Mal PVV Rotterdam-raadslid gaat poll met ongewenste uitslag ‘corrigeren’: “Fake news!”

PVV-raadslid Maurice Meeuwissen wil een poll op Twitter gaan “corrigeren”, omdat de uitkomst volgens hem niet representatief is. De peiling werd volgens hem bestookt door “een leger trollen” die stemden dat er méér geld aan kunst en cultuur moet worden uitgegeven. “De einduitslag wordt uiteraard gecorrigeerd,” aldus de fractievoorzitter vanmiddag.

Dit weekend stond het enige PVV-raadslid in Rotterdam, Maurice Meeuwissen, aardig in zijn hemd toen hij op Twitter zijn volgers wilde peilen over bezuinigingen op kunst en cultuur. De impromptu peiling was ongetwijfeld bedoeld om het gelijk van zijn partij aan te tonen – dat men meer moet bezuinigen op kunst en cultuur – maar de peiling wees dit uiteindelijk niet uit: maar liefst 73% van de ruim 2.600 stemmers wilde niet minder, maar méér belastinggeld aan kunst en cultuur uitgeven.

Natuurlijk zijn die cijfers niet representatief, zeker voor een rechtse stad als Rotterdam. Meeuwissen maakte echter de fout zijn peiling niet door een gerenommeerd bureau te laten uitvoeren, maar gewoon zelf wat te beunhazen op Twitter. Gevolg? Linkse plaaggeesten konden de peiling makkelijk delen en op de ‘ongewenste’ optie stemmen. Daarover is Meeuwissen boos, zo vertelt hij. Hij gaat werken aan een “aanpassing van de einduitslag”:

meeuwissen-tweet

Wat Meeuwissen wil is trouwens niet mogelijk: niemand kan inzien welke accounts er gestemd hebben. Dus het weghalen van mogelijke ‘trollstemmen’ uit de peiling is dan ook niet mogelijk.

Meeuwissen haalt wel vaker het nieuws met zijn malle fratsen. Na over en weer aangifte te doen tegen zijn collega-fractievoorzitter van DENK had de PVV’er het binnen een paar maanden na de verkiezingen al aan de stok met zijn fractievertegenwoordigers, die hem uitmaakten voor “Judas”. Ook wilde hij tot grote hilariteit van andere partijen in de gemeenteraad een Trumpiaans hek rond Rotterdam bouwen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Ernst Quispel

  De PVV heeft niets met serieuze politiek te maken. Het is een populistische narrenclub.
  Waarom schenken we er nog aandacht aan?

  1. Baaz

   “De PVV heeft niets met serieuze politiek te maken. Het is een populistische narrenclub.”

   O maar jij mag gewoon een beetje kletsen en onzin verkopen meneer Quispel, dat is hier niet verboden en gewoon toegestaan. Jij hebt natuurlijk ook gewoon recht op jouw eigen mening, inzicht en visie. Dat is ook precies wat het is, geen millimeter meer.

   1. Ernst Quispel

    Baaz erkent in elk geval dat het een visie is.

    Dank je wel hoor.

    1. Baaz

     “visie”

     Jazeker: “de manier waarop je ergens naar kijkt en erover oordeelt”

  2. IJscoman

   Iemand die de tweede partij van Nederland zonder feiten en argumenten wegzet als een ‘populistische narrenclub’ kun je in politiek opzicht natuurlijk niet serieus nemen.

   Waarom schenken we daar nog aandacht aan.

  3. Adriaan

   @Ernst, dat doen ‘we’ omdat de PVV er toe doet. Als er niet dit soort anti-partijen bestaan, krijgt de overkant het te veel voor het zeggen. Stel je voor dat iedereen hetzelfde denkt als jij, Guus, Aytas en nog enkele anderen. Dat wil jij toch ook niet? Er moet toch af en toe een ‘ho’ worden geroepen? En dat zou democratie moeten heten. Ook andersdenkenden moeten de kans krijgen om met goede argumenten aan te tonen dat bepaalde zaken fout gaan. Of je het leuk vindt of niet, maar zo werkt het.

   1. Heinz

    Bij de PVV blijft het daar dan ook bij. De stokpaardjes die ze berijden zijn bekend. Voor de rest is het oorverdovend stil.

 2. Guus Geluk

  Ja, een Twitterpeiling is nooit representatief. Had Maurice de Hon dan gevraagd om onder de Rotterdammers te peilen, dit geknoei slaat nergens op.

  1. Baaz

   Geeft niet, jij hebt ook recht op je mening.

   1. Guus Geluk

    Wat geeft niet?

