‘Gebiedsverbod voor Volkert in Den Haag! Je moet toch niet denken dat hij oog in oog komt met Baudet of Wilders?!’

De grootste partij van Den Haag – Groep de Mos – wil dat de burgemeester onmiddellijk een gebiedsverbod voor Fortuyn-moordenaar Volkert van der Graaf afkondigt. Juist nu hij zijn volledige vrijheid bijna lijkt te herkrijgen, wordt het tijd voor actie, zo betoogt De Mos-woordvoerder Elias van Hees. En dat betekent dat hij uit de stad moet worden gehouden, om te voorkomen dat hij rare dingen kan doen tegen Geert Wilders of Thierry Baudet.

Volkert van der Graaf moet geen stap meer kunnen zetten in onze regeringstad, Den Haag. Dat vindt althans Groep de Mos, de grootste partij in de Haagse gemeenteraad. Partijwoordvoerder Elias van Hees nam met schok kennis van het feit dat de man die Pim Fortuyn in 2002 in koelen bloede vermoordde tegenwoordig alleen nog maar wat laffe verslagjes hoeft te e-mailen. Fortuyn is nog steeds dood, maar Van der Graaf lijkt zijn gehele vrijheid terug te hebben.

En dat boezemt angst in, want er is geen bewijs voor de stelling dat de Firestar-schutter zijn politieke denkwereld aangepast heeft. Zou hij nogmaals tot zo’n daad kunnen overgaan? Het is niet ondenkbaar. Dus moeten we geen risico’s nemen met de veiligheid van prominente rechtse politici, zo vindt Van Hees. En dat kan maar één ding betekenen: gebiedsverbod voor de hele stad Den Haag, waar de Tweede Kamer en de meeste ministeries gevestigd zijn.

Van Hees verklaart:

“Je moet er niet aan denken dat Van der Graaf op het Binnenhof ineens oog in oog komt te staan met Thierry Baudet of Geert Wilders,” zegt Hees. Met de moord op Pim Fortuyn heeft Van der Graag een aanslag gepleegd op de vrijheid van meningsuiting en democratie in Nederland, zo stelt de woordvoerder. “Daarom is er wat ons betreft geen plek voor hem in Den Haag. We hopen dan ook dat de burgemeester overgaat tot een gebiedsverbod voor heel de stad.”

Burgemeester Krikke heeft nog niet gereageerd op het verzoek van Groep de Mos.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Het nauwelijks bestraffen van Volkert van der Graaf door de activistische politieke Rechtbanken en gelegitimeerd door allerlei cultuur-marxistische academici en de MSM- was een duidelijke boodschap naar alle dissidenten; ‘op Thought Crimes kan de doodstraf staan’.
  De lafhartige cabaretiers, kunstenaars en schrijvers hebben deze boodschap begrepen. Vandaar dat NL schrijvers, kunstenaars en cabaretiers ook niet langer relevant zijn.

  De zittende politicus/MSM-journalist/C-Marxistische academicus/Pol.rechter

  ‘Hij heeft nog nooit gedanst. Hij kent zijn doel.
  Nog nooit is op zijn vale klerkensmoel
  Zomaar een lach verschenen, maar die nacht,
  Nadat de gek de nar had omgebracht,
  Kroop hij zijn bed uit, glimmend van de pret,
  En maakte hij onbespied een pirouette.
  Dank, dank, riep hij, het monster is geveld.
  Hij oefende het woord ‘geschokt’ voor morgen
  En sliep als twintig ossen kunnen slapen.
  Straks is hij, voor de camera, vol zorgen.
  Natuurlijk is hij zwaar tegen geweld.
  Daar klinkt verdomd weer zijn belegen lied.
  Hij loopt op straat, ondragelijk rechtschapen,
  En ziet nog steeds het echte monster niet’

  Gerrit Komrij schreef dit gedicht na de moord op Pim Fortuyn Volkert van der Graaf. Deze moordenaar zou later beloond werden voor bewezen diensten door de activistische politieke rechtbanken, bijgestaan door cultuur-marxistische academici en zoals gebruikelijk de Staatsmedia.

  1. Elu Thingol

   Kunt u bewijzen dat Volkert van der Graaf “nauwelijks” is gestraft door de rechtbank? Kunt u dit aan de hand van de wet onderbouwen?

   1. Bloem

    Beste heer Elu!
    We weten inmiddels allemaal dat u één en dezelfde persoon bent als de antisemiet Dopper/Tengo/IJsbrand/Crassus en nog veel meer aliassen. Uw reactie bevestigd dit beeld eens te meer. U weet net zo goed als één ieder op dit forum dat deze moordenaar gewoon levenslang had kunnen krijgen voor zijn daad. Een slinkse rechter heeft echter besloten om daar een, gezien de misdaad, summiere 18 jaar voor te geven wetende dat met aftrek van voorarrest en strafkorting er belachelijk lage straf over zou blijven. Het OM is daar wonderbaarlijk genoeg mee akkoord gegaan. We weten allemaal uw politieke voorkeur. Onder andere Nick’s heeft u zelfs aangegeven de dood als een handeling van een gelukkig bestaande god te beschouwen. Capo weet precies hoe u dat destijds uitdrukte. Misschien kan hij het hier nog eens herhalen.
    Natuurlijk realiseer ik mij zelf dat u nu weer gaar reageren als een kleuter door een vorm van “wat je zegt dat ben je zelf”. Dat zal ons echter niet deren aangezien uw masker reeds lang gevallen is en iedereen weet dat u liegt over uw aliassen.

