OM gaat helemaal los op Blokkeerfriezen en Jenny Douwes: eist taakstraffen tot 240 uur en celstraffen tot 3 maanden

snapshot
Foto: Jenny Douwes arriveert bij de rechtbank van Leeuwarden. Bron: Screenshot Omrop Fryslan / YouTube.

Verschillende ‘Blokkeerfriezen’ die afgelopen november een snelweg blokkeerden zodat politiemepper Jerry Afriyie en zijn gevolg geen rotzooi konden trappen in Dokkum, hebben op de derde dag van het strafproces te horen gekregen dat ze – wat het Openbaar Ministerie betreft – tussen de 80 en 240 uur moeten schoffelen, en sommigen tot wel drie maanden de cel in moeten.

Wie had gehoopt dat het Openbaar Ministerie coulant zou zijn met het vervolgen van de “Blokkeerfriezen” – omdat zij met een beroep op het bewaken van de openbare orde relschoppende Randstaddemontranten hadden weethouden van stampij maken tussen de kinderen in Dokkum – kwam vanmiddag bedrogen uit. Het Openbaar Ministerie ziet voor zichzelf kennelijk geen speciale taak weggelegd om naast de rechtsstaat ook de Nederlandse cultuur te bewaken. Sterker nog: zij die de wet overtreden om dus die cultuur te beschermen, kunnen niet eens rekenen op mindering van hun straf.

Integendeel. In de rechtbank van Leeuwarden ging de Officier van Justitie er met gestrekt been in. Hij sprak alle 34 verdachten streng toe, en wilde hij één van hen zelfs in de bak hebben. Jenny Douwes, inmiddels bij vriend en vijand bekend als het gezicht van de Blokkeerfriezen, is één van de strengst gestraften. Zij moet 240 uur gaan schoffelen en krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden, als het aan het OM ligt.

Jerry Afriyie, Sylvana Simons, Mitchell Esajas en Sunny Bergman zullen feest vieren: de rechter moet nog spreken, maar zij hebben alvast gewonnen. Of zo lijkt het, althans.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

88 reacties

 1.   

  Niet normaal het beetje nederland waar ik nog om gaf is nu wel even weg. Er is voor het moment weinig om nog trots op te zijn.

  1.   

   @marco
   even weg? ons oude NL is al een hele lange tijd weg en enkel en alleen omdat wij non valeurs, uitzuigers, profiteurs, ‘zieligerds’ en ga zo maar door hebben binnengelaten. dan vindt men het nog gek dat men uit frustratie een rechter, officier van disjustitie, burgemeester, wethouders en kamerleden gaat bedreigen.

  2.   

   @marco 1. Als musicus kan ik zeggen dat Nederland een van de leiders is van de hele wereld van onze grote muziek cultuur. Daarom kwam ik als jonge vocaliste jaren geleiden naar dit land. In Canada was er toen weinig hoop voor werk te vinden als concert vocalist van oude muziek. Alleen voor romantische opera. Zodat ik dacht dat ik misschien verder kon in Nederland.
   Aafje Heijnis was mijn voorbeeld. Moeilijk was het wel, maar ik heb aan een aantal geweldige concerten mee gedaan. Ga even terug in de tijd als je wil. Maar de tijd gaat
   door. Luister volgende week, die hele week door gaat met de selectie van liefhebbers van radio 4, voor de “Hart en Ziel Lijst”. Dan leer je dat je niet alleen ben,
   en dat je hoort hoe Nederlanders denken over hoe wij kiezen onze belangrijke klassieke
   muziek stukken kiezen, en waarom. In deze huidige lijst is er heel veel mooie moderne
   koor stukken te horen. Kortom: Marco als je in depressie zit (net zoals zo veel anderen) dan kan je iets unieks van Nederland horen op radio 4 volgende week.
   De Hart en Ziel lijst. Dit keuze van vele mede-Nederlanders is niet voor niets, en is sterker dan ooit van te voren.

   1.   

    Bedankt voor de tip. Mocht ik iemand tegekomen die in een depressie zit zal ik uw verhaal laten zien.

 2.   

  “All animals are equal but some animals are more equal than others”

  Het OM is verworden tot de Thought Crime Stasi.
  Teruggekeerde jihadisten lopen vrolijk rond, gespekt met gratis geld vanuit de staat, dronken chauffeurs die kinderen doodrijden krijgen een high five maar een groep helden en heldinnen die weigert te buigen voor de fascistische PC-terreur vanuit de Grachtengordel krijgt fors met de roe.

