Haha! D66-fankrantje NRC: ‘Rob Jetten is net MESSI!’

Nog voordat Rob Jetten goed en wel zijn eerste daden als de nieuwe leider van D66 gedaan heeft, is het NRC Handelsblad al verschenen met een uiterst lovend portret over de robot-achtige politicus die Pechtold tanende clubje moet leiden. In een bijna Oost-Duits profiel wordt hij omschreven als de nieuwe Messi van de Nederlandse politiek.

Of D66 ook onder de nieuwe leider Rob Jetten nog kan beschikken over de vrijwel onvoorwaardelijke steun van het eigen huis-aan-huisblad NRC Handelsblad? Haha, doe niet zo mal. Natuurlijk! Nauwelijks heeft de 31-jarige bestuurskundestudent de voorzittershamer overhandigd gekregen van voorganger Pechtold, of het NRC staat al in standje Oost-Duitsland. De krant is buitengewoon positief over Rob Jetten – tot op het absurde af:

“In Nijmegen, waar hij van 2010 tot zijn komst naar de Tweede Kamer in 2017 raadslid was, heerst veel vertrouwen. Tom Smit was in die periode plaatselijk afdelingsvoorzitter van D66 en „zag het meteen: dit is hem, de volgende partijleider”. Hij vergelijkt Jetten met een uniek getalenteerde voetballer. „Een soort Mbappé, Neymar of Messi.”

Volgens Noël Vergunst, nu wethouder voor GroenLinks en eerder net als Jetten fractievoorzitter: „We zijn in Nijmegen allemaal een beetje trots. Rob heeft een enorme gunfactor”.”

Nou zeg, kijk eens aan: zelfs GroenLinks loopt vol trots achter D66-jetser Jetten aan. Dus geef ‘m van jetje. Jetten! Verder wordt Jetten in het interview een “klassiek liberaal” genoemd. Dat klinkt deftig, maar is een volledig misplaatste term – dat is iemand die gelooft in de nachtwakersstaat en lage belastingen. D66 wil juist het tegenovergestelde.

Ook verwondert het NRC zich erom dat iemand als Jetten ‘op zijn twintigste strak in pak stond op zo’n congres van D66-jongerenbeweging Jonge Democraten’. Uh, hallo? Die clubs stromen bijkans over van de jeugdige moeilijkdoeners met brilmonturen uit opa’s nachtkastje. Verder in de D66-bode: Jetten heeft een “onberispelijke” reputatie. Ja, logisch, want in één jaar heeft hij nog nauwelijks iets kunnen laten zien.

Kortom, Jetten zal de neerwaartse trend in de D66-peilingen wel niet kunnen keren. Maar over één ding hoeft Pechtold 2.0 zich geen zorgen te maken: de NRC zal hem sowieso door dik en dun blijven steunen. Fijn hè?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Tguard

  Ik wens dhr veel sterkte en kennis toe tijdens de onderhandeling met de ervaren partijbonzen.

 2. poldi

  De NPO kan nét voor de verkiezingen een feitenloos onderonsje van Klaver en Jetje bij een knappend haardvuur op het strand filmen terwijl ze strooien met politiek correcte kreten.
  Eén van hun aait een langslopende hond over z’n bolletje terwijl de ander even een emotionele traan wegpinkt terwijl hij over ongelijke kansen op deze wereld babbelt.
  Daarna met een zorgelijke blik in de ogen praten over de komende klimaatrampen.

  Het zwijmende deel van de bevolking kan dan met glinsterende ogen richting stemhokje lopen en Nederlandse belastingbetaler laten opdraaien.

 3. Ernst Quispel

  Dat Jetten inhoudelijk competent is geloof ik wel. Als hij echter niet meer persoonlijke authenticiteit gaat tonen dan gisteren was waar te nemen zie ik het somber voor hem in. De man lijkt geheel uit plastic opgetrokken en ademt een zodanige saaie geliktheid dat je slechts aandrang voelt de televisie uit te schakelen.

