Geert Wilders steunt ‘Blokkeerfriezin’ Jenny Douwes door dik en dun: “Ze verdient geen straf maar een lintje!”

wilderstaart
Foto: Geert Wilders deelt taart uit. Bron: Wilders / Twitter.

Vanmiddag hebben de ‘Blokkeerfriezen’ die in november de A7 bij Dokkum bezet hielden zodat Amsterdamse herrietrappers er niet langskonden torenhoge straffen tegen zich geëist horen worden door het OM. Onrechtvaardig, aldus Geert Wilders. Hij wil dat Friezen, met Jenny Douwes voorop, vrijspraak krijgen en daarnaast een lintje van de Koning.

Eén ding moge duidelijk zijn: PVV-leider Geert Wilders – zelf ook een ruimhartig voorstander van Zwarte Piet – is het niet eens met de straffen die het Openbaar Ministerie eist tegen Jenny Douwes en haar Blokkeerfrieze kompanen. Sommigen moeten zelfs voor drie maanden de bak in, als het aan de Officier van Justitie ligt.

Dat is allemaal bizarre gekkigheid, als het aan Wilders ligt. Na het oren van de strafeisen toog de PVV-voorman naar Twitter om zijn steun aan Douwes en de rest van de verdachten kenbaar te maken. “Ze verdient geen straf,” aldus de leider van de grootste oppositiepartij in de Tweede Kamer: “maar een lintje!”

Wilders neemt het vaker op voor mensen die – als het aan hem ligt – onterecht in aanraking komen met justitie. Eerder al vloog Wilders naar Londen om zijn ongenoegen met het Engelse rechtssysteem te uiten, vanwege het gevangenzetten van de islamcriticus Tommy Robinson. Of Wilders ook plannen heeft om naar Leeuwarden te gaan en daar voor Douwes te demonstreren, is onbekend. Wel was zijn adjudant Martin Bosma vandaag ter plaatse en vergeleek PVV-Kamerlid Lilian Helder vol ongeloof de hoge strafeisen tot wel 240 uur taakstraf die met een recente veroordeling voor geweld tegen een politieagent, waarin maar 180 uur geëist werd.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

73 reacties

 1.   

  Wilders en rechtsstaat blijft een zeer ongemakkelijke combinatie.

  1.   

   En dat ligt niet aan Wilders.

  2.   

   @Ernst wat vindt jij er dan ongemakkelijk aan? Wilders geeft immers zijn terechte mening..

  3.   

   Quispel, in een andere draad is overduidelijk geworden dat we niet in een rechtsstaat leven, maar dat het bevooroordeelde en laffe OM en Justitie met twee maten meet: klassejustitie!

   1.   

    Ijscoman
    Ook dat klopt feitelijk niet. Net zoiets als beweren dat de druk op de woningmarkt door statushouders en expats wordt gelegd.

    1.   

     Aytas, doe niet zo dom. De Friezen blokkeerden de snelweg en dat deden Marokkaanse trouwstoeten ook. De Friezen krijgen idioot hoge strafeisen te horen en de Marokkanen krijgen een bekeuring. Dus mijn bewering van klassejustitie klopt.

     1.   

      Ijscoman

      Wat meer info waar was die trouwstoet waar jij naar verwijst, ik wil zeker weten dat we over hetzelfde schrijven.

      Overigens is dit een eis van het OM en geen uitspraak van een rechter.

     2.   

      Aytas, het betrof een Marokkaanse bruiloftstoet die op 5 oktober de snelweg bij Eindhoven blokkeerde. De Telegraaf berichtte erover (zoek op: bruiloftsstoet-zette-snelweg-expres-op-slot) en op Dumpert staat het filmpje.

     3.   

      @IJscoman: Maar dat komt nu even niet zo goed uit…

     4.   

      IJscoman, het onderzoek naar deze trouwstoet-blokkade is nog lopende. Je kunt niet over klassejustitie spreken als justitie nog geen eis heeft uitgesproken.

      De politie onderzoekt of dat groepje hetzelfde is als op het filmpje. “We hebben de blokkade op de snelweg vrijdag niet gezien. Wel kennen we het filmpje en we doen hier verder onderzoek naar”, aldus de woordvoerder.
      – (Omroep Brabant)

     5.   

      En zo is het maar net.

   2.   

    Nee hoor, IJscoman. Het blokkeren van een snelweg en het belemmeren van de demonstratieveijheid is in Nederland strafbaar en het tuig dat dit veroorzaakte wordt daar in onze rechtsstaat terecht voor gestraft.

    1.   