  De boodschap is duidelijk: ‘Elke Dissident die opkomt voor de geschiedenis, tradities en cultuur van Nederland zal opgeknoopt worden aan de Deug-Boom’
  Rellende Turken; geen vervolging
  Rellende Marokkanen; geen vervolging
  Rellende anti-fa Fascisten; geen vervolging

  De NLse rechtsstaat is zo rot als een mispel. Ik zou me schamen wanneer ik bij de OM-Stasi zou werken.
  Ze zijn het werktuig van de cultuur-marxisten, the Regressive Left, Het Kartel

  Ben benieuwd wanneer ze met buitensporig geweld de volgende cartoonist of dissident of Oma-Met-Niet-Geoorloofde-Mening gaan arresteren.
  Ziekelijk !!

  1.   

   ++++++++++++++++++++++++++++++++

  2.   

   TRBK, Prima gesproken. Een rotte mispel is zelfs nog zwak uitgedrukt.

  3.   

   TRBK, +++++ Ik had het niet beter kunnen verwoorden.

  4.   

   +1

 3.   

  Domme mensen. Als zij de weg niet hadden geblokkeerd stonden zij nu niet voor het hekje en had het tegenkamp niet zo’n grote overwinning geboekt.

  1.   

   Néé Guus als dit soort zwarte piet hatende racisten nou gewoon eens aan het werk zouden gaan ipv hun leven te geven aan het verkrachten van onze cultuur was dit niet gebeurd..

   1.   

    Volgens mij waren beide demonstrerende partijen actief op een zaterdag.

    1.   

     Beste Siemien, dat heb je helemaal goed, er zullen heel weinig van die figuren rond lopen die moe zijn van het werken.

     1.   

      Beroepsprotestanten. Je zou iets met de uitkering kunnen doen. Als je wel tijd hebt om te demonstreren heb je toch ook tijd voor betaald werk? O wacht… er is geen werkgever die zulke gasten in dienst wil.

  2.   

   Die verstandige mensen hebben de kinderen uit hun dorpse gemeenschap behoorlijke trauma’s bespaard. Zoiets komt met een prijs als bijvoorbeeld een boete voor de gemaakte verkeersovertreding. Maar nu het OM er een politiek showproces van gemaakt heeft waarin opzichtig met twee maten wordt gemeten breekt de tijd voor een langdurig tegenoffensief aan. Niet alleen om Nederlandse ingezetenen ter zake voorgelicht te krijgen over de kwalijke politiek gekleurde rol die het OM speelt via de achterdeur van justitie maar ook een eerste aanzet om de bezem eens fors door de huidige organisatie op justitie te halen.

   1.   

    Er was niets verstandigs aan, Sjun, het was buitengewoon onverstandig om de anti-Pieters op de weg te blokkeren. Lees Schoonhoven in Elsevier: “Friezen, niks heroïsch aan ‘volksverzet’ intocht Sinterklaas.” Hier geldt “eigen schild, dikke bult”.

    1.   

     @Guus, boeren hebben dikwijls de snelweg geblokkeerd in het verleden. En daar hoor je niets over. Ik noem dat meten met twee maten.

     1.   

      Hier had het blokkeren van de snelweg tot doel andere demonstranten hun demonstratierecht te belemmeren. Dat moeten we in een rechtsstaat natuurlijk niet willen.

    2.   

     Misschien kun je even uitleggen van Gert Jan van Schoonoven in “Friezen, niks heroïsch aan ‘volksverzet’ intocht Sinterklaas.” schrijft over wat ik hierboven schreef. Er zal vast een reden zijn die je voor je verwijzing naar zijn stukje hebt.

     1.   

      Schoonhoven schrijft:

      Demonstreren is nog altijd een grondrecht in Nederland. Actiegroepen die anderen beletten dit grondrecht uit te oefenen, zoals zaterdag onderweg naar Dokkum gebeurde, zitten zélf hartstikke fout.

      Of Kick Out Zwarte Piet nou een vervelend clubje ‘zeurpieten’ is of niet, doet er in dit verband helemaal niet toe. De actiegroep had het volste recht om in Dokkum te demonstreren. Grondwettelijk, en ook qua openbare orde. Er was door de autoriteiten keurig een plekje voor ze gereserveerd langs het intochtparcours.

