Jerry Afriyie komt uit de kast als anti-democraat: ‘Het is niet aan de meerderheid om te beslissen over Zwarte Piet!’

snapshot
Foto: Jerry Afriyie. Bron: Screenshot IEDER1 / YouTube.

Volgens Jerry Afriyie is het niet aan de meerderheid der Nederlanders om te bepalen wat er gaat gebeuren met kindervriend Zwarte Piet. De ‘minderheid’ of de VN moeten de democratische meerderheid omzeilen en overrulen, aldus de voorman van de anti-Pietenbeweging.

jerryafryiedemocraat

Democratie? Waar is het toch ook goed voor, hè? Je kan in Nederland ook gewoon een dictatuur van de gekwetsten instellen! Degene die zich het meest gediscrimineerd voelt, mag bepalen hoe het landelijke beleid eruit ziet. Wat? Niet goed? Oké, dan weet ik het goed gemaakt: we stellen Nederland gewoon aan als mandaatgebied van de Verenigde Naties. Dan mogen ze vanuit New York het Nederlandse wingewest besturen.

Klinkt dat bezopen? Natuurlijk, maar het is geen fictie. Het is kennelijk het ideale landsbestuur dat Jerry Afriyie, bekend vanwege het protesteren tegen Zwarte Piet en het total loss slaan van politieagenten, ziet weggelegd voor Nederland. Zo kunnen we althans opmaken uit een tweet die Afriyie gisteren verstuurde.

De hoofdman van de anti-Pietenbeweging reageerde venijnig op een opmerking van een twitteraar die er even fijntjes op wees dat de overgrote meerderheid van Nederland geen enkele moeite heeft met Zwarte Piet en ook niet bereid is dit traditionele en onschuldige figuur op te geven. En ja, Nederland is een democratie en dat betekent dat de meerderheid – in principe – bepaalt hoe het er in dit land aan toegaat.

Maar aan mensen die Jerry Afriyie confronteren met zijn werkelijke status als edgelord in de marges in plaats van grote mainstream changemaker had de dwingeland uit Amsterdam natuurlijk geen behoefte. En dus kwam daar – hop! – een soort voorstel tot kolonisatie van Nederland. De meerderheid doet er niet toe, een gepriviligeerde minderheid mag er de dienst uitmaken. En als dat faalt, dan halen we gewoon heersers van overzee. Ja, mensen, ironie is dood. Morsdood!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

151 reacties

 1.   

  Komen straks de blauwhelmen van de VN hier op zwarte pieten jacht. Word de stoomboot op de Noordzee aangehouden door een fregat van de marine van de VN . Aan de ketting met dat slavenschip. Alweer een verbod op de stintnicolaas.

 2.   

  In een volwassen democratie houdt een meerderheid rekening met de gevoelens van een minderheid.

  Afriyie toont een beter besef van democratie dan zijn opponenten die met een meerderheidsopvatting een immoreel standpunt wensen door te drukken.

  Gelukkig is die ‘meerderheid’ snel aan het slinken en met dit soort fascistoïde gedram gaat dat alleen maar sneller.

  1.   

   Rekening houden met minderheden houdt niet in dat een normale, gezonde meerderheid zich de mond moet laten snoeren door een minderheid van eeuwig beledigde beroepsjankerds die slechts tevreden zijn als de andersdenkenden zwijgen.

   1.   

    Er wordt geen mond gesnoerd en niemand wordt iets verboden. Er wordt slechts gevraagd om rekening te houden met de gevoelens van een minderheid.

    Dat kan met een kleine moeite, en de vraag rijst waarom dat teveel is gevraagd.

    1.   

     Waarom zouden wij moeten toegeven aan het janken of drammen of (dreigen met) geweld door eeuwige beroepsjankerds die zich eeuwig op hun lange teentjes en tegen hun tere zieltje getrapt voelen, bijvoorbeeld Pieten zwart, smurfen blauw, dwergen klein, reuzen groot zijn en zo?

     1.   

      Een goede reden is het nastreven van een beschaafde en vredelievende samenleving waarin mensen niet onnodig worden gekrenkt.

    2.   

     Omdat we zelf wel uitmaken hoe wij Sinterklaas vieren, dat gaat zo’n hierheen gemigreerde zwarte boomklever geen ene zak aan namelijk.

     1.   

      “zwarte boomklever”

      Het voordeel van droef is dat hij met zijn bijdragen heel duidelijk maakt dat de pro-Piet-beweging wel degelijk met racisme heeft te maken.

     2.   

      Ik vind ook dat wij zelf uitmaken hoe wij onze sinterklaasfeest vieren.
      En die zwarte boomklever vind ik wel geinig gevonden.
      Bye EQ.

    3.   

     @Ernst Quispel

     1. Wat is volgens u de definitie van een minderheid?

     2. U geeft aan dat niemand iets verboden wordt, maar de tegenstanders van Zwarte Piet willen er toch een verbod op?

     1.   

      1. Ik hanteer de definitie van Wikipedia: ‘Een minderheid is een deel van een groep met minder leden dan de helft van het aantal leden van de groep als geheel. Ook komen er sociologisch beschouwd minderheden voor, die numeriek in de meerderheid zijn, zoals vrouwen. Een minderheid in de samenleving is veelal een etnische minderheid. Een minderheid kan een dominante groep of politieke meerderheid zijn.‘

      2. Ik doel op het feit dat de vraag of Zwarte Piet zwart wordt geschminkt geen onderwerp van wettelijke regeling is.

     2.   

      @Ernst Quispel

      Met de hantering van deze definitie kan alles een minderheid zijn.

      Maar goed, tot welke minderheid behoort Jerry Afriyie dan (buiten dat hij behoort tot de minderheid die Zwarte Piet wenst af te schaffen)?

      Overigens, waarom is het immoreel om voorstander van Zwarte Piet te zijn?

     3.   

      @BB, Afriyie behoort tot de minderheid die aangeeft zich gekrenkt te voelen door het symbool Zwarte Piet dat ze als racistisch ervaren. Vraagt u niet een beetje naar de bekende weg?

      Iedereen heeft het recht om voorstander van het symbool Zwarte Piet te zijn maar er is wel een morele vraag te stellen als men bereid is voor dat standpunt bewust medeburgers te krenken.

     4.   

      @Ernst Quispel

      Ik vraag naar de bekende weg?
      U bedoelt dat ik niet zomaar iets roeptoeter als feiten terwijl het een mening betreft?

      U zult over deze zaken nagedacht moeten hebben alvorens zaken te roepen als:

      ‘In een volwassen democratie houdt een meerderheid rekening met de gevoelens van een minderheid.’

      In dat geval zijn er heel wat minderheden waarmee rekening gehouden moet worden, ook veel minderheden waar u het niet mee eens bent en dan ben ik benieuwd of u dan nog steeds achter uw uitspraken staat.

     5.   

      @BB, ik meen inderdaad dat een volwassen democratische rechtsstaat meer impliceert dan het domweg doordrukken van de mening van de meerderheid. Daarin wordt ook naar vermogen rekening gehouden met gevoelens van minderheden. Ik gaf ook aan dat de vraag of dat mogelijk altijd afhangt van de concrete context maar in dit geval is het zonneklaar dat dit het geval zou moeten zijn: de krenking is reëel en het is geen grote moeite om dat te doen.

     6.   

