Eurofiele overlord Guy Verhofstadt “helemaal eens” met EU-verkiezingsprogramma VVD: “Sterk pro-Europees verhaal!”

Het VVD-verkiezingsprogramma voor de aankomende Europese Parlementsverkiezingen heeft alvast het “seal of approval” gekregen van Verhofstadt. De eurofiele mastodont is erg te spreken over de wijze waarop VVD-lijsttrekker Malik Azmani een “sterk pro-Europees verhaal” houdt.

Is dat even fijn voor de VVD! Nog nauwelijks is de nieuwe lijsttrekker – Malik Azmani, nu nog Kamerlid – in het zadel gehesen of de jongen heeft z’n stempeltje al gekregen van niemand minder dan het eurofiele eindbaasgedrocht Guy Verhofstadt. Malik Azmani stak namelijk een uitermate pro-Brussels promopraatje af in het NRC Handelsblad

“Het is een tekst die je al zo’n jaar of twintig niet verwacht van een VVD’er op het Binnenhof, maar hij zegt het echt – Tweede Kamerlid Malik Azmani, VVD-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen: „We moeten als Europa één vuist maken op het wereldtoneel. Dan staan we sterker.”

„Nou ja, in ons vorige programma stond ook dat Europa zich niet moet bemoeien met dingen die landen prima zelf kunnen doen. Maar we hebben elkaar nodig voor grote, grensoverschrijdende problemen: veiligheid, migratie, klimaat. Je ziet een Poetin, een Erdogan, een Trump. En dan weet je dat wat vanzelfsprekend was, dat niet meer is. Er zijn pogingen om Europa te destabiliseren door politieke strategieën. Dan zeg ik: we moeten één vuist maken. Dan staan we sterker, het is ook goed voor de veiligheid. En voor de welvaart en de banen in ons land.”

En opa Guy? Nou, die lust daar natuurlijk wel pap van! Op Twitter ging de Belgische hazenlippopulist dan ook helemaal in standje Noord-Korea over de teksten van de VVD:

“Helemaal eens met sterk pro-Europees verhaal van VVD lijsttrekker Europese verkiezingen @MalikAzmani.”

Mocht je jezelf dus als eurosceptisch zien, of zelfs maar gematigd eurosceptisch, dan weet je vermoedelijk genoeg voor de Europese Parlementsverkiezingen die over pakweg driekwart jaar gehouden worden. Blijf. Toch. Weg. Bij. Die. Aalgladde. VVD!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Aytas

  Ik ben absoluut pro Europa. Denk dat het wel tijd wordt om veel zaken anders te gaan inrichten. De dividend belasting afschaffing was een teken waarom natie Staten geen toekomst meer hebben. We leven nu eenmaal in een systeem van crony kapitalisme, de vvd is een partij bij uitstek voor de crony kapitalist.

  1. Baaz

   Is jou ooit iets gevraagd Aytas? Bijvoorbeeld op 1 juni 2005 of op 6 april 2016?

   1. Aytas

    Baaz

    Ik weet niet precies wat je bedoeld. Ik heb gegoogeld en iets met Europese grondwet voor 1e datum, 2e diverse eu uitspraken. Ik was toen absoluut niet in politiek geïnteresseerd en niet stemgerechtigd. Of wie begint als de zoekende bij verstoppertje moet meetellen.

    Ik schrijf duidelijk dat ik vind dat het nodige moet veranderen maar ik ben absoluut pro Eu. Ik vind dat we een fantastische positie hebben om een economisch leidende rol te spelen.

  2. Rosasolis

   @Aytas. Ik ben ook helemaal pro Europa. En ik geloof dat de EU kan beter de wereld economie leiden dan Trumps Amerika, dat uit Een geisoleerde land bestaat. Maar voordat dit gebeurt, moet er snel grote hervormingen van binnen en daarna uit de EU komen. Gelukkig komt er binnenkort de volgende EU verkiezing. De CDA wil een veel sterker beleid voeren over migratie en terrorisme.

 2. Troelstra

  EU is niet het Europa van de Europeanen.

 3. FLP

  Ik ben tegen Europa. Ik ben ook tegen de Europese grondwet. Waarom omdat het opgaan in een groter Europees verband zoals nu het geval is niet een democratie besluit is geweest. Bij zo’n grote veranderingen moet je als regering een volksraadpleging houden. Dit is niet gebeurd dus ik zie het als een illegale en onwettig besluit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.