Geflipt D66-raadslid: ‘De Nederlandse vlag is uit China naar Europa gebracht door Moslims!’

Volgens het Enschedese D66-raadslid Margarita Jeliazkova komt de Nederlandse vlag oorspronkelijk uit China. Moslims hebben de nationale driekleur vervolgens verscheept naar Nederland. Net als de tulpen, voegt Jeliazkova er aan toe. Ze doet haar uitspraken om fel te ageren tegen de PVV, die met succes heeft weten te bewerkstelligen dat er een Nederlandse vlag in de raadszaal van Enschede komt.

d66-vlag-enschede

Op Facebook én Twitter heeft D66-raadslid Margarita Jeliazkova gisteravond stampij gemaakt over de Nederlandse vlag. De lokale volksvertegenwoordiger voor de zieltogende sociaal-liberale partij heeft woedend uitgehaald naar de PVV, die in Enschede gisteravond een huzarenstukje geregeld kreeg: de Nederlandse vlag zal komen te wapperen in de raadszaal.

Dat is natuurlijk tegen het zere been van D66, die het liefst heeft dat we ons met huid en haar verkopen aan Brussel en de vage ideeën van “wereldburgerschap” en “multiculturele blijheid”. Een Nederlandse vlag? Dat helpt daar niet bij! Of om met Jeliazkova’s Enschedese D66-collega Gertjan Tillema te spreken: “Het debat [ging niet goed]. Dat stond vanuit rechts bol van de ‘Nederlanders eerst’-retoriek.”

Maar een meningsverschil is natuurlijk nog tot daar aan toe. Maar om daarom dan ook maar een portie nepnieuws te verspreiden? Want de Nederlandse vlag komt helemaal niet uit China, dus laat staan dat moslims (“de Muslims”) ‘m hebben verscheept richting ons land. Wie hier op gaat googlen, vindt niks.

Waar de vlag dan wél vandaan komt? Willem Wever weet natuurlijk alles, en heeft ook hier het antwoord op:

“De Nederlandse vlag was een paar eeuwen geleden nog oranje-wit-blauw. De Geuzen waren de eersten die de Nederlandse vlag mee naar Nederland namen. Waarom de Geuzen juist voor deze kleuren hebben gekozen weet niemand precies.

De oranje kleur is waarschijnlijk gekozen, vanwege Willem van Oranje. Maar waarom ze ook voor wit en blauw kozen is niet bekend. Rond 1800 is de vlag veranderd van oranje-wit-blauw naar rood-wit-blauw. Rood zou een duidelijkere kleur zijn. Andere mensen zeggen weer dat oranje een te dure kleur was.”

Kortom: geloof Willem Wever, en negeer het hatelijke nepnieuws van D66 Enschede. Met je “misbruik door verdeeldheid en haatzaaien”.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Ni28

  D66, ach ja!

  1. Ni28

   Wacht! D66 is toch een partij voor hoogopgeleide mensen die ver boven de rest staan? Of toch niet?

 2. Troelstra

  D’66 lijkt soms wel op een asielzoekerscentrum voor imbecielen.

  1. Ni28

   Wel hoog opgeleide.

 3. fockingworst

  Ze heeft diezelfde geflipte blik in haar ogen als die kandidaat van bij 1 Amsterdam Caitlin Kuit die volgens eigen zeggen psychiater zou zijn. Psychiatrisch patiënt denk ik.
  Dat bij d666 beetje rare mensen zitten is algemeen bekend, maar deze vrouw is toch wel het summum van idioterie.

 4. Troelstra

  [weggehaald]

  Commentaar van redactie: je reactie was een integrale copypaste van een nieuwswebsite. Dit is een schending van de auteursrechten waarvoor DDS in de problemen kan komen. We hebben ‘m daarom weggehaald.

  1. Troelstra

   Voor wie wil weten waar mijn reactie over ging. Het betrof de expositie 1001 Inventions. Oftewel een expositie waarin de uitvindingen door de Islam werden geëtaleerd. Ging die expositie even op hun plaat zeg. 1001 uitvindingen bleken gewoon 1001 leugens te zijn. Wetenschapsgeschiedvervalsing om de Islam wit te willen wassen. Trouw wijdde daar in 2014 aandacht aan in hun artikel “Islam expositie doet aan geschiedvervalsing”. Het riedeltje over de Nederlandse vlag sluit daar naadloos bij aan. En die tulpen uit Turkije waren wilde tulpen en door de Nederlanders verfijnd.

