Malle Marokkaans-Belgische politica: ‘Gescheiden zwemlessen voor jongens en meisjes zijn een goede zaak!’

Zonder dat we het hebben doorgehad heeft DENK ook bij onze zuiderburen een politiek filiaal geopend. Althans, zo lijkt het. Want met Karima Arektoute lijkt af te stevenen op een plek in de gemeenteraad van Antwerpen, en heeft nu al bijzonder schokkende ideeën: zo wil ze dat islamistische scholen alle ruimte krijgen om gescheiden zwemlessen te organiseren: “Een goede zaak!”

In Nederland heb je Buitenhof als zondagmiddagborrelprogramma over politiek, in Vlaanderen heb je De zevende dag. En daar zat gisteren een bijzonder enge mevrouw: Karima Arektoute. Zij mocht in de studio beweren dat het een goed idee is als een rigide scheiding tussen jongens en meisjes, zoals bijvoorbeeld bepleit door de islam, wordt aangebracht.

Nou, vond Arektoute, als dat is “wat er leeft in de school,” dan moet je dat gewoon doen. Dan moet je niet alleen toestaan dat er gescheiden zwemlessen worden gegeven, ook al gaat dat totaal tegen Westerse normen in als gelijkwaardigheid van jongens en meisjes, openheid en natuurlijk… gewoon vriendschap. Nee, dat uit elkaar rukken van jongens en meisjes – want stel je voor dat ze samen in het bubbelbad belanden!!!11 – is dan ook meteen “een goede zaak.” Zucht. Kreun. Steun.

Arektoute staat op de lijst voor de nieuwe Belgische partij Be.One, en wil verkozen worden als gemeenteraadslid in Antwerpen. Deze beweging is opgericht door jihadistenvriend Abou Jahjah en hoopt een DENK-achtige revolutie te kunnen ontketenen bij onze zuiderburen. Dus: zaken als Trump uitmaken voor Adolf Hitler, normale Joden uitschelden voor “antisemieten” en natuurlijk – want de Be.One-obsessie met de Tweede Wereldoorlog gaat diep – ook hele make-upmerken op één hoop vegen met de nazi’s van weleer. Dit domme geintje met gescheiden zwemmen kan er natuurlijk ook nog wel bij. Eén voordeel: het heeft voor de verandering eens niet te maken met de jaren 1940 tot en met 1945. Dat is ook wel weer verfrissend van Be.One!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Ni28

  De islamisering dendert door en onze domme politici helpen nog een handje als moet, want vrijheid is ons zo lief alleen komen er steeds meer mensen binnen die minder vrijheid willen. Wat zoeken die mensen in Europa? Hun eigen land biedt hun zeker veel minder vrijheid, vinden zij het ook niet goed? Of kwamen zij ons om van de vrijheid te beroven?

  1. Adriaan

   @Ni28, ‘Wat zoeken die mensen in Europa?’ Dat is mij wel duidelijk. Hun doel is de hele wereld te onderwerpen aan de islam. Het staat ook zo omschreven in de koran. En dat is hen van kinds af aan ingeramd. Zo gehersenspoeld dat ze niet beter weten. Weet je nog, de moeder van Bin Laden: mijn zoon was geen slecht mens. Hij kon er niks aan doen, het was zijn opvoeding door de extremisten.

   1. Ni28

    Dat vrees ik ook Adriaan. Normale mens die ontvlucht een land waar geen vrijheid is gaat toch in een vrije land de vrijheid belemmeren. Blijft over de onderwerping.

 2. HierBenIk

  Hoezo terug in de tijd, kom op mensen hoe haal je zoiets in je hoofd….

  1. Adriaan

   Hoezo @HierBenik? Verklaar je nader.

 3. Troelstra

  Zeg ik iets verkeerds als ik stel dat we met de Islam(isering) meer en meer terug naar af naar de achterlijke Middeleeuwen gaan?

  1. Heinz

   Jawel, zeer zeker. Wel eens van de Gouden Eeuw gehoord ? V O C ?

   1. Baaz

    Hadden ze toen ook al bakfietsen Heinz?

    1. Heinz

     @Capo, hoi..Ik denk het niet. Er waren natuurlijk wel koetsen en rijtuigen. Het wiel was al uitgevonden. En het paard ook. Handkarren en kruiwagen. Een eeuw van ongekende bloei.

     1. Baaz

      Je bent in de war, je spreekt met Baaz. De betekenis van de nick is wel ongeveer hetzelfde.

