Kwal Peter R. de Vries verdedigt Twan Huys: ‘Telegraaf moet zich meer focussen op eigen gehalveerde oplagecijfers!’

Als min of meer permanente tafelgast van iedere talkshow van de afgelopen vijf jaar is Peter R. de Vries natuurlijk niet blij met de kritiek op Twan Huys dat hij niet in staat is om zorgenkindje RTL Late Night behoorlijke kijkcijfers te bezorgen. En dus vliegt de voormalige misdaadverslaggever media die Huys en RTL aanvallen aan met een jijbak. Volgens De Vries moeten media als De Telegraaf de eigen cijfers maar eens goed tegen het licht houden voordat ze kritiek hebben op iemand anders.

Neerlands bekendste aan wal bivakkerende stuurman heeft weer eens van zich doen spreken. Jawel, ik heb het natuurlijk over Peter R. de Vries die het niet kan verkroppen dat z’n mediavriendje Twan Huys onder vuur ligt. Huys moest de glorieuze messias worden die het door Humberto Tan toegetakelde RTL Late Night van nieuw elan zou voorzien. Maar het herstel blijft uit: de kijkcijfers blijven pijlsnel dalen, en daarmee is inmiddels de positie van Huys zwaar onder druk komen te staan.

Dat is natuurlijk een doorn in het oog van Peter R. de Vries, die een aardig handeltje heeft opgezet door voor duizenden euro’s per keer z’n opwachting te mogen maken in alle talkshowprogramma’s onder de Nederlandse zon. Media die Twan Huys bekritiseren kunnen dus rekenen op de toorn van Peter, die even met een jijbak van jewelste komt aanzetten:

“Goh, wat is De Telegraaf elke dag geobsedeerd door de kijkcijfers van RTLLateNight/Twan Huys… Misschien moeten ze zich eens iets meer focussen op de eigen oplagecijfers die gehalveerd zijn en nog steeds kelderen…. Wat zegt dat eigenlijk???”

Nou Peter: dat zegt dat de nieuwsconsument goeddeels naar het internet is vertrokken. Iets dat ook voor de tv-consument staat te gebeuren, maar niet in die mate dat Twan Huys maar 200.000 kijkers hoeft te trekken – Jeroen Pauw haalt zo nu en dan namelijk nog steeds de miljoen.

Maar ik snap het wel hoor. Ik zou ook pissig zijn als een goedbetaalde schnabbel ineens dreigt te stoppen. Die zou ik ook met man en macht proberen te behouden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Baaz

  Altijd weer bijzonder hoe linksaffers, zoals Peter de Vries, vinden, zeggen en verkondigen wat anderen zouden moeten.

  1. Troelstra

   Wilde Peter Air niet eens zelf de politiek in gaan, maar liet hij het bij blijven schreeuwen vanaf de zijlijn?

  2. Top

   Het enigste wat ik weet van deze Peterrrrrrrrrrrrrrrrrr, dat hij een Olympische prestatie neer zette, op het moment dat hij achterna gezeten werd door een echte crimineel. Wat kon hij ineens hard rennen zeg. En die angst op dat gezicht. Kostelijk!

 2. Ben Zine

  Ik begrijp werkelijk niet dat er aan de mening van een over het paard getilde misdaadjournalist zo veel waarde wordt gehecht.

 3. shidaian

  Wellicht is die “kwal” van een Peter R. de Vries zelf wel een van de oorzaken van dalende kijkcijfers. Je bent nu toch wel uitgekauwd op die………. Brrrr. Ik kan hem niet meer zien!

 4. Gerlos

  Bedweter linkse druiloor heeft zijn stem weer eens laten horen.

 5. sjun

  Toch sneu voor Twan Huys dat hij het nu met publiek als PeturR De Vries moet doen. Maar de centen maken dat vast goed.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.