      @Ernst Quispel

      ‘gaf ook aan dat de vraag of dat mogelijk altijd afhangt van de concrete context maar in dit geval is het zonneklaar dat dit het geval zou moeten zijn: de krenking is reëel en het is geen grote moeite om dat te doen.’

      Wederom presteert het om een mening als een feit weer te geven.

      Waarom is in dit geval de krenking reëel? Is de krenking van de voorstanders van Zwarte Piet dan niet reëel?

     7.   

      @Ernst Quispel

      Waar kan ik dit empirisch bewijs vinden?

      Als u met ‘deze groep’ doelt op de minderheid die u benoemde (degene die Zwarte Piet zien als discriminatie), dan snap ik dat deze groep zal aangeven dat het hier om discriminatie gaat.

     8.   

      @BB, Als u de moeite neemt tv te kijken en kranten te lezen zult u mensen kunnen waarnemen die verklaren zich door Zwarte Piet gekrenkt te voelen. Dat lijkt me een empirisch feit, zoals het ook een feit is dat een deel van die groep zich actief als actievoerder tegen Zwarte Piet manifesteert.

      Het is in theorie denkbaar dat al deze mensen liegen en hun krenking faken maar dat doet niet af aan het feit dat ze zich als gekrenkten presenteren.

     9.   

      @Ernst deze zogenaamde gekrenkten mee bezig zijn is een heel land te krenken, te narren en te sarren, het bloed wordt onder de nagels gehaald.
      maar als je voor bent ben je racist, jij met je p(r)ietpraat bent geen steek anders..

    4.   

     Waar wordt er rekening gehouden met de gevoelens van een minderheid?
     Laat mij dat eens weten,want ik zie rare dingen gebeuren met blanken in Zuid Afrika,en met hun gevoelens wordt totaal geen rekening gehouden door het zwarte bewind.

     1.   

      @BB, het is een debat meer regel dan uitzondering dat meningen in de vorm van een stelling worden geformuleerd. Het spreekt vanzelf dat mijn beoordeling van de krenking van deze minderheid een persoonlijke evaluatie is. Ik kan wijzen op het empirische feit dat nogal wat leden van die minderheid verklaren zich gekrenkt te voelen, maar de evaluatie ervan, de mate waarin ik dit geneigd ben serieus te nemen is uiteraard subjectief. Er zijn op dit blog nogal wat reaguurders die menen dat we hier geen enkele waarde en betekenis aan moeten toekennen.

      In dezelfde subjectiviteit ben ik minder geneigd de mensen die wensen dat Zwarte Piet wordt gehandhaafd als een gekrenkte meerderheid te zien, het zijn in mijn beoordeling vooral boze mensen, een boosheid die ook meer de kleur van een politiek standpunt lijkt aan te nemen.

    5.   

     ik ben hier in de minderheid is het mischien mogeglijk dat jij hier verdwijnt ??
     Zou je mij een een groot plezier mee doen .
     De welwillenhied die jij nastreeft zou ik nu graag zien ernst .
     Zo niet val je snel door het mandje kneus .
     hahahah ik weet het antwoordt al laat maar zitten knik ei hahahahahahah.

     1.   

      @Robroy Als jij je gekrenkt voelt door Ernst dan is het kleine moeite voor Ernst om daar iets aan te doen..

    6.   

     Quote: ‘Een goede reden is het nastreven van een beschaafde en vredelievende samenleving waarin mensen niet onnodig worden gekrenkt.’

     @Ernst, heb je er wel eens over nagedacht dat een meerderheid zich ook gekrenkt kan voelen? Ik voel me danig gekrenkt, omdat er mooie, traditionele dingen van mij worden afgenomen. Pieterbaas verdwijnt, het Paasfeest staat op de helling. Wat volgt er straks nog meer?

     1.   

      Waar komt de benaming zwarte piet vandaan? Simpel. omdat op en voor pakjesavond, de hulp van sinterklaas door de schoorsteen kruipt en kadootjes plempt voor de kindjes die onder de schoorsteen liedjes staan te zingen.
      Misschien kan Ernst ook eens door de schoorsteen, weet hij dat het niets met racisme heeft te maken.
      Wat een onzin toch van die gekrenkte zwarte mensen.

     2.   

      Marija, dat schoorsteenverhaal poetst niet weg dat Zwarte Piet door velen als een racistisch symbool wordt gezien. Dat is het enige wat telt en de reden dat Zwarte Piet niet kan worden gehandhaafd.

     3.   

      “racistisch symbool”

      Racismefetisj herkent men van kilometers ver.

     4.   

      @Ernst valt natuurlijk finaal door het mandje met z’n “racistisch symbool” het is een racistisch symbool voor diegene die racistisch denkend zijn..

      De Nederlandse traditie vertelt dat zwarte piet, zwart is omdat de traditie vertelt dat zwarte piet door de schorsteen moet om cadeautjes te brengen en dus zwart wordt van de roet..
      Maar Ernst als anti-cultureel en traditie hekel hebbende Nederlander gooit het op 1 hoop.
      Ernst zelf, is hier de racist.

    7.   

     De gekwetste minderheden… Ach gut ach gut.

     Je gekwetst voelen is een keuze.

     1.   

      Speciaal voor de eeuwig beledigden met hun eeuwige lange tenen en eeuwige tere zieltjes en voor degenen die menen het voor die eeuwig beledigden op te moeten nemen hieronder de spreektekst van een preek van Ds. Gremdaad:

      > Beledigen.

