Links bestuur Rotterdam moet toegeven: Syrische asielzoekers geen apothekers uit Aleppo, maar 90% bijstandstrekkers

Zelfs de linkse coalitie die momenteel in Rotterdam aan de macht is, moet de realiteit rondom de vluchtelingencrisis onder ogen zien: het beeld dat sommige progressieve lui hadden dat er allemaal hoogopgeleide kansrijke burgers de benen hadden genomen naar Nederland, moest gecorrigeerd. In werkelijkheid is zo’n 90% van de Syrische vluchtelingen een bijstandstrekker, zo schrijft men in een rapport dat onlangs gedeeld werd met de gemeenteraad.

Leefbaar Rotterdam raadslid Michel van Elck is er laconiek over. Hij is niet boos dat hij drie jaar geleden tegengas kreeg van linkse partijen toen hij stelde dat de Syrische asielzoekers niet de economische powerhouse waren waarvoor linkse pro-vluchtelingenpolitici hen graag uitgeven. Nu ze zelf aan de macht zijn gekomen na de gemeenteraadsverkiezingen, moeten ze de werkelijkheid onder ogen zien en die is aanzienlijk minder rooskleurig:

“Drie jaar nadat Leefbaar Rotterdam aangaf dat het een fabel was dat asielzoekers allemaal “tandartsen en apothekers uit Aleppo waren” geeft zelfs het linkse stadsbestuur in R’dam dit nu ook toe. Weliswaar veel en veel te laat, maar sportief. Wat ik toen ook zei: bezint eer ge begint!”

In een begeleidende tweet deelt Van Elck een fragment uit het rapport dat het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders heeft vrijgegeven:

DqHBSB8XgAEt5RM.jpg large

Wellicht dat we bovenstaande dus in ons achterhoofd kunnen houden op het moment dat er opnieuw een grote migratiegolf op gang komt en Nederland aandoet. Nee, er komt geen economisch wonder onze kant uit. En daar moeten we ons dus ook op instellen. En ja, ook partijen als D66, PvdA en GroenLinks. Ook zij kunnen niet eeuwig blijven doorgaan met hun rooskleurige pro-migratieverhaaltje.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Ernst Quispel

  “Nee, er komt geen economisch wonder onze kant uit. En daar moeten we ons dus ook op instellen.”

  Daar ben ik het van harte mee eens.

  1. Baaz

   “Daar ben ik het van harte mee eens.”

   Dat is jouw mening en daar ben je vrij in.

  2. Koos sssss

   Ik weet niet, of jij je als linksmensch het volgende wel eens hebt gerealiseerd.

   Als wij ons instellen op een instroom van een massale groep economisch kanslozen, moeten we op gegeven moment de (bijstands)uitkeringen verlagen.
   Je kunt nou eenmaal niet oneindig doorgaan met lastenverzwaringen voor de werkende bevolking. Of met lastenverzwaringen op consumptie, want daar tref je vooral de minima mee.

   Die minima kunnen ook geen kant uit, wanneer je hun voorzieningen afbouwt.

   Stel je er ook op in, dat je daarmee hele horden mensen in 2 kampen verdeelt. De autochtonen drijf je in de armen van de PVV, die zich steeds harder zullen opstellen tegen migranten.

   En migranten drijf je in de armen van Denk, die zich steeds harder zal opstellen tegen de Nederlandse samenleving.

   Is dat werkelijk jouw ideaalbeeld van een samenleving, Ernst?

 2. Baaz

  “90% bijstandstrekkers”

  1. Mariposa78

   Dat is dan ook een leugen het gaat om 98,9% bijstandstrekkers.
   Off topic: zoek de link lekker zelf op.

   1. Baaz

    Het zou best kunnen dat je gelijk hebt, ik nam die 90% over uit het artikel.