      (…)

      Ook inhoudelijk hadden de activisten het volste recht om in Dokkum te zijn. Het zelfbenoemde Friese ‘volksverzet’ doet het voorkomen of de intocht een Dokkumse aangelegenheid was, die door zijn zogenaamd ‘ludieke’ sabotage-actie van vreemde (‘randstedelijke’) smetten vrij werd gehouden.

      Zo van: ‘wij’ hier in Friesland willen alleen Zwarte Pieten, en niks anders. Oprotten met je ‘randstedelijke’ opvattingen. Maar de intocht in Dokkum was niet meer en niet minder dan de nationale  intocht, niet een Fries onderonsje. De intocht was dus van iedereen, óók van demonstranten uit de Randstad die tegen (deze) Zwarte Piet zijn. Punt.

      (…)

      Dat sommige media enthousiast meedoen aan de suggestie dat er in Nederland rond Zwarte Piet sprake is van een uiterst bedreigende ‘cultuuroorlog’ die ‘verzetsdaden’ als die van het clubje Dokkumers rechtvaardigt, is helemaal bizar. Twee bussen met mensen die Zwarte Piet niet zien zitten – veel meer is er niet aan de hand.”

      Zie je, Sjun, ik kan het onmogelijk eens zijn mrt je mening dat de Friezen verstandig waren.

     2.   

      Behalve de eerste zin, is de rest kolder geschreven door een zatte linkse deuger. Een onzincolumn. Trouwens, wie is Gert Jan van Schoonoven?

     3.   

      Opmerkelijk dat ik niet onder je citaat van het artikel van Schoonoven kan antwoorden dus dan maar hier:

      Het is natuurlijk helemaal geen grondrecht in Nederland om op een kinderfeestje (nationaal of niet) kinderen in gevaar te brengen door groepen demonstranten uit te nodigen uitgerekend daar hun strijd te komen uitvechten. En dat die kans op uitvechten groot is werd in Gouda al eens bewezen. Dat bezorgde ouders en mensen uit de men hen betrokken gemeenschap hier geen risico in wensten te nemen vind ik te billijken. Notabene de eigen korpsleiding Dokkumse PvdA-burgemeester Marga Waanders gaf er al blijk van rustig die kinderen bloot te stellen aan dit gevaar. Burgers konden dus niet op hun eigen overheden vertrouwen.

      Aangezien de urgemeester het groepje ook al niet naar een ver van het kinderfeest afgelegen industieterreintje had geleid om daar hun recht op demonstratie uit te oefenen begrijp ik zeer goed dat burgers ingrepen. Recht op demonstreren is prachtig maar ook jij zult mensen tegen houden die bij jou in de tuin hun recht op demonstratie moeten te moeten uitvoeren omdat je de rotzooi die daarbij meekomt niet wilt. Laat jij je dan ook via een juridisch showproces van vier dagen juridisch vervolgen omdat je zogenaamd iemand het recht op demonstratie hebt ontnomen terwijl het gezelschap op een daartoe geeigend terrein gewoon een demo kn houden? Waanzin natuurlijk en zo’n columnist weet dat ook wel en is intellectueel oneerlijk met zijn column, is asperger of heeft zelf geen kinderen.

     4.   

      Sjun, de demonstranten hadden, aldus Schoonhoven, een vak toegewezen gekregen waar zij konden demonstreren. Demonstreren is wél een grondrecht in de democratie en dat grondrecht heeft iedereen te respecteren, ook een paar opstandige Friezen die niet eens afkomstig waren uit Dokkum.

      Zoals Schoonhoven beschreef ging het in wezen dus nergens over. Twee bussen zeurpieten reisden af naar Dokkum om er te demonstreren op een plaats die de autoriteiten hadden aangewezen ergens langs de route.

      Ik vind het volkomen onaanvaardbaar dat de Friezen bereid waren de zeurpieten het recht tot demonstreren te ontzeggen. Zo gaat dat niet in ons land. Iedereen mag demonstreren. Ook de zeur- en graaipieten.

 4.   

  Deze mensen worden natuurlijk extra gepakt want het is een nationaal probleem geworden en de rechtertjes moeten natuurlijk wel de wet volgen zonder selectief te zijn, oh wacht, roepttoeterende Turken die de boel verstoren worden niet aangepakt want ja zeg nou zelf dit zijn de nieuwe Nederlanders en die moet je voorzichtig aanpakken.