      Kent U die uitdrukking? “Beledigen.”
      Ik moest daar aan denken toen ik laatst een wat oudere man sprak.
      U kent ze wel.
      Hij voelde zich de hele dag beledigd, hij was de hele dag gekwetst.
      Hij was beledigd door zijn vrouw, ‘s ochtends. Die vrouw die zei tegen hem:
      “Seksueel gezien bak je er niet zoveel meer van.”
      Hij was beledigd door jonge mensen in de tram die hun zitplaats voor hem opstonden,
      – afstonden, ze stonden op en stonden hun zitplaats af –
      ‘omdat hij al zo oud was’.
      “Ja, maar zo oud ben ik toch niet?”
      Gekwetst was deze man door zijn kinderen,
      die hun vader niet uitnodigden op hun jongerendansfuif.
      En ik sprak die man, ik sprak die man in Artis en ik zei dat-ie wel erg gauw beledigd was.
      En hup! Hij was wéér beledigd.
      “Ben ik gauw beledigd?! Nou ik ben helemaal niet gauw beledigd!”
      Wat was er, wat was er met deze man aan de hand?
      Was hij kwetsbaar?
      Of een aansteller?
      Zijn de mensen die zo gauw beledigd zijn wel zo zuiver op de graad?
      Of is er een steekje aan los?
      Deugen mensen die snel beledigd zijn, hè, deugen die eigenlijk wel?
      En ik zei… hehe… ik zei om de man uit de tent te lokken:
      “U lijkt mij een heel erg kwetsbaar man.”
      Die man die keek me woedend aan, die stompte mij!
      Hij was wéér beledigd!
      En hij zei: “Weet u wel wie ik ben?! Weet u wel wie ik ben?!
      Ik ben één van de kopstukken uit de Nederlandse onderwereld!
      Ik heb momenteel 34 liquidaties op mijn naam staan en ik ben nog niet klaar!
      Want voortaan ga ik alle mensen die mij beledigen gewoon uit de weg ruimen!”
      En weet je wat ik toen dacht? Weet u wat ik toen dacht?
      De mensen die zich beledigd voelen, d�e moeten opgepakt worden.
      De snelbeledigden – die zijn het grote gevaar voor de maatschappij.
      Niet de bevlogen Jami, oh die lieve Jami, die is geen gevaar.
      Zoals Pim Fortuyn of Theo van Gogh ook geen gevaar was.
      Maar de gekwetsten, de gemene gekwetsten, die zijn het grote gevaar!
      Daar gaat de maatschappij aan kapot!!!
      En partijen, politieke partijen,
      die moeten niet opkomen voor ‘de gekwetsten’, voor die laffe gemene gekwetsten!
      Maar die moeten opkomen voor degenen die hun mond open durven doen!
      Schrok u ook zo van Wouter Bos die aan de kant van de zogenaamd ‘gekwetsten’ ging staan?
      Aan die vieze, gore, gore, gore kant van de gekwetsten!
      Ik geloof niet in de oprechtheid van al die gekwetsten!
      Ik geloof er niks van!
      Het zijn maar al te vaak hypocriete klootzakken, het is tuig van de richel!
      De gekwetsten moeten opgepakt worden, en niet de bevlogen mensen die hun mond open durven doen.
      “Ja, maar als Wilders zegt dat de Koran verboden moet worden, dominee Gremdaat, dan ben ik gekwetst!”
      Ach zeg, daar lach je toch gewoon om?!
      Maar daar ben je toch niet door gekwetst? Kom nou.
      Alles en iedereen wordt tegenwoordig zo serieus genomen!
      En als het zo doorgaat, hollen we op weg naar ‘n maatschappij vol angst en middelmatigheid!
      Hou Nederland gezond en beledig waar je maar beledigen kunt!
      Haha, wat leuk hè, om bewust mensen te kwetsen?
      En goeie mensen, die laten zich niet kwetsen.
      Als je geen probleem hebt… dan kán je niet gekwetst worden.
      En de klootzakken, de gore klootzakken, de gekwetsten, die herken je meteen
      aan hun moord- en brandgeschreeuw: “BEN IK WEER BELEDIGD!”
      Begrijpt u me?
      Ik wens u een hele fijne voortzetting vol beledigingen,
      en een aangenaam etensmaal, met spekjes of wat dan ook erin… Dank u wel. <

     2.   

      Hear, hear!

  2.   

   Fascisme staat voor anti-democratie. Precies wat anti-democraat Jerry doet. De dram en dwang van een absolute minderheid. Hij kan beter z’n kanis houden, als hij verstandig is. Nederland begint de anti-meneer zat te worden! Opgelazerd!

   1.   

    Daar staat fascisme niet voor. Fascisme staat voor nationalisme en zondebok. binnen een fascistische staat zijn mogelijkheden voor democratische verkiezingen binnen de partij. Democratie is een zwaar overschatte bestuursvorm, zeer onderdrukkend en erg gevoelig voor populisme wat baudet gisteren weer bewees.

    Is de afschaffing van de dividend belasting afschaffing voor jou overigens iets voor een referendum?

    1.   

     Fascisme staat uiteraard wel voor anti-democratie.

     Speciaal voor jou, als hoger opgeleide, de algemeen geldende definitie van het begrip fascisme, let op de term ‘anti':

     “Het fascisme is een extreme vorm van autoritair nationalisme en is antidemocratisch, anticommunistisch, antiliberaal, antiparlementair en anti-intellectueel. “

     1.   

      Baaz

      Je hebt gelijk, ik bedoelde meeste stemmen gelden, wat binnen het fascisme voorkomt.

      Ben jij voor een referendum over het afschaffen van de dividend belasting afschaffing?

     2.   

      Ik ben inderdaad voorstander van het bindend of correctief referendum.

     3.   

      Dat vind ik dus het bewijs dat referenda vaak de plank zullen misslaan. Het zou moeten gaan over vennootschapsbelasting, de laatste jaren van kleine 20% naar dikke 8% inkomsten voor de staatskas teruggelopen door schimmige belasting rulings die niet openbaar zijn. De plannen om de vennootschapsbelasting trapsgewijs af te bouwen hoor je niks over de inkomsten in de staatskas zullen fors teruglopen. Een bespreking zou moeten zijn 18% vennootschapsbelasting en daarna dividend uitkeren wat veel logischer zou zijn.

      Hoor je hier iets over, de populisten willen ook een baantje na hun politieke.

     4.   

      “Dat vind ik dus het bewijs dat referenda vaak de plank zullen misslaan.”

      Je haalt hier m.i. twee dingen door elkaar. Jou mening over de belastingheffing en het referendum.

     5.   

      Baaz

      De dividend belasting is onderdeel van de vennootschapsbelasting.

      De kiezers praten toch iemand na dus zijn veel beter af met goede volksvertegenwoordigers.

  3.   

   Tja immoreel, rekening houden met en natuurlijk standpunt doordrukken. Precies wat het kozp doet. Top bijdrage kwispel en fijn dar je redelijk reflecteert

  4.   

   Ik heb nog nooit zulke onzin gelezen als wat er bij u staat echt waar .

   Hoe verzin je dit ?

   Nederland is ook niet eens Democratisch , want dan weet u zelf ook niet wat dat betekend en of is .

   En aan al die gezwellen die het hier allemaal zo slecht hebben zou ik tegen willen zeggen “ga terug naar waar je vandaan kwam als het hier zo slecht is ” , of “waarom kom je hier heen als je dit niet bevalt” .

   Ow wacht subsidies , extra geld , denken dat je alles weet , tot de pleuris echt uitbreekt .

   1.   

    Ah net als jij gesubsidieerd bent?

    1.   

     Ik heb me eigen zuur verdiende centen zelf verdiend en op een normale eerlijke manier .

     En U ??

     1.   

      Ik verdien m’n eigen centen in loondienst en investeer in onroerend goed in Rwanda en Kenia.

    2.   

     Ben het vaak niet met je eens maar kan over het algemeen je mening waarderen (al deel ik hem vaak niet).

     Wat ik echter wel jammer vind is dat je in loondienst bent.
     Te meer daar je een aantal dagen geleden ergens aangaf dat je zelfstandig was en (als ik me niet vergis) ICT’rs ingehuurd had.

     Loondienst en zelfstandig is niet een jas die je aan of uittrekt.
     Probeer eerlijk te zijn, er wordt al meer dan genoeg verzonnen en gelogen in de media.

     1.   

      Gesnapt?

  5.   

   Afriyie heeft natuurlijk gelijk: discriminatie is iets wat per definitie aan machtelozen wordt aangedaan. Je kunt dus niet met een beroep op het standpunt van de meerderheid aantonen dat iets niet discriminerend is.
   Dat is waarom het voor een rechtsstaat essentieel is dat politici niet alleen rekening houden met wat de meerderheid van de bevolking wil, maar ook met het ‘algemeen belang': het belang van minderheden en individuen.

   1.   

    @OG wat een onzin zeg, Afriyie vindt zwarte piet racistisch omdat deze zwart is en omdat de meerderheid dit niet vindt wordt dit gezien als discriminatie? hou toch op joh, die Afriyie moet een dikke schop onder z’n reet hebben en aan het werk gaan.
    Maar eerst een verplichte cursus Nederlandse cultuur en traditie volgen met een toets aan het eind met als inzet een verblijfsvergunning..

    1.   

     “Afriyie vindt zwarte piet racistisch omdat deze zwart is”

     Ik geloof niet dat hij dit standpunt inneemt.

