Filmpje! Failliete ziekenhuizenminister Bruins doet huiliehuilie omdat Agema (PVV) hem een koelkast noemt

Een flinke aanvaring tussen minister Bruins (VVD) en Fleur Agema (PVV) in de Tweede Kamer in een debat naar aanleiding van de failliete ziekenhuizen in Amsterdam en Flevoland. De minister vindt het niet leuk dat hij een ‘koelkast’ genoemd wordt, ondanks dat hij weigert te garanderen dat er nog meer ziekenhuizen zullen omvallen.

Het knetterde lekker, gisteren in de Tweede Kamer tijdens het Vragenuur. Talk of the town was natuurlijk het feit dat een hele serie ziekenhuizen in Midden-Nederland was omgevallen, en het Ministerie van Zorg van Bruno Bruins (VVD) dat proces passief heeft gadegeslagen. Dat ging er niet goed in bij PVV-Kamerlid Fleur Agema, die de minister verweet dat hij geen hart heeft voor de zorg. Bruins zei immers dat een ziekenhuis niet meer is dan “een stapel stenen” en zei dat hij “geen bank was.” Conclusie: Bruins is wel een beetje een ijsbeer. Of een koelkast, zo je wilt.

Maar dát vond Bruins dan weer niet zo’n leuke opmerking. Hij staat voor de “warmte in de zorg”, heus waar. En hij is echt geen koelkast. Hij is namelijk persoonlijk langsgeweest bij patiënten en die vertelden precies het verhaaltje dat hem het meeste in de kaart speelt – goh, wat toevallig nou.

Fleur Agema gaat vandaag nog lekker door tegen de bureaucratische dictatuur van minister Bruins, trouwens, tot groot genoeg van haar eigen fractievoorzitter Geert Wilders

Eén ding is duidelijk: de PVV leek vorig jaar uitgeblust. Maar inmiddels gelooft men er weer in.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. fockingworst

  Onze geert heeft in zijn tweet helemaal gelijk, ziekenhuizen dicht en azc’s open.. te gek voor woorden.

  1. Ernst Quispel

   Hoe simpel kun je redeneren?

   1. Viertel

    Nee Verwaande Kwast, dit is helemaal niet simpel geredeneerd. Dit is juist een ijzersterke redenatie! Het gaat namelijk om de samenhang in het beleid van de regering. Want alles wordt immers betaald uit de rijkskas. En die samenhang is geheel zoek. Bruno Bruins, een ex-directeur van de UWV onder wiens bewind op grote schaap misbruik werd gemaakt van de uitkeringen, blijft nu als minister lijdzaam toezien hoe de ziekenhuiszorg in ons land naar de knoppen gaat. De coalitie van VVD, CDA, D66 en CU staat erbij, kijkt er naar en laat het gewoon gebeuren.

    Jij valt met jouw reactie weer volledig door de mand als een dwaze trol, die slechts 1 doel heeft: Het ontregelen van de discussies op DDS. Het verbaast me iedere dag weer dat de redactie van DDS jou hier nog steeds gedoogd.

    1. Top

     De redactie? Hahahaha! Daar moest ik gelijk al om lachen, met het stukje van enige tijd geleden. Hoe ongeloofwaardig wil je overkomen? En inderdaad, dit is een trol. Ik krijg steeds meer het idee, dat hij op de redactiekamer werkt. En als laatste (want daar gaat het over) prima, mevrouw Agema, om de feiten duidelijk aan te kaarten bij die falende VVder. Ik heb het idee, dat u en uw partij de enigsten zijn, die weerwoord geven. Ook op meerdere zaakje, maar ja, komt niet in het nieuws, want PVV hè.

    2. FLP

     Jep…door de vuile wasmand. Stinkt naar vieze onderbroeken en natte sokken Ernst!

    3. Aytas

     Het is een simpele redenatie. Waarom zijn de ziekenhuizen dicht? Financier jij een azc? Bij beide graag een keer een onderbouwing ipv gescheld.

    4. Ernst Quispel

     Viertel, in Amsterdam staan veel te veel ziekenhuizen (AMC, VU, Amstelveen, OLVG, Lucas-Andreas, Slotervaart, BovenIJ en AVL). Dat kon niet meer goed gaan, temeer omdat het aantal opnames alleen maar afneemt. Het Slotervaart had absoluut geen toekomst en dat was al jaren duidelijk.

     In Lelystad was een faillissement noodzakelijk voor een beperktere doorstart.

     Lul niet over zaken waar je geen verstand van hebt. Agema zou dat ook niet moeten doen maar populisten hebben weinig met de feiten.

     1. Viertel

      Alstublieft Kwispel, stop er mee om jezelf nog verder belachelijk te maken met je bijdragen. Het faillissement van Slotervaart en de MC-IJsselmeerziekenhuizen heeft namelijk niets, maar dan ook helemaal niets te maken met een teveel aan ziekenhuizen in Amsterdam. De hoofdstad bedient een hele regio, snappie?

