Filmpje! Baudet kraakt deal dividendbelasting: ‘Unilever knipt met de vingers, en de premier is door de bocht!’

De voorman van het Forum voor Democratie is niet te spreken over de zet van de premier om de dividendbelasting af te schaffen. Zelf wilde FVD al maanden af van de afschaffing van deze tax, maar pas toen Unilever zich tegen het plan keerde bleek Rutte bereid te luisteren. “Wie is eigenlijk de baas in dit land,” vraagt Thierry Baudet zich af met een stapel paperassen in z’n hand.

Vlak nadat vanmiddag bekend werd dat de premier de dividendbelasting wilde afschaffen, bleken politieke leiders uit de oppositie niet van zins om stil te zitten. Volgens PVV-leider Wilders betekent het verdwijnen van het gehate voorgenomen stukje VVD-beleid dat Rutte moet opstappen: “Wegwezen!” PvdA-leider Asscher noemde Rutte desgevraagd de “pinautomaat van het bedrijfsleven.” Want de afschaffing van de dividendbelasting betekent niet dat Unilever niet alsnog op een flinke bonus kan rekenen, maar dan in een ander jasje.

De fractievoorzitter die er verreweg de meeste woorden aan vuil maakte, was Thierry Baudet van Forum voor Democratie. Zittend op het bureau van Theo Hiddema vertelde de politieke leider zijn Twitter-volgers dat we ons maar eens moesten afvragen wie er eigenlijk de baas was in dit land.

Want de voltallige oppositie in de Tweede Kamer probeert Rutte al maanden duidelijk te maken dat dit onzalige stuk beleid zo snel mogelijk dient te verdwijnen. Maar heeft Rutte geluisterd? Nee hoor. Alleen benadrukt dat hij “tot in zijn vezels” voelde dat het afschaffen van de dividendbelasting de juiste maatregel op het juiste moment was.

En nu? Nu kennelijk toch niet en staat de Unilever-keizer zonder kleren. Rutte en de VVD proberen dat nu om te buigen door de €1,9 miljard die ingeboekt stond voor het prullemanderen van de dividendbelasting te veranderen in een blanco cheque voor het bedrijfsleven. Maar de oppositie, met Forum voor Democratie voorop, lijkt niet van zins om in de bait and switch-tactieken van de premier te trappen. We kennen Rutte en zijn cynische grappen daarvoor inmiddels iets te lang, en iets te goed…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. FLP

  MARK KAZAN en de 40 rovers . Dus je schaft het af maaar dan komt het konijn uit de hoge hoed . Via via gaat het met een u bocht toch nog naar de unielevers. Bedrog met een glimlach . En zo komt MARK er elke keer weer mee weg. Om te kotsen weg met die oplichter.

 2. Aytas

  Triest dat rutte zwicht voor de druk. De dividend belasting afschaffing is terecht. Baudet zal exact hetzelfde gedaan hebben maar voor populisme maakt de man z’n kiezers alles wijs.

  1. marco1

   Ja zo rolt politiek , de kiezers vanalles wijs maken. Altijd al zo geweest , zak altijd zo blijven en bij elke partij.

  2. stellendam

   Dus volgens jou zou Baudet iets doen wat hij nog niet gedaan heeft? Knap hoor geweldige dat jij dit allemaal als helderziende kan zien, ga wat doen met die gave!

   1. Aytas

    Doe ik toch! Dat jouw analytisch vermogen niet begrijpt waar de man op uit is kun je hooguit jezelf kwalijk nemen. Kun jij mij anders vertellen waarom een man die erg internationaal gericht is voor nationalisme pleit?

 3. Duke

  Wat heeft ons deze discussie als Nederland gekost over het wel/niet afschaffen? Ik stel voor om de rekening hiervan bij Unilever neer te leggen.

 4. Meester Kong

  Nu komen de echte drollen boven drijven.
  Wilders als flapdrol en Baudet als een echte stinkende drol.

  Wordt echt misselijk van de stank die DDS opwerpt !

  1. fockingworst

   @kong we leven niet in een communistisch land.
   Hier is de vrijheid om nuet op dds te komen.
   Ik zou zeggen als u het hier vind stinken, log gewoon niet meer in en blijf braaf weg.

 5. ruudjeenjose

  Wie is toch die vent met die buitenlandse naam?Al dat commentaar van een allochtoon.Zodra de PVV aan de macht komt dan gaan deze allochtonen een ander lied zingen.Zo niet dan trappen we ze het land uit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.