     1.   

      @Ernst geloof jij dat niet? en als zwarte piet nu blank zou zijn geweest zouden ze het dan ook hebben over onderdrukking?
      Je moet niet zo bijdehand gaan lopen doen hier op dit forum.
      Als je nou tegen bent rot je lekker op naar een linksforum ofzo.
      Het enige dat en wat jij hier doet is letterlijk en figuurlijk overal maar dan ook werkelijk overal tegenin gaan puur om het zuigen..

     2.   

      Ik ben inhoudelijk heel consequent in mijn opstelling, Siemien. Als het waar zou dat mijn standpunten slechts een spiegeling van andere standpunten zouden zijn zou je me op inhoudelijke inconsistenties moeten kunnen betrappen. Ik denk niet dat je dat zal lukken.

     3.   

      “Ik ben inhoudelijk heel consequent in mijn opstelling…”

      :)

     4.   

      @Ernst je beantwoord de vraag niet?

  6.   

   Die gevoelens van hen zijn gebaseerd op onzin. Daar valt geen rekening mee te houden.
   En dan nog vind ik de gevoelens van alle Nederlandse kinderen belangrijker dan de gevoelens van dit verwarde clubje volwassenen.

  7.   

   @Ernst “In een volwassen democratie houdt een meerderheid rekening met de gevoelens van een minderheid.”

   Wat een onzin, een democratie is waar mensen het voor het zeggen hebben en heeft de minderheid zich aan te passen aan de meerderheid.

   “Afriyie toont een beter besef van democratie dan zijn opponenten die met een meerderheidsopvatting een immoreel standpunt wensen door te drukken.”

   Afriyie heeft helemaal geen besef van een democratie hij wil namelijk een heel land zijn wil opleggen..

   “Er wordt slechts gevraagd om rekening te houden met de gevoelens van een minderheid.”

   Dat wordt helemaal niet, er wordt ge-eist dat zwarte piet afgeschaft wordt en als jij niet snapt dat tradities in Nederland moeten blijven ben je niet geheel goed bij je potje..
   Sterker nog, je eist feitelijk dat wij ons aan moeten passen ipv te eisen dat onze nieuwe kansparels zich inburgeren en aanpassen door verplicht de Nederlandse cultuur en tradities te leren.

   “Een goede reden is het nastreven van een beschaafde en vredelievende samenleving waarin mensen niet onnodig worden gekrenkt.”

   ZIJ moeten zich aanpassen niet wij..

  8.   

   Fascistoïde gedram? Blijkbaar weet u niet echt wat dat betekent of u roeptoetert anderen maar na. Schreeuwen vechten en in elkaar slaan van mensen …ja dat is de democratie ten top van de heer heer Afriyie althans u vindt dat gedrag een beter besef van democratie aanduiden. Tja het is maar wie er oogkleppen op heeft.

  9.   

   Zelf verloochening.
   Jij houdt gezien je posts absoluut geen rekening met mensen die anders denken als jij.
   Maar je bent inderdaad een visionair. Als je zo door gaat ga jij met je gedachtengoed inderdaad tot een minderheid behoren.
   Puur en alleen om het feit dat je niet in staat bent de mening van een ander te respecteren.
   Uitsluitend kleineren.

 3.   

  Aantal volgers Jerry King Luther Afriyie: 4.7 K

  Aantal volgers Britt (gewoon Britt) Dekker : 172.3 K

  Wat een ontzaglijk aantal volgers heeft ie toch!

  1.   

   hahahahaha geweldig dit .
   Ik had dit niet zelf kunnen verzinnen :)

  2.   

   Ja maar Britt is een lekker wijf dus is het niet eerlijk om te vergelijken.

 4.   

  De VN onafhankelijk? Laat me niet lachen. Welke landen zitten daar trouwens in de Mensenrechtenraad? Saudi Arabië, Iran… Hoe eerder wij onze afdrachten aan dat gedrocht stopzetten, hoe beter. Amerika heeft als gidsland in ieder geval al de goede toon gezet.

 5.   

  Wie deze ongenode gast ooit een verblijfsvergunning heeft gegeven is een volidioot en eigenlijk zou deze hoofdelijk aansprakelijk moeten worden gesteld voor de maatschappelijke gevolgschade van deze jankende en drammende parasiet met een strafblad.

 6.   

  Hij hoeft zich in ieder geval slechts om te kleden voor een schnabbel.

  1.   

   Leuk gevonden :-)

 7.   

  Dus Jerrey Affriyie is een fascist optima forma .

 8.   

  Toen ik voor het eerst, jaren geleden, kennis had gemaakt met de Sinterklaas feest, heb ik alleen maar overal gezelligheid gezien, in een zeer natte, ijskoude Den Haag.
  De pieten gaven lekkernijen door aan iedereen, jong en oud. Geen probleem, met niemand. Alleen een heel oude volksgewoonte, dat voor eeuwen bestaat. De Engels traditie voor kerst is nog ongelofelijker. Aller beide ( zowel Nederlands en Engels) zijn gewoon onschuldige volksverhalen en tradities. Wel gebaseerd op warmte en liefde.
  Moeten wij alle gezellige volkstradities en verhalen afschaffen? Omdat zij verouderd zijn, en niet meer realistisch zijn in onze keiharde hedendaagse wereld? Oh wat zielig en saai. Moet dit flauwekul tegen sprookjes ook doorgaan naar de muziek? Vooral in de wereld van de klassieke muziek zijn er nog heel veel sprookjes. Momenteel op radio 4 luisteren wij naar Rimsky-Korsakovs “Sheherazade”. Die vrouw vertelde 1001
  verhalen aan een wrede sultan om haar leven te sparen. Jan Sibelius schreef veel muziek gebaseerd op Finse sprookjes. En ook vele andere vroeger en latere companisten schrijven prachtige muziek gebaseerd op sprookjes: Handel, Rameau,
  Purcell, Haydn, Mendelssohn, Tchikovsky, Dvorak, Stravinsky. Laat de volks tradities
  gewoon doorgaan. Zij zijn voor niemand gevaarlijk. Moet gezelligheid verbannen worden? Ik heb van een gekleurde kennis gehoord dat de pieten worden helemaal niet als onderdrukte wezens gezien. Alleen lachte zij, toen zij vertelde dat hoe is het mogelijk dat zoveel van die Pieten, vrouwen zijn met blauwe ogen? Ach vertelde ik dat hoewel ik begrijp haar verbazing, de sprookjes bestaan, en hoe kan je ze ineens verbannen, omdat zij eeuwenlang bestaan. Zwarte pieten doen niemand kwaad, en als zij weg uit onze samenleving moeten, dan moet zowel Sinterklaas als de Kerstman verdwijnen!

  1.   

   Rosasolis, mijn standpunt over Zwarte Piet is in sterke mate bepaald door een oudere Surinaamse mevrouw die me eens huilend vertelde hoe afschuwelijk ze als kind het Sinterklaasfeest ervoer en hoe krenkend ze het symbool Zwarte Piet ervaart.

   De mensen die zeggen Zwarte Piet als krenkend ervaren verzinnen dit niet, dat is voor die mensen een reeel probleem en ik vind dat we daar in een beschaafde samenleving behoren rekening mee te houden.

