EU Parlement weer in politiek-correcte kramp: poster met hoofddoekvrouw weggecensureerd want ‘islamofobie’

Posters met vrouwen die een hoofddoek dragen? Mag niet. Is islamofobie. Het Europees Parlement zegt het, dus het is zo. Fijn hè, dat de bovenonsgestelden van die allesweters zijn?

De EU maakt weer nederige excuses, want een postercampagne om de opkomst bij de Europese Parlementsverkiezingen van aankomend voorjaar te verhogen blijkt “islamofoob” te zijn. De EU probeerde uit te drukken dat zij gaan over belangrijke zaken (klopt – die bevoegdheden hebben de nationale lidstaten allemaal weggetekend aan Brussel), en dat het dus wel degelijk uitmaakt op wie je stemt in 2019.

Eén van de zaken waarover Brussel tegenwoordig dictaten naar lidstaten stuurt: migratie. Een controversieel thema van Den Haag tot Athene, en van Madrid tot Stockholm. Men heeft het over migratie, veelal afkomstig uit moslimlanden. Toch mag je daarbij geen afbeeldingen plaatsen – en al helemaal niet van islamitische vrouwen. Want wie dát doet, is een rasechte islamofoob:

“Sajjad Karim, een Britse conservatieve Europarlementariër die in een werkgroep zit die lidstaten moet helpen islamofobie te voorkomen, had bezwaar gemaakt. De afbeelding geeft volgens hem de boodschap dat het onder controle krijgen van migratie gelijkstaat aan het beperken van het aantal moslims dat Europa binnenkomt.

De communicatieafdeling biedt nu excuses aan aan hen die er aanstoot aan hebben genomen, meldt parlementsvoorzitter Antonio Tajani aan Karim.”

Wat een stel politiek-correcte, zelfislamiserende weekdieren zijn het toch ook, hè?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Gerlos

  Ik zit niet te wachten op posters van islamitische dames met een hoofddoek en soepjurken dat is on Nederlands.

 2. Baaz

  Islamofobie in Europa? Het is moslimretoriek en het bestaat niet. Er is slechts sprake van één soort fobie in Europa en dat is de fobie die moslims hebben tegen de westerse verworvenheden zoals vrijheid, gelijkheid, en democratie: Kuffarfobie

 3. Baaz

  Geleend van de buren:

  “Nee, niet ‘de wereld’ was ‘genoodzaakt’ een nieuw woord te bedenken – het woord islamofobie is gefabriceerd door moslims zelf. En wel opzettelijk, als retorisch wapen. De vage betekenis is vooral bedoeld om de aandacht af te leiden van kritiek op de islam en om critici een negatief etiket op te plakken, ook al is die kritiek gebaseerd op eigen observatie en studie en heeft deze niets te maken met blind vooroordeel. Het lijkt wel of de hele westerse wereld – politieke leiders, media, universiteiten – druk doende is de aandacht af te leiden van islamkritiek of de critici onschadelijk te maken.”

 4. Floris

  Er zijn tijden geweest waarin het westen heel scherp zag wat de islam voortbrengt. Churchill bijvoorbeeld:

  ““How dreadful are the curses which Mohammedanism lays on its votaries! Besides the fanatical frenzy, which is as dangerous in a man as hydrophobia in a dog, there is this fearful fatalistic apathy. The effects are apparent in many countries. Improvident habits, slovenly systems of agriculture, sluggish methods of commerce, and insecurity of property exist wherever the followers of the Prophet rule or live. A degraded sensualism deprives this life of its grace and refinement; the next of its dignity and sanctity. The fact that in Mohammedan law every woman must belong to some man as his absolute property – either as a child, a wife, or a concubine – must delay the final extinction of slavery until the faith of Islam has ceased to be a great power among men. Thousands become the brave and loyal soldiers of the faith: all know how to die but the influence of the religion paralyses the social development of those who follow it. No stronger retrograde force exists in the world. Far from being moribund, Mohammedanism is a militant and proselytizing faith. It has already spread throughout Central Africa, raising fearless warriors at every step; and were it not that Christianity is sheltered in the strong arms of science, the science against which it had vainly struggled, the civilisation of modern Europe might fall, as fell the civilisation of ancient Rome.”

  ― Winston Churchill, The River War

  Nu is het mode om deze vreselijke religie, het laagste van het laagste en totaal incompatibel met de westerse waarden en mensenrechten, de hand boven het hoofd te houden.

  Hoe diep zijn deze virtue signallende apologeten van het kwaad met hun huichelachtige media gezonken!

 5. Job Jansen

  Eenieder die in Arabië is geweest zal moeten kunnen onderschrijven dat het een beangstigende cultuur is. De Moslims hier genieten de vrijheid die in hun land van afkomst ondenkbaar is. En ja, dat buiten ze volledig uit. En het ergste is dat er Europeanen/ Nederlanders zijn die hier nog in mee gaan ook, en ze in bescherming nemen. De Moslims lachen ons uit waar we bij staan. Zij verwelkomen alles wat niets met de westerse wereld te maken heeft. Als je als blanke Nederlander in een moslimwijk komt, wat blijkbaar al heel normaal is, wordt je weggekeken. En bij een beetje pech heb je binnen de kortste keren ruzie met moslimjongeren zonder dat je er erg in hebt. Waarom… tja..

  Islamofobie bestaat niet. Het is namelijk zeer gegronde angst die langzaamaan bij sommige Nederlanders omgezet is in woede.

  1. Floris

   +++++

   Hoe lang blijft Europa nog de Gekke Henkie uithangen?

 6. leeuwvanvlaanderen

  De islam ils een zwam in een boom. Vooral de zwakkere bomen worden aangetast. In het begin zie je niet veel; alleen een specialist ziet dat de boom is aangetast. Als (soms na jaren) de paddenstoelen (de “zwammen “) verschijnen is het te laat, de boom zal spoedig sterven…..

  1. Baaz

   Parasitair.

 7. Ni28

  Wat maakt Brussel anders dan Moscou? In de voormalige Oostbloklanden zouden ze het niet meer weten. Indoctrinatie door wie dan ook blijft indoctrinatie.

 8. Rosasolis

  Dit korte artikel verscheen vanochtend in Trouw. Ik ben er helemaal eens dat de EU eindelijk een kampanje willen tegen massale migratie. Om mensen op te roepen te gaan stemmen voor de komende EU verkiezing in mei, volgende jaar. Dit poster is helemaal fout. Omdat het is discriminerend is tegen vrouwen. Waarom een foto van een vrouw met hoofddoek kiezen? Beter een van die vele fotos van die gammele, overvolle boten met honderden vluchtelingen, ergens in de Middellands Zee, zou een beter keuze zijn.

 9. Arie B

  Staat er rechtsonderin: selected bij Timmerfrans?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.