Hoera! Politiek gaat EINDELIJK de afschaffing van NPO 3 overwegen: ‘Het ligt op tafel!’

7e02c6398056685
Foto: Slechtbekekenreisprogramma's zijn een beetje het handelsmerk van NPO 3 geworden.

Gaat de Nederlandse regering dan eindelijk het mes zetten in de geplaagde en slechtbekeken subsidiezender die de laatste jaren vooral furore weet te maken als leverancier van fantasieloze en slechtbekeken reisprogramma’s? Het CDA en de ChristenUnie zijn er klaar voor, ongetwijfeld tot verdriet van de PvdA – die verliest dan weer een belangrijk podium.

Laten we eerlijk zijn: televisie als medium is allang niet meer wat het was in de jaren ’80 en ’90. En de NPO? Ooit algemeen geliefd en geroemd, maar tegenwoordig komt er geen programma meer voorbij dat niet op de één of andere manier de draak steekt met het fenomeen objectiviteit. En zelfs tv-programma’s zonder politieke invalshoek, zijn vermoeiend. Zit u te wachten op het duizende reisprogramma met Geraldine Kemper of Floortje Dessing? Nee precies, niemand.

Partijen als de PVV of FVD pleiten daarom al jaren voor het einde van in ieder geval één NPO-zender: NPO 3. Maar het linkse establishment wilde daar tot dusverre niet aan. Maar nu in het kielzog van vertrekkende kijkers ook reclame-inkomsten tegenvallen, wordt ineens een hoop vloeibaar. Bij het CDA en de ChristenUnie – twee regeringspartijen – vallen ineens hoopvolle geluiden te horen:

“„We moeten geen discussie meer schuwen”, vindt Kamerlid Harry van der Molen. „Er wordt minder televisie gekeken, dus moet je objectief durven kijken naar de hoeveelheid netten en radiostations.”

Eerder gaf CU-leider Gert-Jan Segers ook al aan dat hij het opdoeken van een NPO-televisienet op tafel wil leggen. Het is aan zijn partijgenoot minister Arie Slob (Media) om met de publieke omroep en de politiek tot een akkoord te komen.”

Haal de slijptol maar uit het vet en scherp je gereedschap maar vast aan: bijltjesdag voor NPO 3 komt zienderogen dichterbij… Top!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

20 reacties

 1.   

  Er wordt minder televisie gekeken en er wordt bezuinigd. Met politiek heeft het allemaal niet zoveel te maken.

  1.   

   Ernst .
   Niet het nieuws gelezen dat de staatspravda er 40 miljoen bij gekregen heeft .DUs van bezuinigingen geen sprake .

 2.   

  Mooi, gaat de nu eindelijkz de goede kant op met dit geldverslindende extreem linkse propagandamachine van de overheid.
  Direct ook een derde inleveren van het budget en hup op naar de volgende stap nog een zender of een stapeltje radio zenders weg.
  Zogenaamde pluriforme blabla omroep met of van die “vrijzinnige’ of” multiculturele” of andre gekte.
  Objectief nieuws word daar niet gemaakt dure voetbal rechten worden gekocht wat ook bij de commerciele kan. Tig van dezelfde soort reisprogramma’s worden uitgezonden.
  Wat ergste is de weg met ons programma’s met allerlei allochtonen die maar zielige praatjes houden hoe slecht ze het hebben en zielig zijn terwijl ze hier een beter leven hebben als bijvoorbeeld in het rifgebergte.

  1.   

   @fw
   Afschaffen van NPO 3 lijkt mij een goede zaak maar door het een geldverslindende extreem linkse propagandamachine van de overheid te noemen, ga je toch wel te ver.

   Vraag mij altijd af wat men bedoelt met -objectief nieuws.
   Is dat hetgeen je wilt horen, zeg maar zoals DDS in het nieuws staat :) :).

   1.   

    @kong sluit zichzelf in dronken toestand aan bij @ernst.
    Voor jullie beiden speciaal :objectief is weergeven zoals ALLE feiten zijn gebeurt en niks verzwijgen en niks toevoegen suggereren of iets maskeren met iets anders wat de npo nu wel doet.

    1.   

     Hiermee ben ik het niet eens. Als er in het FD een artikel gebracht wordt over de Brexit, dan komt er over dat onderwerp bij DDS meer dramatiek aan te pas. Het wordt gemasseerd naar de voorkeur van de lezer. Dus hoe objectief ?..De fin. Pers die van mening is dat het een onbezonnen daad is en DDS lezer die het een huzarenstuk vindt.

     1.   