   Let ook op de bijdragen op dit blog dezer dagen waarin donkergekleurde Nederlanders worden betiteld als ‘vieze neger’ en ‘zwarte boomklever’. Meent u werkelijk dat allochtonen het racistische sentiment rond Zwarte Piet niet oppikken?

   1.   

    “(…) een oudere Surinaamse mevrouw die me eens huilend vertelde hoe afschuwelijk ze als kind het Sinterklaasfeest ervoer…”

    Best wel zielig…

    :)

    1.   

     Hij verzint het waar je bij staat.

    2.   

     Het was inderdaad een ontroerend verhaal.

   2.   

    Wim liegt weer eens, slechts de in een terrorisme rapport vookomende Jeffrey wordt zo genoemd, ga je bek wassen met zeep vieze leugenaar.

   3.   

    @ EQ vertelde deze Surinaamse vrouw ook verhalen over Bouterse en Ronny Brunswijk ?

    Wist u dat deze mensen ons Redneck , witte , bleekscheet noemen , hoe moeten wij hiermee omgaan ?

    Een hele verre voorouder heeft als slaaf op een boot van Afrikaanse Moren geroeid onder het gezellige mom van zweepslagen .

    Wat ??? ik wordt gediscrimineerd hier !!!

    Maw zielig Calimero gedrag uit de oudheid en zal het nu gebeuren dat onze Afrikaanse vrienden onder dwang hier kwamen zou ook ik het afkeuren .

    1.   

     Nee, deze mevrouw woont al bijna haar gehele leven in Nederland en vertelde alleen hoe ze het Sinterklaasfeest ervoer. Voor mij was dat een belangrijk moment om in te zien dat dit werkelijk een probleem is.

     1.   

      Je had clown moeten worden met die verhalen…..

     2.   

      “(…) vertelde alleen hoe ze het Sinterklaasfeest ervoer.”

      Heb je daarna een verwijzing aanbevolen naar een psychiater? Het is toch wat hè? Een beetje in Nederland wonen en dan ook nog verdriet ervaren omdat wij hier al jaren Sinterklaas en Zwarte Piet vieren.

     3.   

      Dan is het een leugen , want in Suriname en de Antillen wordt het Sint Nikolaas feest gevierd door jawel de huidige bevolking en zelfs mijn buurman van de Antillen vind deze gasten zielige figuren en zei tegen mij dat zei daar de Sint Wit maken !!

      Het moet gewoon ophouden dit .
      Het is een kinderfeest wat een traditie is en waar iedere echte Nederlander mee opgegroeid is en aan gezien ik mij niet wil laten onderdrukken door figuren uit Afrika of waar dan ook om mij / ons de les te komen lezen van wat zei vinden , dat heet pas echte Fascisme !

     4.   

      Nee, ik heb na haar verhaal slechts opgemerkt dat ik haar gevoelens heel goed kon begrijpen.

     5.   

      “gevoelens begrijpen”

      Nee, invoelen en empathie zijn niet uw sterkste kant. Huilen is wat zielige mensen heel goed kunnen, huilen over iets waarvan ze konden weten dat wij het hier vieren. Meneer Wilders noemt dat huiliehuilie doen.

     6.   

      We pikken even een traantje weg na zoveel leed…..

   4.   

    @ Ernst. Lieve vriend, ik heb altijd als christin mensen met kleur gesteund, als gelijken van ons blanken. En ik zal dat altijd blijven doen. Helaas hebben wij inderdaad gelezen over “vieze negers”. Ik heb aan de redactie van DDS gevraagd om mensen die dit soort taal gebruiken te verbannen. Voor jullie die van klassieke muziek houden, heb ik misschien een belangrijke boodschap: L. van Beethoven
    schreef een mooie concerto voor viool en orkest. Omdat er toen in Europa weinig interest was in de composities van de dove Beethoven, heeft dit grote
    companist van Nederlandse afkomst gekozen een getalenteerde
    gekleurde man uit de Nederlandse Antillen om zijn viool concert uit te voeren.
    Kortom: de allereerste uitvoering van Beethoven’s prachtige viool concert werd gespeeld door een zeer getalenteerde gekleurde man uit de Nederlandse
    Antillen. Dat weten onze muzikanten. Wil je dit vertellen aan je collega’s .
    De premiere uitvoering van de geliefde concerto voor viool en orkest, van
    L. van Beethoven, werd uitgevoerd door een gekleurde man vanuit de Nederlandse
    Antillen. Die verder in Nederland werd gewaardeerd omdat behalve zijn grote talent, heel goed contact kon krijgen, met velen in onze land van vroeger.

   5.   

    EERLIJK WAAR DIE GEK VERZINT HET TER PLEKKE DIE MOET ECHT ACHTER HET HEK.
    EEN GEVAAR VOOR NEDERLAND.

   6.   

    @ernst een mens die zich zelf gekrenkt voelt, kiest daar zelf voor.
    Hetzelfde als u mij uitscheld of beledigd, kan ik ervoor kiezen om mij wel of niet beledigt te voelen en u gewoon als een dom wezen beschouwen die niks anders kan of gewoon geestelijk impotent is.
    Was trouwens wel een mooi verhaal over die surinaamse vrouw, echt uit het leven gegrepen, bijna alsof dat ook echt gebeurd was.

 9.   

  Het is nu toch wel duidelijk dat hier sprake is van verstoorde verhoudingen tussen de Nederlandse samenleving en Jerry Afriyie.
  In een bedrijf of andere organisatie zijn verstoorde verhoudingen een geldige reden voor ontslag. Het lijkt mij zo langzamerhand tijd worden dat verstoorde verhoudingen reden voor uitzetting uit Nederland kunnen zijn.
  Want hoe lang moeten wij hier nog mee doorgaan? Elk jaar opnieuw dit soort situaties met het risico dat er op enig moment “ongelukken” gebeuren. Bovendien is deze stressvolle situatie voor de anti zwarte Piet demonstranten óók ongezond en is het voor beide partijen beter om tot scheiding over te gaan.

  1.   

   Het risico van ongelukken werd vorig jaar veroorzaakt door anti-Pieters.

   1.   

    “Het risico van ongelukken werd vorig jaar veroorzaakt door anti-Pieters.”

    Klopt, het zijn inderdaad de anti-Pieters geweest. Pro-Pieters zorgen niet voor gedoe, die willen alleen een volkomen onschuldig kinderfeest vieren.

   2.   

    Is er niet gedreigd om St Nicolaas te vermoorden? Wie zijn hier nu de opruiers in Nederland.

    1.   

     Sint Nicolaas is al eeuwen geleden overleden, naar ik weet stierf hij een natuurlijke dood.

   3.   

    Excuses, ik bedoelde uiteraard de pro-Pieters. Attent van Baaz dat hij de fout noteerde.

   4.   

    @EQ
    Mja, door wegwerkzaamheden was de snelheid toch al geminimaliseerd. En dan pal voor de rotonde waar elke dag een opstoppinkje is, lijkt me wat u schetst pure onzin.
    Of dreunt u telkenmale achterop een langzaam rijdende en af en toe stilstaande file? In dat geval zou ik mijn rijbewijs a.s.a.p. inleveren. Dat voor de andere weggebruikers die afstand houden.

    1.   

     Een snelweg is een snelweg, Toetssteen, en het OM vindt het niet zonder gevaar als we die gaan blokkeren.

     Of acht u dat wel een toelaatbare manier van demonstreren?

 10.   