      De invloed van islam was in de middeleeuwen te verwaarlozen, dat moet jou toch gelukkig stemmen? Of vind jij de invloed van islam wel prettig?

   2. Karel de Grote

    De gouden eeuw waren niet de middeleeuwen, u bent zeker zeker ook Moslim die de Nederlandse geschiedenis niet kent.

 4. Adriaan

  Moslims leven hun eigen leven binnen de West-Europese gemeenschap. Integreren zullen ze niet en willen ze ook niet. Ze richten hun eigen scholen op, ze bouwen hun eigen gebedshuizen, ze hebben hun eigen wijken in grote steden, ze hebben hun eigen cafe’s waar alleen mannen hun koffie en muntthee drinken, vrouwen duiken geheel gekleed in de zee, terwijl de man in zijn zwembroek het water in mag. Wij staan er bij en we kijken er naar en we vinden dat het wel goed is. En dan durven sommige mensen te beweren dat er geen islamisering plaats vindt in Nederland.

  1. Ni28

   Parallelle samenlevingen totdat zij de meerderheid krijgen. Dan gaan zij de dienst uitmaken. Sommige doen dat al vandaag de dag.

  2. Heinz

   Ik vind het ook prima. Hoe kan ik ze dat verbieden? Moslima’s zijn altijd aardig voor mij, bij de service balie van AH, bij de opticiën, Apotheek. Altijd beleefd. In het OV staan ze voor mij op !

   1. Baaz

    Natuurlijk vind jij het prima, zolang er lucht in de banden van je bakfiets zit, je fijn kunt wegkijken en daarbij hoopt dat de islamisering van Europa (België) geen hindernissen heeft.

    Bovendien, en daar hebben bakfietsfans wel vaker last van, is islam iets heel anders dan een moslima bij de servicebalie van de AH.

    Welterusten Heinz! 😉

    1. Heinz

     Van hetzelfde @Baaz, en gezond weer op !

   2. Adriaan

    Wees er gelukkig mee @Heinz.

   3. Black Jack

    Adolf Heinz heeft ze niet geheel en al op een rijtje dit soort frustreert structureel de Nederlander..

 5. marco1

  Op islamitische scholen is het wellicht voor de meisjes idd een stuk veiliger om gescheiden te zwemmen.

  1. Onslow

   Op de openbare middelbare school, lang geleden, hadden wij ook gescheiden gymlessen. In de zomer met honkbal waren er geen meisjes die deel uitmaakten van het team. En met touwkimmen waren er ook geen meisjes te bekennen. Laat staan de R.K. scholen, jongens en meisjesscholen.
   Stemmingmakerij.

   1. Baaz

    “(…) lang geleden…”

    We leven nu in 2018 en de islam wint overal aan invloed. Om de dooie dood is dat geen stemmingmakerij.

    Wegkijkerij.

   2. Troelstra

    En lang geleden hadden we ook nog geen kiesrecht voor vrouwen, kinderarbeid. Ook daar maar weer naar terug omdat de Islam ons zo graag terug in de tijd wil werpen?

    1. Baaz

     @Troelstra: Het jij-bakken is een bekende discussietactiek.

     Onslow (Onno), Ernst, Guus en enkele anderen doen dat ook. Het jij-bakken bestaat er meestal uit dat ze de islam uit de wind houden door er iets anders bij te halen dat vaak irrelevant is en niet ter zake doet. In het geval van Onslow begint hij over de gescheiden gymlessen, alsof Nederland niet is veranderd en dat al zo’n 50 jaar niet meer aan de orde is.

     Doordat de invloed van islam toeneemt nemen ook de eisen toe, er worden steeds meer eisen gesteld ook onze maatschappij zoals het geen handen schudden, het gescheiden zwemmen, (overheids) folders in de Arabische en Turkse taal, reclame-uitingen die omwille van lange islamtenen aan banden worden gelegd, meester Boot die na 15 jaar vrijwillig les te hebben gegeven niet meer welkom in het Haagse buurthuis De Mussen vanwege strenggelovige moslima’s, grote sommen subsidie aan salafistische moskeeën, Geert Wilders die 24/7 wordt beveiligd door minimaal 4 gewapende DBB-beveiligers, etc… !

   3. Floris

    De scheiding tussen mannen en vrouwen binnen de islam is een gevolg van hun verknipte kijk op seksualiteit.

    Ik herinner me de tijd van gescheiden gymlessen maar dat had gewoon als reden dat meiden en jongens andere sporten beoefenden. Niemand vond dat vreemd.

