‘Leesvoer’ volgens Sylvana Simons: “Het wil maar niet vlotten met de ‘islamisering’!”

Eerder vanavond prees de BIJ1-partijleidster teksten aan waarin wordt betoogd dat de veelbeklaagde islamisering van Nederland helemaal niet zou plaatsvinden. “Leesvoer,” aldus Sylvana Simons die wijst op artikelen van de website Republiek Allochtonië.

Leesvoer…

Geplaatst door Sylvana Simons op Maandag 22 oktober 2018

Het gaat helemaal niet zo hard met de islamisering van Nederland, zo betoogt een door Sylvana Simons aangeprezen artikel van de website Republiek Allochtonië. Het heet “Het wil maar niet vlotten met de ‘islamisering’” en duikt in gegevens van het CBS. Daaruit blijkt dat het aantal mensen dat zichzelf als moslim beschouwt afgelopen jaar niet gestegen zou zijn:

“Het aandeel Nederlanders boven de 15 jaar dat zichzelf als moslim beschouwt is in 2017 niet toegenomen. Net als in 2016 is dit percentage 5,1%. Dat blijkt uit de CBS-reeks Statische Trends waarin de religieuze betrokkenheid van de Nederlandse bevolking in 2012-2017 wordt belicht.

Het aandeel moslims is de afgelopen jaren amper toegenomen: van 4,5% in 2012 tot 5,1% in 2017.”

Wie kijkt naar de getallen uit 2016 en die vergelijkt met 2017, ziet inderdaad dat er geen verschil is. Maar dit is niet het moment voor triomfalisme van Sylvana Simons of Republiek Allochtonië. Integendeel. Want in de beide afgelopen jaren zou 5,1% van de Nederlandse bevolking islamitisch zijn. Maar wie kijkt naar de trend over de langere periode, ziet wel degelijk een toename: al ruim een half procent in vijf jaar tijd.

Daarnaast is islamisering natuurlijk niet alleen een kwestie van hoeveel mensen er in een bepaald gebied wonen, maar ook wat het effect hiervan is. We hebben met DENK nu een islamistische partij in de Tweede Kamer, en daarnaast verschijnen er meer moskeeën in het straatbeeld. Vrouwen die hoofddoekjes dragen zijn in grote steden inmiddels ook niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

Dus de islamisering van Nederland? Die verloopt niet met het moordende tempo waarvan sommige denken dat deze verloopt. Maar dat het niet wil vlotten met deze demografische ontwikkeling, is ook niet bepaald waar.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Ernst Quispel

  Opnieuw heeft Sylvana alle gelijk van de wereld: de islamisering is een islamofobe mythe.

  1. Baaz

   Dat is jouw mening en jouw visie, daarmee is absoluut niet bewezen dat vrouw Simons gelijk heeft.

   Het proces van islamisering van Nederland is echter wel een feit. Femke heeft daar op woensdag 27 oktober een extra zet aan gegeven toen ze de regering opriep om de islamisering van mijn land niet tegen te gaan.

  2. Siemien

   Ernst je liegt want sinds 1951 is de islamisering bezig

   1. Ernst Quispel

    Zeker, Siemien, maar alleen in je eigen hoofd.

    1. Siemien

     Feitelijk! zeker en absoluut in mijn eigen hoofd en niet alleen in mijn eigen hoofd ook in mijn Nederland, dom jongetje dat je bent.
     Niet alleen dom maar ook een feitelijke leugenaar..

     1. Ernst Quispel

      Ach, Siemien, het is mischien een afwijking maar ik hecht erg aan de feiten.

     2. Siemien

      “het is mischien een afwijking”

      Je hebt een afwijking en niet 1 nee meerdere, 1 daarvan is het structureel ontwijken, jij zit op ontwijken namelijk

  3. fockingworst

   @ernst is zo blij, hij weet niet eens waarom.
   De cijfers zijn alweer gelogen om het volk dom te houden.5.1%islam klopt niet dat is veel hoger.
   Hoe weet ik dat zal je denken.
   Simpel we hebben ongeveer 400.000 marrokanen in nl. En ook nog 450000 turken erbij zitten we al op bijna een miljoen dan zijn er nog de ovverige groepen somaliers syriers nigerianen irakezen iraniers etc komt de groep al gauw ongeveer 1.4 miljoen.
   Dan zit ik alweer op ongeveer 8.5%.
   Wij worden voorgelogen wat cijfers betreft.