  1.   

   Stel dat deze actie niet zwaar werd bestraft, dan is het hek van de dam, daar is men bang voor.
   Wij moeten gezamenlijk keihard voor onze rechten opkomen.
   Ik wens de Friezen sterkte die nu hun geloof in de rechtspraak in Nederland tbv de Nederlanders wel verloren hebben.
   Kunnen het OM niet aangeklaagd worden? Dat zou wel gaaf zijn.

 5.   

  het is jammer dat de helden van zwarte piet zo behandeld worden

 6.   

  We zullen zien wat de rechter uitspreekt. Als dat te weinig recht doet aan de situatie dan wordt het tijd voor een hoger beroep en maximale aandacht via alternatieve media om elke Nederlander ter zake voorgelicht te krijgen over de wijze waarop het OM politieke kleur bekent en selectief tot rechtsvervolging overgaat.

  1.   

   Een crowdfund opstarten zou ik zeggen..

   1.   

    Is al gebeurd. Dat zal de reden voor de geëiste taakstraffen zijn.

   2.   

    Zeker te weten dat u nog geen dag zou gaan zitten voor Jenny. Het blijft bij woorden.

    1.   

     Wel eens gehoord wat crowdfunding inhoudt? Daar hoort gaan zitten in plaats van niet bij.

    2.   

     Crowdfunding betekent financiering door de menigte. En er hebben wat mensen bijgedragen om de juridische kosten van dit opgeklopte circus te dekken.

 7.   

  Ben naar aanleiding van deze “antinederlanders” uitspraak benieuwd naar de eisen van het OM aangaande de blokkades van het woestijnschorrimorrie, die te pas en te onpas de nederlandse wegen terroriseren en blokkeren waar we volgens “denk” aan moeten wennen. ies koeltoer nietwaar?!?!?!

 8.   

  Je ziet hier een groep helden en heldinnen die door de Stasi en de Politieke Rechtbank veroordeeld gaan worden.
  Valt me nog mee dat ze niet net als bij Gregorius Nekschot de politie op ze hadden losgelaten.
  Alhoewel
  Deze zijn nog echte Friese jongens en dames. De dappere politie durft louter ‘s nachts en met zijn twintigen op één slaperige cartoonist lost te gaan.

  De Kongsi tussen Het Kartel, de MSM en de magistratuur wasemt de geur van rottende eieren.

  En ondertussen poetsen de jihadisten hun kalashnikovs, staat er voor elke Joodse instelling een betonblok (maar islamisering bestaat niet volgens de Gutmensch), worden moordenaars van toekomstige mp’s beloond, mogen meisjes nog steeds genitaal verminkt worden, komt geen politie meer opdagen bij inbraken en is de wetsgetrouwe burger letterlijk vogelvrij.
  Want misdaad, het luidruchtig krijsen van een handvol Grachtengordel-Zelfbeklag-extremisten en eindeloze toegang tot de MSM loont in deze corrupte bananenmonarchie.

  De NLse rechtsstaat is een volstrekt lachertje.
  1984
  Er zou een gigantische bezem door de Herculiaanse AugiasZwijnenStal moeten om al die activistische linkse rechters en OM-apparatsjisk uit de magistratuur te vegen.

 9.   

  Wat hypocriet zeg . Illegalen mogen kraken, Turken en marrokan mogen op de Erasmusbrug het verkeer stilleggen. Turkse bruiloftsgasten houden al toeterend en verkeers onveilig de straten bezet. En een stel Friezen moet boete omdat ze de kinderen willen beschermen voor een stel geestelijk zwakbegaafde die erop uit zijn een kinderfeestje zodanig willen verstoren( MET BEHULP VAN DE BURGEMEESTER) dat de kinder er geestelijk een trauma van kunnen oplopen.

 10.   

  Leuke vertegenwoordiging van het Nederlandse recht. We zullen eens even een voorbeeld stellen moeten ze gedacht hebben. Het is triest gesteld in Nederland dat een gekenmerkte terroristische groep dit voor elkaar krijgt. Friezen spijtig maar ik denk dat het merendeel aan jullie kant staat en die achterlijke groeperingen die ons land naar de verdommenis helpen kunnen de hoogste boom in.