  Het is niet aan de minderheid om te beslissen over zwarte piet. Wij maken in Nederland zelf wel uit hoe wij daar mee omgaan.
  ZWARTE PIET IS EN BLIJFT ZWART.

  1.   

   Zo is dat, hoe meer gezeik hoe zwarter hij wordt!

 11.   

  @ EQ
  Als het gekrenkt voelen norm wordt om tot wijziging / afschaffing van bepaalde zaken over te gaan, dan gaat er nog heel wat veranderen.
  Er zijn steeds meer inheemse Nederlanders die zich mateloos gekrenkt voelen door de tot nu toe grote toegeeflijkheid aan tradities en voorschriften aan uitheemse bewoners van van dit land.
  Maar let wel! “De kruik gaat net zolang ter water tot hij barst!”

  1.   

   Of krenking een voldoende reden is om een traditie af te schaffen zal inderdaad van geval tot geval kunnen blijken. Hier is dat naar mijn beoordeling evident het geval, enerzijds omdat de krenking reëel is en anderzijds omdat het wegnemen ervan een kleine moeite is.

   1.   

    Ernst
    Hoewel ik de houding van velen hier ongelooflijk vindt kan het niet zo zijn dat een zeer kleine minderheid dicteert. Geef je hieraan toe zal de roodharige de volgende zijn. Mijn ouders hebben mij altijd geleerd dat racisten achterlijk zijn en je ze moet negeren.

    Jerry zou natuurlijk ook kunnen zeggen ik vind het niets en ga het niet vieren maar doe wat jullie willen. Het gekwetst zijn wil niet betekenen dat ik rekening met jou moet houden. Het kan namelijk ook zo zijn dat jij te gevoelig bent, wat in dit geval zo is voor Jerry. Ik hoop overigens dat Jerry geen kinderen heeft, als je het mij vraagt sluit hij op deze manier zijn kinderen buiten dat vind ik zielig. Gekwetst zijn is tot op zekere hoogte een keus.

    1.   

     Wil je meer weten over de intimidatie door de gekwetsten? Kijk dan eens op Google, zoekterm: beledigen + dominee Gremdaat

    2.   

     Ik spreek ook niet in algemene zin over een minderheid die mag dicteren maar bepleit dat een meerderheid rekening houdt met de gevoelens van een minderheid.

     1.   

      Als dat betekent dat die minderheid de meerderheid dicteert heeft ze pech, hoewel bekend is dat jij orgastische genoegens beleeft bij het innemen van minderheidsstandpunten is nu het moment aangebroken dat het genoeg is.

     2.   

      Ernst
      Als dit redelijk is. In dit geval is het volgens mij niet redelijk te stellen dat zwarte Piet wordt aangepast. Een redelijke maarschappij zal zo’n verandering langzaam toepassen. Ik denk dat over 20 jaar de Piet figuur anders zal zijn. Hoe? Geen idee ik denk dat het voor de kinderen eigenlijk niet uitmaakt of hij zwart of paars is.

     3.   

      “(…) ik denk dat het voor de kinderen eigenlijk niet uitmaakt of hij zwart of paars is.”

      Denk jij dat kinderen begrijpen dat Zwarte Piet zwart is? Sinterklaas en Zwarte Piet, toch?

   2.   

    @Ernst wat een onzin, probleem hier is, dat hier mensen onze cultuur en tradities niet wensen te respecteren en omdat “ze” de hele dag niets te doen hebben gaan zij, ipv zich in te leven in mijn cultuur en tradities, zich gekrenkt voelen..
    Als men zich gekrenkt voelt leert men er maar mee om gaan, sterker nog, zich aan te passen.
    (en begin nu niet met jij-bakken)

   3.   

    @Ernst Quispel

    Iets subjectiefs als gevoelens wordt niet objectief, omdat je het reëel gaat noemen.

    Daarnaast denk ik dat u onderschat hoe klein de moeite is om dit aan te passen.
    Bedenk alleen al dat de naam Zwarte Piet aangepast moet worden, daarnaast de vele kinderboeken, liedjes etc.

    1.   

     @BB, ik zie dat u meent dat mensen die zich gekrenkt tonen geen empirisch feit betreffen omdat ze subjectieve gevoelens uitdrukken. In dezelfde logica betreft het verzet tegen Zwarte Piet ook geen empirisch feit.

     I rest my case.

     1.   

      Kun je ook nog iets met je oren? Over achterhoedegevecht gesproken!

   4.   

    Ook eens van de andere kant bekeken? Een grote meerderheid voelt zich gekrenkt door een schreeuwende haatdragende haatzaaiende minderheid in hun slachtofferrol.

    1.   

     Hou die gedachte vast Shidaian!

 12.   

  Het vliegt door de lucht, het valt dood neer en vliegt daarna weer op. Wat is dat?

 13.   

  Door de opstelling van deze zwarte man,heb ik een hekel aan deze mensen gekregen.
  Maar ooit waren er zo goed als geen in mijn eens zo mooie Nederland,en had ik ook dat gezeik niet aan mijn hoofd.
  Toch zijn ze nu met velen,en dan is mijn vraag aan hen,wat doe je in mijn Nederland,want ik heb je nooit gevraagd om te komen,en als je toch zo nodig naar het land wilt waar de slaven drijvers,cq handelaars vandaan kwamen,zwijg dan.
  Anders had je niet moeten komen,en was het beter geweest om terug te gaan naar daar waar je voorouders zijn weggehaald.
  Had je geen last gehad van discriminatie,iets waar je altijd last van zal blijven houden,want hoe donkerder,hoe lager op de maatschappelijke ladder,althans in Afrika.

  1.   

   “Toch zijn ze nu met velen”

   Dat klopt, Altea-Hill, en al die mensen wonen hier met net zoveel recht als jij.

   1.   

    En plichten! Aanpassen dus!

    1.   

     Ze moeten zich inderdaad, net als alle andere Nederlanders, aan de wet houden.

     1.   

      De wet is er voor de mens de mens niet voor de wet. Als je hier succesvol wilt wonen dan pas je jezelf aan! De tijd dat iedereen vooral zichzelf moest blijven is allang voorbij, als je in Nederland wil wonen en Nederlander wil zijn, gedraag je dan ook als een Nederlander.

     2.   

      We kunnen van Nederlandse staatsburgers niet meer eisen dan dat ze zich aan de wet houden. Alle andere gedragingen, uitingsvormen en folkloristische eigenaardigheden zijn toegestaan. Mensen die daar ook op willen ingrijpen staan buiten de rechtsstaat. Ze mogen er wel luidkeels commentaar op geven maar daar moet het wel bij blijven.

      Ik geef de trol Baaz hiermee al meer aandacht dan hij verdient. Ik laat het hier ook bij.

     3.   

      “Ik laat het hier ook bij.”

      Graag, de bagger die jij uitstort hoort in het riool van de mislukte multiculti en niet op DDS.

     4.   

      Baaz, ik herinner u aan het huisregelement dat heksenjachten en scheldpartijen verbiedt.

     5.   

      Ik herinner jou aan de tekst van je vriendje, meneer Quispel, lees dat maar zorgvuldig door meneer Geluk!

      Komt t’ie: “Ik geef de trol Baaz hiermee al meer aandacht dan hij verdient.”

      Gek hè dat meneer Baaz daar op reageert. Je bent niet pluis meneer Geluk, jou voorkeur stinkt! Het is iets met multiculti-riool.

     6.   

