Oeps, genant voor hatelijke Pietendrammers: 70% Nederlanders nog altijd volmondig voorstander Zwarte Piet op tv

Meer dan tweederde van de Nederlanders piekert er nog altijd niet over om toe te geven aan de morele chantagelobby van Erik van Muiswinkel, Quinsy Gario, Jerry Afriyie en Sylvana Simons. Zeventig procent wil dat Zwarte Piet zwart blijft, en nog eens 15% vindt dat Zwarte Pieten en roetveegpieten prima naast elkaar kunnen bestaan.

Al jaren zijn de pietendrammers aan de gang. Zij hopen dat Nederland na veel gezeur en gezever eindelijk eens afstapt van de “racistische” Zwarte Piet. Het beste argument tegen de Piet wordt echter, ironisch genoeg, geleverd door hun eigen tegenstanders. Extreem-rechtse clubs als de NVU en Pegida hebben Zwarte Piet enthousiast omarmd. Niemand wil zich bij die lieden scharen, waardoor van de weeromstuit de zogenaamde “roetveegpiet” ineens overal z’n intrede doet. Ook bij NTR-programma Sinterklaasjournaal.

Wel aardig om even te kijken hoe populair die verandering dan vervolgens is. En wat blijkt? Niet bijster populair at all. Slechts 6% kan zich vinden in een volledig Zwarte Piet-loos Sinterklaasjournaal. Verreweg de meesten (70%) vinden dat er echter alleen de traditionele Zwarte Piet te zien moet zijn, en de rest wil een mengvorm of maakt het niet uit. Haha:

“In totaal deden 936 mensen mee aan de poll ‘Alleen nog maar Roetveegpieten in het NTR Sinterklaasjournaal’. Slechts 6% gaf aan dat zij voor een Sinterklaasjournaal zijn met enkel roetveegpieten. 15% vindt de huidige mix van Roetveegpieten en Zwarte Pieten prima. Een overgrote meerderheid van de respondenten wil echter dat NTR alleen Zwarte Pieten in het journaal laat zien. Voor 9% van de respondenten maakte het niet uit hoe de knecht van de goedheiligman in het NTR Sinterklaasjournaal er uit ziet.”

Slechts 6% hebben de Jerry Afriyies van deze wereld dus inmiddels voor zich gewonnen. En dat na een campagne die inmiddels alweer zo’n jaar of acht in alle hevigheid woedt. Hoe noem je zo’n actie dus? Volkomen mislukt. Afriyie heeft in z’n agressieve actievoeren zichzelf een strafblad bezorgt, en lijkt nu tientallen Friezen in de ellende te storten. En voor wat allemaal? Zodat hij wel 6% van de Nederlandse bevolking voor zich weet te winnen. Haha. Hahahaha. Hahahahahahahahaha! Wat een afgang, joh!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Ni28

  Nederland kan zich beter ontdoen van deze paar ophitsers dan van Zwarte Piet. Hun sympathisanten verdwijnen dan vanzelf. Menige van hun hebben geroepen dat Zwarte Piet binnenkort verdwijnt maar hun wensdenken is gelukkig nog steeds niet vervuld.

  1. Baaz

   Voor de anti-antiërs is het allang prima. Ze schreeuwen om het schreeuwen en zien in die 30% alleen maar nóg meer reden om te schreeuwen. Voor de ultralinkse anti-antiërs betekent een minderheid nóg meer reden om nóg harder te schreeuwen. Zolang het maar anti is, hoe antiër hoe beter. Ik mag hopen dat de Nederlandse bevolking wat actiever wordt en ook eens een dagje geen Facebook doet zodat ze die anti-antiërs een schop onder hun anti-antiërreet kunnen geven!

   1. Janna47

    BAAZ

    Wanneer begin je er zelf mee?

    1. Baaz

     Waarmee Janna1947?

   2. Heinz

    @Baaz, hebt u zelf begrepen wat u hier neerzet? Dan bent u een kanjer. Ik snapt er niets van. Het lijkt wiskunde, mathematica. Moeilijk.