 11.   

  Het vertrouwen in onze rechtsstaat zou wel een nare deuk oplopen als dit tuig vrijuit zou gaan.

  1.   

   Tuig? Het zijn keurige mensen die burgerlijke ongehoorzaamheid als (enig beschikbare) wapen kozen.

   Tuig zijn de Marokkanen die ook de snelweg bezetten, maar zonder doel. Gewoon, omdat ze het leuk vinden en willen intimideren. Schorem dat niet vervolgd wordt door het bevooroordeelde OM.

   1.   

    Hoewel de situatie op de Erasmusbrug aanmerkelijk minder gevaarlijk was was vervolging hier ook denkbaar geweest.

    1.   

     Het gaat niet over Turken en de Erasmusbrug, sukkel. Leer lezen. Het gaat over trouwstoeten van Marokkanen die het al meerdere malen geflikt hebben om op snelwegen het verkeer te blokkeren en tot stilstand te dwingen.

     1.   

      Ik meen dat de politie ook daartegen moet optreden.

      IJscoman lijkt hiermee aan te geven dat dit uiteraard helemaal geldt als de blokkade een snelweg betreft.

     2.   

      Quote: ‘Ik meen dat de politie ook daartegen moet optreden.’
      @Ernst, het triestige is dat dat dus niet gebeurt. Omdat het moslims zijn.
      Het OM is te bang om moslims te straffen. Er zouden dan wel eens grote rellen kunnen uitbreken.

     3.   

      Ik kan niet in het motief van de politie treden om bij dit feest niet op te treden, maar wellicht was dat zinnig geweest.

     4.   

      Nee, ik geef aan dat het OM en justitie overduidelijk en bewijsbaar met twee maten meet. De Friezen worden wel vervolgd en Marokkanen die PRECIES HETZELFDE doen worden niet vervolgd. Bevooroordeelde, laffe klootzakken zijn het.

     5.   

      Ze deden niet precies hetzelfde, IJscoman: ze blokkeerden geen snelweg en ze deden het niet met het oogmerk medeburgers het demonstratierecht te ontnemen.

      De context is onvergelijkbaar en wellicht was dit voor Justitie reden een andere afweging te maken.

     6.   

      Je bent dom en hardleers Quispel. De Marokkanen blokkeerden WEL meerdere malen een SNELWEG. Hoe kom je erbij dat ze dat niet deden? De kranten staan er met regelmaat over vol. Vorige week was het weer raak en de Telegraaf berichtte daar uitvoerig over.

      De daad was dus exact hetzelfde. Alleen het doel was anders. De Friezen hadden een politiek doel. En de kut-Marokkanen hadden GEEN doel, niet anders dan de boel te stangen en te intimideren met hun blokkade van de snelweg. Levensgevaarlijk zonder doel: dat is nog vele malen erger!

     7.   

      @Ijscoman houdt er ernstig rekening mee dat Ernst onderscheidt maakt en de wet terzijde schuift zodra de moslim gemeenschap wordt gewezen op hun gedrag.
      Ernst zuigt en irriteert om reactie uit te lokken, Ernst gaat in de nuance hangen om vervolgens tegendraads te gaan reageren..

      De vraag is waarom zou Ernst dit doen?

     8.   

      DDS HEET BINNENKORT QUISPEL SITE .

      Die druif met zijn heilige auraatje denkt dat ie Jesus is nou jammer dan ik ben GOD, dat is een stapje hoger

     9.   

      Welke snelweg werd door Marokkanen bezet, IJscoman?

  2.   

   Quisling kijk in de spiegel daar zie je de grootste op deze aardbodem.

 12.   

  Dit is justitiele dictatuur. Degenen die nog durven beweren dat justitie neutraal en rechtvaardig is, is volkomen geschift. Het was een politiek showproces met een politieke eisenpakket. En er volgt ongetwijfeld een politieke uitspraak. Het OM en de rechtbank zien zich als afbrekers van de Nederlandse identiteit en als harde opvoeders op weg naar de gutmenschlige cultureelmarxsistische heilstaat.

  1.   

   IJscoman heeft kennelijk niet meegekregen dat dit proces niet over Zwarte Piet ging maar over de vraag of je in de uitoefening van het demonstratierecht op levensgevaarlijke wijze snelwegen mag blokkeren.