      De werkelijke oorzaken: een oud-directeur die bijna 2 miljoen verduisterde, onwerkbare werksfeer tussen artsen en leiding, falend financieel management, haantjesgedrag in de Raad van Commissarissen en een lijdzaam toekijkende Minister voor Medische Zorg.

     2. Ernst Quispel

      Jazeker wel, Viertel, er zijn teveel ziekenhuizen en de behandelduur neemt af.

      Je weet nergens van.

      https://www.parool.nl/amsterdam/bestuursvoorzitter-amc-nederland-heeft-te-veel-ziekenhuizen~a4273175/

    5. Koos sssss

     In dit geval kies ik de kant van Ernst.

     Om te beginnen getuigt zo een tegeltjes-spreuk, waarmee een AZC, of wat je ook vaak tegenkomt, de redding van een bank, met het sluiten van een ziekenhuis in verband wordt gebracht.
     Dat betekent niet, dat ik een voorstander ben van meer AZC’s, of het redden van een commercieel bedrijf als een bank.
     Alleen zijn dat verschillende zaken die geen oorzakelijk verband hebben.

     Waarbij gezegd, dat ik tegen deze massamigratie ben en dat ik al helemaal tegen het redden van banken ben. Als je als commercieel bedrijf verkeerde keuzes maakt, zijn de gevolgen voor het bedrijf en voor de aandeelhouders, niet voor de belastingbetaler.

     De ziekenhuizen in kwestie kwakkelen al meer dan 10 jaar.
     Uiteraard kan de overheid er (belasting)geld insteken om de boel te redden, maar dan kan je elke overschrijding in de zorg wel op de burgers afwentelen.

     En die zorg kost ons meer dan 90 miljard € per jaar, ofwel een kleine 12% van ons BBP. En stijgend.
     Dat is buitenproportioneel en daar moeten we sowieso eens goed over nadenken.

     Partijen als PVV en SP proberen hier goedkoop te scoren bij onnozele mensen. Want binnen die partijen weet men donders goed, dat de zorg over de grens van betaalbaar gaat.

   2. Adriaan

    Hoe simpel kun je een reactie geven.

 2. Eugenie de la Fleur

  Goh hoe is dit gebeurd. Door jarenlang rechts beleid natuurlijk

  1. Ernst Quispel

   Ja, de rechtse neo-liberale marktwerking ten voeten uit.

   1. fockingworst

    @ernst sinds wanneer is pvda neo liberaal rechts?

    1. Ernst Quispel

     De PvdA schudde de ideologische veren af en ging mee in het neo-liberale marktdenken.
     Daar worden ze nu fors op afgestraft.

   2. Troelstra

    Uit welke linkse partijen bestond het college van B&W welke in 1996 het gemeentelijke Slotervaart Ziekenhuis verkocht?

 3. tomygun

  Ik moet Geert nageven dat hij in de PVV elke keer
  van die pareltjes van dames heeft die niet op hun mondje
  zijn gevallen heerlijk .

  1. Jozias Visser

   Agema heeft indrukwekkend netjes en goed gesproken. Niks op aan te merken voor het geval dat op de loer liggende linkse Gutmenschen het voor moslims opnemen en Wilders, als het even kan, willen aanklagen.

   Ik krijg plotsklaps een idee. Een toneelstuk waarin de pedoprofeet Mohammed wordt gedaagd voor de rechtbank te verschijnen op beschuldiging van een heleboel feiten die niet door de beugel van het menselijk fatsoen kunnen en zwaar gestraft dienen te worden. Zoals: pedofilie, verkrachting, aanzetten tot haat en moord. Discriminatie. En het opstarten van een zandbakoorlog.

   1. Guus Geluk

    Jozias, hou nou eens even op over de moslims. Daar gaat het nu niet over. Het gaat over een ziekenhuis dat failliet is gegaan.

    1. Jozias Visser

     Begrijp ik het goed dat we op weg zijn terug naar af?

     Er zal een nieuw soort nieuwsgaring-tijdperk aanbreken, maar dan ‘ondergronds’. Zeg maar illegaal. Maar aangezien illegaal nog altijd bestaat, maar niet meer strafbaar wordt gesteld, lijkt het er nu veel op dat ‘illegaal’ met gegevens van anderen omgaan, toch weer strafbaar wordt.

     Jarenlang konden we criminelen in het voortraject niet onder ogen zien. Want er stond een zwarte balk over hun ogen. Ook namen mochten niet volledig worden afgedrukt van gearresteerde misdadigers. Dus . . . waarom nu al die heisa voor nodig is, heeft volgens mij maar één doel: het imago van alle schofterige corrupte bestuurders in de EU onder de pet houden. Of zit ik ernaast met mijn negatieve gedachten?

    2. Ernst Quispel

     Jozias is geobsedeerd door de moslims, Guus. In zijn geval kunnen we met recht van islamofobie spreken.

     1. Guus Geluk

      Ja, pijnlijk om te zien. Islamofobie bestaat en Visser is het levende bewijs.