  1. Eugenie de la Fleur

   Ik vrees dat hij ook niet in de juiste partij zit om buitensporige authenticiteit te kunnen tonen. D66 is een gematigd, dergelijke middenpartij die op vele issues wel gelijk heeft. Toch hebben ze niet echt een uitgesproken idealistische profiel in tegenstelling tot GL, PvdA of zelfs de VVD (al heeft het laatste wat mij betreft foute idealen)

   1. Fortiori

    @Eugenie; D66 kan nog wel eens van groot belang worden. Er is binnen de fractie vakmanschap prominent aanwezig. Het is een begin, Rob Jetten is door de partij ‘gebracht’ en zal in het gevecht zich moeten bewijzen.

 4. Eugenie de la Fleur

  Ik vind het een goede zaak dat D66 een nieuwe fractievoorzitter heeft want A Pechtold zat daar wat mij betreft veel te lang. Ondanks dat was D66 niet mijn partij en zal het ook nooit mijn partij worden. Rob Jetten lijkt me in tegenstelling tot Jesse Klaver geen charismatisch figuur

 5. Michael

  Goh. Je leest de kop van dit artikel en denkt, heeft het NRC dat echt geschreven? En is NRC nu weer van D66? Niet meer Groenlinks of PvdA?

  Dan lees je het artikel, en blijkt dat de krant het helemaal niet heeft gezegd. De krant citeert iemand de hem de nieuwe Messi noemt…

  Maar goed, ik ben inmiddels wel gewend dat DDS het niet kan laten om een flauw “ad hominemetje” te maken naar deze krant.

  Kunnen we misschien weer terug naar de inhoud? Ik lees jullie site voor de inhoudelijke stukken. Niet de flauwe onder-de-gordel blogjes

  1. Ernst Quispel

   Eens.

  2. Zmaaier

   In ieder geval pretenderen deze redacteuren niet onbevooroordeeld te zijn..

   1. Ernst Quispel

    Waaruit blijkt dat dan?

    1. Zmaaier

     Als ik de artikels lees lijkt het me toch wel overduidelijk dat deze redacteuren FVD zullen stemmen.

 6. HW

  Messi is altijd verrassend, maar deze politieke clown liet gisteren in een interview weer een staaltje arrogantie en ongeïnteresseerdheid voor zijn toekomstige kiezers zien, dat ik weinig vernieuwends verwacht voor de toekomst.

  Vol gevreten patatgeneratie is aan bod.

 7. IJscoman

  Robot Jetten is een aalgladde jongen, die de arrogantie lijkt te hebben uitgevonden. Een voorzitterswisseling is altijd een moeilijker moment voor een partij, en het lijkt erop dat hiermee bewust gekozen is om de ondergang van dit partijtje te versnellen.

  Hoewel…. D66 staat bekend als een volstrekt inhoudsloze partij, wat dat betreft is Jetje een prima keus.

  1. Fortiori

   Er wordt wel volop over D66 gesproken. Dus zo inhoudsloos is de partij niet. In Metro gisteren een groot artikel over 2 pagina’s terzake van de levensloop van de eminente heer Pechtold binnen de 2e Kamer. In het debat onverslaanbaar. Hoe dan ook, wij gaan het meemaken. Zeker wel.

   1. dinaro

    ‘in het debat onverslaanbaar’ hihi
    Ben je in de war…
    Vandaar dat d66 zo ‘goed’ ligt in de peilingen’.
    Ja, regeer akkoord verdedigen, waar bijna niemand
    meer in geloofd.

 8. RWB51

  Messi moet zijn: Messy. Drukfout bij NRC!

  1. sjun

   De mess (rotzooi) heeft hij van Alexander P. geërfd en zal hij na de enorme verkiezingsnederlaag waarschijnlijk weer over doen aan Jan Paternotte.

 9. chrism

  Dus vergeleken worden met Neymar ,ow wacht rollende aanstellende voetballer uit Brazilie je weet wel dat corrupte land .