    1. Mariposa78

     De laatste zin was niet voor jouw besteed maar wel voor …………

     1. Baaz

      Ik begrijp het. 😉

 3. Eugenie de la Fleur

  Ach wat maakt het uit

  1. Baaz

   @Fleur: Nou er zijn best een paar redenen waarom het wel wat uitmaakt hoor…

   1. Eugenie de la Fleur

    Welke redenen dan beste Baaz?

    1. Baaz

     “Welke redenen dan beste Baaz?”

     – Zij moeten solliciteren, dat zijn dus extra werklozen
     – Zij krijgen een uitkering van tenminste 700 euro (netto) per maand
     – Zij moeten gehuisvest worden, d.i. extra druk op de woningmarkt
     – 1580 (in 2016) statushouders (90%) = 1422 x 700 = 995.400 euro p/m
     – 90% uitkeringsgerechtigden = 11,9 miljoen euro per jaar
     – Die 11,9 miljoen is weg en foetsie
     – Die 11,9 miljoen kan niet worden ingezet de Nederlanders
     – Ect…

  2. IJscoman

   Wellicht is Eugenie zelf een linkse bijstandstrekker. Anders doe je niet zo laconiek over zo’n economische onheilstijding: het failliet van de door Nederlandse burgers opgebouwde verzorgingsstaat komt steeds dichterbij.

   1. Eugenie de la Fleur

    Blah blah blah bladi bladi blah

    1. dinaro

     @ Eu-genie
     Kan jou zeker geen reet schelen?
     Je kostje is al gekocht, kan niet missen.
     Vandaar dat laconieke blah blah…

    2. IJscoman

     Sterke argumenten meid! Jij begrijpt hoe het in elkaar zit!

     Eugenie is zo links als de neten en dat vertaalt zich in het ultradomme en inhoudsloze blah blah blah bladi bladi blah.

     Kortom: Eugie roept maar wat.

     1. Ernst Quispel

      IJcoman braakt een debiele ad hominem scheldkannonade uit in de richting van Eugenie en beklaagt zich erover dat ze niet inhoudelijk reageert.

     2. Baaz

      “IJcoman braakt een debiele ad hominem scheldkannonade uit in de richting van Eugenie en beklaagt zich erover dat ze niet inhoudelijk reageert.”

      Jij vindt dat IJcoman(?) een debiele ad hominem scheldkanonnade uit in de richting van Eugenie, dat mag jij vinden, het is jouw goed recht om dat te vinden. En of Eugenie inhoudelijke reageert? Daar verschillen de meningen over, meneer Quispel.

      Ik wil natuurlijk niet zeuren, we laten allemaal wel eens een steekje vallen, maar IJcoman bestaat niet en scheldkanonnade schrijft men met dubbel n, alleen gebeurt dat niet op de plaats waar jij dat hebt gedaan.

     3. IJscoman

      Ik schreef: “Wellicht is Eugenie zelf een linkse bijstandstrekker. Anders doe je niet zo laconiek over zo’n economische onheilstijding: het failliet van de door Nederlandse burgers opgebouwde verzorgingsstaat komt steeds dichterbij.”

      Quispel krijst “IJcoman braakt een debiele ad hominem scheldkannonade uit in de richting van Eugenie en beklaagt zich erover dat ze niet inhoudelijk reageert.”

      Zoek de debiele ad hominem scheldkannonade.

     4. Baaz

      “Zoek de debiele ad hominem scheldkanonnade.”

      Die is er niet IJscoman, meneer Quispel kliedert maar wat raak met zijn reactie(s).

     5. Troelstra

      Het zou mooi zijn als dit als haar last blast een soort gasp was. Kan deze trollensokpop niet afgevoerd naar het putje worden?

   2. Janna47

    IJscoman

    De Nederlandse verzorgingsstaat opgebouwd door Nederlanders en wordt afgebroken door Den Haag en migranten…en Nederlanders plukken er steeds minder de vruchten van want migranten zijn zo zielig

 4. Gerlos

  Het heeft lang geduurd voor dat ze er in Rotjeknor achter kwamen dat het ze in de zeil genomen zijn door de asielzoekers, maar dat kan ook haast niet anders met de domme linkse figuren.

