Nieuwe D66-voorman Rob Jetten direct in opspraak: wilde dat Wilders “op straat wordt gezet”

robjettenbal
Foto: Rob Jetten als kersverse D66-leider. Bron: Jessica van Eijs / Twitter.

Kersverse D66-voorman Rob Jetten is op dag één van zijn politieke leiderschap al meteen in de problemen gekomen: een oude tweet is komen bovendrijven waarin hij aankondigt dat PVV-voorman Geert Wilders “op straat gezet” moet worden. Jetten deed die uitspraak naar aanleiding van een debatoptreden van Wilders waar hij het niet mee eens was.

rob jetten wilders

Als het aan de splinternieuwe D66-leider Rob Jetten had gelegen, was Geert Wilders in 2010 al weggecensureerd uit politieke debatten. Dat blijkt uit een tweet van het Kamerlid die vandaag is komen bovendrijven nadat de D66-Tweede Kamerfractie de 31-jarige politieke jongeling verkoos tot nieuwe leider.

Jetten deed de uitspraak op 26 mei 2010, toen de Tweede Kamerverkiezingen van dat jaar in aantocht waren. D66 deed toen goede zaken, en steeg van 3 naar 10 zetels. Ook PVV-leider Geert Wilders wist een goede uitslag te boeken: hij steeg van 9 naar 24 blauwe stoeltjes in de nationale vergaderzaal.

Dat laatste heeft Jetten, destijds als gemeenteraadslid in Nijmegen, met argusorgen bekeken. Liever had hij gehad dat Wilders door de beveiliging was weggevoerd bij één van de meest toonaangevende verkiezingsdebatten van de hele toenmalige campagne: in Carré. Want als je het niet op tv uitzendt, dan is het er kennelijk niet.

Wilders heeft dat debat trouwens aardig doorstaan. Volgens internetlezers was hij destijds de winnaar van de debatavond in Carré. De suggestie van Rob Jetten? Die heeft niemand gelukkig écht uitgevoerd.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

54 reacties

 1.   

  Ik begrijp dat Jetten toen 23 jaar oud was.

  1.   

   Ja en???

   1.   

    Een onvoorzichtig grapje van een jongeling, meer is het niet.

    1.   

     Kijk uit, over twintig jaar kan je nog voor opdraaien.

    2.   

     Maar het was toch u die er met dat vvd jochie heel anders overdacht dan een onschuldig grapje?

     1.   

      JA, dat was hij. Maar van planeet ni28 krijg je na drie uur nog geen antwoord. Vind ik een tegenvaller, helaas.

    3.   

     Met 23 jaar.?

   2.   

    Ernst wil alleen maar laten zien dat hij kan rekenen. Niks aan de hand. Zijn jeugdzonden. Voor AntiD66 geldt dat, voor anderen niet.

  2.   

   En dus kennelijk oud genoeg om te mogen stemmen, contracten afsluiten en meer van die zaken die een volwassen leeftijd vereisen. Het geeft maar aan wat er van Paulus Jetten de nieuwe D66-Führer te verwachten valt en dat zich een arsenaal aan prijsschietmogelijkheden aandient.

   1.   

    “Paulus Jetten de nieuwe D66-Führer”

    Smakeloos.

    1.   

     Kom kom, Quispel, nu niet overdrijven. We zitten hier niet op een zondagsschool.

 2.   

  Jetten is jong en ik heb begrepen dat juist de jongeren zich tegen de afschaffing van de referendum hebben verzet. Als Jetten bij die kamp hoort dan zal het nog heet worden binnen de fractie. In de laatste Binnenhof konden wij al twee jonge rivalen zien die ondanks hun verschillende blik een eenheid moesten aantonen in de nabijheid van de D66 minister. Een bijna goed opgevoerd toneel?

  1.   

   Ni28,
   Ik heb deze robot bij het referendumdebat mogen aanschouwen. Het enige wat hij kon was het het napraten van zijn minister O. “Het raadgevend referendum heeft niet gebracht wat we gedacht hadden!”. Misschien wel 20 keer, dus van deze meeloper zonder eigen mening hoef je niet veel te verwachten.

   1.   

    Ik vrees ook dat dit een jonge uitvoering van Pechtold wordt. Overigens een mooie artikel van Elian in de Elsevier over de nalatenschap van Pechtold.
    https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/10/648658-648658/?utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=nieuwsbrief&utm_term=&utm_content=yslnZuFD66PXcmJ4mXCzlA&utm_campaign=els_8okt18

 3.   

