Moet je zien: livebeelden van Wierd Duk die Twitter-app van z’n telefoon lazert: ‘Hele opluchting, fantastisch!’

Wierd Duk was eerder deze week al #twexit gegaan, omdat hij de hoeveelheden online lynchpogingen zat was. Maar z’n vertrek is definitief, nu hij ook de app van zijn telefoon heeft weggegooid. En – en dit is het allermooiste – wij hebben er de beelden van.

De kogel is dan eindelijk door de kerk. Telegraaf-journalist Wierd Duk was al van Twitter vertrokken omdat linkse haters hem continu karaktermoord op hem aan het plegen waren. Maar nu – in het bijzijn van zijn eigen dochters en twee Elsevier-journalisten – heeft Duk dan ook de volgende stap gezet: hij heeft de Twitter-applicatie van zijn iPhone verwijderd. Videobeelden bewijzen dat het trieste moment echt daar is: de bekendste rechtse journalist van Nederland heeft het grootste digitale debatplatform verlaten.

En rouwig is Duk er ook niet om. Hij noemt het feit dat hij niet meer hoeft te zien hoe hij dagelijks voor fascist en nazi wordt uitgemaakt “een enorme opluchting”. Zijn dochter Zemfira voegt daar ook nog aan toe: “Fantastisch.”

Het aloude adagium luidde dat politici vaak de politiek verlaten met het excuus dat ze meer tijd willen besteden aan hun familie. Maar anno 2018 blijkt dat we deze wijsheid ook kunnen inzetten om het vertrek van journalisten van Twitter te verklaren.

Snif, Wierd Duk, we gaan je missen. Hopelijk tot binnenkort weer ziens. Al lijken deze beelden te bewijzen dat je glorieuze terugkeer best nog wel eens even op zich zou kunnen laten wachten…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Aytas

  De hetze van duk tegen duk. Hoe krijg ik mezelf in de slachtoffer rol

  1. Arie B

   Onzinnige reactie. Je kent duidelijk de inhoud van sommige reacties niet. Als je de inhoud van linkse reagerende gekken op sommige tweets leest kun je verwachten dat je echt een target wordt/bent van een volgende Volkert of andere verwrongen geest.

 2. Spaanse kok

  Da iemand van Twitter vertrekt moet hij zelf weten.
  Maar om dit te doen met een aantal journalisten als getuigen komt toch aardig in de richting van de media- prostitué uithangen.

  1. sonar

   Spaanse vlieg jij weet als geen ander om de prostitué uit te hangen.

   1. Spaanse kok

    Diepzinnige reaktie.

  2. Baaz

   “(…) komt toch aardig in de richting van de media- prostitué uithangen.”

   Wat een flauwekul reactie, slaat nergens op, zoals gebruikelijk.

 3. Baaz

  Gelukkig blijft meneer Duk wel gewoon in de Telegraaf lezen.

  1. Baaz

   En schrijven natuurlijk!

 4. JanKlaasen

  Duk? Hoe The fuck is Duk?

  1. Ernst Quispel

   Duk is een in rap tempo radicaliserende aandachtstrekker. Elke aandacht die we deze vlegel geven is teveel.

   1. Baaz

    Tot zover de mening van een ultra links islamactivist.

 5. Gerlos

  Wierd Dus komt nu als stripfiguur terug in de Telegraaf.

 6. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Na alle woorden die op “ist” eindigt, is er een nieuw woord toegevoegd door de linkse Clan : slachtofferrol. Links die werkelijk uit blinkt in het handen wassen in onschuld. In het ontlopen van de verantwoordelijkheid ( Kok in het paarse rampenkabinet) voortdurend met het vingertje wijzen als Rechts kritisch is op de O zo heilige en
  O zo geroemde linkse idealen. “Hoe krijg ik mezelf in een slachtofferrol” wat een BULLSHIT!!!! links kruipt immers zelf keer op keer in een slachtofferrol. Als Asielzoekers zich schuldig maken aan criminele activiteiten binnen of buiten het asielzoekerscentrum. Wie knijpen dan stijf hun ogen dicht?????? precies de linkse Clan en als er kritische vragen over worden gesteld kruipen ze in hun slachtofferrol en het antwoord is zo voorspelbaar : racist,fascist,populist enzovoort enzovoort de beperkte woordenschat word dan weer voor de zoveelste keer tevoorschijn gehaald, dit terzijde. Dat Wierd Duk z’n twitterapp van z’n telefoon lazert ben ik het volledig mee eens. Maar in dit geval is het voorkomen is beter dan genezen. Als journalist moet je twitter, whatsapp en al die andere rataplan van social media al helemaal niet willen. Dan hoef je je ook niet te ergeren aan dat inhoudsloze linkse geseik. En natuurlijk zonder al die social media rotzooi op die telefoon is het inderdaad een hele opluchting.

 7. bejaarde

  Welke dwaas gebruikt Twitter of Instagram?
  Gode gedankt, ik gebruikte mijn verstand, never nooit on that media

 8. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Bejaarde, het enige wat ik er van weet is dat je met twitter kunt opereren vanuit de anonimiteit. Instagram is het tegenovergestelde. Met die hele social media shit kan je enerzijds je prive leven op straat gooien (facebook en instagram) en anderzijds anoniem blijven met twitter. Ondanks alle nadelen die het met zich mee brengt -met name facebook en instagram- is het toch nog vrij populair. Echter met facebook loopt de populariteit wel iets terug na de schandalen die breed in de media was niet zolang geleden. Ik zelf heb alleen E-mail, SMS en een account op DDS meer niet, heb een kort tijdje whatsappp gehad maar daar was ik heel snel klaar mee. Dus die heb ik rap van de telefoon gepleurd. Internetbankieren doe ik niet aan. Geld overmaken doe ik met een bankoverschrijving formulier en betalen met de oude vertrouwde acceptgiro, dit terzijde. Maar wat ik eerder schreef journalisten aan de rechterkant van het politieke spectrum kunnen beter geen twitterapp op de telefoon nemen, tenzij je er ongevoelig voor bent. Geert Wilders bijvoorbeeld heeft wel een twitter account ook nog onder z’n eigen naam en krijgt dagelijks de vreselijkste verwensingen naar z’n hoofd geslingerd, voor het overgrote deel doet het hem niets. Feit is dat je als rechts politicus een enorm sterk incasseringsvermogen moet hebben. Wierd Duk heeft dat niet en koos eieren voor het geld. Ben volledig met je eens van mensen die vanuit de anonimiteit opereren met twitter dwazen zijn. Ik zelf zal nooit en te nimmer een twitter account nemen, die hele social media shit kan mij wel gestolen worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.