      @fortiori nu u een voorbeeld erbij haalt, de npo doet dramatisch en theatraal over dit onderwerp.
      Als brexit dan verdienen de britten bijna niks meer en emigreert half Engeland inclusief bedrijven.
      Tuurlijk zal er waarschijnlijk wel een dipje in de economie zijn maar die veert gewoon weer terug naar het oude niveau.
      Wat er bij de npo bewust word weggelaten zoals ik al eerder stelde is dat de eu kost wat het kost de britten het zo moeilijk mogelijk maken om er uit te stappen. Zij hebben de optie en het volste recht om met dit volstrekt waanzinnige project te stoppen.
      De eu is in deze een slechte verliezer.

     2.   

      Ik vind het wel lekker!

      Al die linksdraaiend zure anti-Trump, anti-Zwarte Piet, anti-Brexit, anti-PVV, anti-FVD, anti-islamkritiek. Lang leve DDS die wel de knuppel in het linksafhoenderhok gooit. Wel jammer dat daar hier en daar een paar verkeerde linksvliegen op afkomen. Ik heb dan ook altijd een vliegenmepper bij de hand, ik ben trouwens rechts.

 3.   

  Eindelijk wordt politiek Den Haag wakker en ziet dat het niet goed gaat. De NPO is staatstelevisie en dus beslist de politiek wat er gaat gebeuren. Goede zaak dat als er minder naar 3 wordt gekeken, de boel te saneren.

 4.   

  Zoals Nederland 3 kwam zo kan Nederland 3 ook weer afgeschaft worden. Als blijkt dat zo’n zender misschien wel 300 miljoen euro kost dan is die keuze toch ook snel gemaakt, vooral als blijkt dat er (bijna) niemand meer naar kijkt. En de nieuwe generatie kijkt sowieso geen televisie meer, behalve Netflix, Youtube en Videoland.

  1.   

   Mee eens…en dat is al uniek

 5.   

  Een wijs besluit…Internet, netflix, commerciële omroepen, etc.. maken 3 nationale zenders geheel overbodig.

  1.   

   Blue monday
   Helemaal mee een . Waarom zou je dit in stand houden als het niets toevoegt . Zo ook met div radio zenders . Die zijn er ook meer als zat . Als we een zender overhouden samen met 2 radio zenders is meer als zat .

   1.   

    Zo komen we ook af van al die acteurs en artiesten die niet van de publieke zenders zijn weg te slaan omdat het een grote kliek is die elkaar aan een baantje helpt.

    Ik noem het maar het “Gerda Havertong” syndroom….zie Aart Staartjes, Joost Prinsen, Paul Haenen (heel veel Paul Haenen) Bert Visser, Karin Bloemen, Paul de Leeuw, Karim (archhh) etc…om u een beeld te geven.

    1.   

     “Paul Haenen”

     Paul Haenen ken ik vooral van Youtube, daar heeft hij af en toe goede korte filmpjes over hoe hij tegen de problemen in de wereld aankijkt. Verder kunnen we niet anders dan accepteren dat televisieland niet meer is wat het ooit was.

     “Een lepeltje Completa in je koffie, maakt je koffie pas compleet…”
     “Het aroma komt je tegemoet zodra je Supra opendoet…”

     Ken je ze nog? Dat roept nostalgische gevoelens en herinneringen op. Om die reden heb ik enorme hoeveelheden oude televisiereclames, tv-series en consumentenprogramma’s van Youtube geplukt, ik bewaar ze want dan kan ik ze nog eens terugkijken op de momenten die ik zelf kies. En televisie, daar kijk ik eigenlijk niet meer naar.

     1.   

      Die oude ster-reclames zijn idd prachtig.
      Ik kijk ze ook regelmatig terug.

      ZO was ik al helemaal vergeten dat we vroeger geen MONA-toetjes hadden, maar JOLLY-toetjes!

  2.   

   “maken 3 nationale zenders geheel overbodig.”

   Eén of hooguit twee is meer dan genoeg van mijn belastingcenten. Of achter de decoder, dat vind ik ook wel een goed idee. Wil je Ned.1, 2 of 3, dan moet je betalen.

   1.   

    @baas helemaal mee eens.
    Als de npo achter de betaalmuur gaat, is de npo snel verdwenen.
    Slechts een klein deel van de bevolking kijkt er naar. Hooguit het nos (onbegrijpelijk) maar goed er kijken nog steeds ongeveer 1.5 tot 2.2 miljoen mensen hier naar en boer zoekt vrouw.
    De rest is niet levensvatbaar.

    1.   

     Een argument om de publieke zenders wel te laten bestaan is juist om de minderheid te bedienen en tegen de stroom in ons te blijven informeren.

     prachtige TV als “andere tijden”, de 80-jarige oorlog, docu’s, onderzoeksjournalistiek zoals de monitor, zijn wellicht niet levensvatbaar of commercieel verantwoord…maar zonder dit soort TV is het snel gedaan met bv. het besef van onze nederlandse geschiedenis of cultuur.

 6.   

  Ik moet bekeken dat wij nooit naar Nederland 3 kijken dus voor ons kan dit net per omgaande uit de ether gehaald worden

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!