer ‘grappig’: ‘Wierd Duk spreekt extreem-rechtse types op de thee bij Martin Bosma!’

De nationale achter-iedere-boom-gaat-een-fascist-schuil-cabaretier van Nederland heeft weer eens van zich doen spreken: ditmaal over de theekransjes van PVV-Kamerlid Martin Bosma. In een retorische vraag stelt de komiek dat het best eens zou kunnen dat Telegraaf-journalist Wierd Duk daar allerlei “extreem-rechtse types” ontmoet. En zo niet, dan wel in het “Poetin-leesclubje.”

muistweet

Dit Erik van Muiswinkel begint en eindigt weer eens voorspelbaar: het begint met een ernstige situatie in de echte wereld. Dan het middenstuk, waarin de aan lager wal geraakte cabaretier alle slechte dingen in de wereld in de schoenen schuift van Thierry Baudet, Geert Wilders of – zoals in dit geval – Wierd Duk. De tragische slotact is dan een poging politiek relevant én tegelijkertijd grappig te zijn.

Zie ook hier weer. We beginnen bij de laffe antisemitische aanval op een synagoge in Pittsburgh. Een triest verhaal, aan de hand waarvan Wierd Duk een anekdote vertelt: hij zegt met extreem-rechtse types te hebben gesproken, en hoe zij het “islamitische antisemitisme bewonderen,” wat de Telegraaf-schrijver op een donderpreek van de Leidse academica Nadia Bouras komt te staan. Zij vindt het onkies dat Duk bij een aanslag van een rechtse extremist refereert naar de jodenhaat binnen de islam: “Tot op het bot verrot,” is het oordeel.

Tot zover allemaal nog goed en aardig (ik weet het namelijk niet van dat verrotte op het bot, maar moslims hebben inderdaad weinig tot helemaal niets te maken met de aanslag in Pittsburgh, dus je kan mevrouw Bouras wellicht een overreactie verwijten, maar niet dat het sentiment onjuist was), maar vervolgens de idiote inhaker van Erik van Muiswinkel.

Die denkt ook even leuk te kunnen scoren over de ruggen van de Joodse slachtoffers, en tegelijkertijd uit te halen naar z’n favoriete boksbal Wierd Duk. Want waar zou Duk die extreem-rechtse mensen gesproken hebben, hmm? Niemand die het iets kan schelen, maar Erik van Muiswinkel ziet er een spannend raadwedstrijdje in:

“Waar zou [Wierd Duk] die ‘extreem rechtse types’ gesproken hebben? In een lunchroom naast het gerechtshof in Leeuwarden? Op de thee bij Bosma thuis? Op het Poetin-leesclubje? Ik denk toch als integere onderzoeksjournalist.”

Ja. Zucht maar diep. Terecht. Erik van Muiswinkel is een vermoeiende man: eens!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Ernst Quispel

  Erik van Muiswinkel maakt een tamelijk onschuldige opmerking in een tweet en het ganse rechtse kippenhok is weer van de leg.

  Is het geen beter idee deze man te negeren? Deze opwinding is toch niet goed voor een mens?

  1. IJsbrand Koudvuur

   @Ernst,

   “…het ganse rechtse kippenhok is weer van de leg…”

   Nou, ik als rechts kan hier slechts meewarig om lachen…

  2. fockingworst

   Ach npo en geestelijk gezond gaan niet samen.

 2. Gosselaar333

  Lekker boeiend wat van Muiswinkel roept . Lekker negeren de beste man.

  1. hans-e-pans

   Die Erik van Muiswinkel is zo dom dat hij het zelf nog niet in de gaten heeft.

   Dom, dommer, Erik van Muiswinkel.

   1. Ernst Quispel

    Als hij zo dom is, waarom doen we er dan allemaal zo opgewonden over?

  2. Blue monday

   Je zou zomaar het risico lopen om iets te leren….

 3. J.Rademaker

  ken hem alleen als zwarte piet maar die schnabbel gaf hij weg, nu moet hij anderen de zwarte piet geven.
  Putin extreem rechts is wel humor.

 4. Gerlos

  Deze muis is totaal van het padje af.

 5. A3aan

  Of, zo een oud gezegswijs zegt,:”Niet op reageren Lena”.

 6. Mar

  Wierd Duk was toch gestopt met Twitter? Heeft hij ook niet lang volgehouden.

 7. Blue monday

  Waaruit zou blijken dat van Muiswinkel aan lager wal is geraakt?
  Volgens mij is hij nog steeds een succesvol humorist.

  Aan lager wal geraakt, dan denk ik aan Frank Masmeijer, Peter Jan Rens, Jan Roos en Joost Niemoller.

 8. sjun

  Van Muiswinkel heeft nood aan media-aandacht. Zijn neus loopt harder dan zijn voorstellingen. Zolang de man verder niet agressief wordt kun je hem rustig laten leeglopen om goed zicht te krijgen op de mantra’s van de linkse kerk.

 9. P.Sisterons

  Een drionpilletje voor van Muiswinkel. Vandaag nog aub.

 10. Jozias Visser

  Wat nu Von Mausschwanz, ga je nou écht in de huid kruipen van die gemijterde slavendrijver? Dat je eerst de slaaf speelt is tot daar aan toe, maar het onderdrukken ligt je blijkbaar een stuk beter dan het onderdrukt worden. Weet je wat jij bent? Je bent niet alleen een racist, je hebt ook nog eens fascistisch bloed door je aderen kruipen. Herr Adolf was trots op dictatoriale aspiraties geweest. Klabanus dat je er bent.

  1. Jozias Visser

   En dat kan alleen maar in de volksrepubliek Amsterdam waar de knettergekke Linkschgekkies de boventoon voeren. Dat zal een leuke Sinterklaas intocht worden. . . Met klimaatmolentjes, vegetarische BHGTQ pepernoten in meerdere inclusieve vormpjes, een elektrische schimmelfiets en zo.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.