   1. Ni28

    Over geschiedvervalsing gesproken. Lees in de Elsevier wat op de UvA gebeurt juist bij geschiedkundigen. Totale indoctrinatie als aanvulling van de indoctrinatie op basisschool mocht je die per ongeluk ontgroeit zijn.
    Lees en huiver:
    https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/10/uva-leaks-hoe-de-identiteitspolitiek-er-wordt-opgedrongen-648984/?utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=nieuwsbrief&utm_term=&utm_content=_ObkaVx0XdFFMhs71zCtPw&utm_campaign=early_els_9okt18

 5. Stanly2000

  D66 breekt zichzelf gelukkig helemaal af met zulke bestuursleden. En nu met een clone van een robot als fractievoorzitter, Rob Jetten. Het kon niet beter, toch?

  1. Top

   Ik heb de diagnose van experts, dat ik een extreme vorm van HSP heb (zoek maar op wat dat is) en als ik deze mijnheer hoor en zie, gaan bij mij alle alarmbellen extreem rinkelen. Ik verzeker u, dat is geen prettig gevoel!

  2. sjun

   De bepaald niet in empathisch vermogen uitblinkende nieuwe D66 fractievoorzitter kan beklijvend als Robo Jetten door het leven.

 6. Siemien

  En het ergste is nog dat dus dit soort figuren in ons politiek systeem zitten..

  1. Troelstra

   Zeg maar gerust pleefiguren.

  2. wheelboy

   Siemien
   Het kan nog erger hoor halve kamer zit vol met zon soort figuren . Klaver VMBO en een paar niet afgemaakte cursussen .Spreekt vollop over tax op vanalles .Maar hoor het joch nooit een oplossing geven voor het milieu .
   Buma Burgermeesters zoontje cambridge uni . Maw die man weet totaal niets van Henk en Ingrid af .Wel van cees-Jan en jolanthe (kak dus ) . Dan Onze bij unilever werkende geschiedenis leraar (rutte ) . Ik vraag me af of de man ooit een cursus economie heeft gehad .

   Dan onze volslanke sharon dijksma die dame maakte het helemaal bont .Ze zaten in de regering (paars) toen er een spoorbelasting kwam (Ik ben NS er zat in de OR) van 250 miljoen euro . Dus wat doet NS die gooit de kaartjes omhoog . Staat mvr Dijksma te schreeuwen hier ga ik kamervragen over stellen . En dat terwijl haar eigen PVDA samen met D666 en VVD de spoorbelasting invoerde .Komt het dan niet in je dikke lijf op dat die belasting verrekend wordt met de treinkaartjes .

 7. Westerling

  Als je kapitein als eerste het zinkende schip verlaat, weten de overige bemanningsleden niet wat ze moeten zeggen of doen.

  1. van Urk

   Kunnen dit soort figuren nou niet eens een keer echt overtuigend trots zijn op iets wat met Nederland zelf te maken heeft i.p.v om het te verbergen, alles als negatief te zien of zelfs om over te liegen? http://www.trouw.nl/religie-en-filosofie/heeft-nederland-meer-patriottisme-nodig-ik-denk-het-wel~a269116e/

 8. Adriaan

  D66’ers zijn totaal van slag nu Penthouse aan zijn stutten trekt. Maar deze dame spant wel erg de kroon. Iets roepen, maar bewijzen ho maar.

  1. wheelboy

   Dom wijf als ze even wikipedia er op na had geslagen dan had ze geweten dat onze vlag gewoon hier uit Nl en Beieren komt . en dat het bestaan ervan al halverwege 1300 bekend was . Maar tja D666 roepen dom en niet even uitzoeken .

 9. Paaldanseres

  Goh… misschien kan dit gek mutsje Alex wel vervangen als partijleider in de 2e slaapkamer. Op naar de nul zetelkes… en snel wat.

 10. swetsnek

  Was dat net voor de jaartelling of er net na … hahahahahahahahaha
  ze zal wel op het plantsoen wonen drank en verdovende middelen hahahahahaha
  En dat mag mee beslissen over Enschede mijn god HEEEEEEEELLLLLLPPPPP

 11. Janna47

  Ach wat een sneu meisje dit….veel meegemaakt zeker….waar komt ze vandaan toch?
  Tja allemaal van die kansenpareltjes zelfs bij D’66

 12. sjun

  D66 raadslid? Ankara zag weer dat het goed was.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.