  4. Troelstra

   ISLAMOPHOBIA: THE WORD THAT WAS INVENTED TO MAKE YOU SHUT UP ABOUT ISLAM. IT IS NOT A PHOBIA IF THEY ARE REALLY OUT TO CONVERT, CONQUER OR KILL YOU!

 2. Troelstra

  Zielepiet Sylvana wil dus nog meer omvolking en afwaardering in ons eigen land.

  Tijd dat Sylvana haar koffers pakt en enkele reis ons land verlaat! Ze hoort hier niet.

  1. Ernst Quispel

   Nee, Troelstra, uit niets blijkt dat Sylvana dat wil.

   Ik zie dat je hier je vermeende opponenten allemaal wonderlijke meningen in de mond legt om er vervolgens schande over te spreken.

   Dat maakt een behoorlijk onnozele indruk.

   1. Baaz

    “Dat maakt een behoorlijk onnozele indruk.”

    Dat is jouw mening, zo denk jij erover. Dat mag maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het juist is.

   2. Siemien

    @Ernst tuurlijk wil SS dit wel, SS heeft immers een bloedhekel aan Nederland, jij bent hier de onnozele.

    1. Ernst Quispel

     Dan heeft Siemientje vast wel een citaatje van Sylvana waaruit dit kan blijken.

     1. Siemien

      “uit niets blijkt dat Sylvana dat wil.”

      Kan Ernst mij even een citaatje geven waaruit blijkt dat zij dat wil..

     2. Ernst Quispel

      Nee, dat gaat niet lukken, Siemientje. Ze wil dat namelijk helemaal niet.

      🙂

     3. Siemien

      Tuurlijk wil SS dit wel, het liefst vandaag nog hoor, luister maar eens hoe zij over Nederlander en haar tradities spreekt.
      Zij is enorm racistisch en wenst derhalve de diversiteit zo snel mogelijk in te voeren beginnend bij de islam/genderneutrale/lhbtgiqordks kliek..

 3. Mrgiess

  Maar 5% en zoveel problemen.. zegt wel wat over een geloof.

  1. Troelstra

   Scherp opgemerkt! Hoe meer Moslims, hoe meer ellende. Met het toenemende percentage Moslims neemt de ellende verhoudingsgewijs meer dan evenredig toe. Een en ander staat beschreven in het artikel De Islam als Veroveringsideologie. Al voorbij de 1 à 2 % Moslims is de ellende al onomkeerbaar niet meer te overzien.

   ISLAMOPHOBIA: THE WORD THAT WAS INVENTED TO MAKE YOU SHUT UP ABOUT ISLAM. IT IS NOT A PHOBIA IF THEY ARE REALLY OUT TO CONVERT, CONQUER OR KILL YOU!

   De Islam als veroveringsideologie

   Islam is geen religie, en ook geen cultus. Het is een compleet systeem.

   De islam heeft religieuze, juridische, economische en militaire componenten. De religieuze component is een weerhaak voor alle andere componenten.

   Islamisering doet zich voor wanneer er genoeg moslims in een land zijn om actie te voeren voor hun zogenoemde “recht om hun geloof te mogen belijden”.

   Wanneer een politiek correcte maatschappij met een verscheidenheid aan culturen instemt met de “redelijke eisen” van moslims om hun “geloof te mogen belijden” krijgen ze de andere componenten er onder de tafel bij. Dat werkt zo: (bron voor de percentages: CIA The World Fact Book (2007).

   Zolang moslims ongeveer 1% van de bevolking van een willekeurig land uitmaken zullen ze worden beschouwd als een vredelievende minderheid die voor niemand een bedreiging vormt. Ze worden, in feite, in artikelen en films afgebeeld als unieke, kleurrijke stereotypen:

   Verenigde Staten – 1.0 % moslim
   Australië – 1.5% moslim
   Canada – 1.9% moslim
   China – 1%-2% moslim
   Italië – 1.5% moslim
   Noorwegen – 1.8% moslim

   Bij 2% en 3% beginnen ze bekeerlingen te maken onder andere etnische minderheden en ontevreden groepen, voor een belangrijk deel in gevangenissen en onder straatbendes.

   Denemarken – 2% moslim
   Duitsland – 3.7% moslim
   Verenigd Koninkrijk – 2.7% moslim
   Spanje – 4% moslim
   Thailand – 4.6% moslim

   Vanaf 5% oefenen ze een onevenredig grote invloed uit in verhouding tot hun aandeel van de bevolking.