    In het openbare zwembad zwommen jongens en meiden gewoon samen. Ook toen.

    Onslow slaat de plank dus mis.

    1. Baaz

     “Onslow slaat de plank dus mis.”

     Onno doet jij-bakken, hij maakt irrelevante antieke vergelijkingen in de hoop dat wij erin trappen. Hiermee probeert hij de islam uit de wind te houden, te doen alsof het allemaal wel meevalt en het eigenlijk best wel normaal is.

     #jij-bak

     1. Floris

      Inderdaad.

    2. Onslow

     Nergens heb ik gescheiden zwemmen genoemd. Dat maakt u ervan. Het was gezamenlijk zwemles, ook in geval van vrij zwemmen. De plank misslaan doet u zelf.

     1. Baaz

      Waarbij je gladjes langs de essentie van het artikel fietst.

     2. Baaz

      Nog een voorbeeld van het conflict tussen het westen en de islam.

      “Een tentoonstelling van de Duitse kunstenaar Thomas Baumgärtel in Duisburg staat onder politiebewaking. De aanleiding is een schilderij waarop de Turkse president Erdogan staat afgebeeld met een banaan in zijn achterste. Dat leidt tot massaal protest en bedreigingen.”

  2. Troelstra

   Het is in alle zwembaden veiliger als er geen Moslimjongens zwemmen.

   Zo is het ook op alle kermissen veiliger als er geen Moslimjongens komen aanzwerven.

   In Bussum was het gezellig op de najaarskermis toen er zo’n 200 Marokkaanse jongeren bij elkaar opgetrommeld over de kermis heen gingen zwerven. Van beleidsmakers mag je dan verwachten dat ze hiertegen optreden, maar we zagen hen enkel terugtreden. En die laffe VVD-burgemeester kwam niet verder dan dan maar voortaan geen najaarskermis in Bussum meer te houden. En oh ja, volgens deze burgemeester zijn ze heus niet allemaal zo… Nou, daar hebben wij als geterroriseerde burgers wat aan.

 6. Ritter

  De islamisering sluipt langzaam in onze instituties.

  Door de massale instroom uit de islamitische landen zien we in Europa steeds meer dingen die gewone zaak zijn in de islamitische landen.

  Ook hier blijkt weer uit dat de islam niet compatibel is met onze westerse levenswijze.

  1. Baaz

   “De islamisering sluipt langzaam in onze instituties.”

   Het gaat niet eens langzaam. In 1951 kwamen de eerste islamitische gezinnen naar Nederland. Nu zijn er meer dat een miljoen. Dan zal het dus in deze tijd veel sneller gaan, tal van actuele feiten tonen dat aan.

 7. Duke

  Een goede belgenmop.

 8. fusilier

  Waar is Dolle Dries met zijn uitgesproken mening. Die man verdient een podium.

 9. Ernst Quispel

  Tot voor kort was het in Nederland gebruikelijk om ook vrouwen de gelegenheid in zwembaden te bieden om apart te zwemmen. Sedert de islamofobe hetze is dit ineens achterlijk geworden omdat moslims daar ook zo over denken.

  1. Baaz

   Je doet weer een jij-bak.

   Vrouwen en mannen zwemmen gemengd, daartegen bestaat in onze cultuur geen bezwaar. Er is geen hetze en islamofobie is een bedenksel, het bestaat niet. Wel ben jij in de war met islamkritiek. Het interesseert mij verder niet wat moslims ervan denken. In Nederland pas je jezelf aan aan de Nederlandse normen en waarden en aan de Nederlandse cultuur. Niet andersom, zoals jij ook graag wil laten geloven en doen.

  2. Adriaan

   @Quispel, hoe bedoel tot voor kort?

   1. Ernst Quispel

    Tot op heden. In veel zwembaden zijn er gelukkig nog steeds aparte uren voor vrouwen.

    Als je even googelt zul je die faciliteit bij veel zwembaden kunnen vinden.

    Helaas hebben veel zwembaden dat door de islamofobe hysterie moeten afschaffen.

    1. Baaz

     “islamofobe”

     Bestaat niet. Het woord islamofobie is gefabriceerd door moslims zelf. En wel opzettelijk, als retorisch wapen. De vage betekenis is vooral bedoeld om de aandacht af te leiden van kritiek op de islam en om critici een negatief etiket op te plakken, ook al is die kritiek gebaseerd op eigen observatie en studie en heeft deze niets te maken met blind vooroordeel.

