NPO-presentator verkoopt racistisch radiopraatje: ‘Wij witte, nare Nederlanders zijn veel erger dan wij weten!’

Wij Nederlanders moeten ons allemaal schamen omdat we “naar” en “erg” zijn. Waarom? Nou, kijk maar naar Zwarte Piet en wat onze voorouders hebben aangericht in Zuid-Afrika. Aldus Hans Goedkoop (VPRO) op NPO Radio 2.

Wij zijn allemaal slechte mensen. Want wij zijn voor Zwarte Piet. U weet wel: die traditionele kindervriend die door de schoorsteen is gekropen. Maar in feite is dat natuurlijk racistisch en dat betekent dat wij allemaal in dit land – wij, nare witte Nederlanders – eigenlijk allemaal bikkelharde racisten zijn.

En dat hoeft u natuurlijk niet van mij aan te nemen. Neem het maar aan van een presentator van die neutrale, objectieve en oh zo meevoelende NPO. Hans Goedkoop van de VPRO, take it away!

“Goedkoop vindt dan ook dat de Nederlandse geschiedenis in Zuid-Afrika een onderschat stuk van de geschiedenis is. Twee jaar geleden heeft hij daar een serie over gemaakt en “dat geeft zo’n naar beeld van ons Nederlanders”, legt hij uit. “Van u en mij. Hoe wij ons daar in de verre streken hebben gedragen. En hoe wij omgaan met mensen met een andere cultuur en een ander kleurtje. Wij zijn veel erger dan wij weten.”

We hebben het volgens Goedkoop niet door. “Wij in Nederland zijn blind voor kleur. Maar wij doen alsof dat geen rol speelt, maar het speelt een ongelooflijke rol. Waarom zou Zwarte Piet anders zwart moeten zijn, terwijl het voor kinderen niet uitmaakt.””

Kortom: vanavond allemaal aan zelfkastijding doen. Pak de gesel en bestraf uzelf maar eens voor al uw naarheid en uw witheid: schuldig! Rats! Schuldig! Rats! Schuldig! Rats!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. gekkeguus

  Links graaft hun eigen graf waar ze waarschijnlijk zelf nog geen last van krijgen maar hun kinderen zullen van flatgebouwen gegooid worden.

  Iets dat +200 jaar plaats vond verwijzen naar individuen van nu… echt NPO waardig…

 2. van Urk

  Andere tijden Andere zeden. Alle mensen op de wereld zijn slecht geweest of kunnen slecht zijn. Dus laten we dit ouwe koe gezeik nou eens een keer achterwege laten dat alleen wij ”witte Nederlanders ” nog slecht zijn vanwege een koloniale verleden of een cult figuur. Men verkoopt er niks mee door Nederlanders continu op een negatieve wijze aan het verleden geketend te houden zonder erbij toe te voegen hoe wij ver zijn gekomen en hoeveel wij tegenwoordig hebben bereikt. De cijfers laten zien dat Nederland nog steeds tot de minst racistische landen behoort.

  1. Aytas

   Wat nu gebeurd is veel belangrijker.

 3. Gerlos

  Weer iemand van de linkse kerk, wat een geleuter op niks af. Stel dat het blanke ras niet bestond wat moeten al die zwarte mensen in al die ontwikkeling landen dan van leven. Voor u eeën vraag voor mij een weet.

 4. marco1

  echt sorry, ik heb het nooit niet door gehad maar ik wil toch via deze site mijn spijt betuigen voor het ongelooflijk racistisch zijn.

 5. Baaz

  Wel fijn dat Hans Goedkoop zich nu een beetje beter voelt…

 6. Dollaert

  Erg goedkoop vind ik dit argument.

 7. Ries

  Ik vind het denken van Goedkoop wel erg minimaal. Wat is dat toch voor virus bij de linksaffers? In Duitsland hebben ze er een leuke uitdrukking voor: ‘Ins Gehirn gekackt’.

 8. AS210854

  Ja ja links lullen en rechts je zakken vullen. Dat is wel heel gemakkelijk . Maar als jij je zelf zo ziet moet je dat zelf weten maar betrek daar geen andere mensen bij die hierover een hele andere mening hebben.

 9. Arie B

  Noem het eerste goede mens, volk, ras, land.. iedereen heeft zijn eigen historie. Goedkoop doet ook die documentaire over de 80jarige oorlog. Opstand tegen het gezag was in de ogen van de 1 kwaad en bij de ander een held. Perspectieven en inzichten kunnen wijzigen. Je kunt niet altijd in de slachtofferrol blijven zitten. Na WO2 is ook alles weer opgebouwd hier.

 10. Troelstra

  Als die Nederlanders toch zo racistisch zijn, wat zuigt dan al die asieleisers om juist naar dat perifide Nederland te komen aan?

 11. netniet

  De enige plaats in de wereld waar vamdaag de dag nog slavernij plaatsvindt, is in de islamitische wereld. In de rest is dit uitgeroeid door blanke mensen. Deze jongen is overduidelijk een verward persoon.

  1. Troelstra

   Waarom moet krankzinnigheid eigenlijk gesubsidieerd worden?

 12. Mrgiess

  “Dat geeft zo’n naar beeld van ons Nederlanders”, legt hij uit. “Van u en mij. ” waar heeft die man last van? Hij heeft het over 400 jaar geleden.

 13. Scaldis

  Laat deze man maar goedkope praatjes uitslaan. Who cares met dat handjevol luisteraars!

 14. Ruud562

  Door volslagen idioten zoals deze Goedkoop kunnen bijstand-Turken en andere hier vertoevende buitenlanders al tientallen jaren de boel hier financieel oplichten!
  Ook dus de zwarten onder hen! Tevens worden al tientallen jaren van o n z e gelden miljarden, waaronder dus ook diverse uitkeringen, gepompt in bijvoorbeeld Suriname, Antillen, Afrika, zelfs India! Want het Nederlands bestuur ziet zich graag als de goede gever, over all the world! Ja, wij zijn inderdaad veel erger dan zij, wij laten ons met open ogen belazeren en zeggen daarna ook nog “Dank je wel”. Nou, ik ben n i e t wit maar blank! En ik hou van Zwarte Piet! Lekker rascistisch, puhhh!

 15. pjerry

  Deze man is echt debiel zeg. Kinderen maakt het niet uit. Nee natuurlijk niet die hebben ook geen verantwoordelijkheid. Weet je wat we doen, we geven het land uit handen aan Afrikanen of Moslims omdat we ons schamen en de rijkdom terug geven. Wat denk je dat er gebeurt Goedkoop. Binnen de kortste keren is er niks van dit land over. Ik wil niet veel zeggen over Afrikanen hoor maar de meeste grote steden daar zijn voormalige koloniën en de industriële revolutie komt toch echt uit het westen door hard werken verworven. Denkt hij nou echt dat er zonder ons ook maar iets van ontwilleling was geweest in Afrika. Ja we hebben ze gebruikt als arbeider maar hebben zei daar ook geen vruchten van geplukt en nog steeds. Sorry hoor maar ik zie de geschiedenis toch even anders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.