Haha! Zelfs Alexander Pechtold disst D66-opvolger Rob Jetten: ‘Je herhaalt je woorden wel erg vaak!’

De nieuwe D66-aanvoerder Rob Jetten kan het bij vrijwel niemand goed doen. Iedereen maakt zijn robot-achtige verschijning belachelijk, maar tot dusverre kon de 31-jarige politieke leider nog wel op steun van zijn voorganger Pechtold rekenen. Maar zelfs hij begint inmiddels de ongeloofwaardige Jetten op de hak te nemen…

Gisteren vond in Den Haag de officiële afscheidsreceptie van Alexander Pechtold plaats, die vorige week dinsdag zijn Kamerlidmaatschap beëindigde na een schrikbewind van 12,5 jaar. De opvolger van de veilingmeester uit Wageningen is inmiddels geïnstalleerd in z’n nieuwe functie, maar echt lekker gaat dat nog niet. Vriend en vijand lachen Rob Jetten vierkant uit vanwege z’n houterige indruk en zijn stoïcijns doodgekauwde PR-proof opmerkingen. Van Johan Derksen, tot de NOS en WNL aan toe: iedereen heeft zich verkneukeld om de hautaine PR-robot uit Ubbergen.

Maar bij z’n politieke vader Pechtold kon hij vooralsnog niet stuk. Immers: Rob en Alex go way back. De vorige keer dat hun partij aan de electorale afgrond stond, deelden zij al samen flyers uit in Nijmegen en dat schept een band.

Maar amper een week als partijmastodont voltooid, of Pechtold haalt al uit naar zijn opvolger. Tijdens zijn afscheidsreceptie op het Binnenhof kon Pechtold het tóch niet laten om eventjes venijnig te worden richting de man die hij vorige week nog de voorzittershamer overhandigde. Rob werd bedankt voor zijn ‘mooie woorden’. Maar: “Al heb ik je die de afgelopen week wel erg vaak herhaald!”

Boem, pats. Au! Hoeveel bondgenoten heeft Rob Jetten eigenlijk nog over nu hij zelfs al de onvoorwaardelijke steun van zijn ‘politieke mentor’ is kwijtgeraakt? Dat gaan nog hele zware maanden worden!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Ernst Quispel

  Ik interpreteer de woorden van Pechtold anders: je gaf me de afgelopen dagen meer lof dan ik verdiende. Ik geloof niet dat deze opmerking sloeg op de neiging van Jetten vaak hetzelfde antwoord te herhalen.

 2. Blue monday

  “Schrikbewind”….overdrijven is ook een kunst Tim.

  Dat zijn termen die passen bij Pol Pot, Stalin en Hitler.

 3. Eugenie de la Fleur

  Met Rob Jetten heeft D66 idd niet een erg verstandige keuze gemaakt. Toch kan ik begrijpen dat je een politieke toptalent als Pechtold niet vaak over de vloer krijgt

 4. Baaz

  Kapitein Rob herhaald de woorden inderdaad wel erg vaak, het is ook overduidelijk dat het zijn eigen woorden niet zijn.

  1. Kees Kroket

   Een politicus over wie niets gezegd kan worden is een grijze muis.

 5. Adriaan

  Pechtold geeft de jonge knaap even een kleine trap na. Het telkens herhalen van zijn lof over Pechtold, is dan ook cynisch bedoeld. Maar wellicht met een knipoog om hem er op te wijzen dat zijn robotachtige aanpak iets te …. uh … robotachtig is.

 6. Vliegenvanger

  Zijn we toch gewend dat die Pechtold altijd iemand in de zeik probeert te nemen. Maar zeg niks over hem zelf, dan spuwen die akelige ogen vuur. Het is een heel akelig manneke heel die Pechtold.

 7. ruudjeenjose

  Alleen het Fvd sprak ware woorden over arrogante Pechtold.Namelijk dat het een zeer arrogant mannetje is die ze niet zullen missen.

 8. Gerlos

  Deze Paulus de Boskabouter is voer voor zijn tegenstanders, wat al is gebeurd met Wilders, zullen nog leuke debatten worden daar in het Haagje.

  1. Baaz

   Pexit

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.