      @Ernst?! ben jij niet helemaal lekker in je potje, wet, traditie en cultuur dat is 1 en daar moet iedereen zich aan houden dus zogenaamde nieuwkomers moeten zich aanpassen en onze cultuur, wet, en traditie dit dient men hoog in het vaandel te dragen en accepteren dat dit ons Nederland is.

  2.   

   Wij hebben ook nooit om blanken gevraagd. Toch steelt het westen Afrika nog steeds leeg zodat jij gesubsidieerd kunt leven. Dat laatste heeft met het zeer smerige opdeling systeem van de kolonisator te maken wat tot op de dag van vandaag nog niet is uitgebannen en daar ben jij dan weer trots op. Zucht…..

   1.   

    Het is overigens niet van toepassing op de maatschappelijke ladder. Kijk naar kabila ik denk in jouw ogen zeer succesvol en pikzwart.

 14.   

  het woord fascisme komt uit het romeinse ‘fasces et lictores’. fasces een pijlenbundel met daarin een bijl, bijeengehouden door rode koorden/linten. het was het romeinse symbool van macht. zowel de Bataafse, als de Franse en de Amerikaanse republiek, gebruik(t)en dit symbool. fascisme is niet nationalistisch het is paneuropees. daar het enthousiasme waarmee de overwinning op 4 november 1918, van korte duur is omdat men zich dan realiseert dat de oorlog niets anders dan vernietiging, werkloosheid en ellende heeft veroorzaakt. hierdoor is de sociale toestand van het volk zeer verslechterd. door deze crisis vindt in september 1920 een revolutie op kleine schaal plaats waardoor de politiek in verlegenheid wordt gebracht. in januari 1921 wordt tijdens een demonstratie van burgers en agrariërs (zij waren in de hoek waar de slagen vielen) als reactie op de toegenomen wetteloosheid (moord, overvallen, verkrachtingen en kinderhandel) de zgn. ‘fasci di combattimento’ (gebundelde strijdkrachten) opgericht. door de politieke machthebbers wordt dit burgerinitiatief heftig bestreden waardoor beide partijen steeds radicaler werden. eveneens in januari 1921 wordt het socialistische tijdschrift ‘Audacia’ (Durf of Moed) opgericht; de autoriteiten kunnen niet met deze beweging omgaan en de ‘mars naar Rome’ is het gevolg. Gedurende deze mars bezetten ca 700 ‘camicie nere’ (zwarthemden) de prefectuur, de rechtbank, postkantoor en brandweerkazernes. daar Mussolini de enige lijkt die een beetje orde in de chaos kan brengen, wordt hij door de koning benoemd. in 1929 – door de ondertekening van het verdrag van Lateranen – is de Vaticaanse kwestie, door Mussolini, uit de wereld geholpen. deze kwestie was een splijtzwam in de Italiaanse samenleving sinds 20 september 1870. Mussolini stelt een socialistische samenleving in met de volgende voorwaarden. Iedereen is verplicht zijn/haar steentje bij te dragen aan het geheel t.w. de Socialistische Samenleving. De agrariër is hiervan uitgesloten omdat het privé initiatief en bezit, haar grenzen heeft bereikt; de oplossing van dit probleem ligt in de corporatie (kolchozen van het communisme = staats socialisme ten top). overigens ook Nederland kent een typisch verschijnsel van een fascistische samenleving t.w. de corporaties – lees – het poldermodel). alle medewerkers krijgen een minimumloon. in deze jaren worden in geheel Italië, veel nieuwe huizen en openbare gebouwen neergezet; ook veel monumenten worden gerestaureerd. door de toenemende socialisatie van het volk, kan men concluderen, dat het fascisme een linkse beweging – gelijk aan het socialisme – is. op 13 september 1943 wordt – in opdracht van Hitler – door Mussolini de Italiaans Socialistische Republiek gesticht ook wel Repubblica Salò. In november 1943 wordt een congres in Verona gehouden waarvan de neerslag te lezen is in het ‘Manifest van Verona’. Enkele bepalingen: de oorlog aan de zijde van Duitsland en Japan wordt tot de eindoverwinning voortgezet; de militaire macht zal zo snel mogelijk op volle sterkte worden gebracht om naast de glorierijke soldaten van de Führer te strijden. De ‘legge raziali fasciste'(fascistische rassenwetten) worden voor het eerst genoemd als een absolute voorwaarden voor het bestaan van de Italiaanse Socialistische Republiek. De grenzen van de Republiej zijn door de natuur zelve vastgelegd t.w. de Alpen en de Zee, het bloed van de burgers en de geschiedenis van de naar London gevluchte overheden. Men dient aan Europa kenbaar te maken, dat Italië behoefte heeft aan ruimte om te leven. Bovendien dient er zo snel mogelijk een Europese Gemeenschap (!!) opgericht te worden, de Britse invloed op Europa dient te verdwijnen en het kapitalistische systeem wordt afgeschaft. Afrika is een werelddeel dat een wingewest is voor Europa. Dat is niet van toepassing op de Moslim staat Egypte. ik hoop een klein steentje te hebben bijgedragen aan het begrip fascisme (evenals het nazisme) dat door links als rechts wordt beschouwd maar toch echt links dan wel uiterst link(s) is.

  1.   

   Niks daarvan. Hoe noemen die mensen zichzelf? Het is puur onzin hoe jij links wilt frame, anarchisme, communisme, socialisme is links. Het verschil is dat rechts voor een leider is die de touwtjes stevig in handen heeft, dat ik het probleem met communisme, de macht wordt nooit overgedragen. Je kunt napraten wie je wilt maar stap een neonazi of fascistisch hok binnen en vertel dit en ze lachen je uit. Tuurlijk hebben fascisten leentjebuur gespeeld bij de communisten. Het voldoet aan het volgende. Het leiderschap bestaat uit 1 persoon en ze hebben een zondebok. Onder socialisme kan iedere arbeider deel van het collectief uitmaken, probeer dat bij het fascisme die zijn namelijk erg nationalistisch volk en vaderland en geen onderdeel van een minderheid.

   Rechts blijft het proberen maar het is net zo’n leugen als dat Lenin een communist was.

   1.   

    Links zaten in de Nationale Vergadering van het Frankrijk van Lodewijk XVI de afgevaardigden die zich verzetten tegen de heersende klasse. Toe deze groep tijdens hun periode van macht onder Robespierre ( na 1790) de touwtjes in handen kreeg was het gedrag uitermate gruwelijk.
    Dat was links fascisme. Regeringen van Stalin, Mao, Pol Pot, aangeduid als links zijn ook op een gruwelijke wijze met hun bevolking omgegaan. Oosteuropese landen hebben zich na 1989 ook moeten ontdoen van hun oppressieve linkse regeringen. Je kan rustig stellen dat het staatsbestel naar fascistisch model was ingericht. De overheid beslist namelijk over leven en dood ( betekenis van de fasces). Onafhankelijke rechtspraak bestaat dan niet. Dus fascisme heeft niets te maken met links of rechts zijn, maar alles met totalitaire staatsinrichting.

    1.   

     Links was toendertijd ook de volksopstand die zonder aanziens des persoon Heksen verbrandden en mensen naar de guillotine brachten.

     Als je de geschiedenis aanhaalt dan volledig en niet net dat ene bloeiende bloempje uit het rottende bosje als kenmerkend voor het geheel naar voren brengt.

 15.   

  Deze mag van mij ook onder de trein komen

 16.   