 2. Ritter

  De reden dat het kleine groepje Piet haters zo’n grote invloed heeft komt door de media die met hen sympathiseert en deze groep Piet-haters een groot platvorm geeft.

  Kortom, de media geeft de Zwarte Piet haters een grote megafoon.

  1. Job Jansen

   Hierin zie je dus ook weer hoe links de NTR, publieke omroep is. Een klein groepje dus. En dan de slogan van Radio 1 “Het nieuws van alle kanten”

  2. Peter Loosduinen

   De linkse huilebalken krijgen gratis en voor niets hulp van Pauw / De wereld draait door/
   NPO.
   Wij moeten nooit toegeven aan deze lieden.
   Zwarte Piet= Zwarte Piet.
   Zo simpel is het.

 3. Gerlos

  Gaat nooit gebeuren PIETENDRAMMERS van het ergste soort, het overgrote deel van ONS LAND vindt dat jullie drammers maar moeten oprotten zodat wij weer rustig ONS kinderfeest met heel veel ZWARTE PIETEN kunnen vieren en van jullie gezeik af zijn.

  1. Peter Loosduinen

   100 % mee eens !!!

 4. IJscoman

  Het is duidelijk dat Ernst Quispel (die een fel tegenstander is van de ‘racistische’ Zwarte Piet) een achterhoede gevecht levert: hij schat de sentimenten die onder de Nederlandse bevolking leven volkomen verkeerd in. Het doet me deugd dat er voorshands niets aan de drammers wordt toegegeven.

  1. Baaz

   @IJscoman: Anti-antiërs schreeuwen om het schreeuwen, ze zeuren om het zeuren en zien in die 30% alleen maar nóg meer reden om te schreeuwen en te zeuren.

  2. Peter Loosduinen

   Ijscoman.
   Zwarte Piet moet gewoon blijven.
   Nooit toegeven aan linksgekkies die op VALSE gronden Zwarte Piet met slavernij in verband brengen.

 5. Benny

  Geen discussie meer, zwarte Piet blijft zwart. Zo is a het al 100 jaar of zo, en als er mensen zijn dich zich gekwets voelen dan helaas, ik als blanke voel me ook wel eens gekwetst. En daar moet ik dan ook maar niet over miepen. Ik zeg :groei eens een ruggengraat jank volk.

 6. Troelstra

  Weet je waarom Jeffrey Afriyi va KOZP geen kinderfeest wil?

  Jeffrey Afriyi is een Ashanti/Asante neger. Zelfs na de afschaffing van de slavernij gingen zij door met kinderslavernij.

  Zoek op BlackPast.org maar eens naar Ashanti Empire/ Asante Kingdom (18th to late 19th century)

 7. Ernst Quispel

  Ook deze poll is absoluut niet representatief.

  1. IJscoman

   Natuurlijk niet joh. Dat is het alleen als het jou goed uitkomt.

  2. Baaz

   “Ook deze poll is absoluut niet representatief.”

   En niet bewezen, hij bestaat ook niet. Met de beste bedoelingen kun je er ook niet mee…

 8. Michael

  Nog geen 1000 mensen… wat een representatief beeld! En we weten ook niet hoe deze peiling tot stand is gekomen. De belangrijkste doelgroep is in ieder geval niets gevraagd: de kinderen. My guess: het kan ze geen reet schelen

 9. Duke

  Een poll van de NTR is vast in Amsterdam en omstreken gehouden. Als het daar al 70% is, zal het landelijk 95%+ zijn.

 10. sjun

  Het OM dreigt zichzef ook nog eens in de ellende te storten en eigenrichting te bevorderen nu het zo opzichtig met twee maten meet. Geen Turk is gestraft voor het blokkeren van de Erasmusbrug en intimideren van de lokale bevolking terwijl het massaal met turks vlagvertoon verhelderde hoe het daadwerkelijk met de integratie van de deelnemende individuen zat maar een paar mensen uit Friesland die hun kinderen wilden beschermen tegen bemoeizuchtige dramdwang die in geweld jegens hun kinderen zou kunnen ontaarden wordt juridisch vervolgd. Voor die selectieve vervolging wordt flink belastinggeld en arbeidstijd uitgetrokken dus kennelijk is er geld zat en niks te doen bij justitie.