  Dus vergeleken worden met Mbappe , ow wacht dat zichzelf voorbij rennende voetballer wat iedereen zo mooi vind uit dat corrupte land Frankrijk .

  Dus vergeleken met Messi , ow wacht mocht die willen .

 10. Rosasolis

  Lieve mensen opgelet: De Nederlandse Harry Potter is nu leider van een politieke partij geworden! Een mooie foto in Trouw vandaag van Jetten, toen hij stapte zomaar in de kamer van S. Buma, terwijl hij niet werd uitgenodigd. Terwijl Buma bezig was met zijn brieven en andere zakken, stormde “Harry Potter” zo maar zijn kantoor binnen, zonder afspraak. Ik weet niet wat de leider van CDA deed, behalve dat hij gestoord werd in zijn werkzaamheden bij de onverwacht, niet afgesproken afspraak van Harry Potter.

 11. Viertel

  Past wel in het rijtje:

  Messi en Vorki
  Peppi en Kokki
  Bassie en Adriaan
  Robbie en Alex

 12. Koos sssss

  Als Jetten al iets uitstraalt wat niet negatief is, dan zit hij met Klaver in dezelfde natte-slipjes-vijver te vissen. D66 zeteltje erbij, GL zeteltje eraf. Schuift D66 onder hem naar links, dan ontstaat er slechts kannibalisme, waarbij GL en D66 elkaar kiezers afvangen.

  De vraag is, of hij werkelijk het totaal van de D66’ers aanspreekt.
  Want als hij ter waarde van 2 zetels natte slipjes van GL afpikt en aan de andere kant lopen de conservatievere D66’ers weg, dan is het eindresultaat voor links negatief.

  Maar dat is allemaal “als”. Waar jonge politici als Klaver of Baudet authenticiteit uitstralen straalt Jetten een soort plastieke gemaaktheid uit.

  1. Ernst Quispel

   Ik wens Koos graag een goede nachtrust toe waarin natte slipjes hem niet teveel angstdromen bezorgen.

 13. Lex

  Hij word de opvolger van Pechtold. Ik vind zijn rotkop nog erger dan die van Pechtold.

  Inderdaad ik herinner hem nog van de referendum gedoe.

  Hij word al Robot Jette genoemd.

  Ik kijk uit naar de eerste debat tussen Jette en Geert Wilders.

 14. sjun

  Mogelijk zien de Belgische eigenaren van het NRC bijzonder veel in D66. Ik vind het toch goed dat D66 zo snel iemand gevonden heeft om het licht uit te doen.

 15. worstcase

  Jetsias! Weer een ver-looser, sorry verlosser? We hebben Jessias al! Die niet alleen denkt Obama te zijn, maar zelfs tot de goden te behoren. Jesse we can. Die scoorde natuurlijk wel enorm bij de verkiezingen. Puur vanwege zijn jeugd en uiterlijk natuurlijk, met taferelen uit de tijd van Doe Maar, met hysterische bakvissen gillend voor het podium. Nu weer zo’n knulletje. Wel concurrentie voor Jesse. Hopelijk gaat hij de kiezers op links weg zuigen. Altijd beter dan Groen Links, SP en PvdA. Jetten, nog meer slijmen met de islam – wat al heel gebruikelijk is voor D66, denk aan Kaag met kopvod- dan krijg je ook de moslims weer op je hand! En natuurlijk een paar leuke filmpjes met huisdieren dan snoep je misschien ook nog kiezers weg bij de meest belachelijke partij die ons land ooit heeft gekend, de PvdD.

 16. Florissa

  Geweldige persoon en precies op de goede plek ,lekker laten zitten ,met het aanstellen van deze clown ,zegt het alles over D66 .Iemand die denkt meer zetels binnen te halen door Jetten aan te stellen ,leeft ongelooflijk ver buiten de realiteit .
  Decimeren en wel zo snel mogelijk ,op die hele club meelopers ,zit geen mens te wachten .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.