    1. Baaz

     Dat een Twitterpeiling volgens jou nooit representatief is en dat het geknoei, volgens jou, nergens op slaat. Dat is niet erg, dat mag jij gewoon vinden.

     1. Guus Geluk

      Dat is een overbodige mededeling, want iedereen hier mag alles vinden. Waarom deelde je hem mede?

     2. Baaz

      Jij vindt dat een overbodige mededeling. En inderdaad, iedereen mag hier van alles vinden, fijn hè? Dat geldt dus ook voor mij. 🙂

     3. Guus Geluk

      “Ik deed het om te zuigen, Guus, want ik wilde op je zenuwen werken.”

     4. Baaz

      Dat mijn mening op jouw zenuwen werkt is dan weer niet mijn probleem.

     5. Guus Geluk

      Het is geen mening en werkte nirt op mijn zenuwen.

     6. Ernst Quispel

      Inhoudelijke meningen is niet bepaald een sterk punt van Baaz.
      Daar komt hij hier ook niet voor.

     7. Heinz

      Die indruk heb ik soms ook, Ernst. U

     8. IJscoman

      De inhoudelijke meningen van Quispel laten ook nogal wat te wensen over. Doorgaans ventileert hij zijn persoonlijke mening als een feit. Gelardeerd met bombastische, gezwollen woorden, zodat het net lijkt of het echt is. Maar meer dan een persoonlijke mening is het nooit. Dat mag natuurlijk. Maar debatteren is nooit zijn doel. Een beetje trollen, mensen op stang jagen, jennen en treiteren – dat is zijn doel. Ook toegestaan natuurlijk. Maar niet echt de bedoeling van dit blog.

     9. Guus Geluk

      IJscoman, heb je nu nog steeds niet in de gaten dat Baaz hier liep te jennen en zuigen?

     10. Baaz

      “Het (…) nirt op mijn zenuwen.”

      Altijd fijn wanneer iets nirt op je zenuwen werkt! En dat een Twitterpeiling volgens jou nooit representatief is en dat het geknoei, volgens jou, nergens op slaat. Dat is niet erg, dat mag jij gewoon vinden, het is jouw mening.

     11. Guus Geluk

      IJscoman, heeft u nu in de gaten hoe Baaz zuigt? Hij plaatst een provocatief bericht. Ik ga daarop in. Vervolgens blijft hij erover doorzuigen, daarbij gebruikmakend van een typefout, Een andere reageerder, in casus sonar, meldt zich. Baaz gaat op sonar óver de ander reageren.

      Ziehier: dit is Baaz ten voeten uit. Inhoudelijke meningen heeft hij niet, heksenjachten en zuigen is het enige wat hij kan. Dat jij dit niet ziet en Quispel aanwijst als boosdoener zegt veel over jou.

   2. sonar

    Baaz ,Guus heeft nooit geen mening net als zijn kompanen ,die hebben altijd hun eigen feiten en die zijnandere op willen dringen uit eindelijk blijken daar niets van te kloppen dus totale onzin
    Beter negeren,want op vragen geven zij nooit een antwoord of onderbouwing.

    1. Baaz

     @Sonar: Ik lees wat meneer Quispel en zijn wingman meneer Geluk schrijven. Zij geven hun mening, hun visie of gewoon hun reactie. Mijn mening is dat het doorgaans geen reet voorstelt, het zijn meningen die, zoals Holland terecht aangeeft, worden geponeerd als feiten of conclusies geflaneerd door gewichtig taalgebruik. Nee, ik heb het wel gezien hoor, het is mij duidelijk. 😉

     1. Baaz

      “Inhoudelijke meningen is niet bepaald een sterk punt van Baaz.
      Daar komt hij hier ook niet voor.”

      Jij vindt dat mijn inhoudelijke meningen niet bepaald een sterk punt zijn en dat ik daar ook niet voor kom. Jij mag dat natuurlijk vinden, dat is jouw goed recht. Een mening, een visie of een reactie is natuurlijk zo gegeven en niet verboden. Zelfs als het onzin of flauwekul is dan kun je dat ook gewoon opschrijven.

 3. A3aan

  Middels een privé polletje op Twitter proberen te achterhalen of de Rotterdammer meer of minder over heeft voor kunst en cultuur en zo. Nu ben ik niet van de pols, ’t is geen stemmen. Een beetje dom van Maurice Meeuwissen, vind ik. Niet om te zuigen, niet om te trollen, het is mijn mening waar u zich niets van aan hoeft te trekken. Mag ik zeggen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.