   Ze zullen aandringen op de introductie van halal (zuiver naar islamitische standaard) voedsel, en zo zorgen voor banen voor moslims in de voedingsindustrie. Ze zullen de druk opvoeren op supermarktketens om dit voedsel in de schappen te plaatsen – met dreigementen voor het geval men aan die oproep niet voldoet. (Verenigde Staten)

   Frankrijk – 8% moslim
   Filippijnen – 5% moslim
   Zweden – 5% moslim
   Zwitserland – 4.3% moslim
   Nederland – 5.5% moslim
   Trinidad & Tobago – 5.8% moslim

   Op dit punt beginnen de pogingen de overheid zover te krijgen dat ze zichzelf volgens de regels van de sharia, de islamitische wet, mogen besturen. Het uiteindelijke doel van de islam is niet om de hele wereld te bekeren, maar om de hele wereld onder de wetten van de sharia te brengen.

   Wanneer moslims 10% van de bevolking uitmaken zullen ze de wetteloosheid doen toenemen om zo te klagen over hun levensomstandigheden (Parijs – autobranden). Elke actie van een non-moslim die de islam beledigt wordt gevolgd door opstanden en dreigementen (Amsterdam – Mohammed cartoons)

   Nadat ze een aandeel van 20% hebben bereikt zijn bij het minste of geringste rellen te verwachten, worden er jihad milities gevormd, komen er hier en daar moorden voor en wordt er af en toe een kerk of synagoge in de brand gestoken:

   Ethiopië – 32.8% moslim

   Bij 40% verschijnen de wijdverbreide bloedbaden, voortdurende terroristische aanvallen en aanhoudende oorlogvoering door milities:

   Bosnië – 40% moslim
   Tsjaad – 53.1% moslim
   Libanon – 59.7% moslim

   Vanaf 60% kun je ook verwachten: ongebreidelde vervolging van ongelovigen en andere religies, sporadische etnische zuiveringen (genocide), het gebruik van de wetten van de sharia als wapen en het invoeren van de jizya, de belasting voor ongelovigen:

   Albanië – 70% moslim
   Maleisië – 60.4% moslim
   Qatar – 77.5% moslim
   Soedan – 70% moslim

   Na 80% kun je verwachten dat de etnische zuiveringen en genocide van de staat uitgaan:

   Bangladesh – 83% moslim
   Egypte – 90% moslim
   Gaza – 98.7% moslim
   Indonesië – 86.1% moslim
   Iran – 98% moslim
   Irak – 97% moslim
   Jordanië – 92% moslim
   Marokko – 98.7% moslim
   Pakistan – 97% moslim
   Palestijnse gebieden – 99% moslim
   Syrië – 90% moslim
   Tadzjikistan – 90% moslim
   Turkije – 99.8% moslim
   Verenigde Arabische Emiraten – 96% moslim

   100% zal de vrede van Dar-es-Salaam inluiden – men denkt dat er vrede zal heersen omdat iedereen moslim is:

   Afghanistan – moslim 100%
   Saudi-Arabië – moslim 100%
   Somalië – moslim 100%
   Jemen – moslim 99.9%

   Dat is natuurlijk niet het geval. Om hun bloeddorst te bevredigen beginnen de moslims dan elkaar om diverse redenen uit te moorden.

 4. Ad Infinitum

  In mijn woonomgeving is de Ned. Kerk behoorlijk vertegenwoordigd. In de winkelcentra krijg ik van tijd tot tijd een formuliertje aangereikt waarin staat dat ik geroepen word. Altijd van een Nederlands kerkgenootschap. Zelfs Amerikaanse zendelingen van de Mormoonse kerk. Vrij frequent ook Jehova’s. Nog nooit heb ik iets in de brievenbus of iemand aan de deur gehad met betrekking tot een islamisering. Ik ben nog nooit door een Imam aangesproken. Nog nooit.

  1. sjun

   Geniet er dan nog maar even van. En vergeet niet intussen op de kerktorens te kijken of de kruisjes en haantjes intussen niet door halve maantjes vervangen zijn zoals dat al jaren het geval is op de Rozenstraat 150 te Amsterdam

   1. Ernst Quispel

    Wat is Sjun islamisering noemt is feitelijk een razendsnelle christelijke ontkerstening.

    1. sjun

     Vandaar natuurlijk die halve maantjes.

     1. Ernst Quispel

      Ja, we kunnen al die kerkgebouwen natuurlijk niet voor de christelijke eredienst overeind houden.
      Ik snap wel dat moslims die gebouwen voor een appel en een ei op de kop proberen te tikken. Ik juich dat ook toe, het is beter dan sloop.

