Misselijke Iraanse opperayatollah heeft hét antwoord op #metoo: alle vrouwen verplicht aan de hoofddoek

Nieuwe ‘nuggets of wisdom’ van de opperdictator van Iran: “De hoofddoek geeft vrouwen vrijheid en een identiteit” en “Door de hoofddoek te introduceren, sluit islam de deur voor het pad dat vrouwen richting afwijken trekt”.

Het is een reactie waar zelfs Bill Cosby z’n vingers nog bij zou aflikken: wat doe je om te voorkomen dat je maatschappij verzandt in #metoo-kwesties? Heel simpel, je pakt niet de mannelijke daders aan maar de slachtoffers. Alle vrouwen aan de hoofddoek, en klaar is Kees!

Bizarre redenatie rechtstreeks uit de Middeleeuwen? Reken maar. Maar het is óók het vergif dat ayatollah Khamenei – de opperbevelhebber van Iran – vandaag de dag nog de ether in spuit. Zoals op zijn eigen Twitterkanaal, waar deze mansplainer-in-chief vrouwen even uitlegt waarom ze een katoenen lap stof om hun hoofd moeten binden. Hij prijst z’n eigen vrouwenhaatfilmpje aan met de cynische woorden:

“De ramp van ontelbare seksuele aanrandingen op Westerse vrouwen – inclusief incidenten die geleid hebben tot de #metoo-campagne – en het voorstel van de islam om dit op te lossen.”

Verder geen woord om de mannen met grijpgrage handjes te veroordelen. Nee, de schuld – en de oplossing – ligt bij de vrouwen. En bijkomend voordeel is ook nog dat zo’n verplichte onderdrukkingslap op je kop je “vrijheid” geeft. En “identiteit”. Nee, meiden, dat is geen satire. De wereldvreemde Khamenei zegt dat allemaal écht. Wat een mafklapper, hè?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Ni28

  De ayatollah’s hebben altijd een oplossing voorhanden. Wat achter die doek gebeurd wordt niet verder verteld. Natuurlijk geen #MeToo in Iran. Er is nog veel meer wat in Iran niet kan. En straks is Europa als het aantal moslims genoeg gestegen is. Dan zal de nakomeling van Rutte geen premier meer zijn maar ayatollah. In een democratie moet je tenslotte naar de meerderheid luisteren. Niet zo moeilijk te bedenken als je bij de opticien een beetje visie haalt.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Een groot deel van de MeToo-tantes zullen het met hem eens zijn.

  Doet me altijd denken aan die tweet van Richard Dawkins waardoor hij persona non grata werd bij diverse Amerikaanse universiteiten (incluis deplatforming)

  https://www.youtube.com/watch?v=ecJUqhm2g08

  Het is niet voor niets dat MeToo tantes het nooit zullen hebben over de massaverkrachtingen van blanke en Sikh meisjes in Engeland, de massaanrandingen in Keulen, genitale verminking, eerwraak, zuuraanvallen, kindbruidjes, gelegaliseerde pedofilie, steniging, Yezedi slavinnen, de slavenmarkt in Libya, Charlie Hebdo, iraanse vrouwen die de hoofddoek wegslingeren ad infinitum

  En wanneer een land de burka verbiedt dan zijn de MeToo ! dames er als de kippen bij om hun steun te betuigen aan de Ayatholla’s en de middeleeuwen.

  De hysterische MeToo! hype gaat alleen maar over mannenhaat.
  Het is een lynchmob.
  &
  Een vette bron van inkomsten voor talentloze Hollywood sterretjes.

 3. Gerlos

  De wil van Allah is dat alle dames in Iran korte rokjes gaan dragen en de hoofddoeken in de prullenbak dumpen, indien het herlxwarm wordt zijn ok t shirts toegestaan en indien nodig ook in bikini,

 4. Seneca

  @Tim
  wat bedoelt u met mafklapper? u kunt schrijven wat u wilt, maar deze man is geen mafklapper. de mafklappers zijn de feministen die zo voor gelijkheid met de man strijden. behalve als het om de islam gaat dan praat men niet over kindhuwelijken, genitale besnijdenis, het onderworpen zijn aan de man, de alles bedekkende kleding. u doet nu hetzelfde als al die vrouwen die zonodig publiciteit zoeken met de #metoo. ik ontken niet dat er veel mannen zijn, die smeerlappen zijn, #metoo echter gaat in veel gevallen te ver.

