Henk Bres boos op voorlezende drag queens: ‘En ik mag dat verdomme niet meer, omdat ik PVV’er ben!’

“Zieke klootzakken zijn het allemaal… het wordt steeds erger in Nederland!” Aldus het commentaar van de Haagse PVV-fractievertegenwoordiger Henk Bres, die uit het nieuws verneemt dat er in Nederland zo nu en dan voorleesmiddagen met zogeheten drag queens plaatsvinden.

De Haagse PVV-fractievertegenwoordiger Henk Bres is boos. Hij verneemt namelijk van de NOS dat afgelopen weekend dat verschillende zogenaamde ‘drag queens’ langsgingen op scholen om kinderen voor te lezen en te leren over diversiteit:

“De deelnemende drag king is Suus te Braak, die soms door het leven gaat als mannelijk alter ego Dan. “Zo kwam de bibliotheek in Nijmegen bij ons. Die vroeg of we een keer langs wilden komen, geïnspireerd op Drag Queen Story Time.”

“We willen laten zien dat je kunt zijn wie je bent”, vertelt Te Braak. “Dat het niet uitmaakt als een jongen een jurk aantrekt. Dan ben je niet meteen een meisje of homo, dan ben je gewoon een jongen met een jurk aan.””

Je zou denken: alleen maar mooi, meer tolerantie. Maar daar voelt Bres helemaal niets voor. Hij ziet voorlezende travestieten als een bewijs dat we in een “zieke kutwereld” leven, en in een tweede tweet zet hij die woorden nog maar eens kracht bij: “Zieke klootzakken zijn het allemaal……het word steeds erger in Nederland!!”

Wat Bres voornamelijk steekt is niet per sé het feit dat mensen uit de LHBT-wereld kinderen verhalen komen vertellen (al is de geschiedenis van Henk Bres en homoseksuelen op z’n minst problematisch te noemen), maar dat hij een tijd geleden te horen heeft gekregen dat hij kinderen geen boekjes meer mocht voorlezen. In januari kreeg de (destijds) PVV-kandidaat te horen dat hij z’n hobby moest staken vanwege zijn activiteit voor de PVV. Dat omschreef Bres destijds al met de hashtag “#doetpijn”, en zo te lezen is die pijn zo’n negen maanden later nog altijd niet minder geworden…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. FLP

  Gaan die dragqueens ook zogenaamde moslimscholen bezoeken? Mag je als ouder je kind thuishouden bij zo’n voorlees gebeuren. Of krijgt je kind dan straf!! Denk het wel! Mijn jongste moest verplicht naar een moskee dat was leerzaam volgens de school. Hij weigerde en kreeg straf. Toen weigerde hij de straf. Toen werd er door de school met schorsing gedreigd. Na een onprettig tellefoongespek met de schoolleiding hebben ze alles laten vallen..inderdaad Henk het word steeds gekker in Nederland!!!

  1. Peter Loosduinen

   FLP.

   100 % met jou eens.
   Het wordt steeds gekker met het opdringen van de homocultuur aan Nederland.
   In goed Haags : Opzouten met die onzin !!!

 2. Holland

  Er is niks mis mee als drag queens voorlezen om de acceptatie en tolerantie te bevorderen. Er is alles mis mee dat die tolerantie niet geldt als je een politieke kleur hebt.

 3. Ad Infinitum

  Zo’n goedzak moet toch wel tegen een stootje kunnen. Met zijn taalgebruik doet hij dat bij mij wel vermoeden. Zieke kutwereld zieke klootzakken…

  1. Capo

   Valt niet op Willem, helemaal niet zelfs!

 4. FLP

  Is Mark RUTTE niet ook schoolmeester?
  Zie het al voor me…de dragqueen meld zich ziek.
  Dan moet mark maar als vrouw verkleed voorlezen.

 5. Peter Loosduinen

  Henk Bres boos op voorlezende drag queens: ‘En ik mag dat verdomme niet meer, omdat ik PVV’er ben!’
  STEUN voor Henk = normale man !!
  Weg met drag queens want dit zijn niet normale van de pot gerukte homo’s !!

 6. Adriaan

  Nederland is echt ziek, ernstig ziek. Henk heeft volkomen gelijk dat hij protesteert. Dan mag je als Groen Linkser of D66′-er ook niet meer voorlezen.

 7. RobertMarsman

  En hoe oud zijn die kinderen op die foto? 5 ? want veel ouder schat ik ze niet hoor. Dat is inderdaad best ziekelijk als je kleine kinderen al op hele jonge leeftijd indoctrineert dat een kerel verkleed als vrouw of vice versa eigenlijk heel normaal is. Want dat is het gewoon niet.

  1. Aytas

   Jawel dat is heel normaal. Monogaam is ziek

   1. Capo

    Pisvlek!

   2. Holland

    Tengo Quispel Dopper Aytas blijft provoceren en agiteren als zijn belangrijkste trollentaak zien.

    De megalomane psychopaat heeft een compleet profiel bij elkaar verzonnen om overtuigend over te komen: zijn nieuwe alterego is een bise*uele negerin met moslimmoeder zonder hoofddoekje en is regelmatig te gast in Kinshasa.

    Hoe ziek moet je zijn om voor de 17e keer onder valse voorwendsels terug te komen op een blog waar je geband bent en waar iedereen een pershekel aan je heeft. Flikker op vieze klootzak.

    1. Elu Thingol

     Holland, niet alle andersdenkende is Tengo Kawana. Begrijp dat nu eens.

     1. Aytas

      Dat zegt alleen wat over Holland of is het Capo of……

     2. Capo

      Tengo schreef op maandag 27 augustus: Ik stop ermee.

    2. Capo

     Kijk eens aan, in Friesland zeggen ze het zo: “De waskrheid hat in schel lûd”

 8. Duckday

  Men is goed ziek in dit land angst voor de PVV die de waarheid weergeeft die mensen worden weggezet als besmettelijk Maar medelanders worden vertroeteld

 9. Blue monday

  Niet alleen PVV’er ook nog een antisemiet, racist en vreselijk dom.

  1. FLP

   Blauwe maandag@ je lijkt latouret capo wel …alleen schelden en niet inhoudelijk reageren.

 10. Jantje

  Als ouder van je kinderen heb je de plicht dit soort zaken te duiden aan je kinderen.
  Je moet de opvoeding van je kinderen niet overlaten aan de overheid, want die zijn alleen ‘professioneel’ betrokken en niet emotioneel betrokken.

 11. Zeeuw

  Er is echt wel iets mis als dragqueens voorlezen op school.
  Op de lagere school moet je je nog helemaal niet bezig houden met deze onzin .
  homo hetro , Who cares als je nog geen 12 bent

 12. Zeeuw

  School voed niet op school maakt stuk in meeste gevallen .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.