     @Ernst en wat was de straf dan die deze Marokkanen in deze Marokkaanse bruiloftsstoet opgelegd kreeg?

     1.   

      Dat weet ik niet, Siemien. Het niet vervolgen van de ene wetsovertreding maakt een andere wetsovertreding niet gewettigd.

     2.   

      @ Ernst

      Dat klopt, maar zo wordt er wel met 2 maten gemeten. Dus de vraag is eerder, waarom?

     3.   

      @Ernst “het tuig dat dit veroorzaakte wordt daar in onze rechtsstaat terecht voor gestraft.”

      Dit weet je dus niet, dus je zwamt, en je kop in het zand dat er gelijk gestraft wordt.

     4.   

      Laten we de vonnissen maar even afwachten, Siemien, ik begrijp dat jij nog op vrijspraak hoopt?

      :)

     5.   

      @Ernst

      “ik begrijp”

  4.   

   Quisling wanneer gaat die grijze massa eens normaal werken,als je het bezit.

  5.   

   Lijkt mij duidelijk. Even ter herinnering; “willen jullie meer of minder Pieten”? En je bent eruit.

  6.   

   Wilders voelt alweer uitstekend aan wat er onder de bevolking leeft. Volksvertegenwoordiging is toch een vak en wordt heel anders uitgevoerd dan de methode Pechtold.

 2.   

  Hear, hear

  Dankzij de activistische Though Crime rechters en Politieke OM-ambtenaren verkeert de Nederlandse rechtsstaat in een staat van ontbinding.

  1.   

   Waarom? Kom alsjeblieft niet met onzin aan dat allochtonen minder zwaar gestraft worden, dat is feitelijk gewoon onjuist er is genoeg onderzoek naar die stelling gedaan.

   1.   

    @Aytas weet jij hoeveel misdaden daadwerkelijk worden opgelost in Nederland? en als jij naar opsporing verzocht kijkt wat zie jíj dan..

    1.   

     Het gaat hier niet over daders maar strafeis.

     Ik kijk niet naar opsporing verzocht. Ik weet wat ik te zien krijg maar wat heeft dat met allochtonen als geheel te maken?

     1.   

      Alles, @Aytas, alles.

   2.   

    Ik zou graag die onderzoeken zelf lezen Aytas. Heb je een link?

    De blokkeerfriezen worden gestraft en Marokkanen in een trouwstoet die ook de snelweg blokkeren (levensgevaarlijk!) worden niet gestraft.

    Wat vind jij daarvan?

    1.   

     https://www.hetrechtenstudentje.nl/nieuws/verschillende-straffen-voor-allochtonen-en-autochtonen/

     In het artikel kun je de links naar het de gepubliceerde rapporten vinden

    2.   

     Ik heb wil dan eerst de feiten kennen en die ken ik niet.

     Ik heb de link ter goedkeuring ingestuurd. Als de moderator deze goedkeurt zal hij verschijnen ook al is Google zeer gewillig.

     1.   

      Ok, ik wacht het af. Alvast bedankt.

   3.   

    @Aytas
    Geef eens een voorbeeld van een dergelijk onderzoek! Ben benieuwd wat eruit komt als er überhaupt iets komt…

    1.   

     Lees de link

   4.   

    Door wie, vanuit wiens opdracht en met welke onderzoeksvragen?

 3.   

  Een lintje gaat voor mij te ver, maar op mijn steun mag de hele heldengroep rekenen. Ik zie deze hele actie als burgerlijke ongehoorzaamheid en dat met de veiligheid op de snelweg is mijns inziens veel te veel opgeblazen. Zwak argument van het OM. Ze hadden niets beters voorhanden. Er zijn geen doden gevallen en er is geen blikschade ontstaan. Keurige, goed georganiseerde actie.

  1.   

   Gewoon nieuwsgierig. Op dit moment is de politie op zoek naar jongeren, als ik de beelden zie noord Afrikaanse afkomst die de snelweg blokkeerden 5 oktober. Geen straf? Er zou maar iemand achterop een gecreëerde file klappen, de politie heeft de publieke opinie in een vergelijkbare situatie tegen zich gehad. Op geen stijl was de politie schuldig aan de dode bij een door de politie gecreëerde file.

   1.   

    Quote: Er zou maar iemand achterop een gecreëerde file klappen’
    Is er iets gebeurd?

    1.   

     Adriaan
     Wat maakt dat uit? Jij spreekt over dat volgens jou de gevaarzetting wel meevalt. Het is in het verleden gebeurd dat er ernstige ongelukken zijn gebeurd door gecreëerde files.

