Gelderlanders mordicus tegen leuk kartelbaantje Pechtold als Commisaris van de Koning

pechtoldpoll
Foto: Meer dan 80% van de lezers van De Gelderlander ziet het niet zitten dat pechvogel Pechtold naar Arnhem komt.

Als het aan inwoners van het pittoreske Gelderland ligt, komt Alexander Pechtold niet terug naar z’n oude woonstek Wageningen om vanuit daar de provincie te besturen. Laat hem maar lekker in zijn Haagse penthouse zitten, aldus 82% van de lezers van de plaatselijke De Gelderlander.

Gelderlanders staan niet te trappelen om de aftredende D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold weer binnen te halen in de provincie waar hij in het vorige decennium ook al burgemeester was, zo blijkt uit een peiling van dagblad De Gelderlander. Wat de inwoners van ‘Pechtolds provincie’ betreft, kan de D66-penthouseverkrijger lekker in Scheveningen blijven. Het baantje Commisaris van de Koning, dat op 1 februari vrijkomt, mag lekker naar iemand anders.

De uitslag van de peiling, inmiddels ingevuld door meer dan 6000 mensen, is onverbiddelijk: slechts 18% ziet de oud-burgemeester van Wageningen nog als de messias, 82% wil dat Pechtold lekker iets anders gaat doen dan politiek bedrijven.

Het lijkt er dus zéér sterk op dat ome Alexander z’n heil zal moeten gaan zoeken in een ver oord.

pechtold-cry

Jammer hè?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

16 reacties

 1.   

  De peiling lijkt me duidelijk, echter de overheid zal daar maling aan hebben en Penthouse toch dat baantje gunnen.

  1.   

   Terecht, een uiterst bekwame man. Sterk in het debat, beleefd en kennis van zaken. Hij zette D66 weer op de kaart.

  2.   

   @Adriaan

   Precies, juist als het volk er tegen is, zetten ze het door. En ja, wees nou eerlijk, ze moeten ook van hem af en Gelderland kan minder kwaad dan bv Utrecht lijkt me.
   ER zijn daar veel inrichtingen, waar hij, als hij helemaal doordraait, prima opgeborgen kan worden…dan zijn we helemaal van deze engerd af.

 2.   

  Goh, ik wist niet dat er maar 6100 mensen in Gelderland wonen.

  1.   

   :)

 3.   

  Alex kan en zal vast nog een tijdje gebruik maken van zijn ruime wachtgeldregeling, daarmee kan hij een fijn feestje bouwen in zijn penthouse. Zo, en nu opgehoepeld!

 4.   

  Pechtold……. een zwarte bladzijde in de parlementaire geschiedenis!
  Wat dit figuur heeft nagelaten is een polariserend Nederland, maar vooral een in snel tempo Islamiserend Nederland.
  Omwille van regeringsdeelname in Rutte III heeft Pechtold,
  notabene via D66-er Ollongren het raadgevend Referendum geschrapt en dus de kiezer de mond gesnoerd……over democratie gesproken.
  Voorts heeft Pechtold er mee ingestemd om de dividendbelasting te schrappen ten faveure van buitenlandse aandeelhouders.

  Rutte heeft héél véél weggehaald bij D66, maar dat regeringspluche hé, dat was hét doel van Pechtold; je hébt dan wat in de melk te brokkelen.

  Enfin…….het resultaat màg er dan ook zijn: een halvering van de D66-aanhang met als gevolg het met de staart tussen de benen vluchten van Alexander Penthouse!
  Een spoor van vernieling laat hij na als erfenis…..jongste peilingen geven de coalitie nog 50 zetels!!!…….een teruggang van ca 35%…….!!

  Zàl me niet verbazen dat het einde van Rutte III met rasse schreden nadert! En….dat wordt hoog tijd ook!….

 5.   

  Pechtold is ook de stille ondersteuner van één van de grootste probleem onder politici van de laatste 15 jaar: De voortwoekerende ISLAMISERING .
  Dit en het bewust uitschakelen van de democratie door afstand te nemen van wat het volk wil, en in plaats hiervan te zeggen: ‘ze begrijpen het niet, we moeten het beter uitleggen’.
  Voor Pechtold en Rutte liggen een mooie beschermde status later in het verschiet, waar ze nooit de nare bijwerkingen van islamisering zullen ondervinden. En ondertussen maar demoniseren als ze zelf geen enkele visie over de toekomst hebben, en de vijand bestempelen met ‘populisme’.

 6.   

  Ik heb net met me ouwe kroegmaat gesproken. Willempie zegt dat er nog plek is voor Pechtold in de provincie van tien gemeente.

  1.   

   Als de drank is in de man is de wijsheid in de kan…

 7.   

  Een paar weken terug had deze krant het nog over de provincie Utrecht. Intussen is het wel duidelijk dat de heer Pechtold een gapend gat achter laat (Parool) voor het kabinet Rutte.

  1.   

   “Intussen is het wel duidelijk dat de heer Pechtold een gapend gat achter laat (Parool) voor het kabinet Rutte.”

   Alex is de man van de gapende gaten, al hield hij dat graag privé. Zo liet hij in Meppel een gapend gat achter, en zijn eerste vrouw werd ook een gapend gat. Alex, de man van de gapende gaten!

   1.   

    In elk gehucht een geaborteerde vrucht.

 8.   

  Dit is natuurlijk absoluut geen representatieve peiling.

  1.   

   Natuurlijk niet, ook bestaat de peiling niet en is er niets bewezen… :P

 9.   

  Die eikel moet nooit geen werk weer krijgen hij is gewoon niet te vertrouwen

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!