 5. toetssteen

  Wat hebben die baarden toch met hoofdhaar? Neem me niet kwalijk, maar is het om dat te compenseren wat er niet onder de tulband zit?
  Nou, ik ben half kaal, maar mijn vrouw met haar weeldrige lokken, gaat niet onder een kopvod. ( is in het zuiden overigens het synoniem voor: hoofddoek.

 6. Eugenie de la Fleur

  Inderdaad een zeer repressieve gedachtegoed van repressieve leiders. Ben blij dat ik in een land leef waar je de vrijheid hebt om te zijn wie je bent

 7. Two Ravens Black Kettle

  Weet iemand wanneer en waar de Jesse Groen Links gemeenteraadssekteleden gaan protesteren in burqa om hun steun te verklaren aan de vrouwenonderdrukkers in Teheran zoals in het verleden Karin Dekker ?

  1. Two Ravens Black Kettle

   Ongetwijfeld zal de minister van Palestina & Rhianna Sigrid Kaag en de groot-Inquisiteur Kasja ‘ik wil sharia-hoofddoeken voor de A’damse politie’ Ollongren dit allemaal (met belastinggeld) financieren.

  2. Eugenie de la Fleur

   Groenlinks is een vooruitstrevende partij en heeft het niet zo op met boerka’s en andere religeuze onzin. Toch willen ze ook niet voorschijven wat vrouwen wel of niet mogen dragen.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Ik verwijs U naar Karin Dekker

    (links zijn helaas niet meer mogelijk dus U zal het zelf moeten opzoeken)

 8. Duke

  En niet vergeten een armlengte afstand houden! Mocht het toch misgaan dan heeft de dader een cursus omgaan met vrouwen niet gevolgd. Je moet daar als vrouw rekening mee houden en respect tonen voor zijn cultuur, want de multiculturele samenleving is een enorme verrijking.

 9. Two Ravens Black Kettle

  De leuze van de volgevreten hysterische Kafkaesque MeToo-Inquisitiefascisten luidt: “Guilty untill proven innocent”

  Wil je echte feministen horen dan luister naar Ayaan Hirsi Ali, Tammy Bruce of Susanna Hoff Sommers (de laatste is ondermeer bekend van haar boek “The War on Boys”)

  1. Two Ravens Black Kettle

   Het zal bij niemand verwondering wekken dat bovenstaande feministen regelmatig geboycot, gecensureerd, gedeplatformed en belaagd worden door de MeToo! fascisten.

   1. Aytas

    Ayaan Hirsi

   2. Aytas

    Ali echt? Jij vergeet erg gemakkelijk erg veel slachtoffers van seksueel geweld in Afrika en Thailand . Waarschijnlijk omdat de daders daarvan niet handig uitkomen in je verhalen.

  2. swetsnek

   Of neem de komedie trol Amy shumer die kan er ook wat van .

 10. Aytas

  Ik zal mij nooit door een man laten voorschrijven wat ik moet. Een rokje betekent niet dat ik ergens om vraag.

  1. deelszon

   Jij bent echt het “wie ben jij om tegen mij te zeggen dat tiepje” wel typerend dat je het rokje als stereotype gebruikt…

   1. Aytas

    Hoezo?

 11. deelszon

  De islamisering van Nederland.

  Het is binnen de islam ook helemaal niet de bedoeling dat vrouwen Nederlander worden, ze moeten vooral moslims blijven.

  Vijftien jaar gaf oud-Shell-directeur Dominic Boot (78) Nederlandse les aan immigranten in de Haagse Schilderswijk. Tot ’meester Boot’ niet langer welkom was in het buurtcentrum. Een groepje moslima’s wilde geen man als leraar. „Zo worden ze nooit Nederlander.”

  “- 2018: “Meester Boot” is na 15 jaar niet meer welkom in het Haagse buurthuis De Mussen. Strenggelovige moslima’s, de ’buurtmoeders’, zorgden er uiteindelijk voor, dat hij na vijftien jaar moest vertrekken. De moslima’s accepteerden echter geen man als leraar. (Telegraaf 4-10-2018)”

  1. IJsbrand Koudvuur

   deelszon schreef:

   “…Het is binnen de islam ook helemaal niet de bedoeling dat vrouwen Nederlander worden, ze moeten vooral moslims blijven…”

   Helemaal mee eens!

  2. Troelstra

   Kortom: Een houding en een opvoeding gericht op het niet willen integreren in het nieuwe land van bestemming. En wat niet integreerbaar is, zal nooit integreren. Zulks niet inpasbaar kunnen we voor de sociale cohesie missen als kiespijn en dienen we eigenlijk al aan de poort te weren.