  Mogelijk weet Rob Jetten waar de Nederlands vlag vandaan komt.

 4.   

  Blijft in het lichaam van Jetten de geest van Pechtold rond het Binnenhof rondspoken?

 5.   

  Jetten zat gewoon een beetje te trollen. Dat heeft hij vast afgeleerd.

  1.   

   Of niet. Mogelijk heeft Pechtold als verliezer gezorgd voor het prolongeren van de wedstrijd PVV-D66.
   Dat zou een slechte zaak zijn want het wezenlijke inbreng van is 0.0. Bashen doe maar thuis, zou ik zeggen.

   1.   

    Bashen doe maar thuis, zou ik zeggen.
    .
    Er zijn veel reageerders die zich op DDS thuis voelen.

    1.   

     Besef je dat je gelijk hebt?

    2.   

     :-P

 6.   

  Ja hoor, zoals verwacht…van de regen in de drup met dit foute jongetje

 7.   

  Het was een zeer domme uitspraak maar overdrijven is ook een kunst. We hebben het hier over een tweet van 8 jaar geleden. Iedereen roept wel eens onnozele dingen, zeker als je 23 bent

  1.   

   Kavanaugh als een van de velen was ook jong tijdens in zijn geval vermeende verkrachting.

   1.   

    Wilde ik ook antwoorden. Maar ik ben er een beetje klaar mee hier. Zogenaamde moderatie, maar dezelfde ‘zuigers’, krijgen toch iedere keer weer de lengte.
    Ik heb wel wat beters te doen.

   2.   

    Het verkrachten van een kwetsbare vrouw vergelijken met een tweet. Je moet het maar bedenken!

    1.   

     Bewijs? Dacht het niet.

    2.   

     Niemand, ook de FBI niet, heeft een snipper bewijs gevonden voor jouw bewering, Eugenie. Volkomen uit de lucht gegrepen dus.

     De Me-too beweging is trouwens op sterven na al weer dood.

    3.   

     Beste Eugenie, waaruit blijkt dat ik een tweet met een(vermeende) verkrachting vergelijk? Ik vergelijk gebeurtenissen die gebaseerd zijn op uitspraken of daden die heel lang geleden(mogelijk)plaats vonden. Ik gebruik die van Kavanaugh omdat deze net speelde en goed in geheugen zit. Gewoon aandachtig lezen en als ik fout zit geef ik het graag toe. In dit geval niet.

    4.   

     Sorry? Verkrachten van kwetsbare vrouwen? Waarom komen die vrouwen er nu pas mee? Zo lang geleden….man man man. En waar zijn de bewijzen inderdaad? Zeurpieten zijn het en willen gewoon de hele Trump-clan dwarszitten…..zo doorzichtig dit..

  2.   

   Die jongen is Eurofiel en technocratisch genoeg. We gaan zien of Paulus Jetten even belobbybaar en gewetenloos is als Alexander Pechtold om langs dezelfde weg vorm te geven aan de vlees noch vis partij D66. De identiteitspolitieke partij GroenLinks heeft er concurrentie bij voor de stem van de bakvis.

 8.   

  Als je alleen maar 23 jaar ben, moet je zorgen dat eerst heel veel leert voordat je kritiek
  geeft op bekenden in het politiek; die veel langer hebben mee gedraaid. Dit vent lijkt niets meer dan een pseudo-intellect, oftewel een “wise-guy” die probeert op te klimmen in het politiek. Ik ken een aantal jonge vrouwen en mannen in de CDA jeugd afdeling,
  die daden belangrijker vinden dan een grote bek geven over anderen.

  1.   

   Heeft u dan natuurlijk ook gekeken wat zijn daden zijn? Vast niet.. U oordeelt graag over een enkele tweet en dat is het dan…En u heeft het over een grote bek? Vraag me af in welke spiegel u uw verhaal afdraait

   1.   

    Julian, laat maar eens zien wat hij allemaal gepresteerd heeft dan?

   2.   

    @julian ik ben geen lid van tweet. Ik heb dit troep niet nodig, om te overleven!

 9.   

