MINI toont eerste designschetsen van volledig elektrische MINI

Geen categorieokt 25 2018, 15:30
Er komen steeds meer elektrische auto’s bij. De milieusituatie ziet er niet goed uit en daar moet verandering inkomen. Een van de boosdoeners is de (benzine) auto. Daarom brengen steeds meer merken ook elektrische varianten uit. Zo ook MINI. In de loop van 2019 wordt de eerste volledig elektrische MINI gepresenteerd en de eerste designschetsen zijn publiekelijk gemaakt.
In 2017 kondigde MINI de productie van een volledig elektrische auto al aan. Het plan was – en is – om de elektrische MINI 60 jaar na de introductie van de eerste MINI (1959) op de markt te brengen. De eerste stappen naar de volledig elektrische MINI werden overigens in 2008 al gezet. Het is dus geen ontwikkeling die van de een op de andere dag gedaan is. Tijdens het MINI E pilotproject in 2008 werden al testen gedaan met volledig elektrische MINI’s. Er zijn in totaal 600 testmodellen geproduceerd om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden. Deze gegevens zijn vervolgens geanalyseerd en gebruikt bij het ontwikkelen van de BMW i3. Mini kwam later met een hybride model (MINI Cooper S E Countryman ALL4) en in 2019 is het dus tijd voor de eerste volledig elektrische MINI.

De schetsen

De elektrische auto is als het ware een variant op de bestaande MINI-driedeurs. Op de schetsen kun je goed zien dat de grille een vernieuwd design heeft. De kenmerkende hexagonale vorm is nog steeds aanwezig, maar dan in een nieuwe uitvoering. In het elektrische model ontbreekt uiteraard de radiator, de grille hoeft dus niet langer open te zijn. De gesloten grill verbetert onder andere de aerodynamica én wordt getypeerd door de gele details. Deze gele details staan voor het elektrische karakter van de auto en is ook terug te vinden in de velgen.
minidesign2

Weinig verdere informatie bekend

Welke afstand de elektrische MINI met een volle accu kan afleggen en hoeveel dit duurzame model gaat kosten is vooralsnog onbekend. Ook is het nog wachten op de eerste informatie omtrent de elektrische motor. Desalniettemin zijn wij erg enthousiast en kunnen we niet wachten tot er meer bekend wordt over deze duurzame stadsauto.

De releasedatum

De elektrische MINI komt volgend jaar dus in productie. De aandrijflijn wordt in Duitsland gefabriceerd en de MINI zelf in Engeland. Het is nog wachten op de officiële releasedatum. Maar voor nu kun je natuurlijk altijd terecht bij mini occasions voor bestaande modellen van Mini.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten