NOS-bolleboos Ron Fresen dwong De Wereld Draait Door hem nooit meer te persifleren: ‘Anders kom ik nooit meer!’

vlcsnap-2018-10-18-16h11m04s118
Foto: Ron Fresen als piraat, in een LuckyTv-filmpje van DWDD. Bron: DWDD / BNNVARA.

NOS-presentatoren zijn boven de spot verheven, en wie hen toch belachelijk maakt krijgt te maken met de lange arm van Ron Fresen. Dat blijkt vandaag wel weer. Op last van de NOS-presentator zijn alle grappig filmpjes met hemzelf in de hoofdrol weggehaald bij De Wereld Draait Door, want anders zou hij nooit meer langskomen.

Mensen met een groot ego kunnen vaak slecht tegen kritiek. Onder hen ook politieke verslaggevers: mensen die denken dat ze per definitie boven alle twijfel verheven zijn, en iedereen die daar desondanks kritiek op uit krijgt de wind naar voren. Satire maken met deze mensen? Dat is al helemaal uit den boze! Zelfs al zijn het de NPO-vrienden van de VARA. Gij zult geen journalisten belachelijk maken, want anders…

Nou, anders dit. Dan komt Ron Fresen mooi niet meer langs in je tv-show. Zelfs al ben je De Wereld Draait Door:

“De aanhoudende Lucky TV-persiflage op Ron Fresen is gestopt, omdat de NOS-verslaggever dreigde nooit meer aan te schuiven in De Wereld Draait Door. Dat schrijft De Telegraaf. Fresen werd lange tijd op de hak genomen door Lucky TV en daar werd hij behoorlijk onzeker van. “Een legendarische anekdote uit Hilversum is een voorval in de studio van DWDD, waar Ron Fresen voor de uitzending gewaarschuwd werd dat Lucky TV hem – wederom – als clown had geportretteerd.

Daarop was Fresen onverbiddelijk, weet het dagblad. “Of dat fragment zou niet worden uitgezonden, of hij zou nooit meer komen.”

En wat doet DWDD? Als een stel makke lammetjes volgden ze het bevel op, en schrapten zij de sketches met Ron Fresen als clown of ander verkleed figuur. Een beetje moe en integriteit tonen, het is ook best lastig hè? Diepe, diepe zucht.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

6 reacties

 1.   

  Fresen is toch ook gewoon uit dezelfde toko? Ik vind het sowieso niet leuk dus moeten ze er toch wat van maken. Dat lukt Lucky meestal wel.

 2.   

  Jammer, had mij verheugd op een afbraak reaguursel Rob Jetten of desnoods Silvana.
  Dit is niks…

  1.   

   “Dit is niks…”

   Waarom reageer je dan?

   1.   

    ‘Waarom reageer je dan?’ :)

 3.   

  Opvallend stil bij de DDS over onze nationale zakkenvuller Jan Roos…

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!