  Het signaal is natuurlijk duidelijk. De Nederlandse gemeenschap heeft niets te verwachten van een politiekcorrecte justitie maar mag wel verplicht aan het hele circus meebetalen. Die gemeenscha doet er dus goed aan zichzelf te organiseren, de straat te mobiliseren om de misdaad in te dammen en niets te melden dat eventueel tegen haar gebruikt zal worden. Prima segenterend en destructief signaal geeft het OM zo af.

  In plaats dat de aandacht verlegd wordt van de geprovoceerde bezorgde ouders uit de gemeente naar de PvdA burgemeester Marga Waanders die het kennelijk nodig vond om een kinderfeestje te misbruiken voor haar eigen politieke statements en rellen te entameren door mensen uit te nodigen die er niet kwamen voor het kinderfeestje maar voor de verstoring ervan. Zo iemand moet natuurlijk meteen uit haar ambt gezet worden omdat ze haar eigen politieke agenda veel belangrijker vond dan het welzijn van de gemeenschap die aan haar was toevertrouwd. Maar nee die zal evenals de brug blokkerende Turken in Rotterdam wel weer de dans ontspringen. OM en politiek hebben tenslotte andere prioriteiten. Er moet tenslotte geld ingezameld worden om de siterklazerij van Sigrid Al Qaq in Gaza te kunnen blijven betalen.

  1. Ernst Quispel

   Het blokkeren van de Erasmusbrug is natuurlijk wel een stuk minder gevaarlijk dan een snelweg.

   1. IJscoman

    Maar 38 actievoerders zijn natuurlijk ook een stuk minder dan 80.000 vlaggenzwaaiende Turken.

    1. Ernst Quispel

     Toch wel een stevige brug die Erasmusbrug: 80.000 demonstranten zijn niet niks.

     1. nogmaals

      @quis
      Wat wil je met deze reactie zeggen ?

     2. Dirk van Jurie

      @Nogmaals Ernst wil hiermee zeggen dat hij het prachtig vindt, Ernst laat hier wederom zijn echt ware aard zien, geheel in de trend zoals wij Ernst kennen.
      Ernst kotst werkelijk op Nederland, en zei, over de moord van Pim Fortuyn dat het goed is dat er een God bestaat..

     3. Baaz

      @Dirk: Rielex joh, niet voor het eerst is duidelijk dat er hier mensen huizen die opzettelijk minderheidsstandpunten ter discussie brengen, meningen verkondigen die conflicteren of zelf opzettelijk de feiten ontkennen, ze afzwakken of belachelijk maken. Je moet het een beetje doorzien door er af en toe even naar te kijken, vluchtig kijken is voldoende, en er dan de bril op te zetten waarmee je ziet wat ik je hier schets.

      Het patroon is repeterend, dag in dag uit hetzelfde. Zo werkt dat op vrijplaatsen en openbare gespreksforums, sommige forummers hebben daar hun levenstaak van gemaakt. Zeven dagen per week, dertien uur per dag volgens hetzelfde systeem en op exact dezelfde manier worden er plaatjes (je kent ze nog wel, die LP’s) afgedraaid die exact dezelfde mening, overtuiging en agitprop verkondigd.

      Dat jij je daarover opwind is voor sommigen winst, dat vinden ze fijn, ze genieten ervan. Het geeft enkele van hen ook energie omdat ze er als het ware van overtuigd raken dat ze gelijk hebben, dat ze eerlijk zijn, dat ze oprecht en integer het gesprek voeren.