     1. Ernst Quispel

      Islamofobie is een synoniem voor racistische moslimhaat of, naar analogie met het antisemitisme een uiting van anti-islamisme.

      Een verstandig mens verwerpt deze ondeugd.

     2. Baaz

      “islamofobe”

      Een fobie is een aanhoudende overdreven of onredelijke angst die wordt veroorzaakt door de aanwezigheid of verwachting van een specifiek object of een specifieke situatie.

      Het gebruik van de foutieve term ‘islamofobie’ is bedacht om islam-critici de mond te snoeren. Kritiek op de islam is dus geen islamofobie en jij probeert een onterecht verband te creëren tussen islamkritiek en de vermeende, in mijn geval zelfs onterechte, verdachtmaking van racistische moslimhaat.

      Het slaat dus nergens op, de plaat blijft hangen!

     3. Ernst Quispel

      Ja, semantisch is islamofobie geen juiste term, net zoals de term racisme.

      Om deze reden legde ik je al uit dat het een synoniem voor moslimhaat is. Die term lijkt me semantisch correct.

 10. Job Jansen

  Moeten de meisjes dan ook een boerkini aan?

 11. Gerlos

  Is deze denkwijze van heel veel mallotige aanhangers van verderfelijke islamitische geloof nog te stoppen.

  1. Baaz

   Het ergste zijn de islampromotors, de islamisten en islampleitbezorgers! Dat zijn landgenoten die de islam een warm hart toedragen en vinden dat men de islam geen haarbreed in de weg moet leggen. Zij beweren dat de islam slechts een religie is en mee moet kunnen varen op onze vrijheid van godsdienst. Dat de islam een bewezen totalitaire veroveringsideologie is wordt ontkent, verzwegen, gebagatelliseerd of belachelijk gemaakt met niet bestaande typeringen als islamofoben.

   Binnen de islam bestaat er namelijk een progressieve overtuiging waarbij ze er van uit gaan dat ze de wereld moeten veroveren [dar al islam]. Overal waar de islam aan invloed toeneemt zie je een vermeerdering van dat principe. Er bestaat geen voorbeeld van een land of regime waar dit niet aan de orde is terwijl de islam preferent is of de meerderheid vertegenwoordigd.

   1. Job Jansen

    “Het ergste zijn de islampromotors, de islamisten en islampleitbezorgers! Dat zijn landgenoten die de islam een warm hart toedragen en vinden dat men de islam geen haarbreed in de weg moet leggen”

    Juist Baaz, zij zijn nog veel erger. Een Moslim begrijp ik dan nog beter.

    1. Floris

     “A nation can survive its fools, and even the ambitious. But it cannot survive treason from within. An enemy at the gates is less formidable, for he is known and carries his banner openly. But the traitor moves amongst those within the gate freely, his sly whispers rustling through all the alleys, heard in the very halls of government itself. For the traitor appears not a traitor; he speaks in accents familiar to his victims, and he wears their face and their arguments, he appeals to the baseness that lies deep in the hearts of all men. He rots the soul of a nation, he works secretly and unknown in the night to undermine the pillars of the city, he infects the body politic so that it can no longer resist. A murderer is less to fear.”

     – Cicero

     1. Baaz

      “Een ieder koninkrijk, dat tegen zichzelf verdeeld is, wordt verwoest; en een iedere stad, of huis, dat tegen zichzelf verdeeld is, zal niet bestaan.”
      ~Jezus~

     2. Job Jansen

      I rest my case… (voor het moment)

    2. Black Jack

     @Job Jansen en Ernst en co zijn ook zéér, warme pleitbezorger van de islam en Ernst en co zullen alles in het werk stellen om de islam te verdedigen en vooral uit de wind te houden, telkens weer opnieuw en vinden het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is..

     1. Job Jansen

      @ Black Jack

      Euh… ik denk dat je mij blijkbaar niet helemaal begrijpt… hopelijk de rest wel.

 12. worstcase

  Be.One? Naam lijkt veel op Bij1. Zelfde geldschieters? Denk? Turkse invloed? Maar dat gescheiden zwemmen ben ik wel voor. We weten allemaal hoe mocro boys zich in een zwembad misdragen. Als ze bloot zien exploderen de hormonen en vallen ze in groepen aan, als licht getinte piranana’s.

  1. Job Jansen

   @ worstcase,

   Lijkt me verstandiger de bron aan te pakken ipv symptoom bestrijding.

 13. Karel de Grote

  Voor de zoveelste keer weer aangetoond dat ze niet willen integreren maar hun verfoeide levenswijze aan ons willen opdringen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.