Kijken! Arjen Lubach helemaal klaar met kritiekloze, verliefd starende linkse NOS-journalisten

Je verwacht het niet van de VPRO, maar Arjen Lubach is helemaal klaar met de nepjournalistiek van het NOS-journaal en tenminste twee van diens boegbeelden: verslaggever Tim de Wit, en de presentatrices Dionne Stax en Astrid Kersseboom moeten het ontgelden vanwege hun ronduit propagandistische houding, ditmaal richting het Engelse koningshuis.

Huh, bij de NPO zijn ze kritisch op de NPO?! Ha, ja. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, zo besloot VPRO-komiek Arjen Lubach gisteren te demonstreren in zijn show Zondag met Lubach. Hij nam daarbij de NOS de maat, die op een ronduit tenenkrommende wijze verslag deden van het feit dat Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima in Londen waren voor een bezoekje aan hun Engelse evenknieën Elizabeth en Philip.

Nu is een normale journalistieke behandeling van het Koningshuis, waarin de leden niet als halfgoden worden afgebeeld maar als leiders van vlees en bloed die zo nu en dan fouten maken en dan ter verantwoording moeten worden geroepen, bij de NOS altijd al een beetje lastig geweest. Maar rondom het onderdeel ‘staatsbanket’ van het officiële reisje van de Koning maakte zelfs de staatsomroep het wel héél erg bont.

De enige Nederlandse journalist die erbij mocht zijn was NOS-lieveling Tim de Wit. Hij was helemaal vol lof over zijn bezoekje en vergat prompt dat hij geen betaalde fanboy van de Windsors was, maar een journalist van zo’n beetje de rijkste media-instelling van Nederland. Dus: kritisch ondervragen en geen propaganda graag. Dat bleek echter teveel gevraagd. Eveneens bij de presenterende collega’s Dionne Stax en Astrid Kersseboom. Een beetje verliefd staan gapen was het enige wat ze konden bereiken. Ongelofelijk: gewoon nóg genanter dan Eva Jinek die haar liefde aan Hillary Clinton verklaart.

Nog één plaatje van de imitatie van Astrid Kersseboom om dit fabeltastische topic compleet te maken:

snapshot2

Yup. Ziet u daar iets wegglippen in het doucheputje? Dat kan kloppen: dat was het laatste restje geloofwaardigheid van de NOS dat nu door het riool wordt afgevoerd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. fockingworst

  De npo al tientallen jaren ongeloofwaardig.
  Het is nieuws voor de domme hollander die thuiskomt na het werk hapje met piepers er doorheen draait even wandelt met zijn viervoetertje en dan het nieuws gaat bekijken(denken zij). Nvervolgens afstemt op dwdd draait door.
  Zo kunn3n ze bij de koffieautomaat de volgende dag deugen op werk.
  Plaats alles achter de betaalmuur geen subsidie meer en de npo bestaat niet meer.

 2. lIN-T

  Free your mind, kijk geen NPO.

 3. Guus Geluk

  Lubach staat bekend als een fervent Republikein.

  1. fockingworst

   @guusje ik ook slimme man die lubach.

   1. Guus Geluk

    Vast, maar even vooringenomen als zijn collega’s bij de NOS.

    1. fockingworst

     @ guusje net als jij ernst rosalis eugenie de la bloemm echt links etc

 4. Michael

  Tsja… Hoe kun je nou kritisch zijn op een staatsbanket? Ik bedoel, arjen lubach doet het fantastisch, maar niet met de insteek die Tim er hiervan maakt. Bij Arjen is het gewoon parodie.

  Maar goed, wat valt er nou voor “kritische” journalistiek te bedrijven bij het staatsbanket? Of zo’n koninklijk bezoek? Ik weet het niet. Het menu misschien? Liever fazant dan biefstuk? Of was het hoedje van Máxima niet goed?

 5. Michael

  Bovendien is er niks “links” aan het koningshuis, dat is weer de gebruikelijke Tim-frame

 6. Gerlos

  Jammer dat die leuke frisse meid Dionne Stax door LUBACH niet serieus genomen werd, had ze wel verdiend met haar leuke knikken naar iedereen in ONS LAND.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.