 12. deelszon

  https://www.youtube.com/watch?v=QnKmy-fKNZ8

  Dit begint gelijk waar het om draait, de eerste minuut zegt het gelijk keihard..

 13. deelszon

  Over #metoo gesproken

  Ben Shapiro stelt het even aan de kaak.
  Blijkbaar werken links niet meer dus zoek het even op, écht een aanrader.

  Ben Shapiro mops the floor with Ellen DeGeneres, she didn’t see this coming “YouTube”

 14. nienke

  Alle vrouwen verplicht aan de hoofddoek, hoe achterlijk is deze dictator wel niet.
  Eigenlijk hoort zo’n psychopaat in een gekkenhuis thuis, het lef en de brutaliteit om voor anderen te beslissen wat er wel en niet moet gebeuren, totale krankzinnigheid.
  Dat Ned. zich nog inlaat met zulke dictators, boycotten deze mafketels.

  1. Baaz

   @Nienke: “Alle vrouwen verplicht aan de hoofddoek, hoe achterlijk is deze dictator wel niet.”

   Binnen de grenzen van de islam zegt deze demon niets verkeerd hoor, het verplichte hoofddoekje wordt alleen afgedaan door liberale of ongelovige moslima’s, de gematigde moslim bestaat dan ook, de gematigde islam bestaat niet.

   1. Ernst Quispel

    Gematigde moslims bestaan gelukkig wel, sterker, ze vormen de overgrote meerderheid.

    1. deelszon

     Gematigde moslims wel maar gematigde islam bestaat niet!

    2. Baaz

     De gematigde moslim bestaat dan ook, de gematigde islam bestaat niet.

     1. Ernst Quispel

      Dé islam bestaat niet, zoals hét christendom of hét Boeddhisme niet bestaat.

      Dit soort simplismen wekken slechts misverstanden.

     2. Baaz

      “Dé islam bestaat niet…”

      Dat klopt, de AIVD, de MIVD en de NCTV bestaan ook niet. Dit soort simplismen wekken slechts misverstanden.

     3. Ernst Quispel

      Het probleem dat hier aan de orde is staat bekend als de reïficatie of hypostasering.

      https://www.ensie.nl/grondbeginselen-der-sociologie/reificatie

      Het leidt tot veel misverstand.

    3. Baaz

     Steeds meer moslimjongeren in Nederland voelen zich aangetrokken tot de radicale islam, bleek vorige week (okt. 2007!) uit een rapport van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD).

     Vooral het politieke salafisme, een ultraorthodoxe stroming, groeit. Deze stroming is volgens de AIVD meestal niet gewelddadig maar wel onverdraagzaam en antidemocratisch.

     De stroming trekt vooral tweede en derde generatie moslimjongeren, meestal in Nederland geboren, in elk geval opgegroeid.

     Zo’n twintig- tot dertigduizend jongeren zijn vatbaar voor de salafistische denkbeelden, 2.500 van hen zijn activistisch, stelt de AIVD. Het gaat om gemarginaliseerde jongeren die het gevoel hebben in Nederland niet écht geaccepteerd te worden maar ook weinig binding voelen met het land van hun ouders. Maar ook veel hogeropgeleide jongeren interesseren zich voor het salafisme.

     Bron: NRC 17 oktober 2007

     Antidemocratisch?

     Definitie fascisme: “Het fascisme is een extreme vorm van autoritair nationalisme en is antidemocratisch…”

     1. Baaz

      De zuiver islam, ook wel salafisme genoemd. Je kunt hem o.a. vinden in de, van overheidswege(!), gesubsidieerde As-Soennah moskee in Den Haag.

  2. Guus Geluk

   “Dat Ned. zich nog inlaat met zulke dictators, boycotten deze mafketels.”

   We laten ons in met zulke dictators, omdat het in het belang van Nederland is.

   Als rebellerende Iraniërs, gesteund door Trump, het regime willen afzetten, en het regime gaat terugschieten, komen er talloze Iraniërs naar Europa.

   1. deelszon

    @Guus in het belang van geld bedoel je niet in het belang van Nederland

    1. Guus Geluk

     Beiden. In het belang van Nederland en in het belang van geld – hetgeen uiteraard ook weer in het belang van Nederland is.