     2. sjun

      Ergo is er dus sprake van behoorlijke islamisering.

     3. Baaz

      “Ik juich dat ook toe…”

      Klopt, een gave aanwijzing voor de bereidheid de islam te promoten. Meneer had niets met islam… 🙂

     4. Ernst Quispel

      Nee, er is sprake van een teruglopende christelijkheid en de moslims blijven een minderheidsgroep die op geen enkele wijze een stempel op onze cultuur en rechtsstaat weten te zetten.

     5. Baaz

      “(…) de moslims blijven een minderheidsgroep die op geen enkele wijze een stempel op onze cultuur en rechtsstaat weten te zetten.”

      Dat is jouw mening die is ontsproten uit jouw persoonlijke inzicht en overtuiging. De realiteit en de geschiedenis laten zien dat je bent ingehaald en dat de islamisering van mijn land in volle gang is.

      Overigens, en ik heb het vandaag al een keer eerder gezegd, blijft het merkwaardig dat een man die zegt helemaal niets met de islam te hebben, zich wel structureel met de islamdiscussie bemoeit.

     6. Troelstra

      Zo’n koppensnellerssikkeltje als overwinnings- en onderwerpingsmerkteken?

   2. Siemien

    @Sjun wat je hier men name ziet is een staaltje islamistische pleitbezorging van Ernst, in al zijn reacties zitten naargeestige gedachtes.

 5. sjun

  De islamisering verloopt sneller dan de verhuizing van Sylvana Simons naar Amsterdam. Weldra zal ze uit de gemeenteraad gekegeld moeten worden.

  1. Ernst Quispel

   Hoe had sjun dat gerealiseerd willen zien, anders dan via de volgende gemeenteraadsverkiezingen?

   1. Ernst Quispel

    Of wenst sjun zulks, net als IJscoman, dit met de hooivork te realiseren?

    1. Baaz

     Jezelf lijdzaam laten “verkrachten” lijkt mij geen optie.

     1. Ad Infinitum

      Toch lijkt het mij dat u niet het voortouw neemt en in de frontlinie staat. Heel misschien van af een afstandje achter een heg een beetje roepen. Maar blijft u liever afzijdig en schuwt het strijdgewoel.

     2. Ernst Quispel

      Bovendien, Baaz met een hooivork. Wie wordt daar nerveus van?

     3. Guus Geluk

      🙂

     4. Baaz

      – 1951: Zeventig gezinnen van islamitische Molukse militairen komen naar Nederland. Het zijn de eerste moslims die groepsgewijs naar Nederland komen.
      – 1954: De eerste Nederlandse vertaling van de Koran verschijnt.
      – 1956: In het Friese Balk en in Den Haag worden de eerste twee moskeeën van Nederland geopend. Koningin Beatrix viert in Den Haag in 2006 het vijftigjarig bestaan. Ze komt tevoren overeen geen handen te zullen schudden.
      – 1971: Het aantal moslims in Nederland, vooral pas geïmmigreerde Turken en Marokkanen, bedraagt 54.300 personen.
      – 2004: Theo van Gogh wordt afgeslacht door een moslim, hij zou de profeet hebben beledigd
      – 2004: Geert Wilders wordt vanaf nu 24 uur per dag beveiligd vanwege zijn anti-islamitische opvattingen
      – 2007: Cabaretier Ewout Jansen krijgt afzeggingen en minder boekingen omdat hij grappen maakt over moslims. Na een optreden op een vmbo-school kwamen drie scholieren op Jansen af. Eén van hen: ‘De islam is geen gewelddadige godsdienst. Als je dat nog één keer zegt, ram ik je in elkaar.’ Cabaretiers blijken beducht voor het maken van islamgrappen.Youp van ’t Hek: ‘Ik let wel op mijn woorden. Ik denk wel na.’
      – 2011: Supermarkt Aldi wijst een sollicitant af wegens het dragen van een hoofddoek, maar keert op zijn schreden terug als de broer van de sollicitant de publiciteit zoekt.
      – 2014: Wim van de Camp, europarlementariërs voor het CDA, meldt op Twitter: ‘In een sterk deconfessionaliserende wereld kies ik voor de Islam als bond­genoot van het Christendom’.
      – 2015: De gemeente Bunschoten-Spakenburg plakt in de sporthal die is ingericht voor de noodopvang van 150 asielzoekers foto’s af van bierdrinkende jongeren en de Amsterdamse Wallen. De foto’s zouden aanstootgevend kunnen zijn.
      – 2017: De salafistische As-Soennah moskee in Den Haag (Stichting As-Soennah/Centrum Sjeikh Al Islam Ibn Taymia) ontving (2013 en 2017) €44.083 euro aan subsidie.
      – 2018: “Meester Boot” is na 15 jaar niet meer welkom in het Haagse buurthuis De Mussen. Strenggelovige moslima’s, de ’buurtmoeders’, zorgden er uiteindelijk voor, dat hij na vijftien jaar moest vertrekken. De moslima’s accepteerden echter geen man als leraar. (Telegraaf 4-10-2018)
      – 2018: In Nederland zijn nu meer dan 1 miljoen moslims en meer dan 450 moskeeën, de teller loopt door