    1. Capo

     “Beste heer Elu!
     We weten inmiddels allemaal dat u één en dezelfde persoon bent als de antisemiet Dopper/Tengo/IJsbrand/Crassus en nog veel meer aliassen.”

     Bingo!

     1. toine1

      Misschien handig om Elu /Dopper/Tengo/IJsbrand/Crassus totaal te negeren en er niet op te reageren, dat is namelijk precies wat hij wil en nastreeft.

    2. Elu Thingol

     Beste Bloem, ik ga niet eens meer moeite doen om uw leugens te ontzenuwen. Het enige dat ik wil zeggen is dat ik Tengo Kawana niet ben en als de uitspraak lager uitvalt dan de eis van het OM, die overigens ook in hoger beroep ging, in het geheel niet betekent dat een rechtbank, en in navolging het Hof, ernaar streefden de dader “nauwelijks” te straffen.

   2. Roughwood

    Ha. De moralistische opperdeuger van de Volkert fanclub heeft zich gemeld! Omgekeerde wereld uw vraag. Maar dat is de standaard in linksfascistische, criminele en terroristische extremistenkringen waar daders worden gecultiveerd en tot martelaren c.q. slachtoffer worden opgehemeld. Maatschappijverziekers!

    1. Elu Thingol

     Uw opmerking raakt kant noch wal. Ik ben geen fan van moordenaars. Volkert van der Graaf is volkomen terecht veroordeeld tot een lange gevangenisstraf.

     Two Ravens Kettle beweert dat Van der Graaf “nauwelijks” is gestraft. De vraag was: waarop baseert hij dat? Er zijn moordenaars voor minder achter de tralies gegaan.

     1. Elu Thingol

      Dat klopt, Paul. Het is sowieso een feit dat de straffen in 2018 veel strenger uitvallen dan die in 2002.

    2. Elu Thingol

     = er zijn moordenaars die tot een lagere straf zijn veroordeeld.

 2. Viertel

  Wat een bananenkoninkrijk is Nederland toch geworden.

  Het Openbaar Ministerie onderhandelt met de moordenaar.

  Kafka kon dit zelfs niet verzinnen.

  En de regering (aka minister Dekker) is blij met de uitkomst.
  Maar goed, die is van de VVD en ontbeert dus ieder moreel besef.

  1. DolleDries

   Ach de VVD

   Premier Rutte heeft geen spijt van zijn uitspraken over Volkert van der Graaf tijdens de laatste verkiezingscampagne. Hij zei toen dat hij de minister van Justitie zou ontslaan als die de moordenaar van Pim Fortuyn op proefverlof zou sturen. Op de vraag of hij die uitspraak betreurt, antwoordde Rutte: “Nee”. Veel meer wilde Rutte niet kwijt. “Die uitspraak heb ik gedaan, die ligt er, u kent mijn opvatting. Maar het is nu aan de staatssecretaris om een besluit te nemen.”

 3. Rosasolis

  Het laatste nieuws is dat V. van der Graaf, mag immigreren naar een andere land.
  Maar welke land zou dit moordenaar willen accepteren; om hem als vrije man te laten rondlopen! Alles wat hij hoeft te doen is ieder 2 maanden contact net de reclassering
  op te nemen. Hopelijk wordt de straf voor moord in koele bloed verandert tot levenslang. Van der Graaf behoord niet vrij te komen.

 4. AS210854

  En weer is het , het OM die links weer de hand boven het hoofd houdt. Als de kogel van rechts was gekomen op een linkse politici geloof maar niet dat deze nu vrij rond liep. Zo maakt het OM zichzelf belachelijk en ongeloofwaardig.

 5. DolleDries

  Heeft OM al een Jip en Janneke film gemaakt om het uit te leggen

 6. Pecunia

  Amerika komt hij sowieso niet in, daar hebben ze een hekel aan iemand met een strafblad en dat hoeft niet eens met ernstige zaken te wezen.

 7. Dubbele Komma

  Dopper ijsbrand elu tengo fritzl kong blue mongol heinz van der graaf mag van mij 1000 doden sterven!

  1. meijer61200

   Helemaal mee eens. Weg met dit ondraaglijk stinkende riool van de Laan van Poot in Den Haag. Het zal je buurman maar zijn die een darkroom exploiteert.

 8. fusilier

  Dat stuk onderkruipsel heeft geen straf gehad in vergelijking met wat hij gedaan heeft. Als morgen Rutte of Buma of Seegers hetzelfde overkomen zou als Pim toendertijd moord met voorbedachte rade. Is dan de zelfde maatstaf van kracht?

 9. swetsnek

  Een goede sniper weet er wel raad mee toch ?

 10. Morales

  Waarom niet een gebiedsverbod voor heel Nederland?

 11. Franklin Ake

  Volkert wil emigreren? Prima toch? Ik zal hem het telefoonnummer van Elon Musk geven. Die had nog een plekje vrij richting Mars.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.