   1.   

    Waarom worden trouwlustige Marokkanen dan niet aangepakt die op dezelfde ‘levensgevaarlijke’ wijze snelwegen blokkeren?

    1.   

     Google maar eens op trouwstoet bekeuren.
     Bij diverse trouwstoeten zijn tientallen boetes uitgedeeld, zelfs auto’s in beslag genomen.

     1.   

      Waren daar ook taakstraffen van 240 uur en een showproces van vier dagen bij?

     2.   

      Werden auto’s in beslag genomen omdat ze de weg blokkeerde of om andere redenen?

     3.   

      Robbie, dit staat toch niet in verhouding tot 240 uur werkstraf en 3 maanden voorwaardelijk.

      Jij bent net zo’n wegkijker en goedprater als je grote leermeester Quispel.

     4.   

      IJjsje.
      Als je eens de moeite neemt om je meer te verdiepen in de materie.
      Hier staat het haarfijn uitgelegd:
      https://www.telegraaf.nl/nieuws/2669585/taakstraffen-en-celstraf-geeist-tegen-blokkeerfriezen

   2.   

    Het ging om bescherming van de eigen kinderen hoezeer je ook tracht te framen dat er niet ergens achteraf op een industrieterreintje gedemonstreerd zou mogen worden.

    1.   

     @sjun
     het valt op, dat guusje niet reageert op de uitnodiging, om zijn visie op het Else4 artikel van van Schoonhoven, te geven. toch te moeilijk voor hem?

     1.   

      Iemand mag even de tijd nemen. :-)

     2.   

      Ik doe een voorspelling: Meneer Geluk gaat niet reageren.

     3.   

      Baaz zuigt er weer op los. Ter informatie: ik reageerde twee uur geleden al.

  2.   

   Noord en Zuid Holland los koppelen van Nederland hebben wij er geen last meer van .

 13.   

  Burgerlijk opstanden moet je vroeg en hard in de kiem smoren.
  Dronken wat mensen van de weg rijden is een kleinere taakstraf.

 14.   

  TRBK…++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 15.   

  Zelden zo,n gezwam gehoord als de reacties op deze eis van het OM. Het is maar een eis hoor. En dan al dat gelul over een toeterende bruiloft stoet. Wat is iedereen toch weer verdraagzaam.

  1.   

   @JanKlaassen het is wat als mensen in actie komen en tegengas gaan geven..

   1.   

    Heel misschien als een rechter ingaat op de eis van het om creeeren ze juist een opstand. Voor zover ik het kan inschatten is er maar een enkeling die het terecht vind dat ze uberhaupt voor de rechter moeten verschijnen.

   2.   

    En let wel dit is nog maar het begin .Erger volgt snel let maar op .
    En terecht .

  2.   

   Toeteren is gewoon bij wet verboden als er geen aanleiding toe is Jan Klaasen. Als jou reactie lees dan hoeven sommige mensen zich volgens jou zich niet aan de wet te houden.

 16.   

  De discussie verloopt inmiddels in oeverloos ge………

 17.   

  Die slappe D66 rechters zijn weer fopstraffen aan het uitdelen.
  Gewoon zwaar straffen, weg met die wetsovertreders die voor eigen rechter spelen.

  1.   

   Haha, een goeie Spanish Fly.

 18.   

  Is tim nog een keer bereid ernst er vanaf te knikkeren of niet ????

  Het vertrouwen in onze rechtsstaat zou wel een nare deuk oplopen als dit tuig vrijuit zou gaan.

  Klinkt niet alsof quispel zich maar van iets aantrekt .
  Zal mij benieuwen en anders is het hier net als in de rechtszaal, meten met twee maten

  1.   

   Het zit u kennelijk behoorlijk hoog.

 19.   

  Ze mogen van mij alemaal de hik krijgen bij het OM die achterlijke idioten worden gesteund want die gaan hun straf toch niet doen dus pakken we maar wat huismoeders en vaders hebben we toch weer lol gehad

 20.   

  De hufter die mijn zoon en schoondochter doodreed kreeg GODVERDOMME 60 uur werkstraf.
  Het OM en DE RECHTSPRAAK is zo corrupt als de hel.

  Ik heb een proces-verbaal voor mij liggen met bewijsbare MEINEED van de Politie.
  De Rechters vermaken zich in de parenclubs (ook met kleine jongetjes) met partijen en advocaten!