      Zo gaan die dingen… DDS is een open platform en heeft ervoor gekozen om iedereen toe te laten. Wel zijn daarbij spelregels opgesteld, en waar zouden we zijn zonder scheidsrechter, zonder lijnen en zonder bal? Om te scoren moet je doelpunten maken!

      Het is daarom goed om je tactiek te veranderen, het spel te spelen binnen de lijnen, volgens de regels en op aanwijzen van de scheidsrechter(s). Als je dat spel beheerst dan zul je oom veel minder last hebben van de forummers zoals ik die hierboven heb geschetst. Je doorziet de bedoelingen, je doorziet de politieke overtuiging en je doorziet de manier van discussiëren.

      Het beste kun je vragen stellen, zoals ik ook heel vaak doe. De meeste vragen blijven namelijk onbeantwoord omdat het beantwoorden van mijn vragen vaak ook het antwoord is dat sommige van die bedoelde forummers helemaal niet willen geven omdat dit hun bedoelingen, leugens of intenties etaleert, omdat dit de waarheden en feiten bevestigd, en dat willen ze liever niet.

      In de DDS-huisreglementen staat bijvoorbeeld dat scheldpartijen, grof taalgebruik en geweldsdreigementen niet zijn toegestaan, hetzelfde geldt voor seksisme, racisme en homofobie. Ad hominems (de reactie óp de persoon i.p.v. op de reactie) zijn ook nietgestaan, alsmede het publiceren van NAW of andere, eerdere gebruikte nicknames. Het plaatsen van links kan alleen na goedkeuring door de moderatie/redactie en complottheorieën mogen gestoken worden waar de zon niet schijnt. Tot slot is het niet de bedoeling te klagen over censuur of andere maatregelen waar je het niet mee eens bent, ik citeer: “dat doet u maar buiten in het bos, maar niet binnen in ons gerieflijke huisje.”

     4. Ernst Quispel

      Ik houd van ons land, beste Dirk en dat zouden er meer moeten doen.

      De moord op Fortuyn was een afschuwelijke misdaad, een tragische gebeurtenis die grote schade aan ons land veroorzaakte. Dat laat onverlet dat een premierschap van Fortuyn geen goed idee was.

 11. Two Ravens Black Kettle

  Maak van die zeventig, negentig procent en je zit dichter bij de waarheid.
  Geloof al die Fake News Polls toch niet.
  Killary Clinton; 98 procent kans dat ze ging winnen.
  Alle EUSSR-referenda
  Brexit
  Ze zitten altijd verkeerd, altijd biased naar de Gutmenschen.

  Forget polls !

 12. MGG1981

  Zeurpieten moeten terug naar Spanje

 13. nienke

  Gewoon vol blijven houden zwarte piet is zwart, dan kappen ze er misschien mee.

 14. jvkc.stema

  Ik las ergens dat laaggeschoolde Nederlanders zich het meest zouden bezondigen aan racisme hetwelk enkel gegrondvest zou zijn op de donkere/zwarte huidskleur. Een aanschouwelijk voorbeeld hiervoor betreft de oerwoudgeluiden die er jegens zwarte spelers worden gemaakt terwijl hetzelfde niet gebeurd jegens spelers met een niet-zwarte lichaamsovertrek. Hebben de roepers er geen aanduiding voor? Mijn vraag is hoe deze categorie oordeelt over de licht getinte allochtonen in Nederland. Heeft deze groep allochtonen in de optische krieltjes van voornoemde categorie Nederlanders de zware toets der kritiek suma cumlaude doorstaan? Het zal mij niet verbazen als de beschreven atmosfeer in de roman , getiteld: de geverfde vogel van jerzy kozinsky nog steeds hoogtij viert en manifest is. Het hoofdpersonage in deze roman was niet een neger maar een jood( lees: behorende tot het blanke ras) die vanwege zijn zwarte haardracht door elke dorpsbewoner in Rusland voor een personificatie van de duivel werd aangezien. Men durfde in de omgeving van deze joodse jongen niet eens te lachen omdat de dorpelingen bang waren dat hij hun tanden zou kunnen tellen. En elke getelde tand zou evenredig het aantal levensjaren van de dorpelingen kunnen doen bekorten. In Nederland is het kennelijk niet zo erg als in voornoemde roman omdat men liever een strot doorzagende , terroriserende en rovende licht getinte allochtone bende naast zich heeft wonen dan een timide zwarte neger. Hoewel ik altijd kritiek heb gehad op de strijders tegen zwarte piet begin ik nu ook in te zien dat deze strijd niet eens zo zinloos is. Je neemt hiermee uiteraard niet weg dat een mogelijke verdwijning van zwarte piet onverwijld met zich mee brengt dat men ophoudt het over zwarte negers te hebben. Tot slot: ik bezondigde mij ooit aan een roman, getiteld: landgenoten waar geen goed woord over o.a. Nederlanders in staat. Mag deze roman op het nachtkastje van een ieder prijken als verplichte leeskost?