     Ik heb geen probleem met het feit dat de demonstratie niet is doorgegaan. Ik vind dat je niet goed in je hoofd bent om bij de sinterklaas intocht, die voor kinderen bedoeld is een demonstratie te houden over volwassen zaken. Ik heb geen sympathie voor de demonstranten. Dit gaat over het recht in eigen hand nemen op een manier die gebleken uit het verleden gevaarlijk is en ik heb ook geen sympathie voor eigen rechter spelen.

     1.   

      In het verleden? Nou en? Er is niets gebeurd. En omdat zo zwaar te straffen gaat mij te ver.
      Burgerlijke ongehoorzaamheid mag in dit land. We moeten toch niet alles pikken wat de overheid ons voorschotelt? Er is toch geen landsbelang dat in gevaar wordt gebracht? Er wordt te veel gel*ld. Te weinig verdraagzaamheid. Laat Nederland Nederland blijven. Laat de Nederlanders hun Zwarte Piet vieren. Blijf daar van af als nieuwe ‘Nederlander’.

     2.   

      @Aytas

      Er zijn dagelijks file’s, de veroorzakers ook maar aanpakken?

 4.   

  Die O.M bij jullie begint een beetje op die NAZI rechtbank te lijken,die studentjes de kop afsloegen onder een heuse guilliotine omdat ze pamfletjes ronddeelden….maar dat komt nog.Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  1.   

   Moet zijn,”die O.M en hun linkse rechters”.

 5.   

  Ik weet niet of ik er blij mee zou moeten zijn als Wilders voor mij gaat opkomen…

  1.   

   @janklaasen
   Wilders komt niet voor u op. hij kent zijn pappenheimers… bovendien u heeft het manifest van Marx en Engels. Bovendien kent u ongetwijfeld de stellingen van de Frankfurter Schule u weet wel net zoals het loi dat ook schriftelijke cursussen uitgeeft.

 6.   

  Wat een waanzin! Maw. waag het niet te demonstreren voor het behoud van zwarte Piet, je zal dan hard worden gestraft zo als deze “blokkeer Friezen” zullen gaan ervaren als het aan het OM ligt. SCHANDALIG!!!

 7.   

  Een stelletje ongewassen links tuig uit de randstad wil een Fries kinderfeest verzieken en noemt dat “demonstreren”.

  Dat willen de Friezen niet (uitgezonderd linkse idioten waar er in Friesland nogal wat van zijn) en aangezien hun linkse burgemeester alle medewerking gaf aan het linkse tuig namen zij het recht in eigen hand en blokkeerden een rustige snelweg waarbij geen enkel gevaar ontstond.

  Hier zou mild over geoordeeld moeten worden. In plaats daarvan zijn vandaag exorbitant hoge straffen geeist. De reden laat zich raden: de linkse elite staat aan dezelfde kant als het linkse tuig.

  De autochtoon moet eronder worden gehouden ten faveure van janknegers, moslims en ander parasitair volk dat op de Europese verzorgingsstaten is afgekomen als vliegen op stront.

  Laat dat maar aan de linkse elite over!

  Het is de vraag hoe lang de autochtonen dit nog over hun kant laten gaan. Ik vrees nog heel lang want de individualisering heeft de cohesie onder de bevolking allang gebroken.

  De Friezen die zich verzetten tegen het linkse tuig toonden nog cohesie. Dat wordt anno 2018 bestraft.

  Het contouren van de dictatuur van links worden steeds grimmiger.

  1.   

   Dat linkse tuig en die parasieten onderhouden de verzorgingsstaat. Of denk jij werkelijk dat een economie bij een adviesbureau begint? Denk jij dat een verzorgingsstaat van rechts komt? Oh ik vergeet het steeds de VVD is rechts. Ik ben tegen de huidige verzorgingsstaat die mensen die kunnen werken de hand boven het hoofd wordt gehouden. Ik vind het absurd dat een huishouden 2x AOW ontvangt. Ik ben voor kapitalisme.

   Ik ontken niet waar de basis voor onze welvaart gelegd wordt, waar de grondstoffen zijn en al helemaal ontken ik niet wie ervoor zorgt dat mijn geld, waar ik voor werk en gestudeerd heb, dat mijn winsten op investeringen herverdeeld moeten worden, dat is links.

   1.   

    Het huidige links is niet meer gericht op klassiek marxisme maar op cultuurmarxisme.

    Dat houdt onder andere in het bevoordelen van minderheden ten koste van de autochtone meerderheid. Dit showproces is daar een uitvloeisel van.

    1.   

     Voorbeelden van die bevoordeling graag. Zo’n onzin verhaal dit.

 8.   

