Kijk dan: Rob Jetten de D66-robot meteen in robot-actie vanwege afschaffing dividendsbelasting

Kersverse D66-voorman Rob Jetten laat er geen gras over groeien en doet zijn bijnaam ‘Robot Jetten’ meteen eer aan. In een interview met RTL over de afschaffing van de dividendsbelasting schiet hij direct in z’n glitch en herhaalt hij z’n boodschap over de “verstandigheid van het kabinet” maar liefst drie keer, bij drie verschillende vragen. Wat een kerel.

Er zijn de afgelopen veel grapjes gemaakt over hoe Rob “robot” Jetten de hele tijd hetzelfde ingestudeerde zinnetje maar blijft herhalen, en herhalen, en herhalen. En – jawel! – nog maar eens herhalen. Goed verbeterpuntje aan het begin van zijn leiderschap, zou je zeggen. Kan hij direct aan werken en voorkomen dat hij direct al niet meer serieus wordt genomen bij het begin van z’n carrière als D66-fractievoorzitter.

Maar gaat Rob de androïde D66-drone dat doen? Kennelijk staat de “intelligent learning”-module in z’n processor uit, want het tenenkrommende robot-achtige herhalen wordt gewoon doodleuk doorgezet.

Daar kwam vandaag ook RTL-verslaggever Frits Wester achter. Die probeerde iets bij Rob Jetten los te krijgen over het coalitieberaad dat VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie hadden om te besluiten dat de dividendbelasting niet wordt afgeschaft, en 1,9 miljard euro vermoedelijk anders besteed. Wat vond D66 ervan? Nou, om de boodschap van Rob Jetten samen te vatten kwam het eigenlijk hier op neer:

000111101010101 100010110 111100011 1010101010 010101010101

Goed optreden als kersvers leider? Nee, natuurlijk niet. Maar daar komt D66 nog wel achter als het bij de eerstvolgende verkiezingen een blue screen of death krijgt geserveerd door de kiezers!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. marco1

  Nee dat d66 komt er wel met zoeen sterke leider.

 2. Guus Geluk

  Deze week klom de ene na de andere columnist in de pen om Jetten kapot te schrijven, zowel rechtse als linkse columnisten. Zoveel dat men kan spreken van een zekere karaktermoord.

  Ik ben geen fan van D66, maar ik ga niet meedoen met deze hetze. Ik wacht af hoe Jetten zijn werk als fractievoorzitter gaat doen. Mediageniek hoeft hij niet te zijn, want het is toch geen lijsttrekker buiten verkiezingstijd.

 3. Baaz

  Daar komt D66 nog wel achter als het bij de eerstvolgende verkiezingen een blue screen of death krijgt geserveerd door de kiezers!

  Niets aan toe te voegen.

 4. Ernst Quispel

  Dit begint op een heuse obsessie te lijken.

  Waarom is iedereen hier zo bang voor Jetten?

  1. marco1

   Iedereen?bang? Ik kan niet voor iedereen spreken maar persoonljk vind ik Jetje geen bedreiging maar juist een aanwinst voor d66. Al ben ik nog steeds niet voor een val van het kabinet het zou voor d66 op dit moment wel een zege zijn.

   1. Baaz

    Het is geen debater maar een herhaler van standpunten. Geen kunst aan.

  2. IJscoman

   Omdat het zo’n griezel is.

   1. Ernst Quispel

    Ik ben het wel een beetje eens met IJscoman. Ik meen dat we deze jongeling een beetje respijt moeten geven maar als hij zijn communicatiestijl niet een beetje verbreedt gaat hij het zeker niet redden.

  3. Ni28

   Waaruit blijkt dat iedereen zo bang voor hem is, heer Quispel?

   1. Ernst Quispel

    Ni28 vraagt een beetje naar de bekende weg.

    1. Baaz

     Meneer Quispel weet alles over vragen, vooral wanneer ze niet beantwoord worden.

    2. Ni28

     Waaruit blijkt dat iedereen bang voor Jetten is?

     1. Baaz

      @Ni28: Goedemorgen!

      Vragen liggen gevoelig Ni28, je kunt ze wel stellen maar doorgaans blijft het alleen blij het neer plempen van wat stellingen en geroeptoeter. Het is goed je dat te beseffen.

     2. robroy

      Je zal geen antwoordt krijgen Ni28 dat zit niet in dat ventje

 5. Ni28

  A.I. geïntroduceerd door D66. Een machine bedekt door glade huid en voorzien van geprogrammeerde grimassen en menselijke zinnen. USB aansluiting aanwezig maar niet zichtbaar.:)

  1. IJscoman

   🙂

 6. Duke

  Robot Jetten, daar kwamen de Russische spionnen natuurlijk voor. Poetin moet binnenkort ook een opvolger hebben en ze willen de kunst afkijken van Alexander de Grote Penthouse.