     Je kunt Nederlandse leiders niet verwijten voor hun eigen land op te komen. Soms zijn ze daarin roekeloos. Toen Blok de grenzen sloot voor vluchtelingen aan de randen van het Koninkrijk, op de Antillen, waardoor Venezuela weer fruit en voedsel aan de eilanden ging leveren, joeg hij daarmee politieke vluchtelingen de concentratiekampen van Maduro in.

     Of toen Rutte de deal sloot met Turkije om de vluchtelingen tegen te houden bij de grens van Europa liet hij toe dat Turkije vluchtelingen opsloot in gevangenissen en wimpelde hij kritiek van mensenrechtenorganisaties af.

     Nederland is doorgaans meedogenloos als het eigenbelang in het geding is. Eigen volk eerst is de Nederlandse politieke elite nooit vreemd geweest.

     1. Siemien

      Natuurlijk is dit niet in het belang van Nederland hoe kom je daar bij?

 15. nienke

  Nederland is altijd zo met mensenrechten bezig maar als het om geld gaat is dit het laatste waar Ned. aan denkt.
  Een land als Iran waar mensenrechten worden geschonden daar moet je niet mee willen dealen die moet je boycotten.
  Een minister die daar met hoofddoek uit Nederland op bezoek komt en bijna kruipend voor deze dictators knielt, schandalig.
  Als het maar om geld gaat is ook Nederland het hele mensenrechten probleem in Iran plotseling vergeten, walgelijk.

  1. Guus Geluk

   Dat klopt niet helemaal. Nederland is in buitenlands beleid zelden in de eerste plaats met memsenrechten bezig. Het eigen land komt altijd op de eerste plaats, em de handel van het land, dus dan kunnen mensenrechten af en toe aan de kant worden gezet.

 16. nienke

  Ik vind dat Nederland z’n grote mond moet houden over mensenrechten als je in staat bent met deze wrede mentaliteit die daar heerst gaat samenwerken.
  Handel en geld zijn waarschijnlijk belangrijker voor Ned. als de mensenrechten die daar met voeten worden betreden, schandalig.
  Een land waar homo’s worden opgehangen, vrouwen worden onderdrukt, joden worden gehaat waar dictators aan de macht zijn, ga je schamen dat je met zo’n land nog handel wilt drijven.
  Als je dit doet ben je geen knip voor je neus waard, nogmaals schande.

 17. Rosasolis

  Iran is nu wegens de Ayatollahs een zeer cultuur arme land geworden. Die ouwe fanatieke gozers leven niet onze tijd. En zij gunnen geen enkele vrijheid voor de bevolking van dit land. Iran is aan het stagneren, en daarom komen steeds meer van de hele bevolking in actie. En zij krijgen steeds meer steun van de politie, (die geen vrouwen toelaat).
  Enkele dagen geleden heb ik in Trouw een foto gezien, met korte bericht van een jonge meisje die klachten hadden over het feit dat zij heel plotseling in een soort kinder-chador werd ingepakt, en in 40 graden weer naar school heen en weer moest gaan lopen. (Er zijn geen school bussen in Iran). Haar moeder is hart patient. En vele familie leden zijn overleden. Haar familie is te arm om enige vorm van airco aan te schaffen.
  Er komen steeds meer protesten tegen het beleid van de Ayatollahs. Binnenkort zal de protesten nog veel groter worden ook van mannen die het niet meer willen tolereren dat de hele vrouwelijk bevolking ziek zijn van hun gedwongen primitieve leven.
  Er zal binnenkort een nieuwe revolutie in Iran komen, voor vrijheid voor de oude volkeren van Persie. Vrouwen dringen door het leven te gaan in zware wollen chadors
  gaat hun niet beschermen tegen agressieve mannen. Die domme ouwe Ayatollahs krijgen binnenkort een ongelovige verrassing van hun mannelijke bevolking; die opkomen voor een vrije leven voor hun vrouwen en meisjes. en een vrije leven willen hebben voor alle mensen in Iran.

 18. toetssteen

  Tenzij mijn comment in de moderatie zit, is dit mijn laatste comment. Ik schrijf niet voor de kat zijn staart.
  Er zat geen onvertogen woord in dat wat ik schreef, dus ik zie geen reden dat mijn schrijven voor de grote verdwijntruc.

  1. toetssteen

   Zin afmaken: in aanmerking kwam.

 19. worstcase

  Wedden dat Kaag dit advies serieus gaat nemen en proberen hiervoor een kamermeerderheid te krijgen? D66 is fel tegen onze eigen geloofswortels, maar voor de islam steken ze graag hun gehoofddoekte nek uit. De onderdanigheid van Kaag in Iran spreekt boekdelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.