Forum voor Democratie na Unilever-afgang van Rutte: ‘VVD’ers zijn krankzinnig!’

De partij van Thierry Baudet trekt Albert Einstein uit de kast om premier Rutte een standje te geven na zijn dividendbelastingdebacle. €2 miljard over de balk gesmeten, en het blijkt niet eens voldoende om Unilever naar Rotterdam te halen. ‘Precies voor dit soort lieden bedacht Einstein ook zijn uitspraak over krankzinnigheid,’ aldus de partij in een venijnige tweet richting de partij van de minister-president.

fvd-einstein

De wond van Rutte is nog vers: pas luttele uren geleden maakte Unilever bekend ondanks het cadeautje van de afgeschafte dividendsbelasting tóch het hoofdkantoor niet naar Nederland te verplaatsen.

Maar de premier krijgt geen kans om rustig te herstellen van de recente klap, want de oppositiepartijen staan al in de rij om de premier nog eens goed de mantel uit te vegen. Lilian Marijnissen (SP) schrijft: “En daar gaat dan ook echt het allerlaatste argument van premier Rutte om de dividendbelasting af te schaffen.” En Jesse Klaver (GL) voegt daar, met een vleugje Schadenfreude, aan toe: “Oh wat pijnlijk dit voor de premier.”

Maar de partij die het hardst oordeelt over de afgang van Rutte is het Forum voor Democratie. In een uiterst kritische tweet haalt de partij van Thierry Baudet het overleden Duits-Amerikaanse genie Albert Einstein aan, die ooit geschreven heeft dat krankzinnigheid zich laat definiëren als “hetzelfde maar opnieuw en opnieuw doen, en andere resultaten verwachten.” FVD vindt de uitspraak niet alleen van toepassing op Rutte, maar ook op de rest van de VVD.

Wat Baudet betreft kan de afschaffing van de dividendbelasting nu van tafel. Wat hij wil doen met de €2 miljard in de begroting die dan wordt vrijgespeeld, weet de jonge politieke leider wel: “NU belastingverlaging voor ALLE Nederlanders.”

Vanuit het Torentje momenteel niets behalve stilte. Maar vanmiddag zal de premier op zijn Unilever-demasqué moeten reageren in zijn wekelijkse persconferentie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Ries

  Er bestaat geen mooier vermaak dan leedvermaak…

  1. Ni28

   Dat kan wel zo zijn Ries, maar Rutte heel in acht jaar tijd heel veel leed onder de burgers veroorzaakt. Lat die een dag lachen al hebben zij niet zo veel aan.

 2. Baaz

  Einstein zei het zo: “Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.”

 3. droef

  Rutte gaat dit ongetwijfeld lachend afdoen en komt er zoals gewoonlijk weer mee weg.

  1. hans-e-pans

   Natuurlijk komt hij ermee weg omdat het kabinetspatijen in de kamer een meerderheid hebben. Erger is dat als er weer verkiezingen komen, al dan niet vervroegde, de stemmers weer blijk zullen geven een slecht geheugen te hebben door weer op de VVD te stemmen.

   Een of meerdere van de coalitiepartijen in dit kabinet zal er wel weer op afgerekend worden, zoals het vrijwel atijd met partijen die samen in een regering zit met de VVD.

 4. DutchDropveter

  Dit kabinet heeft: de NPO, RTL, domme krantjes die onderdeel zijn van het Mediahuis (eigendom vrienden verhofstad), en een heel grote groep achterlijke stemmers nodig om te overleven.

  Fvd enkel met de riemen die ze hebben. Zoals wilders zei de geest is uit de fles vanaf nu zal het establishment steeds verder afgebroken worden door hun eigen daden en keuzes.

  Als de VVD weer zon arrogante houding aan neemt met opgetrokken neus slaan ze de NL-se bevolking volledig in het gezegd. Wie er dan nog op stemt snapt niks van de wereld en verdiend het om genaaid te worden.

 5. poldi

  Inzien dat je het fout hebt gezien en de fout herstellen is een teken van kracht geen zwakte.
  Waarom kunnen politici zo slecht erkennen dat ze soms net als iedereen fouten maken?
  Of het nu om het klimaat gaat of dividendtaks, de éénmaal ingenomen posities kunnen niet meer worden verlaten.
  Totaal dichtgetimmerde regeerakkoorden maken dat kennelijk onmogelijk. Triest maar helaas maar al te waar.