  2. Lex

   Ik zie liever dat ze verhuist naar Suriname.

   Opgerot staat netjes.

 6. Lex

  Dat mens heeft dringend provisionele psychische hulp nodig of eerder een hersenspoeling.

  Om haar te leren wat onze normen en waarden zijn onze cultuur en tradities. Dat we daar als Nederlanders graag waarde aan hechten en desnoods er voor willen vechten om deze te behouden.

  Nogmaals rot op naar Suriname en neem die oproerkraaiers van Kick out zwartepiet ook meteen mee.

 7. NoDoubt

  Het is natuurlijk onzin dat het niet is toegenomen. Het aantal moskeeën is explosief toegenomen. Je kunt je beter afvragen hoe het onderzoek heeft plaatsgevonden. En waarom nu. De EU wil ons doen geloven dat het niet toeneemt en ondertussen komen er steeds meer mensen uit islamitische landen. Daarnaast steun je met de islam een massamoordenaar een kindverkrachter, een pooier en een necrofiel. En natuurlijk een religie van vrede die geen ander dult.

 8. Baaz

  Islamisering is een proces, dat is niet perse een tijd aan verbonden.

  In 1951 kwamen de eerste islamitische (zeventig) gezinnen vanuit de Molukken naar Nederland. In 2018 zijn er 1 miljoen islamieten, staan er 500 moskeeën en wordt de politiek vertegenwoordiger van de twee-na-grootste politieke partij van Nederland 24/7 beveiligd door bewapende DDB’rs. Dat noemt men een proces van islamisering.

  1. Troelstra

   Het Westen heeft een klok. De Islam heeft tijd. Slechts naïeve dwazen hebben niet het vooruitziend vermogen de schadelijke gevolgen van het sluipende gif Islamisering te kunnen overzien.

   1. van Urk

    Over bekeerlingen met een autochtone achtergrond wordt in dit soort onderzoeken weinig besproken. De schattingen lopen uiteen van vijfhonderd tot duizend per jaar. Probleem is gewoon; als iemand moslim wordt, wordt dat nergens officieel vastgelegd omdat de islamitische geloofsbelijdenis gewoon in een huiskamer gehouden kan worden. Dat is in tegenstelling van mensen die christen worden die meteen via doop en geloofsbelijdenis geregistreerd worden in de Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie.

 9. Vliegenvanger

  Geef die SS toch geen podium meer, als het ze niet aanstaat hier oprotten.

 10. P.Sisterons

  Ten eerste zou het mooi zijn als SS naar Paramaribo zou gaan om zich aldaar verder onsterfelijk belachelijk te maken en ten tweede zou men van moskeeën uitgaanscentra voor de minderbedeelden moeten maken. Kunnen de schooiertjes op zondag gratis brood gaan halen. Zoiets.

  1. Ernst Quispel

   Sylvana woont hier met zoveel recht als jij en is waarschijnlijk een betere Nederlander, Sisterons.

   Je zwetst.

 11. nienke

  ERNST@

  De islamisering is een islamofobe mythe.

  Denk dat jij je oren en ogen dicht houdt als je op straat loopt.
  Geen idee waar jij woont maar kom eens in de grote steden daar zijn wijken waar je als Nederlander absoluut niet welkom bent misschien met een gebroken kaak of een paar tanden uit je mond.
  Je hoort het ze ook zeggen, oprotten hier deze buurt is van ons verslaggevers worden aangevallen en deze wantoestanden in ONS vrije Nederland
  Als ik het voor het zeggen had had ik een zooitje mariniers erop afgestuurd en kijken of ze nog zo’n grote bek hebben.
  Herinner jij je nog die provo’s die het de reizigers op het station in Amsterdam zo moeilijk maakten niemand kon ze daar weg krijgen en de mariniers hadden maar tien minuten nodig om dat gajes daar weg te krijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.