Hilarisch hypocriete Kees van der Staaij: ‘Ik zal Pechtolds interrupties missen!’

vlcsnap-2018-09-20-15h35m15s002
Foto: Kees van der Staaij maakt op uiterst humoristische wijze gehakt van D66-voorman Pechtold. Bron: Tweede Kamer.

Uh. Als kiespijn?

De hypocrisie in Den Haag is altijd bron van vermaak voor ons Binnenhof Watchers, maar Kees van der Staaij maakt het vandaag wel héél bont. De SGP-leider laat op Twitter namelijk weten dat hij de “interrupties” van Alexander Pechtold zal “missen!” Jawel, inclusief uitroepteken:

Dat gelooft dus werkelijk helemaal niemand. Of, zoals Twitteraars reageren:

Hoewel het ongelooflijk beleefd is van Van der Staaij om op deze wijze te reageren had hij dat natuurlijk niet hoeven doen. Zoals hij terecht stelt zijn hij en Pechtold ideologische tegenpolen. Als politiek dier is het nooit jammer dat een grote tegenstander de politiek verlaat, zeker niet één die zoveel schade heeft aangericht.

Want, laten we wel wezen, als je de politiek benadert vanuit het standpunt van de SGP is Pechtold een ware vloek op Nederland geweest de afgelopen jaren.

Dat Van der Staaij dat niet hardop zegt, of twittert, soit. Maar hij hoeft ook weer niet voor het andere extreme te kiezen door de man de hemel in te prijzen. Iedereen die ook maar een beetje rechts en conservatief is zal blij zijn dat Pechtold de politiek verlaat. Dat je dat voor je houdt op zo’n moment, prima, maar huil alsjeblieft ook geen krokodillentranen ‘omdat dat zo hoort.’

En wat mijzelf betreft: in mijn ogen is dit werkelijk een uitstekend voorbeeld van ‘opgeruimd staat netjes.’ Het enige dat ik aan Pechtold zal missen is…

Wacht…

Emh.

Nou ja, helemaal niets, eigenlijk.

FEEST!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

25 reacties

 1.   

  Pechtold was een politieke vakman en professionals respecteren elkaar. Meer lijkt me hier niet aan de orde.

  1.   

   Ha ha ha , vakman zei je, een kleine schooljongen die op de banken staat te schreeuwen, eigenlijk ook een kindermoordenaar want hij heeft er twee op zijn geweten, een jonge vrouw misleid en haar leven kapot gemaakt, ook al eens iemand zijn land aafhandig gemaakt met een rot smoesje die persoon is daar aan overleden heb ik gehoord. Daar heeft hij natuurlijk dat penthouse aan over gehouden. Het is geen vakman maar een schofterige droplul en ik hoop dat ze hem nu hij uit de politiek stapt wel gaan onderzoeken en vervolgen.

 2.   

  Mwa tegenpolen
  De SGP steunde vrijwel elke anti-Nederlandse maatregel van deze en de vorige regering.

  1.   

   Van der Staaij zou beter zwijgen, voordat hij nog meer van zijn idealen verloochent. Heeft de haan al gekraaid?

 3.   

  Rechts en conservatief, de doodsteek voor de vooruitgang.

  1.   

   Drees: een goed socialist hoeft per definitie niet links te zijn. Links en vooruitgang is niet waar. Dat leert ons Stalin.

 4.   

  Dat is toch ook wel erg als iedereen het fijn vindt dat je weg gaat.
  In ieder geval maakt Pechttold dit mee, hij heeft de eer aan zichzelf gehouden.

 5.   

  Zeer vermakelijk hoe de politieke kopstukken afscheid nemen van Pechtold. politieke correctheid ten top (op Wilders en Baudet na). Deze man heeft Nederland met meerdere partijen ten gronde gericht en is er nog trots op ook. Blind voor de echte problemen. Helaas staan er alweer vele opvolgers klaar.

  1.   

   Ik zie nog de krokodillentranen van de zogenaamde politici toen Pim werd doodgeschoten. Zo huist hier een forummer die om die reden zelfs blij is dat er een God bestaat. Kees van der Staaij zal dit wel niet lezen want het is 00:00 en dan mag je niet meer internetten.

  2.   

   Vermakelijk ook hoe men probeert de schandalen rond Pechtold als reden voor het opstappen te verbergen met inzetten van mensen die het al lang wisten etc. Nu weten wij het zeker. Hoe belachelijk kan men zich maken met zo gespeelde optreden.

 6.   

  Inderdaad BAAZ, laten we dat niet vergeten. De Nederlandse politiek heeft nog altijd een vreselijk gezicht en zal dat niet meer kwijt raken. Tenminste, dat is niet te verwachten gezien de huidige machtspolitieke verhoudingen.