     2. Jozias Visser

      Feitelijkheden, reële constateringen en verifieerbare nieuwsartikelen staan los van een vermeende diagnose die wijst op een psychische aandoening waarbij iemand, om doorgaans onduidelijke redenen, een overmatige angst ontwikkelt voor specifieke zaken of situaties. Deze angst staat niet in verhouding tot de reële bedreiging die van de situatie of het object uitgaat.

      Pedoprofeet Mohammed heeft aangezet, en zet door overlevering en geschriften aan, tot pedofilie, verkrachting, haat en moord. Hij zet aan tot discriminatie en is verantwoordelijk voor het opstarten van menig zandbakoorlog.

     3. Adriaan

      @Ernst, ik constateer dat jij geobsedeerd bent van mensen die islamofoob zijn. Iedereen heeft zo zijn obsessie 🙂

  2. Troelstra

   Ik denk er zelfs aan om op de PVV te gaan stemmen.

  3. Fortiori

   Dat is de enige die goed het woord kan voeren. Ik vermoed dat zij niet in alles het met haar baas eens is. Maar goed, Lilian Helder ken ik van naam. De rest ik zou het niet weten. Meestal is Geert Wilders strak in beeld.

 4. ruudjeenjose

  Helaas stemt het volk niet massaal op de PVV. Dan hadden dit soort gevallen niet voorgekomen..Maar helaas!!

 5. Viertel

  Gaat nog spannend debat worden. Een motie van wantrouwen is in de maak. Zal Bruno Bruins de 1e bewindspersoon zijn van Rutte 3 die gedwongen wordt op te stappen? Hangt af van zijn eigen VVD. Dat de man niet functioneert als minister, daarvan is iedereen inmiddels wel overtuigd. Zelfs zijn eigen partij. Maar is dat een kabinetscrisis waard? We zullen het gaan zien.

 6. henk vintage

  Inderdaad financieren wij een AZC of geloof jij nog dat de kabouters dat doen Aytas.

 7. Troelstra

  Rutte zag het dividendbelastingdebacle niet aankomen.
  Bruins zag het Slotervaart Ziekenhuisdebacle niet aankomen.

  Maar opstappen ho maar. Ze vallen zeker omhoog bij maar lang genoeg de tas dragen.

  Stelletje incompetente bestuurlijke blunderaars en plunderaars.

  1. Ernst Quispel

   De zorgverzekeraar zal de onhoudbare situatie van het Slotervaart-ziekenhuis gelukkig wel aankomen en greep in. Al die mensen die menen dat de ziektekostenverzekeringspremie veuls te hoog is mogen de verzekeraar daarvoor dankbaar zijn; Slotervaart was een bodemloze put.

   Zo liggen de feiten en we kunnen onze woede nu koelen op de minister die er weinig aan kan doen.

   Gelukkig heeft malle Fleur geregeld dat het ziekenhuis in Lelystad op kosten van de belastingbetaler open blijft.

 8. Florissa

  Als verzekeringen niet uitkomen met het budget verhogen ze eenvoudig de polis,nu hele volkstammen naar het ziekenhuis gaan ,onverzekerd blijken en toch geholpen worden ,kan je er op wachten dat dit niet goed blijft gaan .De staat haalt al dat volk binnen ,Rutte maakt zich warm voor het dividendsgeld via een omweg aan de Shell en unielever te geven ,beter zorgt hij dat de betalende mensen gewoon weer naar het ziekenhuis kunnen, en niet de dupe zijn van het super domme asielbeleid wat ze nu aan het doen zijn ,want dat houd geen paard vol .VVD maakt er een puinzooi van .

 9. Pescador

  het gaat geweldig goed in Nederland de economie springt omhoog en de ziekenkosten dalen want de ziekenhuizen sluiten en de medicijnen worden onbetaalbaar

 10. poldi

  Bakken geld gaan naar ontwikkelingshulp, ach nee, ontwikkelingssamenwerking, en allerlei idiote subsidies.
  D66-minister Sigrid Kaag (getrouwd met een palestijn) geeft 13 miljoen versneld gratis geld aan Palestijnenfonds.
  En als er een AZC uit de grond gestampt moet worden voor aangespoelde verweggistaniërs dan weet men niet hoe gauw men dat voor elkaar moet krijgen, maar een paar ziekenhuizen (tijdelijk) overeind houden blijkt niet te kunnen.

  1. Troelstra

   Eigen volk laatst. Je krijgt wat je stemt.

 11. Troelstra

  “Ach, een ziekenhuis is maar een stapel stenen.”, zegt minister Bruins. Wat hebben we toch een ongelooflijk asociale regering.

 12. macsjang

  Wie? Bruins?……ach ja, de zoveelste volbloed minkukel van de VVD. Liet al een spoor van destructie bij het UWV achter en nu mag demolition man onder de vleugels en toeziend oog van de grootste na-oorlogse volksverlakker zijn spoor van vernielingen verlengen en verbreden.

 13. Lex

  Ik vond Fleur Agema heel goed een prachtig debat met koelkast Bruins.

  Bruins die het begeleiden van het ziekenhuis naar een faillissement belangrijker vond dan het redden van een zeer belangrijk ziekenhuis in Amsterdam.

  Die vent moet de eer aan hem zelf houden en opstappen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.