  Anderen het demonstratierecht proberen te ontzeggen verdient beslist geen lintje. Dit land kent een demonstratierecht, ook van mensen wier mening de Friezen niet bevalt. Daarnaast was er voor de demonstranten een vak toegewezen. Wilders zwamt.

  1.   

   Tja misschien dat recht maar opheffen. Dat nutteloos gedemonstreer waar meestal toch niks door veranderd. Tevens zijn het ook vaak mensen die verder niks te doen hebben die zich bezig houden met dat demonstreren.

   1.   

    Demonstreer op het Malieveld maar laat kinderen met rust.

    Maar nee, dat fatsoen kan het linkse tuig niet opbrengen. En lees hier mee welke zelfbenoemde fatsoensrakkers het voor het linkse tuig opnemen.

    Dan valt het kwartje vanzelf.

    1.   

     @Floris: Ik heb inderdaad niets gemist. ;)

    2.   

     “Dan valt het kwartje vanzelf.”

     Ik begrijp wel waarom er werkstraffen zijn opgelegd. Bij (verkeers) boetes zouden die binnen de kortste keren zijn betaald via FB of crowdfunding.

  2.   

   Guus, het demonstratierecht heeft alleen diegenen die het met het linkse gedram eens zijn. Bij andere betogingen geldt dit schijnbaar niet. Antifa weet alle hun niet welgevallige demonstraties zodanig te verstoren zonder dat ze ook maar een strobreed in de weg wordt gelegd door onze hoeders van het recht.

   1.   

    Ha, ha demonstratierecht. Volgens mij was deze recht ingetrokken door de burgemeester van Dokkum. De anti-Pieten zeikers mochten dus niet eens naar Dokkum komen om te demonstreren en gingen dus in feite zelf tegen een verbod in. Maar het OM had graag in Dokkum een knokpartij gezien tussen twee demonstranten onder toezicht van jonge kinderen.

   2.   

    Dat is een vaag argument, Stanly.

  3.   

   De PvdA-burgemeester zette de openbare orde op het spel, waardoor deze burgers zich genoodzaakt zagen de kinderen zelf maar te beschermen. Een lintje is misschien iets overdreven en een snelweg blokkeren hoort niet, dus alles meer dan een kleine geldboete gaat veel te ver.

   1.   

    De burgers overtraden de wet door een snekweg te blokkeren en een groep haar demonstratierecht te ontzeggen.

    Waarom deze lui als “helden” worden onthaald, terwijl het in feite lieden waren die zich gedroegen alsof zij nog op puberleeftijd waren, de wet aan de laars lappend; de openbare veiligheid in gevaar brengend, het demonstratierecht vsn hen met een onwelgevallige mening schendend, is mij een raadsel.

    1.   

     Nee hoor, het is helemaal geen raadsel. De uitkomst bevalt u alleen niet. Ordenterlijke wijze…

 9.   

  @ Guus Geluk.
  Er werd niemand het recht op demonstratie ontnomen. Dat had goed gekund in Dokkum op een industrieterrein. Er werd slechts voorkomen dat een stelletje jankniknokkers een kinderfeestje zouden verzieken. Ze moeten met de tjoekietjoekieboot terug naar hun eigen land de kachel maar gaan aanmaken met hun gezeik.

 10.   

  Geert zo denkt volgens mij het overgrote deel van ONS LAND er ook over.

 11.   

  Ik ruik een Tengo…

  1.   

   Inderdaad

 12.   

  Ik mag hopen dat de Friezen het begin zijn van iets moois het opkomen voor onze cultuur en navolging zal vinden

 13.   

  Juist de enige die hier fout is geweest is de burgervader

  1.   

   En die van Dokkum naar naar Waadhoeke vetrokken (nagenoeg) 59 jarige PvdA burgemeester Marga Waanders komt natuurlijk weer niet in de wind en al helemaal niet voor het hekje.

   1.   

    Daartoe bestaat ook geen enkele aanleiding. Deze burgemeester vervulde haar taak uitmuntend en verdient daarvoor waardering.

    1.   

     Er was alle aanleiding toe en deze burgemeester is incompetent. Uiteraard verdient zij daarvoor geen enkele waardering. Aftreden is haar beste deel.

   2.   

    Was dat niet de burgemeester die een kinderfeest wilde opleuken door ook tegelijkertijd met de intocht van Sinterklaas KOZP en de NVU uit te nodigen?

 14.   

  Ze verdient een standbeeld.

  1.   

   En een straatnaam.

 15.   

  Geert deze uitkomst is totaal van de gekke, dus hoger beroep en vrijspraak .

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!