 7.   

  Job Jansen

  Zeer vermakelijk hoe de politieke kopstukken afscheid nemen van Pechtold,
  politieke correctheid ten top op (Wilders en Baudet na).

  Geert Wilders heeft dat keurig gedaan, maar het stijlloze gedrag van Baudet zou toch beneden zijn waardigheid moeten zijn. Je valt iemand aan op een schaamteloze manier, een politicus onwaardig, kleutergedrag! Voor de goede orde, ik was absoluut geen fan van Pechtold!

 8.   

  Ernst Quispel formuleert het juist!

  1.   

   @Jetske: Ernst Quispel formuleert het, maar dat is niet perse juist. Het is zijn mening, niet meer dan dat. Jij bent het hooguit met hem eens.

   Ben je bekend met de definitie van het begrip ‘respect’? Ik som er enkele op die niet per definitie allemaal opgaan voor Pechtold, sterker nog, helemaal niet opgaan voor Pechtold. Dat Ernst Quispel om dat feit heen loopt is natuurlijk geen verrassing!

   – Eerbied
   – Achting
   – Waardering
   – Aanzien
   – Bewondering

   1.   

    Op welk punt acht Baaz mijn formulering onjuist?

    1.   

     “(…) professionals respecteren elkaar.”

     – Ten eerste gaat het hier over jouw mening.
     – Ten tweed noem ik Pechtold geen professional, dat is een typering die uit jouw beeldvorming is ontsproten.
     – Ten derde is het begrip ‘respect’ voor meerdere uitleg vatbaar terwijl jij het alleen gebruikt om jouw eigen mening te onderstrepen.
     – Ten vierde zullen er meer dan voldoende Tweede Kamerleden zijn die helemaal geen ‘respect’ hebben voor Pechtold.

     1.   

      - Uiteraard betreft het een mening;
      – Iemand die 15 jaar actief en op hoog niveau politiek beoefent kan met recht een politieke professional worden genoemd;
      – Het toekennen van respect is inderdaad een positief subjectief oordeel en onderdeel van mijn positieve oordeel over Pechtold;
      – Dat betwijfel ik: ik denk dat Pechtold in de Tweede Kamer door vriend en vijand wordt gezien als een goed en bekwaam Kamerlid.

     2.   

      Dat lijkt er meer op.

      Uiteraard ben ik het volkomen oneens met jouw mening. Pechtold heeft terecht het veld geruimd, was al een tijdlang over-datum en heeft zijn partij naar de ondergang gelaveerd. En respect moet je natuurlijk verdienen, daar is geen sprake van.

   2.   

    [email protected] Sommige mensen lijken op elkaar of hebben zo hun voorbeelden waar zij zich in gaan zien. Zo ontstaan overeenkomsten.

 9.   

  Pechtold heeft het debat in de Tweede kamer negatief beïnvloed door zijn privé strijd niet eens tegen de PVV maar tegen het persoon Wilders. De enige moment dat men stopte met twitteren was als Pechtold zijn moraal les probeerde aan Wilders te slijten. En of je het met Wilders eens of oneens bent, hij heeft zijn idealen niet verloochend zoals Pechtold die ze aan de wilgen heeft gehangen. Dat maakt hem een betere politicus dan Pechtold ooit dacht te zijn.

  1.   

   Laten we eens kijken naar het aantal volgers op Twitter:

   Wilder: 823.236
   Pechtold: 680.342

   Een riant verschil van 142.894 volgers. D’66 heeft dan ook een zetel minder dan PVV. En na deze regeringsperiode zal D’66 er niet meer dan 5 overhouden, dat vind ik persoonlijk de mooiste uitslag van het vertrek van Pechtold, hij verlaat een (absoluut) zinkend schip, een schip dat nog wel drijft maar in feite geen enkele haven meer kan aandoen. D’66 heeft alles overboord gegooid in ruil voor (schijn) regeringsverantwoordelijkheid waarbij VVD de lakens uitdeelt en D’66 haar parels (referendum, gekozen burgemeester) voor de zwijnen heeft gegooid.

 10.   

  Heeft een plaat voor zijn kop en heeft zijn oren en ogen dicht Judas is er niks bij Leugens en bedrog alleen macht en eigen ik spelen de hoofd rol

 11.   

  Van der Staaij heeft zijn roeping misgelopen, zou een goede dominee zijn, past wel eigenlijk in het Calvinistisch bolwerk, de polder taliban.

  1.   

   Kees is van de OGGiN, die zijn orthodox hoor…

 12.   

  Kees van der Staaij maakte een grap om Alexander Pechtold op zijn eigen wijze uit te luiden. Je kunt die grap op soortgelijke wijze verstaan als je dhr. Pechtold kunt verstaan. Keer het eens om.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!