  De zwarte piet uit Sinterklaas zou plotseling verworden zijn tot het symbool van racisme ondanks het feit dat dit feest zowel op de Antillen als in Suriname van oudsher uitbundig wordt gevierd. Toegegeven dat er genoeg Nederlanders zijn die hun opvatting over de veelal donkergetinte mens relateren aan het fenomeen zwarte Piet en er dan ook vanuit gaan dat zwarten uitsluitend dienders van blanken mogen zijn. Het maakt voor hen niet uit of zij op de maatschappelijk ladder veel lager hebben gescoord dan een well educated zwarte, de vooroordelen bevinden zich voor hen in een zevensterren diepvrieskist alwaar die nooit zullen bederven. Ergens in de jaren zeventig was de politieke partij De Nederlandse Volksunie vanwege de exodus van Surinamers naar Nederland gegroeid tot één met ruim zeven zetels hetgeen in die tijd voor een toetredende partij best fors was. De leider ervan, de heer Joop Glimmerveen, probeerde in de Tweede Kamer zijn stelling dat zwarten, waar Surinamers voor werden(?) versleten , inferieur zouden zijn te adstrueren middels stripverhalen zoals Sjors & Sjimmie, één waarin de donker getinte stripfiguren als dom en onbetrouwbaar werden neergezet en niet te vergeten de zwarte Piet als voornoemd. In feite is deze door een Antilliaanse strijder bedachte opschudding waar in het bijzonder de Afro Surinamers per saldo de grootste aandeelhouders van zijn , niet eens zo gek bij nader inzien. Ik vind het verzet ertegen dwaas en had men iets anders kunnen bedenken. Wat dan?

  De wijze waarop het biologisch racisme in Nederland vaste voet in de grond heeft gehad, is niet eens merkbaar in Nazi Duitsland, België, Frankrijk en Engeland, althans blijkend uit wetenschappelijke studies op het gebied van de arbeidsmarkt en de reden tot negatie. Een tijd terug zei de directeur van een arbeidsvoorzieningsinstelling die zelf met een Surinaamse vrouw getrouwd bleek te zijn, tijdens een werkoverleg het volgende tegen mij: “ik maak mij zorgen omtrent de positie van Surinamers in Nederland. Ze zullen verdrongen worden door de massale toestroom van vluchtelingen uit het Midden Oosten die vaak heel hoog zijn opgeleid en door de domme Hollanders voor surrogaat blanken zullen worden aangezien. Als Surinamers enkel licht getint zouden zijn , zouden ze hier automatisch een betere bejegening krijgen “. Wat deze laatste betreft ken ik toevallig een doldwaas tafereel waarbij twee Surinaamse studenten die vanwege het feit dat ze in die tijd met een Surinaamse beurs naar Nederland kwamen, bij een instelling in de wachtkamer moesten plaats nemen in verband met de afwikkeling van enige formaliteiten. Een Hollandse bode stapte met een krant in de hand op die twee af en offreerde die aan de licht-getinte student, daarbij de opmerking plaatsend aan het adres van de donkere Surinamer dat die niet zou kunnen lezen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.