  Ach lekker belangrijk wat iemand ooit een keer getweet heeft. Zelfde gezeur als bij die jongeman van VVD , reken ze af op fouten die ze als minister maken ipv wat populair getyp. Hopelijk dat dit een voorbeeld is voor jongeren die later iets in de politiek willen gaan doen en beseffet dat je beter niet te veel op dat internet kunt gooien daar er altijd mensen zijn die he daar jaren later nog mee om de oren willen slaan.

  1.   

   Wie in een glazen huis woont, moet niet met stenen gooien`!
   Zeker nog nooit gelezen of gehoord, dit spreekwoord?

   1.   

    Idd daarom is het te hopen dat jongeren met politieke ambities versfandiger zijn met wat ze tweeten of in groepappjes neerpennen.

  2.   

   bewijs bewijs bewijs ????? o niet ??? dacht ik al schreeuw lelijkerd

 10.   

  niet best, als je 23 jaar jong bent heb je nog geen verstand van politiek en heb je nogal snel een ongefundeerde mening klaar, ware het niet dat hij toen al na aapje aan het spelen was en blijkbaar doet hij dat nog steeds, we zullen de komende tijd wel zien.
  unaniem gekozen riep hij vele malen, ik kan jullie vast vertellen dat dit niet waar is dit is de wens van die kindermoordenaar die nu d66 op instorten staat MOEST vluchten omdat er anders helemaal nik van die club over bleef er zitten betere mensen bij die club maar ik denk dat de haat van pechtholt tegen Wilders het beste wordt voort gezet met deze blaag en dat hij daarom van pechtholt die functie moest hebben.

  we zullen het de komende weken allemaal wel horen en zien.

 11.   

  Hij komt mij goed over…..glad als een aal de eerste indruk.

 12.   

  ik vraag mij af: als deze jongeman deze tweet niet had geplaatst, was hij dan fractieleider D’66 geworden? vermoedelijk is hij juist door deze tweet boven komen drijven; u weet wel als men roert in troep, komt altijd het schuim bovendrijven.

 13.   

  Leker begin voor deze man, kan zijn borst natmaken bij de debatten met Geert ik verheug mij erop.

  1.   

   Ik denk dat Jetten zich ook verheugt op de debatten met Geert, lekker makkelijk scoren tegen een dodelijk vermoeide populisti die ver over zijn houdbaarheidsdatum is.

   1.   

    Robbie zal nog flink moeten bijpoten! De PVV heeft nog altijd een zetel meer dan D’66 en haar voorman Alex de onderzeebootkapitein heeft het zinkende schip alvast verlaten. Hij gaat waarschijnlijk wat gaten vullen in Meppel en omstreken. Nee Robbie zal geen stand houden tegen de heer Wilders, net als Alex trouwens!

   2.   

    Populisten onder elkaar met dat verschil dat Geert Wilders zijn nek uitsteekt in plaats van zich door de EU en Soros te laten kopen.

 14.   

  Rob Jetten. Pas in de Tweede Kamer en dan al fractieleider van D66.
  Amper droog achter zijn oren.
  Zijn collega/leeftijdgenoot ‘snotneus’ Jesse Klaver komt inmiddels volwassener over.
  De voorman van GroenLinks liet in het dividendtaksdebat zijn mede-oppositieleden Wilders en Baudet participeren in een motie van wantrouwen tegen de regering.
  Dat zie ik robotachtig Pechtold-ventje niet zo gauw doen.

 15.   

  Zal wel veel streken van Pechtold geleerd hebben komt mij niet sympathiek over een met zichzelf ingenomen arrogante figuur.

 16.   

  Dat is toch die kleuter die op commando van de penthouse Profeet het referendum en de democratie de nek om heeft gedraaid ?

  Ach
  Wat wil je van een partij die Armeense genocide ontkenners omarmden en stemadvies kregen vanuit Ankara.

  1.   

   En wilde fuseren met UltraGroenLinks!

 17.   

  Rob kan gewoon de straat op, hij is voorstander van de islamisering van Nederland, helt met zijn partij over naar ultralinks, herhaalt slechts de partijstandpunten op het moment dat er een debat zou moeten plaatsvinden. Nee Rob heeft niets te vrezen, risicoloos als hij is kan hij Wilders best op straat wensen. Dat hij een maatje te klein is zal de komende tijd wel blijken.

 18.   

  Een over het paard getilde persoon

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!