 7. Two Ravens Black Kettle

  De Youtube ster ‘Louder with Crowder’ is zijn robot kwijt, misschien kan deze robot de oude vervanger ?
  Alhoewel deze blikken robot heeft wel verbijsterend weinig karakter, glans en inhoud en bovendien is Crowder niet PC en dus dientengevolge automoatisch de duivel voor elke rechtgeaarde Judas’66’r.

  Rob Jetten was vroeger op het schoolplein ongetwijfeld de opper klikspaan.
  Hij kan zo uitgescheten zijn door de Penthouse profeet.

 8. Eugenie de la Fleur

  D66 is niet mijn partij en Jetten is geen politicus waar ik op zou stemmen. Toch vind ik het ontzettend oneerlijk hoe men hem kapot maakt voordat hij ook maar een kans krijgt om te laten zien wat hij heeft. Ik heb hier maar een uitdrukking voor: walgelijk!

  1. Baaz

   Voor velen is FVD is niet de partij en Baudet is geen politicus waar ze op zouden stemmen. Toch vind ik het ontzettend oneerlijk hoe men hem kapot maakt voordat hij ook maar een kans krijgt om te laten zien wat hij heeft. Ik heb hier maar een uitdrukking voor: walgelijk!

   1. nogmaals

    @baaz
    +++++++

   2. Aytas

    Kapot maakt? Geen kans krijgt? Is het pas goed als niemand hem kritisch bekijkt?

    1. Baaz

     @Aytas: Je doelt op Baudet?

     Ik vind het prima als Baudet kritisch wordt bekeken, ik heb in de verschillende debatten ook gezien dat hij flink werd aangepakt, daar is niets mis mee! Sterker nog, Baudet is zelfs tijdens de interrupties op zijn pleidooien bereid om na te denken over bijstelling van zijn standpunten, ook is hij bereid om ongelukkige uitspraken terug te nemen. Prima, niets mis mee.

     Maar het herhalen van partijstandpunten terwijl wordt verwacht dat je in debat gaat is voor een kapitein geen goed begin. De vraag is dan ook of Rob hier overheen komt. Ik hoop natuurlijk van niet want ik ben anti-D’66.

  2. sjun

   Hij wordt toch beoordeeld op wat hij laat zien? Monotone herhaling van ingestudeerde zinnetjes. Robo Jetten. Binnenkort ook de Jettenbingo.

  3. Guus Geluk

   Ik sluit me aan bij de woorden van Eugenie. Dit is pure karaktermoord.

   1. Baaz

    Waarom is dat volgens jou pure karaktermoord?

 9. Roughwood

  Buikspreekpop Roborob!

 10. Adriaan

  Rob Jetten daar een partij leiden die in een neerwaartse spiraal zit. Dat is een zware job. Ik ben heel benieuwd wat hij te melden heeft. Voorlopig krijgt hij van mij het nadeel van de twijfel.

 11. Michael

  De strategie is blijkbaar als volgt: 1. we bedenken een catchy bijnaam voor Jetten waarmee we hem in elk bericht belachelijk kunnen maken, zodat we het lekker niet over de inhoud hoeven te hebben. 2. We gaan oeverloos veel blogjes over hem schrijven zodat de bijnaam erin gedramd kan worden, maakt niet uit als die stukjes verder nergens over gaan.

  DDS, jullie zijn zo geen opiniërende nieuwssite, maar een trieste, kinderachtige cyberbully. Ik snap niet dat er mensen zijn die hier voldoening uit halen. Denk je nou echt dat Nederland er beter van wordt als we op deze manier met elkaar omgaan?

  1. IJscoman

   Wat doe je hier dan Michael? Als het je niet bevalt, flikker een eind op. Of heb je als missie om DDS op te voeden?

   1. Michael

    @Ijscoman, zit jij dan op deze site voor het cyberpesten van mensen met een andere opvatting?

    Ik lees graag stukken met inhoud van DDS, en ik ben van mening dat jezelf blootstellen aan de mening van mensen met een andere invalshoek, en de discussie aangaan, een goede zaak is. Soms ben ik het eens met artikelen hier, en soms oneens. Als je je alleen maar begeeft in de bubbel van je eigen gelijk kom je nooit verder.

  2. Baaz

   @Michael: Wat vind je van kapitein Rob?

   1. Michael

    @Baaz niet zo veel eerlijk gezegd. Ik D66 is niet mijn partij, en ik ben het oneens met een aantal van hun punten en waarden. Maar ik vind de persoon ondergeschikt aan de inhoud.

  3. AS210854

   Sorry hoor, maar deze naam heeft hij aan zichzelf te danken. Als fractievoorzitter moet je echt wel meer kunnen als in 3 vragen drie maal hetzelfde ingestudeerd antwoord geven.

 12. Vliegenvanger

  Heb heel weinig vertrouwen in dat Rob robot geval. Heb al genoeg gelezen, het is er een zonder ballen, die danst naar de pijpen van aardsleugenaar Rutte.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.