  De leugens van Rutte:
  – iedereen er 1000 euro bij,
  – windmolens draaien op subsidie,
  – de hypotheekrenteaftrek staat als een huis,
  – dividendbelasting afschaffen trekt grote bedrijven naar Nederland

  1. wheelboy

   Poldi
   je vergeet er een paar .Er gaat geen cent naar de Grieken .We krijgen elke cent terug van de Grieken . U krijgt er met zn alle x percent lasten verlichting .al 3 jaar op een rij geen verlichting maar verzwaring .Rutte is net een obees die die zegt ik ben op dieet maar wordt steeds zwaarder .

 6. poldi

  Als die glibberige aal uit een emmer met snot het nu nog niet intrekt zal er toch wel een iemand moeten zijn die dit zooitje helemaal laat ploffen.

 7. poldi

  Plagiaat
  ———–
  Ik zie Rutte niet inbinden. Nu niet, nooit niet.
  Ik zie daarom maar twee mogelijke uitkomsten:
  – de coalitiepartners slikken weer die meloen door
  of
  – het kabinet valt hierover

  En als de coalitiepartners CDA, D66 en CU dit toch slikken, dan zullen ze zwaar worden afgestraft bij de komende verkiezingen in maart 2019.

  1. droef

   Rutte is een dusdanige opportunist dat hij dit kabinet erover niet laat vallen, hij zal momenteel in druk overleg zijn met de grootaandeelhouder van Shell, de voor zichzelf zo royale familie wel te weten!

   1. Blue monday

    Rutte en zijn corrupte partij niet, ik hoop op de CU…die kunnen het CDA nog wel eens in gaan halen op deze manier

    1. droef

     Het CU heeft een ministerspost, die laten dit kabinet van zijn leven niet vallen.

    2. sjun

     CU = PvdA2 Rooie ‘Christenen’ die zich elk leed lijken aan te trekken althans dat op de hoeken van de straten uitventen maar weer veel minder hebben met rechtvaardigheid. Het zal dan ook evenals de PvdA dor de kiezer worden afgerekend op volksvertegenwoordigende waarde.

 8. Blue monday

  Het is toch beneden de waardigheid van Baudet dat hij de gehele oppositie napraat?

  Wellicht dat Rutte nu bakzijl haalt, anders is het te hopen dat de CU dit kabinet laat vallen.

  Hoewel d66 natuurlijk ook wel eens de vrije val in de peilingen moet zien te keren…wie weet.

  En CDA…ach da’s de sokpop van de VVD, zoiets als Capo en Edoc…

  1. Top

   Volgens die “nieuwe regels” zouden we elkaar toch niet meer beledigen? Ook niet verhullend in een zin?

   “En CDA…ach da’s de sokpop van de VVD, zoiets als Capo en Edoc”.

   1. Ernst Quispel

    Hier wordt niet een opponent in de discussie beledigd maar een politieke stellingname van een politieke partij gediskwalificeerd. Dat is in een discussie uiteraard toegestaan.

    De opmerking van Top mist dus elke grond.

   2. Siemien

    Nou Top als Ernst het goed vindt mag het en mag je dus je gang gaan…

 9. Michael

  Dit is dan weer zo jammer van Baudet. Ik vind hem soms scherp in zijn analyses en zijn wil om het huidige politieke bestel te veranderen. Hij heeft een goed punt over bijvoorbeeld de algemene beschouwingen (al zou hij het wat minder arrogant kunnen brengen).

  Maar met dit soort one-liner ad hominems op Twitter verlaagt hij zichzelf tot het niveau van de anderen. Jammer. Hij heeft wel het inzicht over de problemen van de huidige politiek, maar niet het charisma en leiderschap om het te doorbreken.

  1. lanex

   Baudet is hard op weg, de zogenaamde vereiste charisma krijgt hij vanzelf deze logisch denkende, en heerlijke arrogante dwarsligger, is een juweel in de afschuwelijke grauwheid van de Kamer en de rest van de calvinistische kruideniers.

   1. Baaz

    @Lanex: Een uitstekende analyse! Baudet weigert mee te doen met de 1848-politiek en laat de leden van het kartel regelmatig zijn stinkvinger zien, hij heeft groot gelijk. Het kartelsysteem laat zich overigens niet door nieuwkomers hinderen en zij doen er alles aan om partijen als FVD buiten de deur te houden. Zo kwam het ze prima uit dat Pim werd vermoord, er is hier zelfs een forummer die heeft geschreven dat hij het goed vindt dat er om die reden een God is.

    Het partijkartel? Niet voor niets is het referendum met de snelheid van het licht afgeschoten en om zeep geholpen. Deze kartleregering bestaat uit louter antidemocraten en Baudet legt steeds de vinger op de zere plek.