  Houdt die kleine minderheid die zich gekrenkt zou voelen ook wel eens in gedachten dat er een grote meerderheid is die zich gekrenkt voelt door het gedag en gedram en haatdragendheid van die minderheid jegens een onschuldige zwarte piet die deel is van een traditie van die meerderheid? Nee natuurlijk niet. Stel je voor dat is beneden hun gekwetste ego.

 17.   

  Negeren deze klaploper/niksnut en genieter van de Nederlandse staatsruif.

 18.   

  Iedere minderheid heeft het recht zich gekwetst te voelen. Zelfs in hun minderheid zijn. Hoewel ik durf in te schatten dat een meerderheid van deze minderheid zich niet gekwetst weten. Dus hoe minder moet een minderheid zijn voordat je een meerderheid , die dus zelfs van je minderheid kan zijn, je minderheidsstandpunt kan opleggen.
  Snap je?

 19.   

  Het pigmentgehalte van iemand interesseert me niets, het gedachtengoed des te meer.
  Nu kom ik tot de conclusie dat bij de licht en donker getinten meer terroristen te vinden zijn dan onder de blanken
  Hoe kan dat?

  1.   

   De grote genocides in de 20e eeuw werden door blanken georganiseerd en uitgevoerd.
   Hoe kan dat?

   1.   

    Tevens waren de slachtoffers blank, hoe kan dat?

    1.   

     Tja, tellen blanke slachtoffers niet mee?

     1.   

      @Ernst je bent af..

     2.   

      Klopt, hij gaat slapie doen. ;)

   2.   

    @Ernst jij moet echt een hekel hebben aan blanken, de vraag is natuurlijk hoe kan dat?

   3.   

    Daar bestaat geen enkel bewijs voor, het is kletskoek zoals we dat van jou wel vaker lezen.

    Kim Il-sung, Pol Pot, Enver Pasja, Hideki Tojo, Chiang Kai-shek en Mao Zedong worden niet tot de blanken gerekend terwijl ze wel verantwoordelijk zijn voor zo’n 100 miljoen doden.

   4.   

    “De grote genocides in de 20e eeuw werden door blanken georganiseerd en uitgevoerd.”

    Onjuist en kletskoek!

   5.   

    Omdat jij de geschiedenis absoluut niet kent.

 20.   

  Deze Afryie moet gewoon teruggaan naar het land waar hij geboren is en thuis hoort. Om dat land helpen op te bouwen. De vraag is hoe deze druktemaker hier zich heeft kunnen vestigen. Dat moet eindelijk eens nader door OM onderzocht worden. Het Nederlandse volk heeft recht op de waarheid.

  1.   

   @Bes dat is niet politiek correct

  2.   

   Deze druktemaker woont hier met net zoveel recht als Bes Tolen. De vraag van Bes slaat nergens op.

   1.   

    @Ernst nee hoor ernst, Bes Tolens opmerking is zeer relevant, hoe is het mogelijk?
    Waarom gaat hij niet terug?
    Waarom bouwt hij het land waar hij geboren niet op?

    1.   

     Waarom emigreert Siemien niet? Die vraag lijkt me tenminste zo relevant.

     1.   

      @ernst je bent af..

     2.   

      @siemiem @ernst is elke keer af. Hoe kan dat toch?

 21.   

  Zwarte Piet is geen racisme. Stuur Jerry Airfryer naar Paramaribo voor nog een lijntje met zijn Desi.

 22.   

  Zieke geest, slachtoffertje spelen. Wanneer is het nu eens afgelopen met stem en lodium geven aan dit soort zielige lui met hun eeuwig gezeik over discriminatie.

 23.   

  Kan Quispelstaart ook niet een eind ergens anders gaan liggen zeveren. Airfyer is een gesubsidieerde zwartjoekel die niets anders doet dan zuigen voor de eurootjes.

 24.   

  Helaas heeft hij gelijk…
  Dit is de democratie van de schreeuwende minderheid.

 25.   

  Voor wat betreft racisme en discriminatie zoals wordt geïnterpreteerd door de zwarte anti-zwarte Piet beweging KOZP en haar epigonen, moet het een ieder duidelijk zijn dat deze anti-zwarte Piet beweging alleen voor zichzelf spreekt en dat haar narigheden niet toepasselijk zijn op de zwarten en kleurlingen die zwarte Piet en Sinterklaas kennen en ervaren als kindervrienden.

  Zwarte Piet en Sint-Nicolaas hebben niets van doen met racisme, noch met discriminatie en ook niet met de slavernij. Maar de hiervoorgenoemde begrippen mogen te recht op het conto worden toegeschreven van al degenen die zwarte Piet en Sinterklaas de schuld geven van de traumatische ervaringen die zij in hun leven helaas hebben moeten ondergaan door toedoen van kwaadaardige en treiterige mensen die de anti-zwarte Piet haters hebben aangezet tot het projecteren van hun gedrag.

  En het meest oneerlijke van dit alles is dat de vermeende slachtoffers(KOZP en aanhang) aan het generaliseren zijn waardoor de meerderheid van de rechtgeaarde mensen onder de slechte moet lijden, en dit is niet rechtvaardig. Als gevolg hiervan is een organisatie in de maak die zal gaan ijveren om de slavernijherdenking af te schaffen omdat zij zich beledigd voelen en bij benadering worden aangekeken op hun voorouderlijk slavernijverleden. Dit, omdat het slavernijverleden ook niet iets is van deze tijd en er daarom hier verandering in moet komen, maar voornamelijk omdat zij daar niet voor verantwoordelijk is geweest.

  En deze generatie eist derhalve, dat het slavernijverleden en herdenkingen daartoe moet dan ook tot het verleden gaan behoren wanneer roetveegpieten en andere vernieuwingen aan hun nationale kinderfeest zwarte Piet worden gehonoreerd door de regering. Het is recht voor een recht voor allen, of niet soms? En ik sta achter deze mensen, omdat racisme en discriminatie niet voorkomen in hun woordenboek.

  En ik zal ook vertellen waarom kinderen onschuldig zijn. Ik zei tegen mijn dochter van tien jaar “jij lijkt op zwarte Piet”, waarop zij enthousiast en met een verrukt gezicht antwoordde “jaaa dat wil ik zijn!” Kinderen zijn onschuldig en zien menselijkerwijs geen kleur noch ras, maar het zijn de opvoeders en de omgeving waarin ze opgroeien die de jeugd verpesten met hun zwartgalligheid en onmenselijk gedrag.

  Ik ben een kleurling en mijn gezin evenzo. Maar buiten mijn gezin is mijn familie vrij groot die van huidskleur verschillen van blank tot roetzwart waarvan de binnenkant van hun handpalmen en onder hun voeten blank zijn waar wij ook grappende wijs tegen deze zeggen dat het komt doordat ze vaak op handen en voeten lopen als apen. En niemand van ons voelt zich beledigd en lachen er allemaal hartelijk om, maar wij zien de mens achter de kleur, een grote hechte familie die er voor elkaar klaar staat in goede en in slechte tijden. En wie van welke ras is of afkomst, is bij ons niet aan de orde, wij zijn allemaal aardbewoners.

  Maar in Europa evenals in de rest van de wereld lijkt het erop alsof iedere groep of ras elk van een andere planeet afkomst is. De aliens waar de wetenscahppers en velen na deze op hopen te zien, bevinden zich reeds op deze planeet zonder dat dit iemand is opgevallen, behalve ons.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!