 5. P.Sisterons

  Tijd om terug te gaan naar Syrië voor de Syriërs zou ik zo zeggen.

  1. van Urk

   Krijg men ervan als men geen kennis of studie maakt over het land waar deze vluchtelingen vandaan komen. In Syrie heeft maar 10 procent van de bevolking een academische opleiding en is het scholingsniveau voor 65 procent van de mensen lager dan de OESO-norm voor basiscompetentie. Dit geldt ook voor de jongeren. In Albanie is dat 59 procent. Ter vergelijking in Duitsland is dat 16 procent. In concreto betekent dit dat tweederde deel van de Syriers maar in zeer beperkte mate kan lezen en schrijven-in feite functioneel analfabeet zijn-en dat ze alleen zeer simpele rekenkundige opdrachten kunnen doen. Zelfs als deze mensen Nederlands leren, zullen ze nauwelijks in staat zijn om onderwijs voor ondernemers te volgen.

   1. Mariposa78

    Oei Urk wat schrijf je nou?
    Dat kan niet iedereen waarderen hoor!
    Dadelijk krijg je een stel verwarden over je heen.

   2. Troelstra

    Dan resulteert open grenzenbeleid toch enkel in afwaardering voor ons land? Waarom zouden wij ons geroepen moeten voelen ons dat te laten welgevallen?

   3. Troelstra

    Maatschappelijk ongeschikt voor verblijf op ons Noord-Westeuropese continent, dus weren aan de poort. Daar komt alleen maar afwaardering en andere ellende van. En het zijn geen vluchtelingen, maar gratis geldeisers.

 6. Troelstra

  Wij wisten toch jaren geleden al dat deze instroom ons alleen maar geld zou gaan kosten en ons alleen maar ellende zou gaan brengen?

  1. Baaz

   Ja klopt, het is een opzettelijke beweging. PVV waarschuwt al jaren tegen deze ontwikkeling.

 7. Troelstra

  Nog iemand die met droge ogen blijft beweren dat we ze nodig hebben? Laat ze van wal steken! Waarom moeten wij ons geroepen voelen binnen te laten wat ons alleen maar geld gaat kosten en waar we alleen maar ellende voor terugkrijgen? Wij hebben maar een morele verplichting en dat is ons eigen land en onze eigen bevolking tegen deze invasie van parasieten te beschermen.

  1. Ernst Quispel

   Wie beweert dan dat we vluchtelingen nodig hebben, Troelstra?

   1. IJscoman

    Het zijn geen vluchtelingen Quispel, dat weet je donders goed. Je bent weer aan het stoken.

    90% is arbeids/economische immigrant. Op papier tenminste. In de realiteit verdwijnt het gros levenslang in de bijstand. Nadat ze hun gezin hebben laten overkomen.

    Dus geven eens even snel antwoord op de zinnige vragen van Troelstra.

    1. Ernst Quispel

     IJscoman mag het woord immigranten invullen.

    2. Troelstra

     IJscoman schreef:
     “90% is arbeids/economische immigrant. Op papier tenminste. In de realiteit verdwijnt het gros levenslang in de bijstand. Nadat ze hun gezin hebben laten overkomen.”

     Moeten wij hierop staan te wachten? D8 het FF niet. Hier komt alleen maar maatschappelijke afwaardering en andere ellende van.

  2. Heinz

   Geld en Werk
   Nederland kan niet zonder arbeidsmigranten, vraag blijft toenemen
   11 juni 2018 10:45
   Aangepast: 11 juni 2018 16:30
   Beeld © ANP

   We hebben hard mensen nodig die vanuit andere landen komen om in Nederland te werken. Dat gaat de komende jaren alleen maar meer worden, stellen onderzoekers.

