Kijk dan: EU-opperbobo’s Juncker, Tusk en Selmayr ruziën uitgebreid in het openbaar

vlcsnap-2018-10-18-17h36m19s553
Foto: Martin Salmayr, Jean-Claude Juncker en Donald Tusk ruziën wat af. Bron: EU.

De EU zou moeten staan voor een continent vol vrede. Aan de leiders van die vredelievende club is het echter niet af te zien, als je ziet hoe ze met elkaar omgaan.

Een Duitser, een Luxemburger en een Pool wandelen een megalomaan EU-gebouw binnen. Het begin van een slechte mop? Erger nog: het begin van een klucht, maar dan wel eentje die echt gebeurd is. Deze drie zijn respectievelijk de secretaris-generaal van de Europese Commissie, de President van de Europese Commissie en de Voorzitter van de Europese Raad. In hun functies dus best belangrijke gasten die staan voor het soepele functioneren van het instituut dat 28 landen probeert te runnen.

Of, nou ja, soepel… Vanmiddag vlogen de drie eurofiele haantjes elkaar nogal hysterisch in de haren. Als echtelieden in een slecht huwelijk waren ze elkaar publiekelijk voor rotte vis aan het uitmaken, met driftige handgebaren om de ongemanierde krachttermen nog maar eens wat te verduidelijken. Zelfs journalisten stonden er met open monden naar te kijken:

“Is het mijn verbeelding, of gaf Donald Tusk zojuist Martin Selmayr een veeg uit de pan in het atrium van het Europese Raadgebouw terwijl ze naar de persconferentie liepen? Juncker keek niet vrolijk.”

En nee, beste journalist, dat zag je niet verkeerd getuige het beeldmateriaal hierboven.

Dus Nigel Farage: pak nu je kans! Want zoals de aloude wijsheid luidt: waar drie eurofiele honden vechten, gaat de vierde er met het been vandoor…. toch?

 

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

9 reacties

 1.   

  Hysterisch in de haren?
  Het lijkt meer op een geanimeerde discussie. Tikkeltje geagiteerd misschien, maar wat is daar mis mee?

  1.   

   Juncker had last van zijn rug natuurlijk..

  2.   

   Zou je willen Ernst ;) dit zijn geen haarscheuren meer maar eerste scheuren zoals in de woningen in Groningen. Kwestie van tijd dat dit circus in elkaar stort. Iedereen met een beetje historisch besef weet dat dit ook de uitkomst is.

   1.   

    Elk circus kan instorten, gekkeguus, maar op basis van dit filmpje lijkt me de conclusie dat dit binnenkort gaat gebeuren met de EU nogal voorbarig.

    1.   

     ik denk dat als iemand hier 2 jaar actief is op een rechts blog je net zo instabiel bent als de EU. Maar dat zult u vast wel anders zien hand ophouden en vooral blijven Drrrrrrrrrrrammen

     1.   

      Ik zie dat je hier niet komt voor de inhoudelijke discussie, gekkeguus. Ik zal je in het vervolg negeren.

     2.   

      “Ik zal je in het vervolg negeren.”

      :)

 2.   

  Het zijn een stel idioten daar in Brussel dat is iig wel duidelijk..

 3.   

  Met Vier trippel bier op loop ik ook als Junker.
  Kan mij niet voorstellen dat hij nuchter is.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!