    En FVD gaat als een speer! Het is de snelstgroeiende politieke partij van Nederland. Zij kwamen, vanuit het niets, met twee zetels in de Kamer, dat is op zich redelijk uniek, en de FVD-standpunten zijn verfrissend en in staat om af te rekenen met de antieke politiek die alleen nog in stand wordt gehouden omdat daar macht aan is verbonden. Particratie viert hoogtij en FVD heeft de bijl in de wortels gezet!

    Go Thierry!

 10. Jetske

  Waarom Tim Baudet nu weer met de eer laat strijken is mij een raadsel, die man komt als mosterd na de maaltijd. Geert heeft enkele uren geleden al een debat aangevraagd.

  1. Michael

   Dit is omdat DDS deels een campagne-site voor FvD is. Daar moet je soms een beetje doorheen lezen.

 11. Florissa

  Rutte naait de hele bevolking ,wat een lui daar in Holland ,beetje gemor weer vandaag en volgende week staat heel het land weer gebukt voor de nexte beurt van die clowns in Den Haag ,beter zouden ze die 2 miljard eens op een stapel moeten gooien zodat iedereen kan zien voor hoeveel ze worden bestolen .

  1. Paaldanseres

   Maar dan wel in biljetten van €5

  2. Top

   Daar heeft u volkomen gelijk in. Maar ja, wat wil je met een bevolking, die met miljoenen, naar programmas kijken zoals Bzv, Eutopia, Robinson. De zogenaamd sociale gluurders. Dus? We krijgen echt de regering en volksvertegenwoordigers, die wij verdienen.

 12. Ben Zine

  Ongetwijfeld zal Rutte het allemaal weer bijzonder grappig en om te lachen vinden.

 13. denk eens na

  krankzinnig /corrupt

 14. Ni28

  Geweldige uitspraak van Einstein hier passend door Baudet gebruikt. De kwalificatie Insanity past bij Rutte als gegoten.

  1. Guus Geluk

   Insanity betekent “krankzinnigheid” en werd in het verleden doorgaans toegepast op personen met een psychiatrische stoornis, aldus de bekende internetencyclopedie.

   Kunt u een lichamelijke oorzaak bij de premier noemen om uw standount te bewijzen?

   1. Top

    “lichamelijke oorzaak”???????????? Voor ‘insanity’? Nu je niet meer kan schelden, ga je daarom maar ‘gallen’ en dan nog dommer dan dom? Want, wat Ni28, bedoelt, weet u net zo goed als ik en dat heet lezen in context. Zo ken ik Guusje weer. Bah!

    1. Baaz

     @Top: “Kunt u een lichamelijke oorzaak bij de premier noemen om uw standount te bewijzen?”

     Sommige vragen of opmerkingen uitstekend geschikt om volkomen te negeren! 😉

  2. Baaz

   @Ni28: Zoals vaak heeft Baudet het ook hier bij het juiste eind!

 15. Aytas

  Wil baudet dan even uitleggen hoe volgens hem die 2 miljard gecompenseerd wordt bij terugdraaien? Moet het mkb dus het gat blijven dekken? Populistische taal die net als zijn pensioen plan niet te onderbouwen valt.

  1. Stanly2000

   Aytas,

   “Moet het mkb dus het gat blijven dekken?”
   Welk gat? Ik begrijp dat we 2 miljard meer inkomsten blijven behouden, die kunnen we dan beter ergens anders aan besteden.

   1. Aytas

    Stanley
    Het is zo dat het kabinet die 2 miljard ergens anders vandaan wilde halen, meen 650 miljoen mkb en nog een paar plekken. Dan lijkt het mij dat die regelingen niet doorgaan. Baudet kan nu heel populair roepen lastenverlichting maar dan zullen nog steeds gaten gedicht moeten worden. Lijkt me belachelijk.

    1. Stanly2000

     Aytas,

     De 2 miljard blijven binnenkomen, dan hoef je die niet elders vandaan te halen. Maar ja of Rutte en co dat ook begrijpen? Als die andere belastingplannen wel doorgaan heb je nog iets meer te verdelen, maar b.v. die 650 miljoen van het MKB zal de burger zelf moeten betalen via prijsverhogingen.

  2. Baaz

   “Wil baudet dan even uitleggen hoe volgens hem die 2 miljard gecompenseerd wordt bij terugdraaien?”

   Als het wordt teruggedraaid hoeft er niet gecompenseerd te worden.

 16. Baaz

  Stel dat Nederland net als Zwitserland vier keer per jaar op eigen initiatief een bindend referendum kon houden. Wat zou onze politieke koers dan een stuk verstandiger zijn geworden. De corrigerende wijsheid van het volk, ik vertrouw erop. Nu hebben we een dom circus. ~Joost Niemoller~

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.