   Vooral in de land- en tuinbouw, zakelijke dienstverlening, logistiek, groothandel, voedingsindustrie en metaalindustrie staan we te springen om krachten. En die vraag neemt de komende jaren alleen maar verder toe, blijkt uit onderzoek van SEO Economisch Onderzoek, uitgevoerd in opdracht van uitzendbrancheorganisatie ABU.

   Zonder arbeidsmigranten – die vooral gehaald worden uit Midden- en Oost-Europa – moeten bedrijven hun productieproces aanpassen, inperken of verplaatsen omdat ze niet genoeg mensen hebben, verwachten ze. Daar komt bij dat de Nederlandse beroepsbevolking naar verwachting gaat krimpen vanaf 2021, door de vergrijzing. Migranten zijn dan ‘simpelweg nodig om de beroepsbevolking op peil te houden’, aldus ABU-directeur Jurriën Koops.

   1. IJscoman

    “..blijkt uit onderzoek van SEO Economisch Onderzoek, uitgevoerd in opdracht van uitzendbrancheorganisatie ABU.”
    ———————————————————————————–
    Wij van WC-eend bevelen van harte WC-eend aan.

    1. Heinz

     Ongewtijfeld, dat zal best zo zijn. Remia biedt ook haar sauzen van harte aan.

    2. Ernst Quispel

     Als de onderzoeksresultaten of peilingen niet passen in het bekrompen rechts-populistische denkraam worden ze botweg voor onjuist gehouden.

     Het is een heel speciale vorm van onnozelheid die wel het voordeel heeft dat je je denkraam factfree overeind kunt houden.

     1. Baaz

      “Het is een heel speciale vorm van onnozelheid…”

      Dat is jouw mening en jouw visie. Dat mag, daar ben je vrij in.

     2. IJscoman

      In opperste wanhoop en verwarring probeert Quispel overeind te houden dat de uitzendbrancheorganisatie ABU een objectieve opdrachtgever is tot het houden van een onderzoek naar de behoefte aan arbeidskrachten.

      Zoals ik al zei: WC-eend enz.

     3. Baaz

      Meneer Quispel probeert zijn mening, visie en opinie voor de waarheid en als feit neer te zetten, dat is natuurlijk niet verboden, en het valt tegenwoordig wel iets eerder op.

     4. sjun

      Zeker nooit van automatisering gehoord. En machines nemen geen leefruimte in en genereren ook al maatschappelijke, psychische, sociale, juridische en curatieve meerkosten. Laat staan dat ze over 25 tot dertig jaar zelf weer verzorging nodig hebben. Japan doet het er ook al prima op, die laten zich hun cultuur en oikos niet vernietigen om tot vreemden in eigen land te verworden.

   2. Heinz

    En waarom zou je ze dan gaan halen als wij ze nu al voorhanden hebben ?

 8. sjun

  Gezien de nijvere Marakkesh-ondertekenaars zelfs geen petitie velen kunnen we er van uitgaan dat er alweer een grote nauwelijks inplaatsbare toestroom komt die weer veel geld kost. en geldgebrek is nog de minste van alle cumulerende problemen die met deze lieden meekomen. De hoogste tijd om politici te gaan vervangen voordat zij het volk laten vervangen.

  1. Baaz

   “De hoogste tijd om politici te gaan vervangen voordat zij het volk laten vervangen.”

   Laten we hopen dat de algehele onverschilligheid plaats gaat maken voor oprechte en terechte verbolgenheid.

  2. Ernst Quispel

   Het vervangen van politici doen we in ons land normaliter via verkiezingen.

   1. IJscoman

    Normaliter wel ja. Maar de normale situaties zijn op. Gesloopt door fanatische, ideologisch krankzinnige en corrupte stropoppen. Hooivorken uit het vet!

    1. Ernst Quispel

     Ik zie dat IJscoman zijn politieke voorkeur niet via verkiezingen maar met de hooivork aan de macht wenst te krijgen.

     Uiteraard heeft dat niets met fascisme te maken.

     1. IJscoman

      Bij de bestorming van de Bastille, was jij als eerste opgeknoopt Quispel.