  Zodra ook maar iemand tegen de OVERHEID opstaat, zoals nu tegen die stomme burgemeester uit Dokkum, dan worden ze wild bij het OM.

  En natuurlijk, het was te verwachten: Taakstraffen, want boetes worden door ALLE Friezen betaald.

  Het wordt tijd voor opstand. Laat die beginnen in Friesland en Groningen.

 21.   

  Het OM zegt dat dit proces niets met Zwarte Piet te maken heeft. Wat zitten ze daar behoorlijk naast, want dit proces heeft alles met Zwarte Piet te maken. Zonder intocht van het Sinterklaasfeest met Zwarte Piet zou die kinderterreurgroep in de Bijlmer zijn gebleven. Het OM negeert dit bewust zodat ze alleen kunnen inzoomen op de blokkade en een hogere straf kunnen eisen.

 22.   

  Demonstreren is nog altijd een grondrecht in Nederland. Actiegroepen die anderen beletten dit grondrecht uit te oefenen, zitten zélf hartstikke fout.
  Dat is een mooie voor Pegida, die constant belemmerd worden door antifa, tip voor Edwin Wagensveld, leden van antifa ook maar even aanklagen met dit gegeven

  1.   

   Demonstreren is inderdaad een recht. Maar bijeenkomsten organiseren waarmee andere mensen, en in dit geval zelfs kinderen, angst wordt aangejaagd en waarvan men kan voorspellen dat er klappen gaan vallen, horen geen toestemming te krijgen.
   Als er dan een debiel van een PvdA burgemeester dat tuig zo ongeveer uitnodigt om rotzooi te komen trappen, is het je burgerplicht zoiets tegen te gaan.

 23.   

  Tja, als dit geen goed voorbeeld van klassejustitie/linkse terreur is.
  Dreigen met 3 maanden voorwaardelijk te walgelijk voor woorden ik schaam me dat “mijn”overheid/justitie dit doet. We zijn echt reddeloos verloren in dit land….grote schoonmaak

 24.   

  120 uur taakstraf.

  Dat is 40 uur meer dan wat de klojo kreeg die onze dochter gedurende 3 jaar stalkte en het leven onmogelijk maakte. De klojo die en passant ons huis voor bijna €40.000,- “verbouwde”.

  Onze rechterlijke is volstrekt van het padje af maar dat weten we helaas al langer.

  Politie handhaafd, de rechters laten vri).

  1.   

   @Henkc ja en eigen rechter mag je niet spelen, want dan ben jezelf de sjaak

 25.   

  Eventjes ter vergelijking en wat valt u dan op?

  Weet u waar het OM ook 120 uur voor eist?

  • Een puppy halfdood slaan en schoppen, pogen de identificatiechip eruit te snijden en de pup vervolgens verdrinken.
  • Als oplichter dreigen met “Als je niet meewerkt, druk ik dit kankermes door je strot.” En “Als je geen abonnement afsluit, knip ik je vingers eraf en stop ik je in de kofferbak.”
  • Het bont alsook blauw slaan van uw twee kinderen.
  • Het doodrijden van een 21-jarig meisje.
  • Als 22-jarige seks hebben met een 14-jarig meisje.
  • Een bierglas kapot gooien in het gezicht van een vrouw.
  • Als pedofiel een gezin via Whatsapp bedreigen en vervolgens belagen.
  • Kopschoppen.
  • Homo’s tanden uit de bek rammen met betonscharen.
  • 52.000 euro stelen van een verstandelijk beperkte.
  • Met z’n tweeën een 56-jarige man kapot slaan met knuppels.
  • Als 68-jarige man ontucht plegen met een 11-jarig meisje.
  • Sambal op vagina van rivale smeren.
  • Een steelpan kokend frituurvet naar een klant gooien.
  • Een valse aangifte van verkrachting.
  • Met opzet het gebouw van de Sociale Dienst binnen rammen met een auto.
  • Uw 12-jarige dochter aanranden.
  • Een 16-jarig meisje in zomaar in het kruis grijpen, aankijken, en in het Arabisch ‘jalla jalla’ zeggen.

  1.   

   maar meneer

  2.   

   Waar slaat dit op?

   1.   

    Goed lezen meneer Quispel en nu geen vragen stellen terwijl je ze zelf niet beantwoord. :)

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!