     2. Ernst Quispel

      Q.e.d.

   2. sjun

    Er is dus nog een hoop werk te doen voor mensen die hun maatschappelijke verantwoording nemen. Gelukkig raken steeds meer mensen daarvan doordrongen.

    1. Marija

     Maar jammer genoeg, nog lang geen meerderheid.

 9. rexm

  Kan mij iemand vertellen of er ooit iets goeds uit die zandbak is gekomen.??

  1. Ernst Quispel

   Ja, ondermeer heel veel olie.

   1. IJscoman

    En een barbaarse, middeleeuwse op wereldheerschappij gerichte ideologie die op geen enkel wijze compatibel is met de westerse cultuur van democratie, vrijheid en gelijkheid.

    1. Ernst Quispel

     Welke ideologie, IJscoman? Of ga je hier ook de dwaasheid verkopen dat de wereldgodsdienst islam een politieke ideologie is?

     1. Kim

      Als mijn man zo dom bleek te zijn als jij ging ik scheiden.

     2. Baaz

      “Of ga je hier ook de dwaasheid verkopen dat de wereldgodsdienst islam een politieke ideologie is?”

      Zegt de man die talloze keren heeft verkondigd dat hij niets met de islam heeft. De strategie van het omdraaien.

      Doet mij denken aan wat ik gister las:

      “Er zijn islamisten die zonder te blozen beweren dat het jodendom niet ontstaan is in de gebieden die Judea, Samaria en Galilea worden genoemd. Verhalen daarover zijn vervalsingen, aldus deze islamistische ontkenners.

      In de boeken die de Joodse Bijbel vormen, wordt Jeruzalem 641 keer genoemd; in de Koran ontbreekt de naam Jeruzalem volledig. Maar dat maakt de ontkenners niet uit.

      „De Joden hebben geen verleden in Palestina, dus bedachten ze de muur van de profeet”, schreef zo’n islamistische ontkenner van de Joodse geschiedenis. Met de ’muur van de profeet’ bedoelde hij de Klaagmuur.”

     3. Ernst Quispel

      Voor zover ik weet ligt de oorsprong van het Jodendom inderdaad niet in Samaria en Galilea maar in Mesopotamië. Dat is overigens een ‘historisch’ feit dat in de Thora al wordt beschreven.

      Volkenrechtelijk is dat overigens irrelevant. Mensen die dit soort Blut und Boden-verhalen gebruiken om huidige politieke conflicten te legitimeren staan buiten het Internationaal Recht.

     4. Baaz

      “Het jodendom…”

      Het ging over Jeruzalem. En het ontstaan is een proces dat onomstotelijk haar beslag vond in Judea, Samaria en Galilea, zoals heden.

     5. Baaz

      “staan buiten het Internationaal Recht.”

      Dat is jouw mening, jouw uitgangspunt. Toch fijn dat Israël daar anders over denkt en zich in haar bestaan niet laat bedreigen. De ontkenners en omdraaiers vind je niet alleen binnen islam, trek de schoen maar aan want hij past jou.

 10. wheelboy

  Och laat maar komen zegt links NL . Vervolgens kost het ons miljarden .Gaan ziekenhuizen failliet . En leven mensen met een modaal inkomen op de straat omdat ze geen woning kunnen krijgen . Hebben we rijen bij de voedselbanken . Wat hebben we het toch goed laat maar komen die asiel zoekers .We geven ze een medische verzorging en knappen hun gebit gratis op en gewoon nl dat die zn tanden wegrotten en je aan het gebit kunt zien dat iemand een laag inkomen heeft och maakt niets uit .Niet in flevoland want daar zijn de ziekenhuizen falliet . We geven ze een huis en in bepaald gemeentes 10duizend euro inricht geld . Maar onze gewone werkende NL die mag verzuipen . Bedankt D666 , PVDA . GL ,CDA ,CU ,PvDD ,SP ,VVD ,

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.